CODA DAGCENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : CODA DAGCENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.640.943

Publication

10/12/2012
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL_

2 9 NOV. 2012

A Rxee?E R P E

11~'~I~NYI~I~~II~~IN

*12199200*

0501 ..i40" 943

Ondernemingsar : Benaming

(voluit) : Coda Dagcentrum Vat.J (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bredabaan 743 2990 Wuustwezel

Onderwerp akte : Oprichtingsakte d.d. 9 september 2012 - statuten

UITTREKSEL OPRICHTINGSAKTE- STATUTEN ` Coda Dagcentrum vzw'

1,NAAM ; De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk, hierna "vzw." genoemd, op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004, hierna genoemd "de Wet". De vereniging draagt de naam ` Coda Dagcentrum vzw'.

2.OPRICHTERS

1,Mevrouw Christine GONNISSEN, wonende te 2980 Zoersel, Einhoven 29 (NN. 570712 054-56 )

2,De heer Jozef (Jos) Joanna ANSOMS, wonende te 2990 Wuustwezel, Molenbosweg 33

( NN .470117 269-21 )

3.De heer Marc (Mark) August Caroline Jozef BRESSELEERS, wonende te 2320 Hoogstraten,

's Boschstraat 38 (NN. 511104189-63 )

4,De heer Paul Fernand Jozef THEEUWS, wonende te 2990 Wuustwezel, Sneppelweg 42

(NN. 510405 009-67 )

&ZETEL : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2990 Wuustwezel, Bredabaan 743. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. De zetel van de vereniging kan bij eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur overgebracht warden naar elk ander adres binnen het voornoemde gerechtelijke arrondissement. Voor iedere wijziging van de maatschappelijke zetel buiten het gerechtelijke arrondissement Antwerpen is een beslissing vereist van de Algemene Ledenvergadering.

4-DOEL : De vereniging heeft tot doel

- het organiseren en het beheer van dagcentra voor patiënten in een terminale ziektefase;

- het organiseren en uitbouwen van een dienstencentrum van specifieke palliatieve zorg en ondersteunende diensten en hulpverlening ;

- de vorming van professionele hulpverleners en van vrijwilligers in de palliatieve zorgverstrekking; het organiseren en ondersteunen van initiatieven voor vrijwilligerswerk in de welzijns- en gezondheidssector,

- het organiseren van vorming en bijscholing voor de welzijns- en gezondheidssector;

- het organiseren van initiatieven ter ondersteuning en bevordering van geïntegreerde eerstelijnszorg;

Deze opsomming moet in de breedste zin opgevat worden; zij is gegeven ter verduidelijking, niet ter beperking, zodat de Raad van Bestuur alle handelingen kan stellen die op gelijk welke wijze kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het voorgeschreven maatschappelijke doel.

Zij heeft als hoofdbedrijvigheid niet het voeren van handel of nijverheid en streeft er niet naar haar leden te verrijken, noch enig patrimoniaal vermogen aan haar leden uitte keren.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen"die voor de verwezenlijking van haar doel nodig zijn verwerven, bezitten een persoonlijke en/of zakelijke rechten op uitoefenen.

Het doel van de vereniging kan niet gewijzigd worden dan door het eenparig besluit van de algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ , m

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

vergadering.

5.LEDEN : De vereniging bestaat uit effectieve leden, toegetreden leden en ereleden. De volheid van het lidmaatschap, reet inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden,

Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar is minimum vier, De in deze oprichtingsakte vermelde oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Als effectief lid kan in de vereniging worden opgenomen, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Als toegetreden lid en erelid kan in de vereniging worden opgenomen: iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band met de vereniging. De aanvaarding van nieuwe leden, zowel effectieve als toegetreden en ereleden, behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die daarover beslist met eenvoudige meerderheid van haar leden.

De leden van de vereniging zijn verplicht

a. de Statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. zich te onthouden van elke handeling die de belangen van de vereniging of één van haar organen schaadt

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. De Raad van Bestuur kan voor leden-rechtspersonen besluiten om na fusie of splitsing het lidmaatschap van de nieuwe rechtspersoon verder te zetten. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproeken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. (art. 2 van de wet). het voornemen om een effectief lid uit te sluiten wordt uitdrukkelijk op de bijeenroepingen vermeld.

Het betreffende uit te sluiten effectieve lid zal, zo het dit wenst, op de vergadering gehoord worden. In afwachting van de beslissing betreffende de uitsluiting van een effectief lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen indien

a.de verplichtingen, opgelegd aan de leden op ernstige wijze worden geschonden; b. ondanks schriftelijk aanmaning, het lid in gebreken blijft zijn financiële en/of

administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid.

De schorsing Kan maximaal drie maanden duren, binnen welke termijn de Algemene

Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De uitsluiting van een toegetreden en een erelid kan door de Raad van Bestuur met een twee derden meerderheid van haar leden worden uitgesproken. Ontslag nemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

6.ALGEMENE VERGADERING : De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer de Raad van Bestuur daartoe besluit, kunnen de toegetreden leden en ereleden toegelaten worden op de Algemene Vergaderingen, doch zij bezitten geen rechten die voorbehouden zijn aan de effectieve leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder, of indien geen bestuurders aanwezig zijn het oudste aanwezige effectieve lid. Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan meerder andere effectieve leden vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de Statuten;

b. de benoeming en afzetting van de bestuurders,

c. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het toewijzen van het saldo van het boekjaar;

g. het vrijwillig ontbinden van de vereniging

} 6 . T e,. ' ,).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

h. het uitsluiten van een effectief lid;

L de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

j en alle gevallen waarin onderhavige Statuten of de Wet dat vereisen.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als de Wet, de Statuten, het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De Raad moet bovendien een Algemene Vergadering bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de effectieve leden er om vraagt. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeen-geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt.

Alle effectieve leden worden minstens acht kalenderdagen voor de Algemene Vergadering bij gewone brief, fax of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris, Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Onthoudingen worden in dit geval niet als negatieve stemmen gerekend en worden niet meegerekend.

In geval van uitsluiting van een effectief lid, van wijziging van de Statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de Wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. In die gevallen worden onthoudingen als tegenstemmen gerekend,

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Deze punten dienen dan toegevoegd aan de agenda van de vergadering.

7a. DE RAAD VAN BESTUUR : De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders. Deze bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn door deze te bepalen. Werd geen ambtsduur bij de benoeming bepaald, dan zullen die bestuurders geacht worden benoemd te zijn voor maximum vier jaar. Bestuurders zijn ten allen tijde met een gewone meerderheid van de stemmen door de Algemene Vergadering afzetbaar. De mandaten van de bestuurders zijn onbeperkt hernieuwbaar. Zo door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. Onkostenvergoedingen kunnen worden betaald na voorlegging van de originele bewijsstukken.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij kan één of meer ondervoorzitters aanduiden. De functies van secretaris en penningmeester kunnen evenwel ook uitgeoefend worden door één of meerdere andere personen, al dan niet lid van de vereniging.

De oprichters beslissen met eenparigheid van stemmen de volgende personen te benoemen als eerste

bestuurders van de vereniging:

Christine GONNISSEN, Jozef (Jos) ANSOMS en Marc (Mark) BRESSELEERS, alten voornoemd.

Deze bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Hun mandaat zal door hen onbezoldigd uitgeoefend worden.

Deze bestuurders beslissen volgende functies toe te kennen :

voorzitter: Christine GONNISSEN, voornoemd oprichter en bestuurder ;

ondervoorzitter : Jozef (Jos) ANSOMS, voornoemd oprichter en bestuurder ;

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van haar voorzitter en dat zo vaak het belang van de vereniging het vereist en telkens wanneer de voorzitter of tenminste twee bestuurders erom verzoeken. Ook de secretaris van de vereniging heeft de bevoegdheid de Raad van Bestuur bijeen te roepen van zodra daartoe redenen bestaan. Indien de voorzitter van de vereniging om gelijk welke reden verhinderd is de vergadering van de Raad van Bestuur voor te zitten, wordt hij in die functie vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder,

De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

' î " ~

Voor-

behodtien aan het Belgisch

Staatsblad

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

r}e beslissingen van de Raad van Bestuur kunnen evenzo rechtsgeldig genomen worden bij middel van schriftelijk opgestelde besluiten die vervolgens door alle bestuurders worden goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Van iedere vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels uit de notulen van de Raad van Bestuur, alsook uittreksels uit alle andere akten omtrent de vereniging, worden geldig ondertekend door de secretaris of een collega bestuurder.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de Wet of deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

Re vereniging wordt ten aanzien van derden alsook ten overstaan van gerechtelijke instanties, geldig vertegenwoordigd door : de handtekening van de voorzitter of de gezamenlijke handtekening van tenminste twee bestuurders.

7b. DAGELIJKS BESTUUR : De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan één of meerdere andere personen, al dan niet lid van de vereniging. De Raad van Bestuur bepaalt bij de benoeming de handelingen en taken die tot het Dagelijks Bestuur behoren en de duur van hun mandaat. indien bij de benoeming geen termijn is bepaald, worden ze geacht benoemd te zijn voor onbepaalde duur. Hun mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. Wanneer meer dan één persoon tot lid van het Dagelijks Bestuur wordt benoemd, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijkse bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door eik lid afzonderlijk, waarbij geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet geleverd worden. Worden benoemd als dagelijks bestuurder:

Christine GONNISSEN, Marc Bresseleers en Paul Theeuws, allen voornoemd.

8,LIDGELDEN : De Raad van Bestuur kan aan de leden van de vereniging, zowel aan de effectieve leden als aan de toegetreden en de eventuele ereleden, een jaarlijks lidgeld opleggen. Dit lidgeld mag niet meer bedragen dan DUIZEND euro (1.000,00 ¬ ).

g.VEREFFENINGSSALDO : In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of gelijk welke organisaties die een gelijkaardig doel nastreven. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke organisatie(s) het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

10.DUUR : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Christine Gonnissen Marc Bresseleers

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CODA DAGCENTRUM

Adresse
BREDABAAN 743 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande