CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN TE MOL, AFGEKORT : JOHOVAH'S GETUIGEN MOL

Association sans but lucratif


Dénomination : CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN TE MOL, AFGEKORT : JOHOVAH'S GETUIGEN MOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.020.580

Publication

16/04/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEbF-tGLEE)

GRIFFIE RECHTBANK VAN

01' APR. 2014

KOOPHANDEL. TURNHOUT

_. ''''ultebe griffier

II

111111

*14082805*

V beh aa Bel Ste:

Ondernemingsnr : 0421.020.580

Benaming

(voluit) : Christelijke Gemeente Van Jehovah's Getuigen te Mol

(verltort) . Jehovah's Getuigen Mol

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Beeldekenslaan 31, 2400 Mol

Onderwerp aide Wijziging in de Raad van Bestuur. Herpublicatie gecoördineerde statuten

Op de Algemene Vergadering van 22 november 2013 werd beslist dat Machiels Marcel zijn ambt als schatbewaarder van de v.z.w. neerlegt, en dat Kris Moonen als schatbewaarder van de v.z.w. wordt aangesteld. Bijgevolg zullen de nieuwe gecoördineerde statuten van de v.z.w. de volgende zijn:

HOOFDSTUK 1. Benaming, zetel, gerechtelijk arrondissement, maatschappelijk doel, duur.

Art. 1. De vereniging draagt de naam: "CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN TE MOL". Haar zetel is gevestigd te 2400, Mol, Beeldekensiaan 31. De vereniging is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 2. De vereniging is uitsluitend religieus van aard, houdt zich aan de bijbel, is educatief en streeft in geen enkel opzicht financiële winst na. De vereniging heeft tot doel de activiteit te bevorderen van christenen die bekend staan als "Jehovah's Getuigen", in overeenstemming met de doelstellingen van de vereniging zonder winstoogmerk "Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen" zoals deze gepubliceerd zijn in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 31 december 2004, nummer 184720.

De vereniging heeft in het bijzonder tot doei de prediking van het Evangelie te stimuleren, de christelijke levenswijze te bevorderen, en geestelijke hulp te verschaffen aan aile leden en belangstellende personen die dit wensen en die verbonden zijn met de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen en haar steunen in haar bijbels onderwijzingswerk. Om dit christelijke doel mogelijk te maken verstrekt de vereniging de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen te Mol, een passende en goed onderhouden plaats van vergadering en aanbidding bestemd voor openbare erediensten, bijeenkomsten voor bijbelstudies, de theocratische bedieningsschool en voor elke bijbelse activiteit zoals doop-, huwelijks- en begrafenisplechtigheden, gebedsbijeenkomsten, openbare toespraken voor bijbels onderricht, christelijke en broederlijke bijeenkomsten, enzovoort. Te dien einde zal de opgerichte vereniging de giften, bijdragen en diensten die zij op vrijwillige basis heeft ontvangen voor de inrichting en het onderhoud van een plaats voor eredienst en aanbidding van de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, coördineren. De vereniging heeft ook tot doel morele en geestelijke steun te verlenen aan personen die getroffen worden door rampen en catastrofen en hen humanitaire hulp te verstrekken.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK IL Leden.

Art. 3. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie. Rechtspersonen kunnen zowel als werkende leden of als toegetreden leden aanvaard worden.

Art. 4, De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. De toegetreden leden zijn personen die gedoopt zijn door onderdompeling in water en door de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen worden aanvaard en die weloverwogen en vrijwillig hun morele en materiële steun verlenen aan haar ontwikkeling. Om als toegetreden lid aanvaard te worden mag iemand niet geëxcommuniceerd zijn, een maatregel die door een religieus comité van de gemeente genomen kan worden. De werkende leden, die samen de wettelijke Algemene Vergadering vormen, zijn gekozen uit personen die in water gedoopt zijn en die niet geëxcommuniceerd zijn, en die door hun morele, technische en geestelijke activiteiten rechtstreeks samenwerken tot het verwezenlijken van het maatschappelijke doel. De toegetreden leden oefenen geen controle uit, bezitten geen stemrecht en zijn niet vertegenwoordigend voor de vereniging, wat betekent dat hun aanwezigheid niet noodzakelijk is voor het samenstellen van een Algemene Vergadering. Bijgevolg is het vereiste aantal leden om een wettig besluit te nemen niet van hen afhankelijk.

 - - Art. 5. De huidige werkende leden zijn de ondertekenaars van onderhavige akte.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en 1=andtekenIng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 6. Het toetreden van nieuwe werkende leden wordt door de Algemene Vergadering in gewone of in buitengewone zitting beslist. Bovendien is deze toetreding onderworpen aan de volgende voorwaarden:

1. Gedoopt zijn door onderdompeling in water.

2. Als Getuige van Jehovah een actief bedienaar van het evangelie zijn, die verbonden is met een gemeente of een groep die door de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen wordt erkend.

3. Een gedrag aan de dag leggen en leven in overeenstemming met de christelijke beginselen van de Heilige Schrift en zich ertoe verbinden in harmonie met de doelstellingen van de plaatselijke, nationale of internationale verenigingen van Jehovah's Getuigen te handelen, overeenkomstig de richtlijnen van het Besturend Lichaam van Jehovah's Getuigen en van de wettelijke verenigingen die deze vertegenwoordigen.

Art. 7.13e werkende leden kunnen uit de vereniging treden door hun ontslag per eenvoudige brief te betekenen aan de Raad van Bestuur. De werkende leden die niet in overeenstemming handelen met de doelstellingen van de vereniging, wier gedrag niet meer in harmonie is met de vereisten uit Gods Woord, of die geëxcommuniceerd zijn door een religieus comité van de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, worden uitgesloten na beslissing van de Algemene Vergadering en bij een meerderheid van twee/derde der aanwezige of vertegenwoordigende stemmen.

Art. 8. Het uittredend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, zijn erfgenamen, rechthebbenden of rechtverkrijgenden ten welke titel ook, alsmede de rechtverkrijgenden van de werkende en toegetreden leden die handelingsonbekwaam verklaard zijn of onder gerechtelijke toezicht geplaatst zijn, zullen nooit aanspraak kunnen maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging. In geen enkel geval zullen zij noch de verzegeling van de goederen noch de rekeningen van de vereniging kunnen vorderen, noch het opmaken van een inventaris kunnen verlangen.

Art. 9. De jaarlijkse bijdrage die geëist zou kunnen worden zal niet meer mogen bedragen dan vijf euro per lid. De Raad van Bestuur zal het eventueel te betalen bedrag van de bijdrage bepalen, die echter niet hoger mag zijn dan vijf euro. De toegetreden leden mogen op elk verzoek van de Raad van Bestuur tot het betalen van dezelfde bijdrage uitgenodigd worden.

HOOFDSTUK III. De Algemene Vergadering.

Art. 10. De Algemene Vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar door de wet en de huidige statuten worden toegekend. Zij bestaat enkel uit werkende leden. Zij wordt minstens éénmaal per jaar opgeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het komende boekjaar. De werkende leden worden voor de Algemene Vergadering opgeroepen door de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur minstens acht kalenderdagen voor de datum van de Algemene Vergadering hetzij per brief via de post, hetzij eigenhandig of ter woonplaats overgemaakt.

Art. 11. Een buitengewone Algemene Vergadering dient door de Raad van Bestuur bijeengeroepen te worden als minstens één/vijfde der werkende leden erom verzoekt. Het verzoek van de werkende leden die van deze mogelijkheid gebruik wensen te maken zal slechts ingewilligd worden mits aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, minstens acht dagen op voorhand, een geschreven nota wordt overgemaakt waarin op concrete en precieze wijze het voorwerp van de buitengewone algemene vergadering die zij wensen op te roepen vermeld staat. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging, of in geval van afwezigheid, door de secretaris, of indien ook hij verhinderd is, door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Art, 12, Beslissingen over kwesties die van de agenda afwijken, kunnen slechts genomen worden met eenstemmig akkoord van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, behalve in de gevallen voorzien in artikels 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elke wijziging van de statuten moet terstond neergelegd warden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel in het gerechtelijk arrondissement van de zetel van de vereniging, en moet per uittreksel in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt, zoals bepaald in artikel 26novies van de wet. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of ontheffing van bestuurders

Art, 13. Tijdens de stemming op de Algemene Vergadering heeft elk vast lid recht op slechts één stem. De werkende leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door andere werkende leden.

Art. 14. Het ontslag of de uitsluiting van werkende leden wordt bepaald door artikel 12 van de wet en door artikel 7 van de huidige statuten.

Art. 15, De Algemene Vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in die gevallen waar de wet of de huidige statuten anders bepalen. Voor het vaststellen van de meerderheid worden de werkende leden die zich van de stemming onthouden als niet aanwezig beschouwd, behalve in de gevallen waarin een bijzonder quorum vereist is door de wet.

Art. 16. De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar

aile werkende leden het ter plaatse kunnen raadplegen. De beslissingen zullen ook binnen een termijn van dertig dagen toegankelijk zijn voor derden die daar per post of mondeling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur om verzoeken.

HOOFDSTUK IV. Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die benoemd en afgezet worden door de Algemene Vergadering Bij het openstaan van het mandaat van één of meerdere bestuurders, blijven de bestuurders of de bestuurder die overblijft, een Raad van Bestuur vormen met dezelfde bevoegdheden als een voltallige raad. Bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 18. De duur van het mandaat van de bestuurders is onbeperkt.

Art. 19. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid inzake het bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging. De Raad kan, en dit zonder dat deze opsomming beperkend is en tevens onverminderd alle andere machten welke voortvloeien uit de wet of uit de statuten, met machtiging tot inde-plaatsstelling, de volgende daden stellen: alle daden van bestuur, beheer en beschikking, aile contracten en overeenkomsten opmaken en afsluiten, maatregelen en minnelijke schikkingen treffen, compromissen aangaan, onroerende goederen of zakelijke onroerende goederen met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, door hypotheken of door andere goederen gewaarborgde obligaties uitgeven, het beding van dadelijke uitwinning overeenkomen, met of zonder betaling opheffing verlenen van aile inschrijvingen, ambtshalve genomen of andere, alsook van aile bevelen, overschrijvingen, beslagen of andere verhinderingen en er vrijstelling van geven, huurcontracten van aile duur sluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afzien van aile zakelijke rechten en van alle eisen tot ontbinding, alle bijzondere machten verlenen aan de gevolmachtigden van zijn keuze, al dan niet leden.

Art. 20. De Raad van Bestuur kan aile rechtshandelingen stellen die hij nuttig acht voor het verzekeren, handhaven of verdedigen van de rechten en vrijheden ter verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging waarvoorzij werd opgericht. Hij zal daarom tevens zijn morele, materiële en financiële steun kunnen verlenen aan elke vereniging die de plaatselijke, nationale of internationale gemeenschap van Jehovah's Getuigen vertegenwoordigt.

Art. 21. Alle gerechtelijke stappen, als eiser of ais verweerder, worden in naam van de vereniging ondernomen door de Raad van Bestuur. Ze worden opgevolgd en uitgevoerd door de voorzitter van de Raad of door een gevolmachtigde afgevaardigde.

Art. 22. Alle daden van gewoon of dagelijks bestuur worden geldig verricht door een of meerdere bestuurders, zelfs door derden, al dan niet leden, die te dien einde gemandateerd zijn door de Raad van Bestuur.

Art. 23. Met uitzondering Van daden van gewoon dagelijks bestuur, dienen aile akten die de vereniging betreffen ondertekend te worden door een speciale afvaardiging van de raad van bestuur, door de voorzitter van de Raad of een bestuurder, zonder dat zij zich jegens derden hoeven te verantwoorden voor de hun daartoe door de Raad van Bestuur verstrekte volmachten.

Art. 24. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Ingeval de voorzitter verhinderd is wordt zijn taak waargenomen door de secretaris. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad kan slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. ln geval tijdens de eerste vergadering dit vereiste quotum echter niet is bereikt, zal de Raad van Bestuur na een tweede oproeping geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een tijdsruimte van zeven dagen tussen de twee vergaderingen is vereist.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders die zich van de stemming onthouden zullen beschouwd worden als niet aanwezig bij de telling van de meerderheid. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

De besluiten worden in een notulenregister geschreven en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door iedere andere bestuurder die dit wenst. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar aile werkende leden er ter plaatse kunnen raadplegen.

HOOFDSTUK V. Begrotingen en rekeningen.

Art. 25. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar dienen jaarlijks en gelijktijdig ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering te worden voorgelegd en dit tijdens een vergadering op een datum die de Raad van Bestuur zal bepalen.

In navolging van de eerste christenen, worden de daden van de vereniging volkomen gratis en belangeloos verricht en dit zonder winstoogmerk. Ze worden mogelijk gemaakt door de bijdragen en schenkingen van degenen die de geestelijke doelstellingen van de vereniging wensen te ondersteunen.

De Raad van Bestuur bezit echter de meest uitgebreide zelfstandigheid wat betreft het interpreteren en het beschikken van het budget van het komende boekjaar, dat ten gevolge van het doel van de vereniging niet vooraf absoluut nauwkeurig bepaald kan worden wat het totaal en de waarde van de financiële ontvangsten betreft.

HOOFDSTUK VI. Diverse bepalingen.

Art. 26. De werkende leden komen overeen dat, in geval de vereniging om welke reden ook haar rechtspersoonlijkheid zou komen te verliezen, zij onder de leden zal blijven voortbestaan als een feitelijke vereniging.

Ait 27. Het maatschappelijk jaar of het wettelijke boekjaar van de vereniging begint op 1 september van elk jaar om te eindigen op 31 augustus van het volgende jaar.

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Ail. 28. elke andere vereniging met dezelfde doelstellingen mais hierboven opgesomd in artikel 2, zal de morele, materiële en financiële steun kunnen genieten van de huidige vereniging.

HOOFDSTUK VII. Ontbinding en vereffening.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 29. ln geval van ontbinding van de vereniging zal aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit een bestemming gegeven worden overeenkomstig de doelstellingen van de ontbonden vereniging, dit wil zeggen dat het netto-actief overgedragen zal worden aan een vereniging van Jehovah's Getuigen in België of in het buitenland, na beslissing van de Algemene Vergadering binnen de drie maanden na publicatie van de ontbinding van de vereniging, en in geval de Algemene Vergadering niet werkzaam is gedurende die tijd, door de Raad van Bestuur die in die periode nog werkzaam is, of bij gebreke aan deze laatste, door het Besturend Lichaam van de wereldomvattende Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen.

HOOFDSTUK VIII. Benoemingen.

Art. 30. De algemene vergadering hier bijeen heeft de volgende personen benoemd als eerste bestuurders:

1.0e heer De Vos, Lucien, Maurice, Maria wonende te Dwarsstraat 4  2490 Balen.

Geboren te Geel op 15/06/1952.

2.De heer Fiers, Koenraad, lvo, Gustaaf wonende te Voetbalstraat 40- 2490 Balen.

Geboren te Antwerpen op 24/05/1969.

3.0e heer Moonen, Kris, wonende te Rollekens 81  2400 Mol.

Geboren te Borgerhout op 9/10/1975.

die samen de Raad van Bestuur vormen.

En zijn aangesteld als

-voorzitter: de heer Fiers, Koenraad voornoemd;

-secretaris : de heer De Vos Lucien voornoemd;

-schatbewaarder: de heer Moonen Kris voornoemd.

Die zowel gezamenlijk als afzonderlijk zullen mogen optreden.

Voor eensluidend uittreksel,

De voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

22/05/2012
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

d ter " riffie van de

RECN{BANK VAN KOOIzNAND~.I

0 9 -05- 2012

TURNHOUT

U'Ai" rgfter,

MOi7 2 2

1111 111111111111 1 01111

*12092928*

0421.020.580

Christelijke Gemeente Van Jehovah's Getuigen te Mol

Jehovah's Getuigen Mol

er eigin zonder Winstoo erlc

akte : Wijziging adres maatschappelijke zetel Pub ' atie gecoördineerde statuten

CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN TE MOL

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Adres maatschappelijke zetel: Beeldekenslaan 31, 2400 Mol

Verenigingsnummer: 0421.020.580 Externe identificatie: 27 097272 Fiche: 6741

Gecoördineerde tekst van de statuten

HOOFDSTUK L Benaming, zetel, gerechtelijk arrondissement, maatschappelijk doel, duur.

Art. I. De vereniging draagt de naam, "CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN TE MOL". Haar zetel is gevestigd te 2400, Mol, Beeldekenslaan 31. De vereniging is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 2. De vereniging is uitsluitend religieus van aard, houdt zich aan de bijbel, is educatief en streeft in geen enkel opzicht financiële winst na. De vereniging heeft tot doel de activiteit te bevorderen van christenen die bekend staan ais "Jehovah's Getuigen", in overeenstemming met de doelstellingen van de vereniging zonder winstoogmerk "Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen" zoals deze gepubliceerd zijn in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 31 december 2004, nummer 184720.

Qndernemingsnr Benaming

(voluit}

(ver :ort}

Rechisvorm

;eetel :

Onderwerpfil

De vereniging heeft in het bijzonder tot doel de prediking van het Evangelie te stimuleren, de christelijke levenswijze te bevorderen, en geestelijke hulp te verschaffen aan alle leden en belangstellende personen die dit wensen en die verbonden zijn met de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen en haar steunen in haar bijbels onderwijzingswerk. Om dit christelijke doel mogelijk te maken verstrekt de vereniging de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen te Mol, een passende en goed onderhouden plaats van vergadering aanbidding bestemd voor openbare erediensten, bijeenkomsten voor bijbelstudies, de theocratische bedieningsschool en voor elke bijbelse activiteit zoals doop-, huwelijks- en begrafenisplechtigheden, gebedsbijeenkomsten, openbare toespraken voor bijbels onderricht, christelijke en broederlijke bijeenkomsten, enzovoort. Te dien einde zal de opgerichte vereniging de giften, bijdragen en diensten die zij op vrijwillige basis heeft ontvangen voor inrichting en het onderhoud van een plaats voor eredienst en aanbidding van de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, coördineren. De vereniging heeft ook tot doel morele en geestelijke steun te verlenen aan personen die getroffen worden door rampen en catastrofen en hen humanitaire hulp te verstrekken.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op d:; fai^,tate bi:. van Lutk B we;rae,dun Rpcto Naam en :iee+iamgheld ! an ü.^ iekstrurnentarenrte natans hezu ,?an da parso(o'ini.en) bvoegd dw 4arer:gir9, etichflna of rrigaoFsne ten aariz!en van tierdE,i te v,rlegnnLroo,rligan

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK Il. Leden,

Art. 3. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie. Rechtspersonen kunnen zowel als werkende leden of als toegetreden leden aanvaard warden.

Art. 4. De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. De toegetreden leden zijn personen die

gedoopt zijn door onderdompeling in water en door de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen worden aanvaard en die weloverwogen en vrijwillig hun morele en materiële steun verlenen aan haar ontwikkeling. Om als toegetreden lid aanvaard te worden mag iemand niet geëxcommuniceerd zijn, een maatregel die door een religieus comité van de gemeente genomen kan worden. De werkende leden, die samen de

wettelijke Algemene Vergadering vormen, zijn gekozen uit personen die in water gedoopt zijn en die niet geëxcommuniceerd zijn, en die door hun morele, technische en geestelijke activiteiten rechtstreeks samenwerken tot het verwezenlijken van het maatschappelijke doel. De toegetreden leden oefenen geen controle uit, bezitten geen stemrecht en zijn niet vertegenwoordigend voor de vereniging, wat betekent dat hun aanwezigheid niet noodzakelijk is voor het samensteIIen van een Algemene Vergadering. Bijgevolg is het vereiste aantal leden om een wettig besluit te nemen niet van hen afhankelijk.

Art. 5. De huidige werkende leden zijn de ondertekenaars van onderhavige akte.

Art. 6. Het toetreden van nieuwe werkende leden wordt door de AIgemene Vergadering in gewone of in buitengewone zitting beslist. Bovendien is deze toetreding onderworpen aan de volgende voorwaarden:

1, Gedoopt zijn door onderdompeling in water.

2. Als Getuige van Jehovah een actief bedienaar van het evangelie zijn, die verbonden is met een gemeente of een groep die door de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen wordt erkend.

3. Een gedrag aan de dag leggen en leven in overeenstemming met de christelijke beginselen van de Heilige Schrift en zich ertoe verbinden in harmonie met de doelstellingen van de plaatselijke, nationale of internationale verenigingen van Jehovah's Getuigen te handelen, overeenkomstig de richtlijnen van het Besturend Lichaam van Jehovah's Getuigen en van de wettelijke verenigingen die deze vertegenwoordigen.

Art. 7.De werkende leden kunnen uit de vereniging treden door hun ontslag per eenvoudige brief te betekenen aan de Raad van Bestuur. De werkende leden die niet in overeenstemming handelen met de doelstellingen van de vereniging, wier gedrag niet meer in harmonie is met de vereisten uit Gods Woord, of die geëxcommuniceerd zijn door een religieus comité van de Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, worden uitgesloten na beslissing van de Algemene Vergadering en bij een meerderheid van twee/derde der aanwezige of vertegenwoordigende stemmen.

Art. 8. Het uittredend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, zijn erfgenamen, rechthebbenden of rechtverkrijgenden ten welke titel ook, alsmede de rechtverkrijgenden van de werkende en toegetreden leden die handelingsonbekwaam verklaard zijn of onder gerechtelijke toezicht geplaatst zijn, zullen nooit aanspraak kunnen maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging. In geen enkel geval zullen zij noch de verzegeling van de goederen noch de rekeningen van de vereniging kunnen vorderen, noch het opmaken van een inventaris kunnen verlangen.

Art. 9. De jaarlijkse bijdrage die geëist zou kunnen worden zal niet meer mogen bedragen dan vijf euro per lid. De Raad van Bestuur zal het eventueel te betalen bedrag van de bijdrage bepalen, die echter niet hoger mag zijn dan vijf euro. De toegetreden leden mogen op elk verzoek van de Raad van Bestuur tot het betalen van dezelfde bijdrage uitgenodigd worden.

HOOFDSTUK III. De Algemene Vergadering.

Art. 10. De Algemene Vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar door de wet en de huidige statuten worden toegekend. Zij bestaat enkel uit werkende leden. Zij wordt minstens éénmaal per jaar opgeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het komende boekjaar, De werkende leden worden voor de Algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vergadering opgeroepen door de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur minstens acht kalenderdagen voor de datum van de Algemene Vergadering hetzij per brief via de post, hetzij eigenhandig of ter woonplaats overgemaakt,

Art. 11. Een buitengewone Algemene Vergadering dient door de Raad van Bestuur bijeengeroepen te worden als minstens één/vijfde der werkende leden erom verzoekt, Het verzoek van de werkende leden die van deze mogelijkheid gebruik wensen te maken zal slechts ingewilligd worden mits aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, minstens acht dagen op voorhand, een geschreven nota wordt overgemaakt waarin op concrete en precieze wijze het voorwerp van de buitengewone algemene vergadering die zij wensen op te roepen vermeld staat. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging, of in geval van afwezigheid, door de secretaris, of indien ook hij verhinderd is, door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Art, 12. Beslissingen over kwesties die van de agenda afwijken, kunnen slechts genomen worden met eenstemmig akkoord van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, behalve in de gevallen voorzien in artikels 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, Elke wijziging van de statuten moet terstond neergelegd worden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel in het gerechtelijk arrondissement van de zetel van de vereniging, en moet per uittreksel in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt, zoals bepaald in artikel 26novies van de wet. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of ontheffing van bestuurders.

Art. 13. Tijdens de stemming op de Algemene Vergadering heeft elk vast lid recht op slechts één stem, De werkende leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door andere werkende leden.

Art. 14, Het ontslag of de uitsluiting van werkende leden wordt bepaald door artikel 12 van de wet en door artikel 7 van de huidige statuten,

Art. 15. De Algemene Vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in die gevallen waar de wet of de huidige statuten anders bepalen, Voor het vaststellen van de meerderheid worden de werkende leden die zich van de stemming onthouden als niet aanwezig beschouwd, behalve in de gevallen waarin een bijzonder quorum vereist is door de wet.

Art. 16. De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle werkende leden het ter plaatse kunnen raadplegen. De beslissingen zullen ook binnen een termijn van dertig dagen toegankelijk zijn voor derden die daar per post of mondeling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur om verzoeken.

HOOFDSTUK IV, Raad van Bestuur.

Art. 17, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die benoemd en afgezet worden door de Algemene Vergadering. Bij het openstaan van het mandaat van één of meerdere bestuurders, blijven de bestuurders of de bestuurder die overblijft, een Raad van Bestuur vormen met dezelfde bevoegdheden als een voltallige raad. Bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 18, De duur van het mandaat van de bestuurders is onbeperkt.

Art. 19. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid inzake het bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging. De Raad kan, en dit zonder dat deze opsomming beperkend is en tevens onverminderd alle andere machten welke voortvloeien uit de wet of uit de statuten, met machtiging tot in-de-plaatsstelling, de volgende daden stellen: alle daden van bestuur, beheer en beschikking, alle contracten en overeenkomsten opmaken en afsluiten, maatregelen en minnelijke schikkingen treffen, compromissen aangaan, onroerende goederen of zakelijke onroerende goederen met hypotheek bezwaren, leningen aangaan, door hypotheken of door andere goederen gewaarborgde obligaties uitgeven, het beding van dadelijke uitwinning overeenkomen, met of zonder betaling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

opheffing verlenen van alle inschrijvingen, ambtshalve genomen of andere, alsook van alle bevelen, overschrijvingen, beslagen of andere verhinderingen en er vrijstelling van geven, huurcontracten van alle duur sluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afzien van alle zakelijke rechten en van alle eisen tot ontbinding, alle bijzondere machten verlenen aan de gevolmachtigden van zijn keuze, al dan niet Ieden,

Art. 20. De Raad van Bestuur kan alle rechtshandelingen stellen die hij nuttig acht voor het verzekeren, handhaven of verdedigen van de rechten en vrijheden ter verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging waarvoor zij werd opgericht. Hij zal daarom tevens zijn morele, materiële en financiële steun kunnen verlenen aan elke vereniging die de plaatselijke, nationale of internationale gemeenschap van Jehovah's Getuigen vertegenwoordigt.

Art. 21. Alle gerechtelijke stappen, als eiser of als verweerder, warden in naam van de vereniging ondernomen door de Raad van Bestuur. Ze worden opgevolgd en uitgevoerd door de voorzitter van de Raad of door een gevolmachtigde afgevaardigde.

Art. 22, Alle daden van gewoon of dagelijks bestuur worden geldig verricht door een of meerdere bestuurders, zelfs door derden, al dan niet leden, die te dien einde gemandateerd zijn door de Raad van Bestuur.

Art. 23. Met uitzondering van daden van gewoon dagelijks bestuur, dienen alle akten die de vereniging betreffen ondertekend te worden door een speciale afvaardiging van de raad van bestuur, door de voorzitter van de Raad of een bestuurder, zonder dat zij zich jegens derden hoeven te verantwoorden voor de hun daartoe door de Raad van Bestuur verstrekte volmachten.

Art. 24. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, Ingeval de voorzitter verhinderd is wordt zijn taak waargenomen door de secretaris. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad kan slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. In geval tijdens de eerste vergadering dit vereiste quotum echter niet is bereikt, zal de Raad van Bestuur na een tweede oproeping geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een tijdsruimte van zeven dagen tussen de twee vergaderingen is vereist.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders die zich van de stemming onthouden zullen beschouwd worden als niet aanwezig bij de telling van de meerderheid, In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen.

De besluiten worden in een notulenregister geschreven en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door iedere andere bestuurder die dit wenst. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle werkende leden er ter plaatse kunnen raadplegen.

HOOFDSTUK V. Begrotingen en rekeningen.

Art. 25. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar dienen jaarlijks en gelijktijdig ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering te worden voorgelegd en dit tijdens een vergadering op een datum die de Raad van Bestuur zal bepalen.

In navolging van de eerste christenen, worden de daden van de vereniging volkomen gratis en belangeloos verricht en dit zonder winstoogmerk. Ze worden mogelijk gemaakt door de bijdragen en schenkingen van degenen die de geestelijke doelstellingen van de vereniging wensen te ondersteunen.

De Raad van Bestuur bezit echter de meest uitgebreide zelfstandigheid wat betreft het interpreteren en het beschikken van het budget van het komende boekjaar, dat ten gevolge van het doel van de vereniging niet vooraf absoluut nauwkeurig bepaald kan worden wat het totaal en de waarde van de financiële ontvangsten betreft.

+ ~ MOD 2.2

,1 " Voor-

iel-Landen aan het Irsclgisch Staatsblad

Art. 27, Het maatschappelijk jaar of het wettelijke boekjaar van de vereniging begint op 1 september van elk jaar om te eindigen op`3I augustus van liet volgende jaar.

Art, 28. Elke andere vereniging met dezelfde doelstellingen zoals hierboven opgesomd in artikel 2, zal de morele, materiële en financiële steun kunnen genieten van de huidige vereniging.

HOOFDSTUK VII. Ontbinding en vereffening,

Art. 29. In geval van ontbinding van de vereniging zal aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit een bestemming gegeven worden overeenkomstig de doelstellingen van de ontbonden vereniging, dit wil zeggen dat het netto-actief overgedragen zal worden aan een vereniging van Jehovah's Getuigen in België of in het buitenland, na beslissing van de Algemene Vergadering binnen de drie maanden na publicatie van de ontbinding van de vereniging, en in geval de Algemene Vergadering niet werkzaam is gedurende die tijd, door de Raad van Bestuur die in die periode nog werkzaam is, of bij gebreke aan deze laatste, door het Besturend Lichaam van de wereldomvattende Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen.

HOOFDSTUK VIII. Benoemingen.

Art. 30. De algemene vergadering hier bijeen heeft de volgende personen benoemd als eerste bestuurders:

I .De heer De Vos, Lucien, wonende te Dwarsstraat 4  2490 Balen.

Geboren te Geel op 15/06/1952.

2.De heer Fiers, Koenraad, wonende te Voetbalstraat 40 - 2490 Balen.

Geboren te Antwerpen op 24/05/1969

3.De heer Machiels, Marcel, wonende te Kruisblokken 39  2491 Olmen.

Geboren te Balen op 6(10/1949

die samen de Raad van Bestuur vormen.

En zijn aangesteld ais:

-voorzitter : de heer Fiers, Koenraad voornoemd;

-secretaris : de heer De Vos Lucien voornoemd;

-schatbewaarder de heer Machiels Marcel voornoemd.

Die zowel gezamenlijk als afzonderlijk zullen mogen optreden.

Voor eensluidend uittreksel,

De voorzitter van de Raad van Bestuur

Op de 'aatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam eri hoedanigheid van da instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(unf bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegent.cordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK VI. Diverse bepalingen.

Art. 26, De werkende leden komen overeen dat, in geval de vereniging om welke reden ook haar rechtspersoonlijkheid zou komen te verliezen, zij onder de leden zal blijven voortbestaan als een feitelijke vereniging.

13/03/2015
ÿþVoor-

behoud aan he aelgisc

Staatshl

MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter,grifp

mulljgw111,1.111,1 l Il

Ondernemingsnr : 0421.020.580

Benaming

~volutt? : Christelijke Gemeente Van Jehovah's Getuigen te Mol

(verkort) : Jehovah's Getuigen Mol

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Beeldekenslaan 31, 2400 Mol

Onderwerp akte : Wijziging van Artikel 1 van de statuten.

Op de Algemene Vergadering van 30 januari 2015 werd beslist om het oorspronkelijke Artikel 1 van de statuten aan te passen, teneinde het correcte gerechtelijk arrondissement te vermelden. Het nieuwe Artikel 1 luidt:

Art. 1. De vereniging draagt de naam: "CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN TE MOL". Haar zetel is gevestigd te 2400, Mol, Beeldekenslaan 31. De vereniging is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen en legt haar stukken neer bij de Rechtbank van Koophandel van Turnhout.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 3 MAART 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De Griffier

Op de laatste blz. van Link B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en handtekening.

Coordonnées
CHRISTELIJKE GEMEENTE VAN JEHOVAH'S GETUIGEN…

Adresse
BEELDEKENSLAAN 31 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande