COMITE VAN SCHILDESTRAND

Association sans but lucratif


Dénomination : COMITE VAN SCHILDESTRAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.853.737

Publication

26/11/2014
ÿþ .lttfikï MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V i









Rechtbank van koophandel

Antwerpen

17 NOV, 2014

afdelinnngtffi Antwerpen

" 567- 8 53-,737-

Ondernerningsnr Benaming

(voluit) : Comité van Schildestrand VZW

(verkort)

Rechtsvorm ; vzw

Zetel : Karekiet 70, 2970 Schilde

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

COMITE VAN SCHILDESTRAND vzw

Maatschappelijke zetel Karekiet 70, 2970 Schilde

OPRICHTING

Ondergetekenden,

Jos Peetermans, Gestelstraat 50, 2250 (Dien, Belg

Cornelia Jansen, Karekiet 18, 2970 Schilde, Belg

Henricus Meurs, Loze Visser 21, 2970 Schilde, NL

Peter Van Alstein, Zilverreiger 36, 2970 Schilde, Belg

Willy Verbocht, Karekiet 15, 2970 Schilde, Belg

Hendrik Bellens, Damhertenlaan 21, 2970 's-Gravenwezel, Belg

De Fleurquin Romain, Frans Adriaenssenssttraat 13, bus 2, 2170 Merksem, Belg

voltallig aanwezig op de oprichtingsvergadering van 20 november 2014 besluiten tot de oprichting van een vereniging zonder winstgevend doel (VZW) met volgende benaming : COMITE VAN SCHILDESTRAND vzw. Na overleg en aanmerkingen werden volgende statuten aangenomen

STATUTEN

Art. 1, De vereniging draagt de naam "Comité van Schildestrand VZW". Zij beschouwd zich als de: natuurlijke erfgenaam van de "VZW Komitee van Schildestrand" gesticht op 22 april 1986 en ontbonden op 22: oktober 2008 (Staatsblad van 13 november 2008).

Art.2, De zetel is gevestigd te 2970 Schilde, Karekiet 70, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij kan, naar een andere plaats overgebracht worden op beslissing van de algemene statutaire ledenvergadering. De: vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

DOEL :

Art. 3. (Par,1) De vereniging heeft tot doel de collectieve belangen van alle eigenaars van een pand op het domein van Schildestrand te behartigen om zo te zorgen voor een normalisatie en regularisatie van: Schildestrand zodat de bewoners er op basis van een ruimtelijk wettelijk statuut kunnen wonen. In die zin' beschouwt zij zich als de natuurlijke gesprekspartner van het overleg met de gemeente Schilde en eventuele andere instanties,.

(Par. 2) Verder kan de vereniging alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband; houden met haar doel en kan zij haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid. Nochtans' vallen wij de opdracht van onze vereniging uitsluitend beperken tot de doelstelling, zoals omschreven in de: eerste paragraaf van dit artikel 3 wat inhoud dat de vereniging geen persoonlijk dienstbetoon doet.

Op de laatste biz. van Luik vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd do vereniging, stichting rif organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4,1 a

EFFEKTIEVE EN TOETREDENDE LEDEN

Art. 4. De vereniging is samengesteld uit statutaire leden en uit toetredende leden, De statutaire leden

alleen genieten van de volle rechten die de wet van 27 juni 1921 toekent betreffende de verenigingen zonder

winstgevend doel. Het minimum aantal van de statutaire leden moet minstens drie bedragen.

Art, 5. Toetredende leden zijn de eigenaars van een pand op Schildestrand die het verzoek richten aan de

vereniging om toetredend lid te worden,

Art. 6. Statutaire leden zijn

1) De stichtende [eden van de vereniging.

2) het toetredend lid dat door twee statutaire leden voorgesteld wordt en aanvaard met gewone meerderheid, mits 213e van de statutaire leden op de algemene statutaire vergadering aanwezig zijn,

Art. 7. Het staat de statutaire en toetredende leden vrij op elk tijdstip hun ontslag te nemen mits de beheerraad hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

Wordt geacht ontslagnemend te zijn het statutair of toetredend lid dat gedurende drie opeenvolgende malen zonder verwittiging of verontschuldiging afwezig blijft op de algemene statutaire vergadering.

De uitsluiting van een statutair of toetredend lid kan met een normale meerderheid uitgesproken worden mits 2/3e van de statutaire leden aanwezig zijn.

DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 8. De algemene vergadering is uit alle statutaire leden samengesteld. Zij bezit de macht tot wijziging van de statuten, tot benoeming en afzetting van de bestuurders, tot goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen en tot uitoefening van alle andere machten op grond van de wet of van onderhavige statuten,

Art. 9, De raad van bestuur zorgt voor de bijeenroepingen, die per gewone brief aan ieder statutair lid gezonden worden, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld. leder jaar, tijdens de eerste trimester van het lopende jaar, zal een algemene statutaire vergadering gehouden worden.

Op vraag van 1/3e der statutaire leden moet de beheerraad de algemene vergadering bijeenroepén.

Art. 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij gewone meerderheid van stemmen beslist, behoudens in de gevallen waarbij de statuten of de wet van 27 juni 1921 het anders voorzien. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door volmacht te geven aan een ander statutair lid. Ieder statutair lid kan slechts één volmachtstem uitbrengen.

DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, minstens uit drie samengesteld, allen statutaire leden, benoemd voor onbepaalde duur door de algemene vergadering van de statutaire leden en die te allen tijde door haar kunnen afgezet worden.

Art. 12. De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Art. 13. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, gebeurlijk, zo hij het nodig acht, duidt hij ook een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Art, 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping. Hij mag slechts geldig beslissingen nemen indien de meerderheid zijner leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art, 15. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling, De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te doen behoudens diegenen die door de wet aan de algemene ledenvergadering voorbehouden zijn.

De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één der bestuurders of zelfs aan een andere persoon, lid van de vereniging of niet.

AFGEVAARDIGD-BESTUURDER

Art. 16, De raad kan een afgevaardigd bestuurder aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging evèneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

DE REKENINGEN

Art. 17. leder jaar, op datum van 31december worden de rekeningen van het afgelopen jaar gesloten en de begroting van het volgend dienstjaar opgesteld. Beiden worden aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Art, 18, De algemene vergadering duidt jaarlijks twee leden aan, gelast met het nazicht van de boekhouding. Zij brengen op de volgende algemene vergadering verslag uit van hun bevindingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - vertifoki

SAMENSTELING RAAD VAN BESTUUR EN FUNCTIEVERDELING

Art. 19. Worden aangesteld als bestuurders met volgende functies :

peetermans Jos, Gestelstraat 50, 2250 Olen, bediende, Belg, geboren te Berchem op 29.06.52, rijksregistemummer 520629 395 63, voorzitter, Hij wordt aangesteld als afgevaardigd-bestuurder met de rechten zoals bepaald in artikel 16 van onderhavige statuten.

Cornelia Jansen, Karekiet 18, 2970 Schilde, Belg, geboren 31.03.42 te Roosendaal (NL), rijksregistemummer 420331 288 73, secretaris. Zij kan individueel financiële verrichtingen doen tot een bedrag , van 1.000 E. Voor hogere bedragen zijn twee handtekeningen verplicht.

peter Van Alsteín, Zilverreiger 72, 2970 Schilde, Belg, gebore 07.12.64 te Antwerpen, rijksregisternummer 641207 413 29, penningmeester. Hij kan individueel financiële verrichtingen doen tot een bedrag van 1,000 ¬ . . Voor hogere bedragen zijn twee handtekeningen verplicht,

ONTBINDING

Art. 20. In geval van ontbinding van de vereniging wordt door de statutaire leden twee vereffenaars aangeduid die aan het gemeentebestuur van Schilde opdragen een bestemming te geven aan het actief. Deze bestemming moet een liefdadigheidsinstelling zijn, aangeduid mits overleg met de vereffenaars.

Art. 21. Alle gevallen die niet in deze statuten zijn voorzien worden geregeld volgens de wetten van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk.,

Art. 22, - Alle bestuurders verklaren geen enkel financieel of persoonlijk doel na te streven. Voor gelezen en goedgekeurd op datum van 20 november 2014.

peetermans Jos,

afgevaardigd-bestuurder

" Voorbehouden aan hot Belgisch 5tffatsdtaCá

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam on handfekcning

Coordonnées
COMITE VAN SCHILDESTRAND

Adresse
KAREKIET 70 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande