CONTINENTAL TROUT CONSERVATION FUND

Divers


Dénomination : CONTINENTAL TROUT CONSERVATION FUND
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 536.425.242

Publication

15/07/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

K00PHAN.M'

0 °t PLI 2013

ANT9YitiPEN

*13109 86+

Vc behc aan Belg Staat

i

1

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Continental Trout Conservation Fund

(verkort) :

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : 2900 Schoten, Hanekamdreef 6

Onderwerp akte : OPRICHTING

Het blijkt uit een akte verleden voor Meester Stefan VAN TRICHT, notaris met standplaats te Schoten, België, op zesentwintig juni tweeduizend en dertien, DAT: er een private stichting naar Belgisch Recht werd opgericht als volgt

OPRICHTER:

de heer BEAUMONT René, geboren te Rijswijk (Nederland) op vijftien augustus negentienhonderd negenenvijftig, met de Nederlandse nationaliteit, in huwelijk met mevrouw STEENBERGH Jacqueline Jeannette Elisabeth, wonende te 2900 Schoten, Hanekamdreef 6 (Belgisch rijksregisternummer 590815 549 05).

STATUTEN

Artikel 1. -- Benaming

De stichting draagt de naam: Continental Trout Conservation Fund.

Alle administratieve documenten en publicaties die de stichting doet uitgaan, vermelden haar benaming, een refe-rentie naar haar rechtsvorm middels de aanduiding 'private stichting naar Belgisch recht' en het adres van haar zetel.

De stichting zal in al haar documenten en briefwisseling haar rechtsvorm aanduiden in het Engels door de vermelding "private foundation according Belgian Law.

Artikel 2.  Maatschappelijke zetel

De zetel is gevestigd te Hanekamdreef 6, 2900 Schoten (België).

Artikel 3.  Duur

De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4.  Doel

De stichting heeft tot doel het beschermen van wilde, inheemse forelpopulaties van continentale origine in Eurazië en Noord-Afrika, daarmee van de natuurlijke ha-bitats waarin salmoniden en kwetsbare vissoorten in het algemeen voorkomen en, in breder verband, de ecosystemen waar die habitats deel van uitmaken.

Dit omvat de fauna en flora, het landschap, water, bo-dem, lucht en alle andere natuurlijke elementen, met de nadruk op het handhaven van essentiële ecologische processen en op het duurzaam behoud van wilde, inheemse soorten in al hun diversiteit.

Om haar doel te realiseren, zal de stichting nauw samenwerken met partnerorganisaties, onderzoeksinstellingen, overheden, opleidingsinstituten en maatschappelijke belan-gengroepen, op nationaal en internationaal niveau en met dito werkterreinen.

De stichting mag alle daden en handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verbonden zijn en zich interesseren in alsook haar medewerking verlenen aan activiteiten die gelijkaardig dan wel be-vorderend zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

De stichting hanteert alle wettige middelen die kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelstelling, inbegrepen de verwerving van de daartoe benodigde middelen bij overheden, bedrijven, fondsen, financiële instellingen en particulieren.

De private stichting streeft ernaar op termijn via omvorming/statutenwijziging de rechtsvorm van een Europese stichting aan te nemen, na goedkeuring van het voorstel van verordening betreffende het statuut van de Europese stichting (Fundatio Europeae) van 8 februari 2012, en implementatie in de rechtsorde van de landen waarin zij haar activiteiten (of een relevant deel ervan) heeft.

Artikel 5.  Raad van bestuur: opdracht

Het bestuur van de stichting is opgedragen aan de raad van bestuur, welke is samengesteld uit ten minste drie le-den.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.' Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De raad van bestuur is bevoegd om alle noodzakelijke of nuttige handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting, inbegrepen het verwerven en vervreemden van roerende en onroerende goederen, het in pand en in hypotheek geven van goederen, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, het geven van ontslag ambtshalve inschrijving en het afsluiten van contracten van huur, tewerkstelling en dienstverlening.

De raad van bestuur oefent zijn opdracht uit met respect voor de wet en de onderhavige statuten.

Artikel 6.- Samenstelling van de raad van bestuur

De eerste raad van bestuur bestaat uit:

1. BEAUMONT René, wonende te 2900 Schoten, Hanekamdreef 6

2. SWIER Adrianus, wonende te 's Heerenbroek (Nederland), Zwolseweg 101

3. KHOE Tjong, wonende te Amsterdam (Nederland), J.F. van Hengelstraat 84

De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter. De raad van bestuur kart eveneens eert ondervoorzitter aanduiden die de voorzitter vervangt indien deze zou belet zijn, of in geval van tegenstrijdigheid van belangen.

De raad van bestuur kan, in zijn midden, een interne taakverdeling overeenkomen welke evenwel niet tegenstel-baar is aan derden, zelfs indien zij gepubliceerd werd.

Artikel 7. -- Benoeming en ontslag van bestuurders

De bestuurders worden voor het leven benoemd.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege door diens overlijden, doordat hij voorwerp wordt van een collectieve schuldenregeling of doordat hij onder voogdij of bewind wordt gesteld dan wel onbekwaam of kennelijk onvermogend wordt verklaard.

Een bestuurder kan op elk moment ontslag nemen middels een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur. Een ont-slagnemend bestuurder blijft in functie tot zijn ontslag door de raad van bestuur is aanvaard.

Een bestuurder kan te allen tijde door de overige bestuurders, handelend met een absolute meerderheid tussen hen, worden geschorst of ontslagen.

Nieuwe bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur binnen twee maanden na het overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Het aftreden van gewezen bestuurders en de benoeming van nieuwe bestuurders wordt door de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de rechtbank en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Artikel 8.  Bijeenkomsten van de raad van bestuur

De raad van bestuur komt bijeen telkens een van de leden dat nodig acht, doch ten minste twee maal per jaar.

De bijeenkomsten van de raad van bestuur vinden plaats op de zetel van de stichting dan wel op het in oproepingen aangeduide adres.

De bijeenkomsten van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij gebreke daaraan, door een vanwege zijn gelijken aangestelde bestuurder.

De bijeenkomsten kunnen geldig gehouden worden via teleconferentie en videoconferentie.

Artikel 9.  Beraadslagingen van de raad van bestuur

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissingen nemen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, kan een nieuwe bijeenkomst bijeengeroepen worden die geldig over de onderwerpen van de agenda van de vorige bijeenkomst kan beslissen voor zover minstens twee bestuurders aanwezig.

Elke bestuurder kan op geschreven wijze aan een andere bestuurder volmacht geven om hem op de bijeenkomst van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag nochtans niet meer dan één volmacht dragen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Elk lid heeft één stem tenzij hij beschikt over een volmacht die hem machtigt om voor een andere bestuurder te stemmen.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voor-zitter van de bijeenkomst doorslaggevend.

In uitzonderlijke, hoogdringende gevallen kunnen be-slissingen van de raad van bestuur ook buiten de bijeen-komst worden genomen mits dit schriftelijk gebeurt en alle leden van de raad van bestuur zich voor het betreffende voorstel uitspreken.

Artikel 10.  Processen-verbaal van de raad van bestuur

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen in een proces-verbaal dat ondertekend wordt door de voorzitter en ondervoorzitter of, bij gebreke daaraan, door de meerderheid van de aanwezige leden, onder wie de bij volmacht vertegenwoordigden.

Het proces-verbaal wordt bewaard in een register, waaraan eventuele volmachten gehecht worden.

Artikel 11.  Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag aan een of meer personen, al dan niet lid van de raad van bestuur, het dagelijks be-stuur van de stichting en de vertegenwoordiging van de stichting met betrekking tot dit dagelijks bestuur toevertrouwen.

Een met het dagelijks bestuur belaste persoon draagt de titel `gedelegeerd bestuurder'.

De gedelegeerd bestuurder kan individueel namens de stichting optreden en mag alle handelingen verrichten welke niet verder reiken dan de noden van het dagelijks werk van de stichting dan wel de noden die

U M Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge . MOU 2.2

,) om reden zowel van het minder belang dat ze vertonen als de noodzaak een vlotte oplossing te treffen, de

tussenkomst van de raad van bestuur niet behoeven afwachten of rechtvaardigen.

Deze bepaling is tegenstelbaar aan derden onder de door de wet voorziene voorwaarden.

Elke beperking aangebracht aan de vertegenwoordigings-bevoegdheid van de gedelegeerd bestuurder voor

de noden van het dagelijks bestuur is niet tegenstelbaar aan derden, zelfs indien zij gepubliceerd werd.

Artikel 12.  Lasthebbers

De raad van bestuur mag elke opdracht toevertrouwen of elke macht delegeren aan elke lasthebber, welke

zijn op-dracht uitoefent binnen de kaders bepaald door de raad van bestuur en met respect voor de wet en de

onderhavige statuten.

Artikel 13.  Adviesorganen

De raad van bestuur mag één of meer al dan niet permanente adviesorganen oprichten, die tot taak hebben

het be-stuur te adviseren en bij te staan.

De raad van bestuur bepaalt de samenstelling en de duur van het mandaat van de personen die deel

uitmaken van adviesorganen.

Artikel 14.  Vergoedingen

De stichting mag geen materiële voordelen toekennen aan de bestuurders.

De stichting vergoedt de door de bestuurders binnen de uitoefening van hun functie gedane kosten en

uitgaven voor zover deze reëel en bewezen zijn en in verhouding staan tot het doel en de middelen van de

stichting.

De stichting mag arbeidsovereenkomsten stuiten met de bestuurders, de met het dagelijks bestuur belaste

en de als adviseur dan wel als lasthebber aangestelde personen.

Artikel 15. -- Vertegenwoordiging van de stichting

De raad van bestuur, als college, vertegenwoordigt de stichting in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke

handelingen, zowel als eiser als verdediger. Hiertoe zullen twee bestuurders gezamenlijk handelend de private

stichting kunnen vertegenwoordigen.

Onverminderd de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, handelend als college, zal de

private stichting tevens geldig vertegenwoordigd worden door de voorzitter van de raad van bestuur, die aldus

een individuele bevoegdheid zal hebben.

De stichting kan eveneens geldig vertegenwoordigd worden door bijzondere lasthebbers. Deze lasthebbers

verbinden de stichting binnen de perken van hun mandaat, onverminderd de eventuele verantwoordelijkheid

van de volmachtgever in geval van overdreven of onwettig mandaat.

Deze bepaling is tegenstelbaar aan derden onder de door de wet voorziene omstandigheden.

Artikel 16.  Aansprakelijkheid

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplich-ting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

stich-ting.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de statutaire opdracht en tot tekortkomingen in het

bestuur.

Artikel 17.  Controle van de stichting

De stichting vertrouwt de controle op de financiële toestand van de stichting, de jaarrekening en de

conformi-teit van de in de jaarrekening vernielde verrichtingen met de wet en de statuten toe aan een of meer

commissarissen.

De vergoeding van een commissaris bestaat in een door de raad van bestuur bij de aanvang van diens

opdracht be-paald bedrag.

Artikel 18.  Boekjaar en jaarrekening

Het boekjaar van de stichting eindigt gelijk met het kalenderjaar.

Elk jaar, ten laatste zes maanden na de datum waarom het boekjaar wordt afgesloten, stelt de raad van

bestuur de inventaris en de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, evenals de begroting voor het volgende

boekjaar, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

De raad van bestuur keurt het jaarverslag, de jaarrekening en de begroting goed op de datum die de raad

bepaalt binnen de termijn hierboven genoemd en neemt kennis van het verslag van de commissaris.

Artikel 19.  Statutenwijziging

Elke wijziging van de statuten vereist het akkoord van de oprichter van de stichting en een unanieme

beslissing van de raad van bestuur.

Elke statutenwijziging wordt bij authentieke akte vastgesteld, neergelegd ter griffie van de rechtbank van

koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Indien ongewijzigde handhaving van de statuten gevolgen zou hebben die de stichter bij oprichting niet kan

hebben gewild of niet had kunnen voorzien en de raad van bestuur nalaat de statuten te wijzigen, kan de

rechtbank van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, op verzoek van tenminste één bestuurder

of op vordering van het openbaar ministerie, de statuten wijzigen. Zij waakt erover daarbij zo min mogelijk af te

wijken van de bestaande statuten.

Artikel 20.  Ontbinding en vereffening

De rechtbank van het arrondissement waarbinnen de stichting haar zetel heeft kan, op verzoek van de op-

richter of een van zijn rechtsopvolgers of rechtverkrijgenden, een of meer bestuurders, of het openbaar

ministerie, de ontbinding van de stichting uitspreken in de door de wet voorziene gevallen en meer bepaald

wanneer het doel van de stichting zijn wezenlijk belang verloren heeft.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting

vermelden vanaf dan de aanduiding 'private stichting in vereffening'.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij beslissen tot de onmiddellijke sluiting van de vereffening, hetzij de wijze van vereffening bepalen en een of meer vereffenaars aanstellen.

De stichting blijft na haar ontbinding voortbestaan, voor zover dit tot vereffening van haar vermogen nodig is. Gedurende de vereffening blijven de statuten van de stichting zoveel mogelijk van kracht.

Bij de afsluiting van de vereffening brengen de veref-Eenaars aan de rechtbank verslag uit en maken haar een staat voor de maatschappelijke waarden en hun aanwending over, evenals een voorstel van hun bestemming overeenkomstig onderhavige statuten.

Artikel 21.  Bestemming van het vermogen

Wanneer het doel van de stichting verwezenlijkt is dan wel niet meer verwezenlijkt kan worden, mag de oprichter een bedrag terug nemen dat gelijk is aan de waarde van de goederen of de goederen zelf die hij bestemd heeft voor de verwezenlijking van dit doel.

Het eventueel netto actief van de vereffening van de stichting wordt bestemd aan een belangeloos doel dat zo veel mogelijk overeenstemming vertoont met het doel van de stichting.

Artikel 22. -- Woonstkeuze

Voor de uitvoering van de statuten kiest elke in het buitenland woonachtige oprichter, bestuurder, lasthebber of vereffenaar domicilie op de zetel van de stichting, alwaar hem alle mededelingen, aanmaningen, betekeningen, dagvaardingen, geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 23.  Rechterlijke bevoegdheid

Voor alle geschilren tussen de stichting, haar oprichter, bestuurders, commissarissen, lasthebbers en vereffe-naars met betrekking tot de zaken van de stichting en de uitvoering van onderhavige statuten, wordt de exclusieve bevoegdheid gelegd bij de rechtbanken van de maatschappelijke zetel.

Artikel 20.  Gemeen recht

De oprichter en de leden van de raad van bestuur verklaren zich volledig te schikken naar de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de'Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen en de stichtingen.

Bijgevolg worden de bepalingen van deze wet waarvan niet uitdrukkelijk werd afgeweken, geacht in onderhavige statuten te zijn opgenomen. Clausules welke strijdig mochten blijken met de dwingende bepalingen van deze wet worden ongeschreven geacht.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk volgend op de oprichting van de private stichting door vaststelling van haar statuten heeft de op-richter de pagemelde beslissingen die behoren tot de bevoegdheid van een algemene vergadering genomen.

1.- Het eerste boekjaar zal aanvangen op ogenblik dat het uittreksel van deze akte is cpenbaar gemaakt door neerlegging ter griffie en eindigen op eenendertig december tweeduizend dertien.

2.- De vergadering bevestigt de benoeming van de eerste bestuurders, als vermeld in de statuten. Vervolgens wordt aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur, met alle machten voorzien in de statuten : BEAUMONT René voornoemd.

3.- Alle rechtshan delingen vanaf heden gesteld door de bestuurders niet vermelding van hun hoedanigheid, worden geacht te zijn gedaan in naam - en voor rekening van de rechtspersoonlijkheid van de vandaag opgerichte private stichting.

4. De stichting wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd:

- hetzij door de raad van bestuur als college, handelend door minimaal twee bestuurders

- hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur

- hetzij door een bijzonder lasthebber, handelend binnen de grenzen van het hem gegeven mandaat

5.- Volmacht

KPMG, handelend door zijn vestiging te B-2550 Kontich, Prins Boudewijnlaan 24d en of haar aangestelden, worden aangeduid als bijzonder lasthebber van de private stichting met recht van indeplaatsstelling, teneinde aile formaliteiten te verrichten om de inschrijving, wijziging en opheffing in de Kruispuntbank Ondernemingen te bekomen, en voor alle voorschriften en formaliteiten ten opzichte van alle fiscale administraties en diensten met het oog op het opstarten van de private stichting en de activiteiten die zij zal voeren.

"N70 br-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CONTINENTAL TROUT CONSERVATION FUND

Adresse
HANEKAMDREEF 6 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande