CHRISTELIJKE VERENIGING VAN ANTWERPEN, AFGEKORT : CVA

Association sans but lucratif


Dénomination : CHRISTELIJKE VERENIGING VAN ANTWERPEN, AFGEKORT : CVA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.810.070

Publication

05/11/2012
ÿþ; ,,J i'il MoD 2.2



(nr) ~~~ , ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

l , " 4~e:

>19 t.. I

RI=GH I bANK KOOPHANDEL

2. 3 -10- ZOïZ

chkipWERQEN

Ondernemingsnr : 0.849 . $ 1 0 . û 7 ~

Benaming

(voluit) : Christelijke Vereniging van Antwerpen

(verkort) : CVA

Rechtsvorm :

Zetel : Turnhoutsebaan 343 te 2140 Borgerhout.

Onderwerp akte : Oprichting :

*iziso3ea"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoude aan het Belgisch Staatsbia

Oprichters :

" Stéphane Betu, Algemene bestuurder.

Adres: Turnhoutsebaan 343

Woonplaats; 2140 Borgerhout, Antwerpen.

" Kiaka Bululu, Bestuurder van financiën.

Adres: Boomkwekerijstraat 27

Woonplaats: 9230 Wetteren.

" Kabuika Kabuika, Secretariaat.

Adres : Sint-paulusstraat 20/1

Woonplaats : 8400 Oostende.

Statuten van de VZW

Christelijke Vereniging van Antwerpen

Art 1. Naam, Zetel

Art 1.1 Naam

De hierbij ingestelde organisatie zal volgende naam dragen: Christelijk vereniging van Antwerpen, afegkort CVA.

Art 1.2 Zetel

CVA is gevestigd te Tumoutbaan 343, 2140 Borgerhout en is een vzw, vereniging zonder winstoogmerk, geregeld in de wet van 27 juni 1921. De VZW ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art 2. Rechtvoorm

De organisatie is gevormd als een vereniging zonder winstoogmerk voor onbepaalde duur, vzw en zal;

Art 2,1 ; ln haar eigen recht bestaan, onafhankelijk van haar leden,

Art 2.2 : Blijven bestaan zelfs als lidmaatschappen wijzigen en er andere ambtsbekleders zijn.

Art 2.3 : In staat zijn eigendom en andere bezittingen te verwerven.

Art 2.4 ; ln staat zijn te vervolgen en in eigen naam vervolgd te worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11n.n" . " Mn nm nn hnnr14n1,nn1nn

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art 3. Grondslag, Doel & Missie

Art 3.1 Grondslag :

De vereniging heeft ais grondslag het Christelijk beginsel, te weten: de vereniging plaats

zich onder het gezag van de bijbel (dit zijn de 66 boeken van het oude en het nieuwe testament), die zij door de Heilige Geest ontvangt als Woord van Gad, hoogste maatstaf vaar geloof en leven, en onder Gods eniggeboren Zoon, onze Redder en Heer Jezus Christus, die God, uit liefde aan de wereld heeft gegeven opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren ga maar eeuwig leven heeft.

Art 3.2 Missie :

Christelijke vereniging van Antwerpen is een christelijke vereniging die heeft de bijbel ais grondslag van haar bestaan en motivatie.

De vereniging wilt een maatschapelijk rote spelen in het [even van haar leden door hun een basis te bieden hun geloof en culturele activiteiten te kunnen beleven. De vereniging richt zich op de organisatie van christelijke evenementen en activiteiten. De vereniging zal dan ook deelnemen in lokaal of internationaal christelijke bewegingen naast andere organisaties die dezeflde doelen naastreven.

Art 3.3 Doelstellingen :

" Evenementen van christelijke aarde, zoals conferentie, ontmoetingen, concerten organiseren

" Hulp verzamelen en uitdelen voor mensen in nood

" Mensen of leden in moeilijkheden bijstaan

Art 4. Structuur & organen :

De organisatie is gevoormd door de volgende organen:

Art 4.1 De leden :

De leden, of enkel lid is een person die zich sluit zich aan de organisatie op vrijwillig basis door zich zelf te laten registeren in de vereniging lidmaatschapregister, Details over [eden en lidmaatschap zijn onder art 5 beschreven.

Art 4.2 De Algemene vergadering :

De algemene vergadering is de bijeenkomst van alle leden van de organisatie met als doet belangrijke beslissingen te nemen over de gang van zaken en toezicht houden op de beheercomité. De algemene vergadering is de centraal organe van de organisatie. Details over de functionering van de Algemene vergadering zijn beschreven hierna in art nr 7 van de statuten.

Art 4.3 De beheercomité :

De beheercomité draagt zorgen over het dagelijks bestuur van de vereniging. De beheercomité bestaat uit gekozen leden die verantwoording moet afleggen véôr de algemene vergadering. De bestuurcomité is verder onderverdeelt in bestuurunit als er behoefde voor is. Details over de organisatie en taken van de beheercomité zijn in art nr beschreven,

Art 5 Het lidmaatschap :

Art 5.1 : Toetreding:

Indien een persoon lid wil worden van de vereniging, moet hij een lidmaatchapverzoek indienen aan het bestuurcomité van de vereniging. Een persoon is pas lid nadat zijn gegevens (NAW) opgenomen zijn in de lidmatschapregister of ledenregister. Het ledenregister is de enige broon om dit vast te legen, Er wordt geen lidmaatschapkaart of bewijs afgegeven. Er is verder geen financiële verplichtingen gebonden met het lidmatchap van de leden,

Art 5.2 : De leden van de vereniging zijn geen bijdrage verschuldigd.

Art 5.3 : Het bestuurcomité heeft het recht om een lidmaschapverzoek te weigeren nadat de algemene vergadering hierover op de hoogte is gebracht en akkoord is gegaan over deze beslissing.

Art 5,4 : Geregisteerde leden van de organisatie zijn verplicht deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergaderingen. Tijdens deze jaarlijkse algemene vergadering kunnen leden hun recht uitoefenen om mede het beleid van de organisatie te bepalen.

Art 5,5 Financiële bijdraag van leden zijn op vrijwillig basis gedaan en worden bechouwden als gift. ln die zin wordt geen geld terug gegeven na het aftreden uit de vereniging van de lid,

ce

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 5.6 Aftrerding, Ontslag, Schorsing:

Het af treden als lid uit de vereniging moet personlijk vermeld worden aan het bestuurcomité. Een lid kan geschorst worden voor verschillende disciplinaire redenen als de algemene vergadering, op advies van het bestuurcomité, een beslissing hierover neemt. De bestuurcomité zorgt dat de gegevens van de toenmalig lid uit het ledenregister gewist zijn.

Art 5.7 Leden die hebben zich niet laten registeren, bewust of onbewust, zijn automatisch beschouwen ais "sympathisant" leden en beschikt over dezelfde plichten en rechten als geregisteerde leden.

Art 5.8 Lidmaatschapsduur: oneindig voorbehoud van aftreding, schorsing, ontbinding,

Art 5.9 De leden hebben inzagerecht in overeenstemming met artikel 10 van de wet van 27 juni 1921,

Art 6, De algemene vergadering

Art 6.1 De algemene vergadering, aangeduid AV, is de centraal beslissende organe van de vereniging en bestaat uit aile geregisteerde en niet geregisteerde leden. De algemene vergadering is bijeen geroepen op initiative van het huidig bestuurcomité of als de meerderheid van de leden de behoefde hierover uiten,

Art 6.2 Alle leden van de vereniging dienen tenminste twee keer per jaar bijeen te komen om toezicht uit te oefenen over de administratie en financiële toestand van de vereniging. Minstens de helft van alle leden moet op deze vergadering aanwezig zijn om beslissingen te kunnen nemen die uitgevoerd mogen worden. Het betreft hier een quorum. Beslissingen worden in notulen of processverbal vast gelegd en getekend door leden van het bestuurcomité, plus de voorzitter van de algemen vergadering. De voorzitter van de algemene vergadering is bij elke bijeenkomst uitgekozen door alle leden en heeft als taak deze vergadering verder te leiden.

Art 6.3 De leden worden opgeroepen door het bestuurcomité met een gewone brief of e-mail die de agenda bevat, en die tenminste 8 dagen vooraf wordt verzonden. Ieder voorstel dat ondertekend is door minstens één lid moet aan de dagorde worden toegevoegd.

Art 6.3 De algemene vergadering heeft de volgende bevoegdheden:

" Het samenstellen van de bestuurcomité en het benoemen van één optredend bestuurder die de VWZ vertegenwoordigt tegegenover derden

" Het auditen en kennis nemen van de verslagen stukken zoals begroting, inventaris en jaarrekening etc.

" Bijzonder beslissingen treffen zoals disciplinaire maatregelen/voorstel, ontbinding, wijziging van de statuten etc,

Art 7, Het bestuurcomité :

Art 7.1 Het dagelijks bestuur is inzonderheid belast met het dagelijks beheer van de vereniging en de aan haar toevertrouwde middelen, voor zover niet door de wet of statuten toegewezen aan de algemene vergadering.

Art 7.2 Het dagelijks besturen van de vereniging is de taak van het bestuurcomité die het beleid zoals bepaald is in de notulen of processverbal van de algemene vergadering, moet uitvoeren.

Art 7,3 Bestuurders: De beheerscomité bestaat uit minstens 3 leden die bestuurders worden genoemd. Alleen geregisteerd leden kunnen aanspraak maken tot deze functie binnen de vereniging. De bestuurders worden uit verkozen tijdens de bijeenkomst van de algemene vergadering. De duur van hun mandaat is één jaar of anders bepaald door de algemene vergadering, De volgende functies behoren tot de bestuurcomité en moeten verplicht ingevuld worden:

" Algemeen Bestuurder die leidt de bestuurcomité

" Bestuurder van financiën

" Secretariaat

Art 7.4 Interne organisatie: De bestuurcomité heeft het recht zich te organiseren om haar werk te versoepelen zonder de algemene bestuur hierover bijeen te roepen , De beheercomité moet dan wel de algemene vergadering of aile leden individuele, hierover te informeren.

Art 7.5 Het bestuurcomité heeft de verplichting haar activiteiten in verslagen te rapporteren.

..l ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art 7.6 Het bestuurcomite heeft de volgende bevoegdheden en taken:

" Dagelijks bestuur van de vereniging dat is administrative, financiële en vertegenwoording van de vereniging

aan derden,

-Bijhouden van het lidmaatschapregister of de ledenregister

-Uitvoeren van plannen en beleid zoals bepaald tijdens algemeen vergadering

" De VZW is vertegenwoordigd tegenover derden door één optredende bestuurder namelijk M. Stéphane Betu, algemene bestuurder.

Art 8. Financiën, Inkomsten & Eigendom

Art 8.1 De organisatie zal verslagen bijhouden van al haar bezittingen door de volgende documenten bij te houden:

" Notulen

" Begroting

" Dagboek

" Inventaris

" Jaarrekening

De algemene vergadering kan één of twee commissarissen aanwijzen en belasten met verificatie van de rekeningen, De commissaris brengt mondeling of schriftelijk verslag uit op de algemene vergadering,

Art 8.2 De organisatie mag geen geld of eigendom verschaffen aan haar leden of ambtsbekleders, Dit mag enkel gebeuren als de organisatie het werk betaald dat een lid of ambtsbekleder verricht heeft voor de organisatie. De betaling moet een redelijk bedrag zijn dat in verhouding is met het gedane werk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art 8.3 Een lid van de organisatie kan geen enkel geld terugvorderen van de organisatie indien er uitgaven werden gedaan in het voordeel van de organisatie.

Art 8A Leden of ambtsbekleders van de organisatie hebben geen rechten over zaken die de organisatie toebehoren.

Art 8.5 Voor de realisatie van zijn doelstellingen, wendt vereniging de volgende financiële middelen aan:

" Contributie van de leden op vrijwillig basis

" Subsidies

" Giften en legs

" Buitenlandse middelenDeze opsomming is niet limitatief.

Art 8.6 Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

Art 9. Ontbinding

Art 9,1 De organisatie kan opgeheven worden als ten minste twee derde van de leden aanwezig zijn en stemmen tijdens deze bijzondere vergadering om de opheffing van de vereniging te overwegen.

Art 9.2 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering twee vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheid. Het netto-actief van het patrimonium van de vereniging zal worden gegeven aan vereniging met gelijkwaardige doelstellingen.

Wordt benoemd tot algemeen bestuurder(optredend) van CVA volgens stichtinginrichting algemeen

vergadering

* Betu Stéphane, algemene bestuurder

Geboren op 01 mei 1984

Te Kinshasa, DR CONGO

Adre5: Turnhoutsebaan 343

Woonplaats: Borgerhout, Antwerpen.

* KiaKa Bululu, bestuurder van financiën. Nzenza Lumingu, Secretariaat

Geboren op 23 mei 1965 Geboren op 31 dec. 1966

Te Kinshasa, DR Congo Te Kwilu NGongo

Adre5: Boomkwekerijstraat 27 Adres : Boomkwekerijstraat 27

Woonplaats: 9230 Wetteren. Woonplaats : 9230 Wetteren.

/11wf7'WERPINÍ 2 2 OKT 2012 Betu Stéphane, Algemene Bestuurder.

MOD 2.2

Coordonnées
CHRISTELIJKE VERENIGING VAN ANTWERPEN, AFGEK…

Adresse
TURNHOUTSEBAAN 343 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande