COMMISSION FOR OSTEOPATHIC RESEARCH, PRACTICE AND PROMOTION, AFGEKORT : CORPP

Association sans but lucratif


Dénomination : COMMISSION FOR OSTEOPATHIC RESEARCH, PRACTICE AND PROMOTION, AFGEKORT : CORPP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.591.655

Publication

18/02/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ius

NEERGELEGD

w 7 I-E0. 1014

hGRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANMECHELEN

Ondememingsnr : 479..591.655

Benaming

(voluit) : commiion for osteopathic research practice and. promotion

(verkort) : CORPP

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Koningin Astridlaan 148 bus002 2800 Mechelen

Onderwerp akte :

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Volgende personen nemen ontslag

Voorzitter: Engelen Agnes, Kon. Astridlaan 148/001, 2800 Mechelen, geboren te Hornbeek op 16,11,1946

Bestuurder: Roncada Gert, Ruisenburgstraat 12, 3570 Alken, geboren te Hasselt op 04.04.1974

Bestuurder: van Dun Patrick, Scheppershofstraat 12, 2800 Mechelen, geboren te Mechelen op 07.06.1967 Bestuurder: Quaghebeur Jurgen, Elisabethlaan 46, 3200 Aarschot, geboren te Gent op 19.06.1959 Volgende personen worden benoemd

Voorzitter: van Dun Patrick, Scheppershofstraat 12, 2800 Mechelen, geboren te Mechelen op 07.06.1967 Bestuurder: Engelen Agnes, Kon. Astridlaan 148/001, 2800 Mechelen, geboren te Hombeek op 16.11.1946 Bestuurder: Roncada Gert, Ruisenburgstraat 12, 3570 Alken, geboren te Hasselt op 04.04.1974

Bestuurder: Calsius Joeri Peter P, Grotestraat 108, 3630 Maasmechelen, geboren te Genk op 28.02.1975

1/7:2,04.- G~-~. ~~ ~~ 1.44%_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/01/2011
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad:

MOD 2.2

I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

1R1111011131(1 W

Ondernerningsnr : 479.519.655

Benaming

(voluit) : Commission for osteopathic research, páctice and promotion

(verkort) : CORPP

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koningin Astridlaan 148 bus 002 2800 Mechelen België

Onderwerp akte : Verandering van statuten

Bij beslissing van vergadering dd van 8 augustus 2010, hierbij de vernieuwde statuten. TITEL I: Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Commission for Osteopathic Research, Practice and Promotion",; afgekort: CORPP, v.z.w.

Artikel 2: de vereniging heeft haar zetel in de Kon. Astridlaan 148/002, 2800 Mechelen, ressorterend onder het gerechtelijke arrondissement Mechelen.

Artikel 3: de vereniging kan gelijk waar op het Belgisch grondgebied exploitatiezetels en filialen of gelijkaardige centra oprichten. Het is de vereniging toegelaten ook in het buitenland centra op te richten ten; behoeve van de realisatie en van de uitbouw van haar maatschappelijk doel.

"

Artikel 4: de vereniging heeft als doel:

"Wetenschappelijk onderzoek ("Research"): zoals klinisch wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de osteopathie, fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in de osteopathie, onderzoek naar de principes binnen de osteopathie, ... In het bijzonder het uitwerken en begeleiden van onderzoeksprojecten, fund raising, ...

"Klinische praktijk ("Practice"): het streven naar het funderen van de klinische praktijk enerzijds o.a. via hei: stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar aspecten van het klinische handelen. Anderzijds wordt er gestreefd de resultaten van wetenschappelijk onderzoek in de klinische praktijk te implementeren door o.a. het, organiseren van postgraduaat-onderwijs waarbij nieuwe diagnostische en therapeutische mogelijkheden worden verkend, geëvalueerd en uitgewerkt.

" Promotie ("Promotion"): het bevorderen van alle mogelijke aspecten van de osteopathische geneeskunde in: de breedst mogelijke betekenis, zoals het publiceren van wetenschappelijke artikels, het verbreiden van: correcte informatie betreffende de osteopathische geneeskunde door middel van een website en nieuwsbrief, het organiseren van conferenties en congressen, ...

Artikel 5: de vereniging zal alle onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn,: mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

Artikel 6: de vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: Leden

NEERGELEGD

1 4 -01- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHj' te MECHELEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 7: het aantal leden van de algemene vergadering is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De stichters zijn:

" Agnes Engelen, Kon. Astridlaan 1481001, 2800 Mechelen, Osteopate DO, Belg, geboren te Hombeek op 16/11/1946;

" Rik Hoste, Leeuwentandstraat, 16, 8200 St-Andries, Osteopaat DO, Belg, geboren te Beernem op 11/10/1962;

" Patrick van Dun, Scheppershofstraat 12, 2800 Mechelen, Osteopaat DO, Belg, geboren te Mechelen op 07/06/1967.

Artikel 8: de algemene vergadering beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 9: de vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De toegetreden leden zijn enkel aangesloten bij de vereniging om te genieten van de activiteiten; ze hebben geen stemrecht in de raad van bestuur, en ook niet in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden krachtens de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, bepaald in een huishoudelijk reglement.

Om effectief lid te worden van CORPP v.z.w. dient de kandidaat schriftelijk zijn kandidatuur te stellen bij de raad van bestuur. Van de kandidaat wordt verlangd de regionale afdelingen en/of subcommissies van CORPP v.z.w. uit te bouwen en te ondersteunen. Hij of zij dient ook voldoende op de hoogte te zijn van de doelstellingen van de vereniging en die te allen tijde willen waarnemen. De kandidaten worden vooral beoordeeld op de meerwaarde die zij aan de vereniging als dusdanig kunnen bieden.

De effectieve leden worden door de algemene vergadering benoemd en aangesteld, en komen bijgevolg voor op de ledenlijst welke jaarlijks wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de gemeente waar de zetel van de vereniging gevestigd is.

De in deze statuten gebruikte term leden" is bijgevolg uitdrukkelijk voorbehouden en bedoeld voor de leden van de algemene vergadering, die bijgevolg ook wettelijk over de volheid van het lidmaatschap beschikken, zoals bepaald bij de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Artikel 10: elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet met een aangetekende of gewone brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Uitsluiting van leden kan enkel door de algemene vergadering beslist worden met een meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 11: de schorsing van een effectief lid brengt geen automatische uitsluiting mee. In geval van schorsing zal een algemene vergadering binnen de maand na de schorsing moeten worden samengeroepen door de raad van bestuur die dan een definitief standpunt inneemt betreffende het lidmaatschap van het geschorste lid.

Artikel 12: het ontslagnemende of uitgesloten lid en de erfgenamen van het overleden lid hebben geenszins recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen evenmin opgave of voorlegging van rekeningen, plaatsing van zegels of inventaris eisen of vorderen.

Artikel 13: het maatschappelijke vermogen wordt gevormd door:

" de bijdrage van de toegetreden leden en eventuele toelagen van openbare besturen en instellingen. De jaarlijkse bijdrage wordt door de algemene vergadering vastgelegd en mag ten hoogste 300 Euro bedragen.

" eventuele giften. Eens aanvaard blijven deze eigendom van de vereniging tot eventuele ontbinding.

TITEL III: Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14: de vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur en hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting.

Artikel 15: de leden van de raad van bestuur kiezen uit hun leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, evenals iedere functie die zij nodig achten. De raad van bestuur kan ook een bestuurslid benoemen die echter geen lid mag zijn van de algemene vergadering noch van de raad van bestuur.

Dit bestuurslid woont de vergadering van de raad van bestuur bij en heeft bijgevolg enkel een adviserende stem.

Artikel 16: de raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter, of twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De beslissingen worden opgenomen in de processen-verbaal, ondertekent door de voorzitter en de secretaris.

Deze processen-verbaal worden genotuleerd in het bijzonder register van de raad,van bestuur.

Artikel 17: de raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging, in de ruimste zin genomen, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 18: de raad van bestuur benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij in opdracht, al de leden van het personeel der vereniging, en hij ontslaat ze. De raad van bestuur bepaalt hun werkzaamheid en hun bezoldiging.

Artikel 19: bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de raad van bestuur. Artikel 20: de raad van bestuur kan bovendien en in ieder geval:

" een algemeen mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze om afzonderlijk alle financiële en administratieve documenten en alle akten die de v.z.w. verbinden te ondertekenen;

" een bijzonder mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze;

" een bijzonder mandaat van dagelijks bestuur geven aan één of meer bestuurders.

TITEL IV: Algemene vergadering

Artikel 21: de algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

" de wijzigingen aan de statuten van de vereniging;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de goedkeuring van de rekeningen en de begroting;

" het geven van kwijting aan alle bestuurders;

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

" de aanneming van nieuwe leden en de uitsluiting van leden.

Artikel 22: de algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar, binnen 6 maand na afsluiting, worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en van de begroting van het komend boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 23: een algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet gehouden worden telkens afs één vijfde van de leden erom verzoeken.

Artikel 24: elke algemene vergadering heeft plaats op dag, uur en plaats aangeduid in de bijeenroepingbrief welke aan ieder lid bezorgd wordt.

Artikel 25: de bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan per brief, per e-mail of per fax, aan elk lid gericht ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering en ondertekend in naam van de raad van bestuur door de voorzitter. De uitnodiging bevat de agenda. De algemene vergadering kan ook punten behandelen welke niet op de uitnodiging voorkomen, doch kan deze ook afwijzen bij meerderheid tegen minderheid.

Artikel 26: elk punt bestemd voor de agenda van een algemene vergadering moet minstens vier kalenderdagen vôôr de betrokken vergadering aan de voorzitter worden meegedeeld. Deze punten dienen verplicht op de agenda geplaatst en behandeld te worden.

Artikel 27: de vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid van deze, door de secretaris van de vereniging, die dan een secretaris ad interim aanwijst.

Artikel 28: alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem.

Artikel 29: in algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen zij, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een lid dat niet op de algemene vergadering kan aanwezig zijn, kan zijn stem laten uitbrengen door een door hem gekozen mandataris, die echter wel lid moet zijn van de algemene vergadering. Een mandataris kan slechts voor één stem gemandateerd zijn.

Artikel 30: in afwijking van voorgaand artikel geldt het volgende:

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien tweederde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en deze vergadering zal een geldig besluit kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten bekrachtigd worden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van tweederde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels vereist als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten.

Een meerderheid van tweederde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid schriftelijk en aangetekend warden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 31: de beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, getekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken. Deze processen-verbaal kunnen op de zetel van de vereniging door de leden en door de belanghebbende derden worden ingezien.

De in rechte of elders uit te brengen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur, of door twee bestuurders.

Artikel 32: ieder lid van de algemene vergadering ontvangt binnen de maand na het bijeenroepen van de algemene vergadering een verslag. Kan een lid niet akkoord gaan met een bepaalde formulering in het verslag, dan moet hij zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur, en dit binnen de veertien dagen na dagtekening van het verslag. De opmerking wordt genotuleerd op de daaropvolgende vergadering.

TITEL V: Rekeningen en begrotingen

r MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 33: het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad







TITEL VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 34: in geval van vrijwillige ontbinding stelt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan. De vereffenaars zullen, na aanzuivering van het passief, een verslag over hun vereffeningwerkzaamheden opstellen voor de algemene vergadering. De algemene vergadering ontheft , na goedkeuring van het verslag , de vereffenaars van hun werkzaamheden.

De algemene vergadering bepaalt dan uitdrukkelijk de bestemming van het nettoactief.

Dit moet overgemaakt worden aan een beroepsvereniging in de non-profitsector met een doel dat te I vergelijken is met het doel van de ontbonden vereniging en/of aan een organisatie met een gelijkaardig doel in die cultuurgemeenschap van het Rijk waar de ontbonden vereniging actief was en/of aan een instelling voor hoger onderwijs, voor zover deze instelling de materie en de activiteiten van de non-profitsector onder haar bevoegdheid wil nemen, bevorderen, organiseren en uitdragen.

Artikel 35: voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals c gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Mechelen, 8 augustus 2010

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Voorzitster: Engelen Agnes, Kon. Astridlaan 1481001, 2800 Mechelen, geboren te Hombeek op 16.11.1946 Bestuurder: Roncada Gert, Ruisenburgstraat 12, 3570 Alken, geboren te Hasselt op 04.04.1974

Bestuurder: van Dun Patrick, Scheppershofstraat 12, 2800 Mechelen, geboren te Mechelen op 07.06.1967 Bestuurder: Quaghebeur ,lórgen, Elisabethlaan 46, 3200 Aarschot, geboren te Gent op 19.06.1959

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMMISSION FOR OSTEOPATHIC RESEARCH, PRACTIC…

Adresse
KONINGIN ASTRIDLAAN 148, BUS 002 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande