COLLECTIEF GOED

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COLLECTIEF GOED
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 628.996.993

Publication

12/05/2015
ÿþMad PAF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

e~trtba rk vara l opfranoel

Antwerpen

2.9 APR, 2015

afdeling Antwerpen

triifi

Iim.~uiiiuiia~Miu~i

067737*

AI

iw

bel

a1 BE Sta

Ondememingsnr: 6 Z 8" 9 9 6 . 9 9 3

Benaming (voluit):. CeL , GtrE (,3") EP

(verkort)

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk

Zetel : 2060 Antwerpen, Gasstraat 12-14

(volledig adres)

Onderwerp akte :OPRICHTING

Tekst:

Uit een akte, verleden voor ons, Meester Yves De Vil, notaris te Antwerpen (Borgerhout), op 23 april 2015,

blijkt dat

1. Rechtsvorm-naam De vennootschap is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

met een sociaal oogmerk, opgericht onder de naam « COLLEC l JtF GOED ».

2, Zetel 2060 Antwerpen, Gasstraat 12-14

3. Oprichters

1) De vereniging zonder winstoogmerk "VZW SAMENLEVINGSOPBOUW ANTWERPEN STAD", afgekort "RISO-Antwerpen", RPR Antwerpen, ondernemingsnummer 0425.500.396, gevestigd te 2060 Antwerpen, Gasstraat 12-14.

2) De vereniging zonder winstoogmerk "CENTRUM VOOR ALGEMEEN WELZIJNSWERK ANTWERPEN", afgekort "CAW Antwerpen", met ondernemingsnummer BTW BE0455.608.604, gevestigd te 2018 Antwerpen, Lange Lozanastraat 200.

3) De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DIENSTENTHUIS", RPR Antwerpen, ondernemingsnummer BTW BE0864.791.721, gevestigd te 2018 Antwerpen, Lange Leemstraat 372.

4. Kapitaal Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan 18.600 EUR.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van

het kapitaal overtreft.

5. Gestort bedrag £ 18.600,00

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend namens de

vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

Een bankattest, gedateerd op 22 april 2015 werd als bewijs van de storting aan Mij, instrumenterende

notaris, overhandigd.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het

Wetboek van vennootschappen.

6. Aandelen Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam, elk aandeel is voorzien van een volgnummer,

Er worden drie categorieën van aandelen onderscheiden:

- Aandelen A, Dit zijn aandelen voor vennoten die instaan voor het bewaken van het maatschappelijk doel en de missie van de cooperatie. Deze vennoten zijn vennootschappen of verenigingen die minimum 248 aandelen onderschrijven.

- Aandelen B. Dit zijn aandelen voor vennoten die wensen gebruik te maken van de dienstverlening van Collectief Goed. Deze vennoten zijn (potentiële) bewoners van Collectief Goed cvba-so die minimum 2 aandelen onderschrijven.

Aandelen C. Dit zijn aandelen voor vennoten, zowel natuurlijke als rechtspersonen, die wensen bij te dragen tot de realisatie van de doelstelling van Collectief Goed door minimum 10 aandelen te onderschrijven.

Elk aandeel moet worden volgestort.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

Éaan I" kC

Staatsblad Luik B - vervolg

De nominale waarde van een aandeel bedraagt 25 euro.

Een vennoot kan slechts houder zijn van één soort aandeel.

7. Aansprakelijkheid De vennoten zijn gehouden ten belope van hun inbreng in het kapitaal van Collectief Goed cvba-so. Er bestaat tussen hen noch hoofdelijkheid noch ondeelbaarheid,

8. Boekiaar Het boelcjaarbegint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2015,

9. Restorno Indien de Raad van Bestuur zou voorstellen een restorno uit te betalen kan dit aan vennoten alleen worden uitgekeerd naar rata van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

10. Resultaatsverdeling Vennoten van Collectief Goed ontvangen geen dividend.

Het saldo van de nettowinst wordt toegevoegd aan de reserve teneinde het sociaal oogmerk te

ondersteunen.

11. Verdeling vereffeningssaldo Na betaling van de schulden en kosten van Collectief Goed cvba-so zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de uitbetaling van de vennoten overeenkomstig artikel 16.

Het overblijvende Liquidatiesaldo krijgt een bestemming die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van Collectief Goed cvba-so.

De aandelen geven geen recht op enige andere uitbetaling dan voorzien in artikel 16. In geval het vermogen van Collectief Goed cvba-so ontoereikend is om de vennoten uit te betalen overeenkomstig artikel 16, geschiedt de betaling pondspondsgewijze.

12. Bestuur De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van Collectief Goed cvba-so te verwezenlijken. Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene Vergadering behoort tot haar bevoegdheid.

De Raad van Bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van Collectief Goed cvba-so delegeren aan één of meer personen, al dan niet lid van de Raad van Bestuur. De persoon aan wie de bevoegdheden van dagelijks bestuur zijn opgedragen, zal de titel van "directeur" voeren of, indien hij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd bestuurder". Deze personen treden afzonderlijk, gezamenlijk of als college op, zoals bepaald wordt door de Raad van Bestuur.

Verder mag de Raad van Bestuur voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Deze delegaties dienen duidelijk genoteerd te worden in het verslag van de Raad van Bestuur,

13. Vertegenwoordiging Afgezien van bijzondere delegaties wordt Collectief Goed cvba-so tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee personen waarvan de ene de voorzitter of de gedelegeerd bestuurder is en de andere een Lid van de Raad van Bestuur. Voor rechtshandelingen die Collectief Goed verbindt boven een bedrag zoals bepaald in het intern reglement, moet de Raad van Bestuur haar goedkeuring geven.

14. Benoeming bestuurders Het aantal bestuurders wordt voor de eerste maal vastgesteld op acht:

I) De vereniging zonder winstoogmerk "VZW SAMENLEVINGSOPBOUW ANTWERPEN STAD", afgekort "RISO-Antwerpen", RPR Antwerpen, ondernemingsnummer 0425.500.396, gevestigd te 2060 Antwerpen, Gasstraat 12-14, met als vaste vertegenwoordiger Mevrouw DE ROP Annick Julica Frans François Walter Omer, wonend te 2890 Sint-Amands (Oppuurs), Meirstraat 27;

2) De vereniging zonder winstoogmerk "CENTRUM VOOR ALGEMEEN WELZIJNSWERK ANTWERPEN", afgekort "CAW Antwerpen", met ondernemingsnummer BTW BE0455.608.604, gevestigd te 2018 Antwerpen, Lange Lozanastraat 200, met als vaste vertegenwoordiger de heer RYPENS Dieter Miranda Luc, ongehuwd, wonende te 2060 Antwerpen, Duinstraat 29,

3) De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DIENSTENTHUIS", RPR Antwerpen, ondernemingsnummer BTW BE0864.791.721, gevestigd te 2018 Antwerpen, Lange Leemstraat 372, met als vaste vertegenwoordiger de heer VAN BUUL Marc Maria Alfons, wonend te 2050 Antwerpen, August Van Cauwelaertlaan 7;

4) De burgerlijke vennootschap die de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen "DE IDEALE WONING  ARRONDISSEMENT ANTWERPEN", ondernemingsnummer BTW BE0404.710.724, gevestigd te 2600 Antwerpen (Berchem), Diksmuidelaan 276, met als vaste vertegenwoordiger de heer EYCKMANS Gert Alex, wonend te 2100 Antwerpen (Deurne), August Van de Wieleleï 21;

5) De vereniging zonder winstoogmerk "VLAAMS NETWERK VAN VERENIGINGEN WAAR ARMEN HET WOORD NEMEN", afgekort "Vlaams Netwerk", ondernemingsnummer 0864.536.155, gevestigd te 1030 Brussel, Vooruitgangstraat 323 bus 6, met als vaste vertegenwoordiger de heer CALLENS Thijs Marc Jean-Pierre, wonende te 2140 Antwerpen (Borgerhout), Delftstraat 47;

6) Mevrouw MAES Geertrui Hilda Maria, wonende te 9000 Gent, Tussen 't Pas 15;

7) de heer MELS Rony Kamiel Alice, wonend te 2570 Duffel, Varestraat 7;

8) de heer OUAZIL Ahmed, wonend te 2100 Antwerpen (Deurre), Eyendijkstraat I I bus 2. Allen benoemd voor een periode van 6 jaar, onbezoldigd mandaat.

15. Commissarissen geen

16. Doel Collectief Goed cvba-so heeft tot doel gebouwen en a onden te koren, te verkoren, te huren, te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

verhuren, zakelijke rechten te verwerven op dergelijke gronden en gebouwen en alle andere activiteiten te ondernemen met het doel op het voorzien van aangepaste infrastructuur voor kwetsbare gezinnen of alleenstaanden, in het bijzonder haar huurders-vennoten.

Concreet biedt Collectief Goed cvba-so volgende diensten aan (niet limitatief):

- gronden en woningen kopen of huren, verkopen of verhuren;

gronden en woningen in erfpacht nemen of geven

- rechten van opstal verwerven of verlenen;

- woonhuizen bouwen, verbouwen, herinrichten of aanpassen;

- haar eigen gebouwen en woningen beheren, evenals gebouwen en woningen toebehorend aan derden die een analoog doel nastreven;

- extra diensten, ondersteuning en begeleiding aanbieden zowel aan de huurders-vennoten als bredere maatschappelijke dienstverlening.

Collectief Goed cvba-so kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel en/of sociaal oogmerk of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Daartoe kan Collectief Goed cvba-so samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Voor eventuele activiteiten waarvoor Collectief Goed niet gemachtigd is om ze uit te voeren, zal Collectief Goed een beroep doen op een bevoegde organisatie of een bevoegd persoon.

Collectief Goed cvba-so kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

Collectief Goed cvba-so kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of verenigingen.

17. Sociaal oogmerk Het sociaal oogmerk dat door Collectief Goed cvba-so via haar activiteiten wordt nagestreefd is het volgende: betaalbare woonkosten voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen of alleenstaanden realiseren, om zo de levenskwaliteit van ouders en kinderen te verhogen.

I8. Gewone algemene vergadering De Algemene Vergadering komt zo vaak samen als het belang van Collectief Goed cvba-so dit vereist en minstens eenmaal per jaar, telkens de laatste woensdag van de maand april op de plaats en uur door de Raad van Bestuur vastgesteld om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de kwijting aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in 2016.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Notaris Yves De Vil.

Neergelegd: uitgifte van oprichtingsakte.

Voor-

behouden

taan t7~

Staatsblad

Coordonnées
COLLECTIEF GOED

Adresse
GASSTRAAT 12-14 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande