CLARAPLAST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CLARAPLAST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 560.712.854

Publication

04/09/2014
ÿþ(Lr

ModWd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

illille11,11[111,11111

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

CLARAPLAST

Rechtsvorm: Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Samberstraat 3 te 2060 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING - BENOEMING - VOLMACHT

Uittreksel uit de akte van oprichting verleden voor Notaris David INDEKEU, te Brussel, vervangende notaris Jean-Philippe Lagae te Brussel, op 25 augustus 2014.

1. Mevrouw Boksenbaum, Hanna, wonende te 2600 Antwerpen, Robert Bossaertsstraat 87, (vertegenwoordigd door Meester Isabelle Vuillard, wonende te 1560 Hoeilaart, Brusselsesteenweg 173, overeenkomstig een onderhandse volmacht).

2. Mevrouw Geczynski, Vanessa, wonende te 1640 Sint-Genesius-Rode, Dorpsstraat 3,

(vertegenwoordigd door Meester Isabelle Vuillard, wonende te 1560 Hoeilaart, Brusselsesteenweg

173, overeenkomstig een onderhandse volmacht).

hebben een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht, waarvan de statuten

onder meer vermelden wat volgt:

Artikel 1. Rechtsvorm naam

De vennootschap is een handelsvennootschap met de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam CLARAPLAST.

Artikel 2. Zetel van de vennootschap

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2060 Antwerpen, Samberstraat 3. (...)

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel, in België of in het buitenland:

" de import, export en handel in afval, al dan niet van plastic, en van recuperatiematerialen;

" de groothandel in ferro- en non-ferrometalen;

" de groothandel in allerlei grondstoffen;

" het optreden als tussenpersoon in de handel;

" het voeren van management van en het verlenen van bedrijfsadvies aan zowel bedrijven als

individuen, omvattende het verstrekken van adviezen zowel op juridisch als op sociaal

gebied, evenals op gebied van personeelstraining, automatisatie, marketing en verkoop.

De vennootschap heeft eveneens tot doel: de studie, de adviesverlening, expertise, engineering en

elke dienstverlening in het kader van de in dit doel beschreven activiteiten.

De vennootschap heeft alle vastgoedverrichtingen tot doel.

Zij kan alle zakelijke en/of persoonlijke rechten of rechten sui generis vestigen, wijzigen, verkrijgen

en vervreemden met betrekking tot alle onroerende goederen, ongeacht hun aard. Zij kan deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

goederen beheren, er alle bouwwerkzaamheden aan uitvoeren, alle diensten leveren ter ondersteuning van de gebouwen en alle activiteiten uitoefenen die verband houden met de reiniging ervan en de landschapsverzorging. Zij kan alle financieringen, zoals leningen, kredieten of gelijkaardige verrichtingen, aangaan en toestaan.

De vennootschap heeft eveneens tot doel de controle van het bestuur of de deelneming aan het bestuur van elke vennootschap, vereniging, groepering, onderneming of organisme, in voorkomend geval door het uitoefenen van een mandaat onder meer als bestuurder, zaakvoerder, lid van het directiecomité of de directieraad. Zij kan ook het mandaat van vereffenaar uitoefenen in elke vennootschap, vereniging, groepering, onderneming of organisme.

Zij kan alle mogelijke commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren, die direct of indirect verband houden met haar maatschappelijk doel of die van die aard zijn dat ze de verwezenlijking en ontwikkeling ervan bevorderen. Zij kan deelnemen in alle vennootschappen, verenigingen en ondernemingen, zowel in België als in het buitenland, bij wijze van inbreng, inschrijving, overdracht, deelneming, fusie, financiële tussenkomst of anderszins. De vennootschap kan zich in het belang van de vennootschap borg stellen voor de verbintenissen van derden, onder andere door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, met inbegrip van haar handelsfonds.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (EUR 18.550,00).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

Inschiiving - Volstorting

De oprichters verklaren dat zij onmiddellijk inschrijven op de honderd (100) aandelen, tegen de prijs van honderd vijfentachtig euro vijftig cent (EUR 185,50) per aandeel als volgt:

Mevrouw Boksenbaum, Hanna, voornoemd, schrijft in op negentig (90) aandelen, dit is voor een bedrag van zestienduizend zeshonderd vijfennegentig euro (EUR 16.695,00), die alle in gelijke mate worden volstort en samen ten bedrage van vijfduizend vijfhonderd tachtig euro (EUR 5.580,00);

Mevrouw Geczynski, Vanessa, voornoemd, schrijft in op tien (10) aandelen, dit is voor een bedrag van duizend achthonderd vijfenvijftig euro (EUR 1.855,00), die alle in gelijke mate worden volstort en samen ten bedrage van zeshonderd twintig euro (EUR 620,00).

De oprichters verklaren dat zij deze aandelen hebben afbetaald tot beloop van de hiervoor vermelde bedragen, door overschrijvingen op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP PARIBAS FORTIS.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. De vennootschap zal bijgevolg de beschikking hebben over een som van zesduizend tweehonderd euro (EUR 6.200,00).

Artikel 6. Stortingsplicht

(...) De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt geschorst zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn geschied. (.,.)

Artikel 9. Ondeelbaarheid van de effecten

De effecten zijn ondeelbaar.

De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk effect, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft.

Indien het effect toebehoort aan verscheidene eigenaars, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het effect verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het effect tegenover de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

In geval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel, worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 10. Bestuur

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoten, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders,. natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

De eerste (niet-statutaire) zaakvoerder zal worden benoemd in de overgangsbepalingen van de oprichtingsakte.

Artikel 11. Bevoegdheden

Indien er slechts één zaakvoerder is, beschikt hij over alle bevoegdheden die de wet of deze statuten aan de zaakvoerders toekennen, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren. Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

Artikel 14. Zitting en bijeenroeping

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering der vennoten gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, op de 2(te maandag van de maand mei, om 11 uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan wordt de algemene vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

Bovendien moet het bestuursorgaan een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten de punten opgeven die zij op de agenda wensen te plaatsen. De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na het verzoek hierom.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Ze worden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd naar de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten uitgegeven met medewerking van de vennootschap of obligaties en aan de commissarissen. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Iedere persoon kan verzaken -aan de oproeping en zal in ieder geval als regelmatig opgeroepen worden beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vanaf de mededeling van de oproeping kunnen de vennoten schriftelijk vragen stellen aan de zaakvoerders en aan de commissarissen, die tijdens de vergadering zullen worden beantwoord, voor

, zover die vennoten voldoen aan de formaliteiten die vervuld moeten worden om tot de vergadering te worden toegelaten. Die vragen kunnen langs elektronische weg tot de vennootschap worden gericht via het in de oproeping tot de vergadering vermelde adres. De vennootschap dient die schriftelijke vragen uiterlijk op de 6de dag v66r de dag van de algemene vergadering te ontvangen.

Artike 16. Schriftelijke algemene vergadering

§1. De vennoten kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

§2. Wat de datering van de jaarvergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn van de algemene statutaire vergadering, behoudens bewijs van het tegendeel op voorwaarde dat de door aile vennoten ondertekende schriftelijke beslissing twintig dagen voor de statutaire datum, de vennootschap heeft bereikt. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend voor de datum van de beslissing.

De schriftelijke beslissing, al of niet in meerdere exemplaren, wordt aangevuld met een gedateerde en door alle zaakvoerders ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing ten laatste twintig dagen voor de datum van de algemene statutaire jaarvergadering op de zetel van de vennootschap is toegekomen en alle vereiste handtekeningen draagt.

Indien de laatste schriftelijke beslissing niet is toegekomen uiterlijk binnen twintig dagen voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering, dan moet(en) de zaakvoerder(s) de

algemene vergadering bijeenroepen.

§3. Wat de datering van de bijzondere algemene vergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn waarop de beslissing is toegekomen op de zetel van de vennootschap, behoudens bewijs van het tegendeel. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend.

De schriftelijke beslissing, opgenomen in één of meerdere goedgekeurde voorstellen, moet worden aangevuld met een gedateerde en door alle zaakvoerders ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing op de zetel van de vennootschap is toegekomen op de in deze

verklaring gemelde datum en alle vereiste handtekeningen draagt.

Uit het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing moet blijken of het de bedoeling is dat alle agendapunten als geheel moeten worden goedgekeurd om tot een geldige schriftelijke beslissing te komen, dan wel of voor elk agendapunt afzonderlijk de schriftelijke goedkeuring wordt gevraagd.

§4. Het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing kan bepalen dat de goedkeuring op de zetel van de vennootschap moet toekomen voor een welbepaalde datum om in aanmerking te komen voor een geldige schriftelijke beslissing. Is de unaniem goedgekeurde schriftelijke beslissing, in één of meerdere exemplaren, niet tijdig toegekomen voor die datum, dan verliezen de ondertekende goedkeuringen elke rechtskracht.

Artikel 18. Beraadslagingen

§ 1. Op de algemene vergadering geeft ieder aandeel recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke bepalingen betreffende de aandelen zonder stemrecht.

Indien de vennootschap maar één vennoot telt, dan oefent deze de bevoegdheden die aan de algemene vergadering zijn toegekend alleen nit.

Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan niet vennoot, door alle middelen van overdracht, een schriftelijke volmacht geven om zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering en daar in zijn plaats te stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 2. Alle algemene vergaderingen mogen enkel beslissen over de voorstellen die zijn opgenomen in de agenda, behalve als alle personen die moeten worden opgeroepen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn en, in het laatste geval, op voorwaarde dat de volmachten dit uitdrukkelijk vermelden.

§ 3. Behalve in de door de wet bepaalde gevallen, kan de algemene vergadering beslissen welke ook de vertegenwoordigde fractie van het kapitaal mag zijn en bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

§ 4. In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Artikel 19. Boekjaat

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december. (...)

Artikel 20. Bestemming van de winst reserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf procent (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van het bestuursorgaan waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel 23. Verdeli g van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen lastens de aandelen die in mindere mate zijn volgestort, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het nettoactief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

Slot- en (of) overgangsbepalingen

De oprichters nemen volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van de opriclitingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 december 2015.

De eerste gewone algemene vergadering heeft plaats in 2016.

2. Benoeming van een zaakvoerder

Wordt als niet-statutaire zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap: de heer Vincent Temet, wonende te 1560 Hoeilaart, Brusselsesteenweg 173, (vertegenwoordigd door Meester Isabelle Vuillard, wonende te 1560 Hoeilaart, Brusselsesteenweg 173, overeenkomstig een onderhandse volmacht).

5. Volmacht

Acco Accountantskantoor, burgerlijke vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 2610 Wilrijk, Prins Boudewijnlaan 177-179, vertegenwoordigd door mevrouw Nadine Budts, met de macht tot in de plaats stelling, wordt aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen om de vennootschap als handelsonderneming in te schrijven bij een ondernemingsloket, een BTW-identificatie aan te vragen, haar aan te sluiten hij een sociaal verzekeringsfonds en om haar, indien nodig, te registreren bij alle andere administraties.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om de vennootschap te vertegenwoordigen bij een ondernemingsloket, bij de administratie der B.T.W., bij een sociaal verzekeringsfonds en bij alle andere administraties en hij kan alle verbintenissen aangaan in naam van de vennootschap, alle nodige verklaringen afleggen, alle documenten ondertekenen en in het

algemeen elles doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij

belast is.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: David INDEKEU, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte en drie volmachten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch 1

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.05.2016, NGL 27.08.2016 16522-0580-012

Coordonnées
CLARAPLAST

Adresse
SAMBERSTRAAT 3 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande