COMPAGNIE COM-BINE, AFGEKORT : CIE COM-BINE

Association sans but lucratif


Dénomination : COMPAGNIE COM-BINE, AFGEKORT : CIE COM-BINE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 503.863.233

Publication

18/02/2013
ÿþ MOD2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i







Ondememingsnt" : Benaming

(voluit) : Compagnie Com-Bine

(verkort) : Cie Com-Bine

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Krokuslean, 8, 2840 Rumst (Reet)

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de statuten en akten:

De ondergetekenden:

Mampaey Marc, Krokuslaan, 8, 2840 Reet

Mampaey Maarten, Coqullhatstraat, 491C17, 2000 Antwerpen

Mampaey Karen, Krokuslaan, 8, 2840 Reet

Gielman Nicole, Krokuslaan, 8, 2840 Reet

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 19211 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtsperseentijid etd verleent aan de verenigingen zandes winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten ais volgt samenstelt:

ARTIKEL 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Compagnie Com-Bine, afgekort : Cie Com-sine.

ARTIKEL 2, De zetel van de vereniging is gevestigd te Krokuslaan, 8, 2840 Rumst (Reet) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Deze zetel kan bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur van de vereniging worden gewijzigd naar een ander adres.

ARTIKEL 3. De vereniging heeft tot doel, podiumkunsten te creeren, te organiseren en te produceren in de meest brede zin van het woord, omvattende theater, muziek, diverse vormen van beeldcultuur en allerlei kunstuitingen en Initiatieven die ermee verwant zijn. Zij mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doei. Zij kan onder meer medewerking verlenen aan en belang stellen in elk gelijkaardig doel ais het hare. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op ondergeschikte en bijkomstige wijze, handelsdaden stelten, voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij ken alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle andere eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden statien, zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen.

ARTIKEL 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te aaien tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5. Flet aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De stichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6. Als lid Kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

ARTIKEL 7. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Doch indien de algemene vergadering zou beslissen een jaarlijkse ledenbijdrage in te voeren, dan zal deze maximaal 125 euro bedragen.

ARTIKEL 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per omaal. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versg : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

58.3.863.233:

irivï,+1.," 1n.,~~ ... ..

von govphendVf'fG

-

Voor-

behouden a`an het Belgisch staatsblad

MOD2.2

luik B - Vervolg

tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.Bij uittreding, uitsluiting of overlijden kan een lid nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

ARTIKEL 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos ult.De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad.

ARTIKEL 10, De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 11. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke In de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 12. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Tij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en/of ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem. Bij staking van stemmen Is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend, De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college.

ARTIKEL 13. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 14. Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging voor zover het rechtshandelingen betreft van dagelijks bestuur en voor handelingen die bepaald zijn in het huishoudelijk reglement. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders samen.

ARTIKEL 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk ¬ s.Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur met meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.De ambtsbe8indiging van deze gemachtigde personen eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

ARTIKEL 16. De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen vit haar bestuurders en leden. Het dagelijks besuur wordt omschreven als handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen. Een dagelijks bestuurder mag handelingen stellen die de vereniging binden en de lopende zaken behartigen, Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig Is. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden: a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf, door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur; b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKELI7. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1927. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dal evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

ARTIKEL 18. De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de kwijting van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid van de vereniging en alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 19. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De algemene vergadering moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 20. De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, op dag en uur bepaald door de raad an bestuur dat de agenda ervan vastlegt. Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermaldt dag, plaats en uur van samenkomst en geeft bovendien kennis van de agenda. De raad van bestuur bepaalt de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van j.,ull( B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOb22

uitt B - Vervolg

de agenda. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandef ing genomen worden op voorstel van de voorzitter.

ARTIKEL 23. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend, of bij ontstentenis daarvan door twee bestuurdersleder lid van de vereniging en ook eenieder die belang kan doen blijken, kan inzage vragen van de notulen, onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

ARTIKEL 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de leden worden uigekeerd.

ARTIKEL 26. Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of ze verdeelt de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

ARTIKEL 27. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzage de verenigingen van toepassing.

ARTIKEL 28. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 10/01/2013 tot 31 december.

' Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Reet op 10/01/2013, in twee

exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Worden benoemd tot bestuurders:

Getekend:

Mampaey Maarten, Coquflhatstraat, 491c17, 2000 Antwerpen, Geboorteplaats Duffel, 05/05/1983

Mampaey Marc, Krokuslaan, 8, 2840 Rumst/Reet, Geboorteplaats Wilrijk 20/07/1951

Mampaey Karen, Krokuslaan, 8, 2840 Rumst/Reet, Geboorteplaats Duffel, 31/10/1986

r.

Voor

behouden

abn het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik. B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam handtekening

Coordonnées
COMPAGNIE COM-BINE, AFGEKORT : CIE COM-BINE

Adresse
KROKUSLAAN 8 2840 REET

Code postal : 2840
Localité : Reet
Commune : RUMST
Province : Anvers
Région : Région flamande