CHIRO BUSSCHOT

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIRO BUSSCHOT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.989.442

Publication

21/02/2014
ÿþMOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie _

I\1 EERGELE G. D

flhlIHhl(1~au~u~~~n~au

190 866

12 -02- 2O14

G"lW tE RECHTBANK van

KOOPHANDEL te MECHELEN

 Griffie

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit) : CHIRO BUSSCHOT

(verkort) : Chiro Busschot", met zetel te Ter,

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Ter Laken 2a, 2221 Booischot Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de onderhandse akte van 18 januari 2014 waarbij de vzw Laken 2a, 2221 Booischot werd opgericht.

STATUTEN

Titel I: Naam, adres, doel, duur

Art. 1 De naam

De vereniging wordt "Chiro Busschot" genoemd.



Art. 2 Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te ter laken 2A, 2221 Booischot in het gerechtelijk arrondissement ' Mechelen.

Art. 3 Doel

De vereniging stelt zich tot doel:

-de vzw heeft tot doel het voorzien in de noden van Chiro Sint-Salvator Booischot, gekend bij Chirojeugd Vlaanderen vzw onder het stamnummer MG 0415 (hierna genoemd Chiro Booischot) of hen daarin te. ondersteunen.

Chiro Booischot is gericht op initiatieven die de opvoeding van kinderen en jongeren bevorderen via de jeugdbewegingsmethoden eigen aan chirojeugd. De vzw beoogt te voorzien in de uitbouw, de verbetering en het onderhoud van de infrastructuur in functie van de werking van Chiro Booischot.

-De vzw engageert zich goede contacten te onderhouden met Chiro Booischot en wil op regelmatige tijdstippen overleg opzetten tussen de leidingsploeg van Chiro Booischot, de leden van de vzw en mogelijke sympathisanten.

-De vzw erkent de christelijke oorsprong van Chiro Booischot en streeft ernaar goede contacten te onderhouden met de lokale kerkgemeenschap.

-De vzw erkent en onderschrijft de rechten van de mens, zoals die werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, op 10 december 1948, en de rechten van het kind in het bijzonder, zoals' die werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties' op 20 november 1989.

De vzw erkent en onderschrijft het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de Mens en de. Fundamentele Vrijheden, zoals besloten op 4 november 1950.

De vzw erkent en onderschrijft de Belgische Wet op het Racisme van 30 juli 1981, De vzw onderschrijft de gelijke behandeling van alle mensen, ongeacht ras, geslacht, stand, nationaliteit, seksuele geaardheid, politieke" en/of levensbeschouwelijke overtuiging.

-De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat' wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

-Zij mag alle roerende en onroerende goederen bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik, die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn.

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

4.> Y MOD 2.2

Art. 4 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Titel Il: Leden

Art. 5 Aantal

i-let ledenaantal van de vereniging is onbeperkt. De vereniging bestaat uit minimum 3 leden.

Art. 6Nieuwe leden

Kunnen als werkend lid worden opgenomen, op hun eenvoudige vraag, en dit voor de duur van het mandaat:

-De groepsleiding van Chiro Booischot

-De VB van Chiro Booischot

De Algemene Vergadering beslist over de aanneming van nieuwe leden. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

De aanvaarding van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister, gevolgd door een handtekening van 2 bestuurders.

Art. 7 Ontslag

Een lid kan altijd ontslag nemen uit de vereniging door het schriftelijk kenbaar te maken aan de Raad van

Bestuur.

Het einde van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister, gevolgd door een handtekening van 2

bestuurders.

Art 8.

De maximale ledenbijdrage is vastgelegd op 50,00 EUR . De Algemene Vergadering bepaalt ieder jaar het

te betalen lidgeld.

TITEL III: Algemene Vergadering

Art. 9Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk werkend lid heeft het recht zich te laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een ander werkend lid, maar alleen via een geschreven volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht hebben Derden kunnen uitgenodigd worden voor de Algemene Vergadering, zij hebben evenwel geen stemrecht.

Art.10Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn deze opgesomd in art. 4 van de Wet van 27 juni 1921

met o.a.:

-de goedkeuring van de statuten

-de goedkeuring van een wijziging van de statuten.

-de benoeming en afzetting van bestuurders

-kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging

-de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden

-de uitsluiting van een werkend lid

-alle aangelegenheden die niet door de statuten zijn toegewezen aan de raad van bestuur

-het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement

Art. 11 Samenkomst

Elk jaar moet ten minste één Algemene Vergadering worden gehouden.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Alle leden moeten ten minste acht dagen voor de vergadering hiervan ingelicht worden per e-mail. Op aanvraag wordt de uitnodiging per post verstuurd. Naast datum, locatie en aanvangsuur omvat de uitnodiging tevens een agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Z

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een buitengewone vergadering kan tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat het belang van de vereniging het eist, en wanneer ten minste 1/5 van de werkende leden het vraagt. De werkende leden moeten dit schriftelijk vragen aan de raad van bestuur.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel kan op de agenda worden gebracht. Dit kan nog tijdens de Algemene Vergadering zelf, mits akkoord van de Algemene Vergadering,

Art. 12Aanwezigheidsquorum & meerderheden

De besluiten worden genomen door een meerderheid van de helft plus één van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Om geldig te besluiten moet minstens de helft van de stemmen aanwezig zijn, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen, uitspraak doen.

Art. 13 Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en secretaris, alleen dan zijn de genomen beslissingen uitvoerbaar. De originele notulen van de Algemene Vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de Algemene Vergadering door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergadering per e-mail of op vraag per post.

Derden kunnen kennis nemen van de beslissingen van de Algemene Vergadering mits zij een rechtmatig belang kunnen doen gelden aan de Raad van Bestuur. De secretaris staat in voor de organisatie van de eventuele inzage.

Titel IV: De raad van bestuur

Art. 14Voorwaarden en samenstelling

Om als bestuurder te worden benoemd moet men meerderjarig zijn en werkend lid zijn van de vzw. Een bestuurder kan geen volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen op een samenkomst van de raad van bestuur. De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris, penningmeester onder elkaar. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter,

Er moet altijd minimaal één afgevaardigde van de feitelijke vereniging Chiro Bootschot benoemd worden als bestuurder .

De bestuurders beoefenen hun mandaat onbezoldigd uit,

Art. 15 Aantal

De vzw telt minimum drie bestuurders, Er is geen maximumaantal bepaald. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden, Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien,

Art. 16Benoeming

De bestuurders worden voor een onbepaalde duur benoemd door de Algemene Vergadering, De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van de bestuurders is geheim. Uittredende leden zijn herkiesbaar.

Art. 17Bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle

bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Art. 18Samenkomst

De raad van bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist en komt minimaal 3 keer per jaar samen.

Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen~ Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt minimum 2 dagen voor de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur, plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Art. 19 Aanwezigheidsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Elke bestuurder heeft één stem. Bij staking van de stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering. Bij herhaalde staking van de stemmen over dit agendapunt is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

k40D 2.2

Bij gebrek aan het vereiste aanwezigheidsquorum kan op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur over agendapunten worden beslist bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Art. 20 Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris, enkel dan kunnen de besluiten ten uitvoer worden gebracht, De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders en de werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de raad van bestuurd door toezending per e-mail, of op aanvraag per post, van een kopie van de originele verslagen van de raad van bestuur,

Art, 21 Einde mandaat

Elk bestuurslid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur, De bestuurder die ontslag neemt, moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurslid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Het mandaat van een bestuurslid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat bestuurslid,

Art. 22 Meer handtekening clausule

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is, de handtekening van één bestuurder voor wat betreft verbintenissen met een waarde onder 500,00 EUR, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders voor wat betreft verbintenissen met een waarde boven E 500,00 EUR, Het bestaan van de terzake genomen beslissingen dient opgenomen te worden in de notulen van de vergadering van de raad van bestuur.

Art. 23Bestuursfouten

Indien een bestuurder een bestuursfout begaat, kan er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit de

vzw tegen hem of haar worden ingesteld

Titel V: Begroting & rekeningen

Art. 24Begroting & rekeningen

Het boekjaar van de vzw loopt van 01/01 tot 31/12 en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 3111212014.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de Raad van Bestuur de jaarrekening opgesteld en begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Deze worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd, vergezeld van het jaarverslag opgemaakt door de penningmeester ten gevolge van zijn functie binnen de Raad van Bestuur.

De jaarrekening, de begroting, het jaarverslag worden minstens 10 werkdagen voor de Algemene Vergadering ter kennis gebracht aan de leden.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

TITEL VI; Huishoudelijk Reglement

Art. 25Huishoudelijk reglement

De algemene vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij huishoudelijk reglement verder aile

regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging.

Titel VII; Ontbinding, nietigheid & vereffening

Art. 26Ontbinding

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist, De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt ze hun bevoegdheid.

Art. 27Bestemming netto-actief

Bij ontbinding bepaalt de algemene vergadering, na afbetaling van de schulden, de bestemming der

goederen. De goederen kunnen uitsluitend overgemaakt worden aan de feitelijke vereniging chiro Booischot

w ~

Mocht deze echter niet meer bestaan, een organisatie met een gelijke doelstelling of aan een liefdadigheidsinstelling die bij beslissing door de raad van bestuur zal aangeduid worden,

De leden van de Algemene Vergadering of de leden van de Raad van Bestuur noch hun rechtsopvolgers kunnen enige aanspraak doen gelden op het vermogen van de vereniging.

Titel VIII: Slot

Art. 28 Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

TIJDELIJKE BEPALINGEN

1. Zijn benoemd tot lïd van de raad van bestuur door de Algemene Vergadering:

DMevrouw De Roover Katrien, wonende te Kerkhofdreef 2 bus 101 te 3001 Heverlee, ; NN° 85.10.22-

166.59;

DMevrouw Hoefkens Thamara, wonende te Ijzerenweg lia te 2221 Bootschot; NN° 90.04.17-390.48;

DMevrouw Michiels Karen, wonende te Groenstraat 29 te 2221 Boorschot, NN° 80.01,26-100.31;

Q'Mevrouw Mondelaers Adelheid, wonende te Blindejennestraat 28b te 2221 Booischot, NN° 69.02.22340.75;

Q'Mevrouw Moris Elien, wonende te Vaatjesstraat 30 te 2580 Putte, NN° 93.07.06-386.78;

DDe Heer Vaes Gino, wonende te Kerkhofdreef 2 bus 101 te 3001 Heverlee, NN° 87.09.28-123.54;

ODe Heer Vaes Jo, wonende te Peersdonkendreef 14 te 2221 Booischot, NN° 91.04.29-245.48;

Q'Mevrouw Van Den Bergh Lore, wonende te Koppenstraat 5 te 2221 Booischot, NN° 82.09.04-146.64; DDe Heer Van Roosendael Stijn; wonende te Mechelbaan 41b te 2221 Booischot, NN° 91.09.07-305.04;

Q'Mevrouw Verbist Tessa, wonende te Blindejennestraat 28c te 2221 Booischot, NN° 92.03.27-510.51; DMevrouw Vleminx Bo; wonende te Westmeerbeeksesteenweg 2b te 2221 Booischot, NN° 90.07.13196.92;

Zij hebben aangesteld als:

Voorzitter, Mevrouw Vleminx Bo

Penningmeester: Mevrouw Verbist Tessa

Secretaris: Mevrouw Mondelaers Adelheid

Vleminx Bo

Bestuurder

Luik B - Vervolg

MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CHIRO BUSSCHOT

Adresse
TER LAKEN 2A 2221 BOOISCHOT

Code postal : 2221
Localité : Booischot
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande