COMFORT-ASSIST

Divers


Dénomination : COMFORT-ASSIST
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 632.926.681

Publication

10/07/2015
ÿþ

I - ti~~ i#_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



'

ikghtke van ~çogpfii4ndel

AntWerpQn

0 1 JULI 2015

afdelld3 fiftjorpen

11111

*15099569*

bi

E SI

Benaming : Comfort-Assist

Rechtsvoren : V.Z.W.

Zetel ; Luchthavenlei 7 bus B

Ondernemingsnr : Voorwerp akte : 2100 Antwerpen (Deurne)

()IL. que, . (Ait

OPRICHTING



Het blijkt uit een akte verleden voor meester Tom Coppens, geassocieerd notaris te Vosselaar op 17 juni 2015, dat

1, De naamloze vennootschap "Assist Heatthcare Facilities", met maatschappelijke zetel gevestigd te 2100 Antwerpen, district Deurne, Luchthavenlei 7B en met ondernemingsnummer BTW BE 0456.793.982 RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Overeenkomstig artikel 13 van haar statuten, vertegenwoordigd door een individueel bevoegde gedelegeerd bestuurder, te weten: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Novacare" met maatschappelijke zetel gevestigd te 2280 Grobbendonk, Nachtegalendreef 44 en met ondernemingsnummer BTW BE 0892.264.792 RPR Antwerpen, afdeling Turnhout; op haar beurt vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger en zaakvoerder, te weten: mevrouw Lauwers Katrien Jozef Jozefa, geboren te Turnhout op 2 september 1971, (rijksregisternummer 71.09.02-040.96), en wonende te 2243 Zandhoven (Pulle), Koolmeeslaan 29.

2. De naamloze vennootschap "Assist At Home", met maatschappelijke zetel gevestigd te 2100 Antwerpen, district Deurne, Luchthavenlei 7B en met ondernemingsnummer BTW BE 0407.548.765 RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen.

3. De naamloze vennootschap "Cores Development", met maatschappelijke zetel gevestigd te 2610 Antwerpen, district Wilrijk, Heistraat 71 en met ondernemingsnummer BTW BE 0889.278,875 RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Overeenkomstig artikel 21 van haar statuten, vertegenwoordigd door een individueel bevoegde en handelende gedelegeerd bestuurder, te weten:, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Peter Leyssens" met maatschappelijke zetel gevestigd te 2630 Aartselaar, Solhofdreef 66 en met ondernemingsnummer BTW BE 0878.603.333 RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen; op haar beurt vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger en zaakvoerder, te weten: de heer Leyssens Peter, geboren te Schoten op 5 december 1967, (rijksregisternummer 67.12.05-163.14), en wonende te 2960 Brecht, Molenstraat 12.

4. De naamloze vennootschap "Cores Properties", met maatschappelijke zetel gevestigd te 2610 Antwerpen, district Wilrijk, Heistraat 71 en met ondernemingsnummer 0881.515.412 RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Overeenkomstig artikel 7.5. van haar statuten, vertegenwoordigd door een individueel bevoegde en handelende gedelegeerd bestuurder, te weten: de naamloze vennootschap "Cores Development", voormeld, op haar beurt vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, te weten; de heer Leyssens Peter, voormeld.

zijn overeengekomen om over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "VZW", die zij verklaren op te richten overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I - NAAM  ZETEL  DUUR

Artikel 1. - De Vereniging Zonder Winstoogmerk draagt als naam: "Comfort-Assist".

Artikel 2. - De zetel van de vereniging is gevestigd te 2100 Antwerpen, district Deurne, Luchthavenlei

7 bus B, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. - Overeenkomstig artikel 26 novies § 1 van de VZW-wet wordt een verenigingsdossier

gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel te Antwerpen (afdeling Antwerpen).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste btx. van Luik B vermelden : Rectb : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-lehoudgn aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel 4. - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden; zij verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

TITEL Il -DOEL

Artikel 5. - De vereniging heeft tot doel met uitsluiting van enig winstoogmerk, in binnen- en in buitenland:

De organisatie en implementatie van kwaliteitsvolle, al dan niet geïndividualiseerde, opvang, begeleiding en verzorging van personen, zowel residentieel, semi-residentieel als ambulant, in het kader van het brede welzijnswerk in het algemeen en in het kader van het Woonzorgdecreet in het bijzonder, en met bijzondere aandacht voor de scciale inclusie en het fysiek en psychisch welbehagen van elke zorgbehoevende en/of resident;

- Het inrichten en beheren van voorzieningen en diensten voor bejaarden en zorgbehoevenden in

de meest ruime betekenis van de woorden;

Het oprichten en het beheren van rust- en verzorgingstehuizen, al dan niet open leef-, woon- en zorgcentra, residenties en centra voor dag-, nacht- en kortverblijf;

Het oprichten en beheren van serviceflatresidenties evenals al dan niet erkende woongelegenheden voor senioren en assistentiewoningen, kangoeroe- en aanleunwoningen; De organisatie en het aanbieden en implementeren van aangepaste huisvesting, opvang, toezicht, verzorging, (therapeutische) begeleiding, animatie, ergotherapie evenals multidisciplinaire dienstverlening aan en voor bejaarden en hulp- en zorgbehoevenden, omvattende alle vormen van thuiszorg, zelfzorg, mantelzorg, medische, paramedische, psychologische en/of sociale zorg en begeleiding;

De organisatie, het aanbieden en implementeren van alle vormen van thuiszorg- en verpleging en alle intramurale en transmurale diensten zoals thuiszorgondersteunende en -aanvullende zorg evenals residentiële ouderenzorg; de ondersteuning van diverse zorgvragen;

- Het oprichten en beheren van dagverblijven en de organisatie van (inclusieve en geïntegreerde)

kinderopvang;

Het aanbieden van psychologische, pedagogische, medische en paramedische begeleiding; De screening, opleiding en ter beschikking stelling van vrijwilligers evenals van professionele medewerkers in het algemeen en van mantelzorgers en zorgco6rdinatoren in het bijzonder; Het opzetten van een documentatie- en informatiecentrum omtrent hogevermelde domeinen, werkzaamheden en problematieken;

De verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur- en verhuur, het doen bouwen en verbouwen, evenals alle welkdanige onroerende verrichtingen, met inbegrip van de onroerende leasing, met betrekking tot vastgoed en/of onroerende zakelijke rechten en gebruiksrechten met betrekking tot vastgoed dat in aanmerking komt voor aanwending voor of gebruik in het kader van voorschreven activiteiten.

Het verwerven, financieren, huren, verhuren en ter beschikking stellen van alle om het even welke materieel, outillage, installaties, uitrusting en hulpmiddelen in aanmerking komende voor aanwending in het kader van voorschreven activiteiten.

Het verwerven, aanhouden en beheren van alle vormen van participaties en belangen, rechtstreeks of onrechtstreeks, evenals het opzetten van samenwerkingsverbanden in of met rechtspersonen, al dan niet caritatieve, instellingen, verenigingen, scholen en organisaties evenals overheidsdiensten met een gelijkaardige of aanverwante doelstelling.

Het verstrekken van zakelijke of persoonlijke zekerheden en waarborgen, hetzij voor de vereniging zelf, hetzij voor projecten of instelling welke zij wenst te steunen in het kader van de uitvoering van haar doel.

Het verstrekken van alle om het even welk(e) advies- en/of diensten, waaronder consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand, op het vlak van algemeen (bedrijfs)beheer, organisatie, planning, budgetcontrole evenals economische en financiële aangelegenheden (voor zover wettelijk toegelaten en de vereniging over de eventueel vereiste wettelijk vergunningen beschikt) in de sector van de woon- en zorgcentra, de ziekenhuis- en verzorgingssector en de wellness sector.

De controle op of het participeren in het bestuur van verenigingen, organisaties, vennootschappen en/of ondernemingen onder meer door het opnemen van de functies en/of mandaten en opdrachten van lasthebber, zaakvoerder, (dagelijks) bestuurder, kaderlid of expert, lid van het directie- of enig ander comité, toezichthouder, (voorlopig) bewindvoerder, sekwester of vereffenaar van andere verenigingen, rechtspersonen of ondernemingen.

Het nemen, bevorderen en steunen van alle initiatieven strekkende tot het behoud en de bevordering van de gezondheid en/of het sociaal welbehagen.

De vereniging mag aan alle organisaties of instellingen met een vergelijkbaar doel en/of inzicht, alle materiële en morele hulp verstrekken.

De vereniging mag, binnen de grenzen van haar maatschappelijk doel en haar statuten, alle activiteiten ontplooien die, rechtstreeks of onrechtstreeks, bijdragen tot de verwezenlijking van haar voormelde ideële, niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip, in ondergeschikte orde, van al dan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

niet bijkomstige commerciële en/of winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van gezegde ideële, niet winstgevende doelstellingen.

TITEL III - LEDEN

' AFDELING I - Toelating

Artikel 6. - De vereniging is samengesteld uit werkende leden (ook statutaire leden genoemd) en (desgevallend) toegetreden leden. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt doch het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op drie (3).

- De werkende leden zijn de leden welke de rechten en verplichtingen hebben die zijn omschreven in de VZW-Wet en/of aanvullend in de statuten.

- De toegetreden leden zijn geen leden in de zin en de geest van de VZW-Wet en, alhoewel desgevallend mede actief, hebben zij geen stemrecht; de rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden geregeld krachtens een uitdrukkelijke statutaire bepaling of door de beslissing van een bevoegd verenigingsorgaan.

Artikel 7. - Werkende leden zijn:

1) de (destijdse) ondertekenaars van de oprichtingsakte van de vereniging;

2) elk lid, natuurlijk of rechtspersoon dat, op zijn eigen schriftelijk verzoek, bij éénparig besluit van de raad van bestuur ais dusdanig aanvaard wordt, in welk geval de raad van bestuur beslist met gewone meerderheid van stemmen. Het besluit dient niet met redenen omkleed te worden en er is geen beroep mogelijk.

Toegetreden leden zijn: De personen die blijk geven van een actieve belangstelling voor de doelstelling van de vereniging, die de vereniging wensen te helpen haar doel te verwezenlijken en uitdrukkelijk de doelstellingen van de vereniging onderschrijven kunnen op schriftelijke aanvraag gericht aan de raad van bestuur worden aanvaard als toegetreden leden. De raad van bestuur beslist dienaangaande met gewone meerderheid van stemmen. Het besluit dient niet met redenen omkleed te worden en er is geen beroep mogelijk.

Elk lid:

- dient uitdrukkelijk de doelstellingen van de vereniging te onderschrijven, en:

- aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichting vervat in onderhavige statuten en het eventuele huishoudelijk reglement.

AFDELING il - Ledenregister

Artikel 8. - Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden; alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, raadplegen.

AFDELING III - Ontslag, uitsluiting. schorsing

Artikel 9. - De werkende en de toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag bij aangetekend schrijven, gericht aan de raad van bestuur,. Het werkend of toegetreden lid dat de desgevallend door hem verschuldigde statutaire bijdragen niet heeft betaald binnen de maand na een ingebrekestelling die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met éénparigheid van stemmen, uitgezonderd het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld. De raad van bestuur kan een werkend lid evenwel voorlopig schorsen in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering.

Over de uitsluiting van een toegetreden lid wordt beslist door de raad van bestuur met gewone meerderheid van stemmen. Tegen de soevereine beslissing van de raad van bestuur, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

Artikel 10. - De beëindiging, om welke reden ook (ontslag, uitsluiting,...), van het lidmaatschap verleent, op grond van de gewezen hoedanigheid van 'lid", geen enkele aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en het betreffende lid kan geen teruggave eisen van de door hem betaalde, al dan niet statutaire, bijdragen noch enige vergoeding eisen voor de door hem in het kader van de doelstellingen van de vereniging geleverde prestaties tenzij deze plaatsvonden op contractuele basis. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt eveneens bij de ontbinding en vereffening van de vereniging.

TITEL IV  BIJDRAGEN

Artikel 11. - Van de leden kan noch een éénmalige toetredingsbijdrage, noch een jaarlijkse

ledenbijdrage gevraagd worden.

TITEL V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. - De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, De toegetreden

leden kunnen, op uitdrukkelijk eigen verzoek en mits éénparig akkoord van de raad van bestuur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoudgn aan het Belgisch Staatsblad

Voor-

, fiehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

eveneens tot de algemene vergadering toegelaten worden in welk geval zij evenwel slechts over een raadgevende stem zullen beschikken.

Artikel 13. - De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Behoren aldus tot haar bevoegdheid:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun eventuele bezoldiging; 3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging; 4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een (werkend) lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en:

9° alle tussenkomsten waarin door de statuten wordt voorzien.

Artikel 14. - De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen en dit op de derde dinsdag van de maand juni om 14.00 uur; indien deze dag evenwel een wettelijke feestdag zou zijn, dan wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

Artikel 15. - Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld In de oproeping. Alle werkende leden moeten er op worden uitgenodigd. De toegetreden leden worden eenvoudig verwittigd.

Alle leden worden ten minste acht (8) dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, respectievelijk verwittigd, en dit per fax, e-mail, gewone brief, aangetekend schrijven of gerechtsdeurwaardersexploot. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 16. - Ieder werkend lid heeft het recht de algemene vergaderingen bij te wonen en kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, welke eveneens de hoedanigheid dient te hebben van stemgerechtigd lid en drager dient te zijn van een schriftelijk volmacht overeenkomst het model vast te stellen door de raad van bestuur. Ieder lid kan meerdere andere leden vertegenwoordigen. Aile leden hebben een gelijk stemrecht.

Artikel 17. - Een algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen op verzoek van iedere bestuurder of van één/vijfde van de werkende leden.

Artikel 18. - Elke algemene vergadering, zowel de gewone als de buitengewone, kan slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten nemen mits de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en de beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Zo op de eerste vergadering het wettelijk of statutair vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt behaald, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Aile voormelde bepalingen van onderhavig artikel gelden behoudens andersluidende, strengere bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Artikel 19. -

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur die evenwel geen doorslaggevende stem heeft in geval van staking van stemmen, in welk geval het voorstel dus geacht wordt verworpen te zijn.

Artikel 20. - Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden behoudens eenparig besluit van een voltallige algemene vergadering.

Artikel 21. - Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of wanneer de vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt voorgesteld, kan het desbetreffende besluit dienaangaande alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 22. - De beslissingen van de algemene vergaderingen worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Aile leden kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

ln de mate dat dit wettelijk verplicht is zullen ook derden op de maatschappelijke zetel kennis kunnen nemen van de genomen beslissingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch TITEL VI  BESTUUR - DAGELIJKS BESTUUR

Staatsblad ' Artikel 23. - De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie (3) personen, gekozen onder de werkende leden door de algemene vergadering, met dien verstande ' dat het aantal bestuurders steeds lager dient te zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging aldus slechts drie (3) leden zou tellen, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee (2) personen.

Behoudens andersluidend benoemingsbesluit worden de bestuurders benoemd voor onbepaalde

termijn. De bestuurders zijn ten allen tijde ad nutum afzetbaar door de algemene vergadering. Voor de eerste maal kunnen de bestuurders worden benoemd in de oprichtingsakte. Artikel 24. - In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder benoemd door de algemene vergadering beslissend met éénparigheid van stemmen; deze voorlopige

bestuurder dient niet te beantwoorden aan de kwalificaties zoals omschreven in artikel 23.

Hij vervult in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt en dit tot aan de eerstvolgende jaarvergadering welke in de definitieve benoeming voorziet met in acht name van de bepalingen van artikel 23 der statuten.

Artikel 25. - De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester; bepaalde functies kunnen gecumuleerd worden. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak

" waargenomen door de secretaris.

Artikel26. - De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of door de secretaris.

De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig vergaderen en besluiten indien en minste de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is met dien verstande evenwel dat voor beslissingen met een financiële impact welke een bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00) overschrijdt, alle alsdan in functie zijnde bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd dienen te zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen met dien verstande evenwel dat voor beslissingen met een financiële impact welke een bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00) overschrijdt het éénparig akkoord van alle alsdan in functie zijnde bestuurders vereist is. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Artikel 27. - De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De raad kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, aile akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan, overeenkomsten sluiten, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen en verkopen, hypothekeren, leningen aangaan, huurovereenkomsten van om het even welke duur afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, afstand doen van alle rechten, aile machten verlenen aan lasthebbers van zijn keuze die al dan niet !Id zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen als verweerder of als eiser.

Hij kan ook alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden, alle geconsigneerde bedragen en waarden terugtrekken, alle rekeningen bij de banken en het bestuur der postcheques openen, op voormelde rekeningen alle bewerkingen, en inzonderheid alle terugtrekkingen van gelden door middel van cheque, overschrijvingsorder of overdrachtsorder of ieder ander betalingsmandaat doen, alle bankkluizen huren, alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen, van de post, de douane, de dienst der spoorwegen of van private koerierdiensten de brieven, telegrammen, pakken en, al dan niet aangetekende, zendingen, al dan niet verzekerd, ontvangen; alle postmandaten, assignaties of postkwijtingen ontvangen; verzaken aan alle contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijk of zakelijke waarborgen; opheffing verlenen voor of na betaling van aile bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen of andere beletselen; alle vonnissen uitvoeren, alle dadingen aangaan en overeenkomsten sluiten. De raad van bestuur of zijn lasthebber benoemt en ontslaat aile medewerkers, bedienden en leden van het personeel van de vereniging; hij bepaalt hun werkopdrachten, arbeidsvoorwaarden en vergoedingen.

Artikel 28. - De raad van bestuur kan, onder zijn eigen verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden of zelfs aan derden.

Artikel 29. - De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging.

Behoudens bijzondere delegatie en onverminderd, desgevallend, de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal de vereniging voor alle om het even welke rechtshandelingen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, rechtsgeldig vertegenwoordigd en verbonden worden en zijn door haar voorzitter, individueel handelend.

Artikel 30. - Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Er kunnen desgevallend evenwel onkosten-of "vrijwilligers"vergoedingen toegekend en uitbetaald worden.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B -Vervolg

Artikel 31. - De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

Onverminderd artikel 26 septies van de VZW-wet gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De personen die met het dagelijks bestuur zijn gelast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

TITEL VII - FINANCIERING

Artikel 32. - De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning of financiering van een specifiek programma of project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. TITEL VIII - REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 33. - De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden aangenomen en gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL IX - BOEKJAAR - BOEKHOUDKUNDIGE VERPLICHTINGEN - CONTROLE -

NEERLEGGING JAARREKENING

Artikel 34. - Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar, ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de hierna volgende artikelen, alsook, voor zover wettelijk vereist, de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 35. - De vereniging dient aan alle boekhoudkundige verplichtingen te voldoen in overeenstemming met haar grootte, omvang en aard van activiteiten.

Artikel 36. - Voor zover wettelijk verplicht dient de vereniging één of meerdere commissarissen te belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

De commissarissen worden door de algemene vergadering benoemd onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van bedrijfsrevisoren.

Artikel 37. - In zoverre wettelijk verplicht, wordt de jaarrekening, na goedkeuring, door de bestuurders neergelegd in het verenigingsdossier bij de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel.

TITEL X - ONTBINDING DOOR DE RECHTBANK

Artikel 38. - De rechtbank kan op verzoek van een lid, van een belanghebbende derde of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van een vereniging die:

1° niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

2° haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dit geformuleerd in haar statuten;

3° in ernstige mate in strijd handelt met de statuten of in strijd handelt met de wet of de openbare orde;

4° gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om een jaarrekening neer te leggen overeenkomstig artikel 26 novies, § 1, tweede lid, 5° van de VZW-wet, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten; 5° minder dan drie leden telt;

Artikel 39. - In geval van ontbinding van een vereniging door de rechtbank benoemt deze, onverminderd toepassing van artikel 19bis van de VZW-wet, één of meer vereffenaars die, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het actief vaststellen.

Deze bestemming kan geen andere zijn dan die bepaald in onderhavige statuten of, bij ontstentenis van enige statutaire bepaling daaromtrent, deze besloten door de algemene vergadering die de vereffenaars bijeenroepen.

Bij ontstentenis van enige bepaling in de statuten of van een besluit van de algemene vergadering geven de vereffenaars aan het netto-actief een bestemming die zoveel mogelijk overeenkomt met Eet doel waarvoor de vereniging is opgericht,

De leden, de schuldeisers en het openbaar ministerie kunnen bij de rechtbank beroep instellen tegen het besluit van de vereffenaars.

TITEL XI - VRIJWILLIGE ONTBINDING

Artikel 40. - In geval van ontbinding van een vereniging door de algemene vergadering, wordt de bestemming van het netto-actief, bij ontstentenis van statutaire bepalingen, vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaars, overeenkomstig artikel 19, tweede lid, van de VZW-wet.

Voorbehouden aan het Belgisch Sta tsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik 13 - Vervolg

De vereffening geschiedt door één of meerdere vereffenaars die hun opdracht vervullen, hetzij overeenkomstig de statuten, hetzij krachtens een besluit van de algemene vergadering, hetzij, bij ontstentenis daarvan, krachtens een rechterlijke beslissing die door enige belanghebbende of door het openbaar ministerie kan worden gevorderd.

TITEL XII - OMZETTING IN EEN VENNOOTSCHAP MET SOCIAAL OOGMERK

Artikel 41. - De vereniging kan worden omgezet in één van de rechtsvormen genoemd in artikel 2, §

2 van het Wetboek van vennootschappen, voor zover het gaat om een vennootschap met een sociaal oogmerk overeenkomstig artikel 661 van zelfde Wetboek.

Deze omzetting laat de rechtspersoonlijkheid van de vereniging die blijft voortbestaan in de nieuwe vorm, onverlet.

TITEL XIII - NIETIGHEID

Artikel 42. - De nietigheid van de vereniging kan enkel worden uitgesproken door de rechter (a) ingeval het doel van de vereniging of de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht niet precies genoeg zijn omschreven, (b) ingeval één van de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde en (c) ingeval de statuten de naam, het adres van de zetel van de vereniging of het gerechtelijk arrondissement waaronder de VZW ressorteert niet vermelden.

Artikel 43. - Voor alles waarin niet uitdrukkelijk is voorzien door onderhavige statuten, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing zoals deze bepalingen en gebruiken alsdan zullen luiden..

OVERGANGSBEPALINGEN

1, Het eerste boekjaar vangt aan op de dag dat de vereniging rechtspersoonlijkheid bekomt en eindigt op 31 december 2016.

2. De eerste jaarvergadering wordt zodoende gehouden in 2017,

3 Verbintenissen in naam van de vereniging in óorichtinq: De comparanten hebben verklaard dat

de vereniging alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vereniging in oprichting zijn aangegaan. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, eventueel aangegaan in de tussenperiode dienen eveneens, eenmaal de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd,

BENOEMINGEN

1, Het aantal leden van de Raad van Bestuur wordt bepaald op drie (3) en: 2. Worden benoemd tot bestuurders voor onbepaalde termijn:

Vervolgens worden tot bestuurders benoemd voor onbepaalde termijn:

- de naamloze vennootschap "Assist Healthcare Facilities", voormeld;

- de naamloze vennootschap "Assist At Home", voormeld;

- de naamloze vennootschap "Cores Development", voormeld;

allen hebben verklaard hun mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige

maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van bestuurder is, overeenkomstig artikel 30 der statuten, onbezoldigd.

DE RAAD VAN BESTUUR

De aldus samengestelde raad van bestuur is vervolgens in vergadering bijeengekomen en heeft

éénstemmig onder zijn leden aangesteld als:

a) voorzitter: de naamloze vennootschap "Assist Healthcare Facilities", voormeld;

b) secretaris: de naamloze vennootschap "Cores Development", voormeld;

c) penningmeester: de naamloze vennootschap "Assist At Home", voormeld;

Allen hebben zij verklaardhun mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden

Bijzon ere volmacht: Een bijzondere volmacht, met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk op te treden en met recht van indeplaatsstelling werd verleend aan: de heer Taibi Farid, geboren te Ikaddouren - Beni Bouyahie (Marokko), op 21 mei 1975, (rijksregisternumer 75.05.21-355.43), wonende te 2100 Antwerpen, district Deurne, Herentalsebaan 590, om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting-over-de-Toegevoegde-Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties, de rechtbank van koophandel, de administratie van het Staatsblad evenals sociaalrechtelijke administraties en sociale secretariaten en Sociale Verzekeringsfondsen voor Zelfstandigen.

In het bijzonder werden voormelde mandatarissen gemachtigd teneinde alle om het even welke formaliteiten te vervullen met het oog op de wettelijke publiciteit te verlenen aan onderhavige oprichtingsakte, de neerlegging te verrichten ter griffie van de rechtbank van koophandel en in het bijzonder de formulieren te ondertekenen ter publicatie in het Staatsblad.

De notaris

(get.) J. Coppens

Voor-

,behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(on(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik 13 - Vervolg

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de akte,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-iYeháuden .aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste brz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMFORT-ASSIST

Adresse
Ondernemingsnr : Voorwerp akte : 2100 Antwerpen (Deurne)

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande