CITY PIRATES FOUNDATION

Divers


Dénomination : CITY PIRATES FOUNDATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 629.677.280

Publication

05/05/2015
ÿþMOD. 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15307546*

Neergelegd

29-04-2015

Griffie

0629677280

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

City Pirates Foundation

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel afgeleverd vóór registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, Afdeling Antwerpen.

Het blijkt uit een akte verleden voor Frank Liesse, notaris te Antwerpen, op 27 april 2015, dat een private stichting werd opgericht met de volgende bijzonderheden en met de hierna opgenomen statuten:

1. Stichter: De heer PRADOLINI Michel Georges Rose-Marie, geboren te Mortsel op 11 februari 1962, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Bredabaan 571.

2. De statuten van de private stichting werden bij de oprichting vastgesteld als volgt:

 NAAM - ZETEL - DOEL - STICHTER - DUUR - VERMOGEN

Artikel 1: Naam

1.1. De stichting is een private stichting naar Belgisch recht zoals bedoeld in Titel II van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna de  Private Stichting of ook de  Stichting ). 1.2. De Private Stichting heeft als naam  City Pirates Foundation .

1.3. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Stichting moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  private stichting alsook het adres van de zetel van de Stichting.

1.4. De naam van de Private Stichting kan enkel worden gewijzigd bij leven van de Stichter en mits zijn instemming; de wijziging kan bovendien enkel gebeuren volgens de vereisten voor een statutenwijziging en met de specifiek voorgeschreven meerderheden hiervoor, vast te stellen bij authentieke akte.

Artikel 2: Zetel

2.1. De zetel van de Private Stichting is gevestigd te 2170 Antwerpen (Merksem), Bredabaan 571. 2.2. De zetel kan worden overgebracht naar iedere andere plaats in België bij een beslissing van de raad van bestuur en, indien toepasselijk, met naleving van de taalwetgeving ter zake. Iedere beslissing tot zetelverplaatsing moet worden neergelegd in het dossier van de Stichting ter griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft (hierna het  dossier van de Stichting ter griffie ) en moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

2.3. De raad van bestuur kan op iedere andere locatie, zowel in België als in het buitenland, bijkantoren en andere centra van werkzaamheden van de Stichting oprichten.

Artikel 3: Doel

3.1. Het doel van de Private Stichting is het behartigen, het ondersteunen, het bevorderen en het verwezenlijken van sociale en socio-culturele projecten op het gebied van, voornamelijk maar niet uitsluitend, sport, kunst en cultuur, zowel competitief als recreatief, zowel professioneel als amateuristisch, zowel lokaal en regionaal als nationaal en internationaal, die steeds de diversiteit in onze samenleving als uitgangspunt hebben en die ontstaan, tot stand komen en bestaan buiten

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Bredabaan 571

2170 Antwerpen

Oprichting

Private stichting

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

iedere religieuze, filosofische, politieke, sociaal-culturele of etnische aanhorigheid en dit bovendien met inachtneming van de fundamentele ethische en humanistische principes van gelijkheid en rechtvaardigheid en in een geest van verdraagzaamheid en wederzijds respect.

De Stichting wil, naargelang het geval, tevens fungeren als een schakel, een katalysator en/of een coördinator tussen diverse gelijkgezinde verenigingen en/of organisaties die sport-, kunst- en culturele evenementen en manifestaties organiseren en aanbieden, met aandacht voor de grote diversiteit binnen zowel de jongere als de oudere en alle tussengeneraties die een grootstad bevolken.

De Stichting beoogt dit te bereiken, onder meer maar niet uitsluitend, (i) door het inrichten en aanbieden van een sociaal platform voor de hiervoor bedoelde gelijkgezinde verenigingen en/of organisaties, waar zij elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen communiceren, overleg plegen en/of samenwerken, in de ruimste zin van het woord, zowel fysiek als virtueel via diverse (multi)mediatoepassingen, audiovisuele, interactieve en andere toepassingen en/of applicaties op alle huidige en toekomstige dragers, en in alle huidige en toekomstige bestandsformaten en media, dit alles volgens het fundamentele ethische principe van gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en gelijke verdeling van de mogelijkheden; (ii) door het aanbieden van concrete ondersteuning onder de vorm van knowhow aan de hiervoor bedoelde gelijkgezinde verenigingen en/of organisaties die de doelstellingen en het Charter van de Stichting ondertekenen; (iii) door het bieden van een financieel platform aan personen en ondernemingen die in de hoger bedoelde sociale en socio-culturele projecten op eenmalige of structurele basis wensen te investeren; en (iv) door het organiseren van activiteiten om de bestaande alsook potentiële nieuwe investeerders te informeren over de sociale en socio-culturele projecten.

3.2. De Stichting kan haar doelstellingen realiseren zowel door het nemen van eigen initiatieven als door het verlenen van ondersteuning en medewerking aan initiatieven van derden.

3.3. De Stichting mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van het verwerven, huren of anderszins in gebruik nemen van gebouwen, lokalen, kantoren, inrichtingen, installaties, terreinen en accommodaties alsook van multifunctionele centra waar diverse activiteiten, evenementen en manifestaties van sport, kunst en/of cultuur kunnen plaatsvinden; zij kan alle roerende en onroerende goederen die verband houden met de realisatie van haar doel en de ontwikkeling van haar activiteiten, bezitten en fondsen verzamelen door alle wettelijke middelen. Mits de door de wet vereiste machtiging kan zij giften, schenkingen en bijzondere legaten aanvaarden en over het algemeen alle verrichtingen doen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, op haar doel en/of haar activiteiten betrekking hebben of van aard zijn de verwezenlijking van haar doel en/of activiteiten te bevorderen en/of te ondersteunen. De Stichting kan inzonderheid haar medewerking verlenen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt en daartoe bovendien ook samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen van private of publieke aard, met burgerlijke of handelsaard, naar Belgisch of naar buitenlands recht, alsook de functie van bestuurder, zaakvoerder, lid van een directiecomité of vereffenaar in andere rechtspersonen aanvaarden.

De Stichting kan tot waarborg van haar eigen verbintenissen zekerheden stellen en onder meer haar onroerende goederen in hypotheek en haar andere goederen in pand geven.

3.4. Daarnaast kan de Stichting alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de belangloze en niet-winstgevende doelstellingen van de Private Stichting.

3.5. Het doel van de Private Stichting kan enkel worden gewijzigd bij leven van de Stichter en mits zijn instemming; de wijziging kan bovendien enkel gebeuren volgens de vereisten voor een statutenwijziging en met de specifiek voorgeschreven meerderheden voor een doelwijziging, vast te stellen bij authentieke akte.

Artikel 4: Enige Stichter - Duur

4.1. De Private Stichting is opgericht bij authentieke akte verleden voor notaris Frank Liesse te Antwerpen op 27 april 2015 door: de heer PRADOLINI Michel Georges Rose-Marie, geboren te Mortsel op 11 februari 1962, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Bredabaan 571 (de  Stichter ). 4.2. De Private Stichting is opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5: Vermogen

5.1. Het vermogen van de Private Stichting is samengesteld uit financiële bijdragen van de Stichter, die zich bij de oprichting van de Stichting heeft verbonden tot een initiële inbreng in geld van minstens vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00).

5.2. Dit vermogen mag enkel worden aangewend voor de realisatie van het vooropgestelde doel van de Stichting. Dit vermogen zal bovendien verder groeien en in omvang toenemen in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

overeenstemming met de doelstellingen van de Private Stichting.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 6: Raad van bestuur - samenstelling

6.1. De Private Stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie (3) en maximum vijf (5) bestuurders; het aantal bestuurders moet in elk geval steeds oneven zijn. De bestuurders kunnen enkel natuurlijke personen zijn.

6.2. De eerste bestuurders worden benoemd door de Stichter in de akte van oprichting.

6.3. De bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde duur, tenzij anders wordt bepaald in het benoemingsbesluit.

6.4. Het bestuurslidmaatschap eindigt:

- door vrijwillig aftreden, mits kennisgeving van het ontslag per aangetekende brief drie (3) maanden vooraf verzonden naar het adres van de zetel van de Stichting of per schriftelijke kennisgeving tegen ontvangstbewijs ondertekend door de Voorzitter van de Stichting of door twee (2) bestuurders; - door overlijden;

- door een besluit tot afzetting vanwege de bevoegde rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaald.

6.5. Bij de beëindiging van het mandaat van een bestuurder, om welke reden ook, wordt een nieuwe bestuurder in de plaats aangeduid via coöptatie door de raad van bestuur en dit bij een beslissing genomen met unanimiteit van stemmen van alle overige zittende bestuurders.

Indien slechts één (1) bestuurder overblijft, zal de laatstgenoemde alleen en met inachtneming van de statuten beslissen over de benoeming van minstens twee (2) nieuwe bestuurders voor de opvulling van de gelijktijdig vacant geworden bestuurdersmandaten ingevolge overlijden of vrijwillig ontslag. Indien geen enkele bestuurder in functie zou overblijven, kan elke belanghebbende of het openbaar ministerie aan de bevoegde rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de Stichting haar zetel heeft, vragen om nieuwe bestuurders aan te wijzen met inachtneming van de statuten.

6.6. Binnen de perken van het minimum en het maximum aantal bestuurders en voor zover het belang van de Private Stichting dat vereist, kan de raad van bestuur met unanimiteit van stemmen van alle zittende bestuurders desgevallend beslissen om niet in de vervanging te voorzien van een weggevallen bestuurder of om bijkomende nieuwe bestuurders te benoemen.

6.7. De bestuurders kiezen in hun midden een voorzitter die wordt beschouwd als de voorzitter van de raad van bestuur en als de voorzitter van de Stichting (hierna de  Voorzitter ); hij kan ook worden aangeduid met de Engelse term  President of the Foundation voluit of  President in het kort. In de praktijk mogen de Nederlandse en de Engelse titels naast en door elkaar worden gebruikt.

De verkiezing van de Voorzitter gebeurt steeds met unanimiteit van stemmen van alle zittende bestuurders; de eerste Voorzitter kan echter worden aangeduid door de Stichter in de akte van oprichting.

Indien de Voorzitter in de uitoefening van zijn functie wordt belet, zal de oudste bestuurder desgevallend tijdelijk in zijn plaats optreden; zulke voorzitter ad interim beschikt echter niet over de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Voorzitter noch over zijn doorslaggevende stem. 6.8. De raad van bestuur kiest desgewenst onder zijn leden ook één (1) of twee (2) gedelegeerd bestuurders (de  Gedelegeerd Bestuurders ) die worden gelast met het dagelijks bestuur van de Stichting en die de taken vervullen die horen bij deze functie zoals bepaald in deze statuten en/of ter gelegenheid van hun benoeming. De Gedelegeerd Bestuurders worden verkozen bij gewone meerderheid van stemmen; de eerste Gedelegeerd Bestuurders kunnen echter worden aangeduid door de Stichter in de akte van oprichting.

6.9. De beslissingen en akten betreffende de benoeming, de afzetting en de ambtsbeëindiging van een bestuurder, de Voorzitter en de Gedelegeerd Bestuurders moeten binnen de maand worden neergelegd in het dossier van de Stichting ter griffie en moeten bij uittreksel worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

6.10. De bestuurders oefenen hun bestuursfunctie(s) uit zonder vergoeding. De bestuurders hebben wel recht op de terugbetaling van de normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten die rechtstreeks met hun bestuursopdracht verbonden zijn; zulke terugbetaling wordt niet beschouwd als een materieel voordeel dat wettelijk niet toegelaten is.

6.11. De Private Stichting is aansprakelijk voor fouten die kunnen worden toegerekend aan haar bestuurders of haar andere aangestelden of aan de organen waardoor zij optreedt. De bestuurders, de personen belast met het dagelijks bestuur en de eventuele lasthebbers gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de Stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in de uitoefening van hun bestuur of hun opdracht.

Artikel 7: Werking van de raad van bestuur

7.1. De raad van bestuur wordt samengeroepen door een bestuurder, telkens wanneer het belang van de Private Stichting dat vereist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

7.2. Elke oproeping gebeurt minstens vijf (5) kalenderdagen vóór de datum voorzien voor de vergadering, behalve in geval van hoogdringendheid. In het laatste geval volstaat een oproepingstermijn van vierentwintig (24) uur en dienen de aard en de redenen van de hoogdringendheid te worden vermeld in de oproeping.

Alle oproepingen en mededelingen met betrekking tot een oproeping gebeuren per brief, telex, telefax, e-mail of enig ander telecommunicatiemiddel als bedoeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek. De oproepingen vermelden de datum, het uur, de plaats en alle nuttige informatie om aan de vergadering deel te nemen. De oproepingen bevatten bovendien de agenda en een kopie van alle relevante documentatie die redelijkerwijs nodig is om over de punten op de agenda te beraadslagen en te beslissen.

7.3. De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden hetzij fysiek op de plaats aangeduid in de oproeping hetzij op afstand door middel van teleconferentie of videoconferentie met behulp van telecommunicatietechnieken die de aan de vergadering deelnemende bestuurders toelaten elkaar simultaan te horen en simultaan met elkaar overleg te plegen hetzij een combinatie van de twee voormelde vergadertechnieken waarbij sommige bestuurders fysiek aanwezig zijn op de vergadering op de plaats aangeduid in de oproeping en sommige bestuurders deelnemen aan de vergadering door middel van tele- of videoconferentie.

7.4. Ieder bestuurder heeft één (1) stem. Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder, om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen mits de volmachtdrager zelf fysiek aanwezig is op de vergadering. Een bestuurder kan niet meer dan twee (2) andere bestuurders bij volmacht vertegenwoordigen; hij brengt, in voorkomend geval, naast zijn stem, en zonder afbreuk te doen aan de regels van collegialiteit, evenveel stemmen uit als het aantal volmachten waarover hij beschikt. 7.5. De vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter. Bij zijn afwezigheid wordt de raad van bestuur voorgezeten door de in leeftijd oudste aanwezige bestuurder op de vergadering.

7.6. Behalve in geval van overmacht en behoudens andersluidende bepalingen in deze statuten, kan de raad van bestuur slechts geldig beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig (fysiek of door middel van tele- of videoconferentie) of vertegenwoordigd (door middel van volmacht) is, onverminderd strengere bepalingen elders in deze statuten. Indien dat quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen binnen één (1) maand na de eerste vergadering. Tijdens die tweede vergadering beslist de raad van bestuur op geldige wijze en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, onverminderd andersluidende bepalingen in deze statuten die bijzondere aanwezigheidsquora voorschrijven en die steeds prevaleren op voormelde algemene regeling.

7.7. Er zal steeds naar gestreefd worden om de besluiten van de raad van bestuur te nemen bij consensus van alle bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd op een vergadering. Indien een consensus niet haalbaar is en een stemming noodzakelijk is, zullen de besluiten geldig worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen vertegenwoordigd op die vergadering onverminderd andersluidende bepalingen in deze statuten die bijzondere stemquora voorschrijven en die steeds prevaleren op voormelde algemene regeling.

Zolang de Voorzitter en de Stichter dezelfde persoon zijn, zal de Voorzitter een doorslaggevende stem hebben bij staking van stemmen. In alle andere gevallen zal bij staking van stemmen, het voorstel tot besluit verworpen worden.

7.8. Overeenkomstig de artikelen 6.5. en 6.7. van deze statuten vereisen de besluiten betreffende de benoeming van nieuwe bestuurders en de benoeming van de Voorzitter steeds de unanieme goedkeuring en impliciet de aanwezigheid (of vertegenwoordiging) van alle zittende bestuursleden. Overeenkomstig artikel 16 van deze statuten kunnen de statuten van de Private Stichting slechts worden gewijzigd bij besluit genomen met vier vijfden meerderheid van alle zittende bestuursleden. Indien voormelde bijzondere quora niet worden bereikt, wordt het besluit tot benoeming van een nieuwe bestuurder of van de Voorzitter of het besluit tot statutenwijziging verworpen.

7.9. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van alle zittende bestuurders. De aldus genomen besluiten worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of het opmaken van de begroting voor het volgende boekjaar.

7.10. De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de Voorzitter of, in geval van zijn afwezigheid, door de bestuurder die in zijn plaats de vergadering van de raad van bestuur voorzit en door minstens één andere bestuurder. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering waarvoor ze zijn gegeven. De notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat wordt aangehouden zowel elektronisch als op papier; het register in papieren vorm wordt bewaard op de zetel van de Stichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Na iedere vergadering wordt een afschrift van de notulen overgemaakt aan alle leden van de raad van bestuur. De afschriften van of de uittreksels uit die notulen, die in rechte of elders dienen te worden voorgelegd, worden ondertekend door de Voorzitter, door twee (2) bestuurders samen of door een Gedelegeerd Bestuurder.

Voorgaande bepalingen van dit artikel 7.10. zijn mutatis mutandis van toepassing op de eenparige schriftelijke besluiten van de raad van bestuur.

Artikel 8: Procedure bij belangenconflict

8.1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft van vermogensrechtelijke aard, dat strijdig is met een door de raad van bestuur te nemen beslissing, moet hij dat meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt. In dat geval neemt de betrokken bestuurder niet deel aan de beraadslaging en de stemming en dient de raad van bestuur te besluiten met unanimiteit van stemmen van alle andere zittende bestuurders. 8.2. De verklaring van de betrokken bestuurder, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende het in zijn hoofde bestaande strijdig belang, moeten worden opgenomen in de notulen van de vergadering van de raad van bestuur die de beslissing neemt. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

8.3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op de gebruikelijke verrichtingen aan marktconforme voorwaarden.

Artikel 9: Bevoegdheden van de raad van bestuur

9.1. De raad van bestuur voert zelfstandig het bestuur over de Private Stichting, legt de beleidslijnen vast en waakt over de correcte uitvoering daarvan. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten en alle beslissingen te nemen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de Stichting.

De raad van bestuur kan alle daden van bestuur verrichten en alle daden van beschikking stellen die niet in strijd zijn met het doel van de Stichting.

9.2. De bestuurders kunnen overeenkomen om de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Zulke verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt. 9.3. De raad van bestuur kan binnen het kader van zijn bevoegdheden bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen naar zijn keuze, onverminderd de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 10: Dagelijks bestuur

10.1. Het dagelijks bestuur van de Private Stichting mag worden toevertrouwd aan één (1) of twee (2) Gedelegeerd Bestuurders, die worden benoemd in overeenstemming met artikel 6.8. van deze statuten, of eventueel ook aan een hiertoe aangeduide persoon buiten de raad van bestuur aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen. De raad van bestuur zal de nodige beslissingen nemen betreffende hun aanstelling, hun ontslag en hun bevoegdheden voor zover deze statuten daarin niet reeds voorzien. De Gedelegeerd Bestuurders evenals de buiten de raad van bestuur aangeduide persoon die wordt gelast met het dagelijks bestuur kunnen ook optreden onder de Engelse titel  Chief Executive Officer , afgekort  CEO . In de praktijk mogen de Nederlandse en de Engelse titels naast en door elkaar worden gebruikt.

10.2. Iedere Gedelegeerd Bestuurder / Chief Executive Officer is bevoegd tot het stellen van alle handelingen en het uitvoeren van alle taken die gebruikelijk ressorteren onder het dagelijks bestuur. De handelingen of verrichtingen betreffende het dagelijks bestuur van de Private Stichting zijn die welke door het dagdagelijks leven van de Stichting worden vereist of die welke zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

10.3. Volgende beslissingen behoren in geen geval tot het dagelijks bestuur van de Stichting en vereisen steeds het voorafgaand akkoord van de raad van bestuur:

- het verwerven van of het beschikken over onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten alsook het aangaan of het opzeggen van een huurovereenkomst met betrekking tot onroerende goederen;

- het verwerven van of het beschikken over patenten, (handels)merken, geregistreerde ontwerpen of andere knowhow of intellectuele eigendomsrechten ongeacht of zulks gebeurt op absolute wijze, via het toekennen van een licentieovereenkomst of op om het even welke andere wijze;

- het aangaan van contracten of transacties die niet-marktconform zijn of die niet plaatsvinden in het kader van de normale activiteiten van de Stichting;

- het toestaan van leningen of voorschotten (andere dan deposito s bij banken) of het toestaan van garanties of vergoedingen voor de verbintenissen van derden;

- het aanbrengen van materiële wijzigingen aan het jaarbudget en de begroting die door de raad van bestuur overeenkomstig artikel 14.1. van de statuten werd goedgekeurd;

- het vestigen, verstrekken of toestaan van een hypotheek, pand of andere zekerheid op de activa van de Stichting;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

- het verwerven van of het beschikken over belangen die de Stichting heeft in het aandelenkapitaal of in effecten van een vennootschap of rechtspersoon;

- het aangaan of het beëindigen van enige samenwerking, consortium, joint venture of elke andere feitelijke vereniging die een doel of activiteit of enige andere gelijkaardige regeling uitoefent, al dan niet met winstoogmerk;

- in het algemeen, alle verrichtingen of elke reeks van samenhangende verrichtingen die de Stichting verbinden voor een bedrag dat hoger is dan twaalfduizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00). 10.4. Iedere Gedelegeerd Bestuurder kan binnen het kader van zijn bevoegdheden en onder zijn verantwoordelijkheid bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen naar zijn keuze waarbij hij zelfstandig beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bevoegdheid en eventuele vergoeding.

Artikel 11: Externe vertegenwoordiging

11.1. De raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, vertegenwoordigt de Private Stichting in alle handelingen in en buiten rechte, treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

11.2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de Private Stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (onder meer een hypotheekbewaarder of een notaris), bovendien rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Voorzitter alleen of door twee (2) bestuurders gezamenlijk optredend. Zij moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig voorafgaand besluit of enige machtiging van de raad van bestuur. Deze vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Voorzitter of op basis van de tweehandtekeningsclausule is algemeen en onbeperkt.

11.3. In het kader van en binnen de grenzen van het dagelijks bestuur kan de Stichting bovendien geldig worden vertegenwoordigd door iedere Gedelegeerd Bestuurder / Chief Executive Officer. 11.4. De Stichting kan eveneens geldig worden vertegenwoordigd door bijzonder gevolmachtigden binnen de grenzen van hun mandaat. Het volstaat dat zij ten aanzien van derden doen blijken van een schriftelijke lastgeving ondertekend door de Voorzitter of door twee (2) bestuurders of, in het kader van het dagelijks bestuur, door een Gedelegeerd Bestuurder / Chief Executive Officer, daartoe handelend als hiervoor bepaald.

CONTROLE - BOEKJAAR - JAARREKENINGEN

Artikel 12: Controle

De controle op de financiële toestand van de Private Stichting, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, zal gebeuren, in geval dit vereist is door de wet of indien de raad van bestuur hiertoe beslist, door één of meer wettelijk benoemde commissarissen.

Artikel 13: Boekjaar

Het boekjaar van de Stichting loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar. Artikel 14: Jaarrekeningen

14.1. Op het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het voorbije boekjaar af, maakt de inventaris en de jaarrekening op, alsmede de begroting voor het volgende boekjaar en dit ten laatste zes (6) maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar. De raad van bestuur keurt deze financiële staten goed ter gelegenheid van de jaarvergadering.

14.2. De rekeningen, akten en documenten worden jaarlijks nagezien door de commissaris, voor zover er een commissaris werd benoemd, die daarover jaarlijks verslag uitbrengt aan de raad van bestuur op de jaarvergadering.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 15: Statutenwijziging - Vorm

15.1. De raad van bestuur kan besluiten tot wijziging van de statuten van de Private Stichting. 15.2. Elke wijziging aan de statuten die betrekking heeft op de gegevens opgesomd in het eerste lid van artikel 30, §1, van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, alsook de wijziging van de naam van de Stichting moet bij authentieke akte worden vastgesteld.

15.3. Alle andere wijzigingen aan de statuten kunnen bij onderhandse akte gebeuren.

15.4. Indien ongewijzigde handhaving van de statuten gevolgen zou hebben die de Stichter bij de oprichting op redelijke wijze niet kan hebben gewild en de raad van bestuur nalaat de statuten te wijzigen, kan de bevoegde rechtbank op verzoek van tenminste één bestuurder of het openbaar ministerie de statuten wijzigen. Zij waakt erover daarbij zo min mogelijk van de bestaande statuten af te wijken.

15.5. Na elke statutenwijziging dient een nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten te worden opgesteld en te worden neergelegd in het dossier van de Stichting ter griffie.

15.6. De wijzigingen kunnen aan derden slechts worden tegengeworpen vanaf de dag van neerlegging of, indien ook de bekendmaking ervan wettelijk is voorgeschreven, vanaf de dag van bekendmaking in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 16: Aanwezigheids- en stemquorum

16.1. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen over een voorstel tot statutenwijziging wanneer alle bestuurders op de vergadering tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. Indien dat quorum niet wordt bereikt en enkel indien de raad van bestuur is samengesteld uit vijf (5) bestuurders, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de voorstellen tot statutenwijziging die op de agenda van de eerste vergadering voorkwamen, indien op die tweede vergadering ten minste vier (4) bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd is.

16.2. De besluiten tot statutenwijziging worden genomen met een vier vijfden (4/5den) meerderheid van stemmen van de zittende bestuurders, behoudens de besluiten tot wijziging van het doel of de naam van de Private Stichting waarvoor bovendien steeds de instemming van de Stichter vereist is. 16.3. Onverminderd de hiervoor in dit artikel 16 opgenomen algemene regelingen inzake meerderheidsvereisten, kunnen de statuten van de Stichting tijdens het leven van de Stichter enkel worden gewijzigd met zijn goedkeuring.

ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 17: Algemeen

17.1. De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de Private Stichting haar zetel heeft kan, op verzoek van de in de wet of in de statuten aangeduide personen, de ontbinding van de Stichting uitspreken in de gevallen door de wet of in de statuten bepaald.

De rechtbank kan op verzoek van de Stichter ook in alle andere gevallen dan deze opgesomd in artikel 39 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de ontbinding van de Private Stichting uitspreken.

17.2. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermelden alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Stichting, haar naam, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  private stichting in vereffening . Deze verplichting geldt zowel voor papieren stukken als voor elektronische documenten.

17.3. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen. Na afloop van de vereffening brengen de vereffenaars verslag uit bij de rechtbank, waarbij een overzicht van de waarden van de Stichting en van het gebruik ervan, alsmede het voorstel van bestemming wordt voorgelegd. De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten. De rechtbank spreekt de afsluiting van de vereffening uit. Artikel 18: Aanwending netto-activa

De netto-activa van de Private Stichting worden in het kader van haar vereffening overgedragen aan een door de Stichter of, indien die er niet meer is, door de raad van bestuur aangeduide vereniging, stichting of inrichting die eenzelfde of een gelijkaardig onbaatzuchtig doel als de Private Stichting nastreeft.

Nadat de vereffening voltooid is, zal de rechtbank de toewijzing van de nettowaarde bekrachtigen overeenkomstig met wat voorzien is in de statuten van de stichting.

ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 19: Woonstkeuze

Iedere bestuurder of vereffenaar van de Stichting die in het buitenland zijn woonplaats heeft, wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van de Private Stichting, waar hem alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen betreffende de zaken van de Stichting en de verantwoordelijkheid voor zijn bestuur en/of taken geldig kunnen worden gedaan. Artikel 20: Intern reglement van de Stichting

20.1. Alle regelingen, die niet wettelijk of statutair zijn voorzien, kunnen worden uitgewerkt in een intern reglement van de Private Stichting die door de raad van bestuur wordt opgesteld en goedgekeurd met inachtneming van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging. Zulk intern reglement kan nadien slechts door de raad van bestuur worden gewijzigd met inachtneming van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging.

20.2. In voorkomend geval maakt het intern reglement samen met deze statuten de officiële regels van de Private Stichting uit. Het intern reglement kan allerhande regels bevatten zoals bijvoorbeeld principeregels, gedragsregels, ethische regels, administratieve regels of technische regels, die een algemene werking hebben of een specifiek orgaan van de Stichting regelen.

Artikel 21: Toepasselijk recht

Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten of, in voorkomend geval, het intern reglement opgesteld krachtens deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de wijzigingen daaraan gebracht.

Artikel 22: Omvorming in een stichting van openbaar nut

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Met toepassing van artikel 39 en overeenkomstig de overige bepalingen van Titel II van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, kan de Private Stichting bij authentieke akte worden omgevormd in een stichting van openbaar nut.

Het besluit tot omvorming kan enkel geldig genomen worden met unanimiteit van stemmen van alle zittende bestuurders.

3. Het eerste boekjaar van de Private Stichting loopt van zodra zij rechtspersoonlijkheid heeft tot 31 december 2015.

4. Bestuurders:

4.1. Benoeming eerste bestuurders

De Stichter stelde aan tot eerste bestuurders van de Private Stichting, conform haar statuten, voor

onbepaalde duur:

a. de heer PRADOLINI Michel Georges Rose-Marie, geboren te Mortsel op 11 februari 1962, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Bredabaan 571;

b. mevrouw ADELINO PINILLOS Magdalena Yolanda, geboren te Verviers op 8 april 1964, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Bredabaan 571;

c. de heer ROMBOUTS Marc, geboren te Merksem op 28 augustus 1959, wonende te 2180 Antwerpen (Ekeren), Laar 192;

d. de heer DE MEUTER Jan Jeanne Rufin, geboren te Ninove op 30 maart 1962, wonende te 2018 Antwerpen, Arthur Goemaerelei 44;

e. de heer GADISSEUR Marc Norbertus Hendricus, geboren te Ekeren op 28 maart 1959, wonende te 2950 Kapellen, Heidestraat-Noord 197.

4.2. Benoeming Voorzitter/President

Overeenkomstig artikel 6.7. van de statuten werd onder de hoger genoemde tot bestuurders aangestelde personen, benoemd als Voorzitter/President van de Private Stichting: de heer PRADOLINI Michel, voornoemd.

4.3. Benoeming Gedelegeerd Bestuurders/Chief Executive Officers

Overeenkomstig de artikelen 6.8. en 10 van de statuten werden aangesteld als Gedelegeerd Bestuurders/Chief Executive Officers (CEO s) van de Stichting, die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur van de Stichting en die overeenkomstig artikel 10 van de statuten bevoegd zijn tot het stellen van alle handelingen die gebruikelijk ressorteren onder het dagelijks bestuur en die overeenkomstig artikel 11.3. van de statuten de Stichting bovendien tegenover derden kunnen vertegenwoordigen en verbinden voor al wat het dagelijks bestuur betreft, te weten:

a. de heer PRADOLINI Michel, voornoemd;

b. mevrouw VAN LOO An Freddy Vitalina, geboren te Antwerpen op 4 februari 1981, wonende te 2000 Antwerpen, Augustijnenstraat 15.

Er werd uitdrukkelijk bepaald dat alle beslissingen en verrichtingen waardoor de Stichting verbonden wordt voor een bedrag van meer dan twaalfduizend vijfhonderd euro (¬ 12.500,00) buiten de bevoegdheid van het dagelijks bestuur vallen overeenkomstig artikel 10.3. van de statuten van de Stichting.

5. Commissarissen: Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, werd beslist om geen commissaris in de Private Stichting te

benoemen.

6. Volmachten: Nihil.

7. Bijzondere volmacht: Er werd aan mevrouw VAN LOO An, voornoemd, een bijzondere volmacht gegeven om, alleen en zelfstandig handelend, de Private Stichting te vertegenwoordigen bij alle belastingadministraties, met inbegrip van de bevoegde ontvanger van de BTW, alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de Stichting bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht; zij wordt bovendien uitdrukkelijk gemachtigd om alle of een deel van de hiervoor vermelde bevoegdheden over te dragen aan één of meer derden lasthebbers en deze personen in zijn plaats aan te stellen, alle mandaten en indeplaatsstellingen te herroepen, en dit steeds met behoud van zijn eigen machten.

Deze bijzondere volmacht geldt voor de duur van haar mandaat als CEO gelast met het dagelijks bestuur in de Private Stichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
CITY PIRATES FOUNDATION

Adresse
BREDABAAN 571 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande