CORNELIUS COMPANY

Société en commandite simple


Dénomination : CORNELIUS COMPANY
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 842.423.323

Publication

16/01/2012
ÿþBenaming (voluit) : CORNELIUS COMPANY

(verkort) :

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : te 2020 Antwerpen, Alfred Coolsstraat 7

Onderwerp akte :QPRICHTING - BENOEMINGEN - MACHTEN

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DECKERS, DE:'

GRAEVE, SLEDSENS & VAN DEN BERGH", geassocieerde notarissen, met zetel te 2018 Antwerpen,;:

Broederminstraat 9, op dertig december tweeduizend en elf, vóór registratie uitgereikt, met als enig doel te ;

worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, houdende oprichting van de gewonefi

commanditaire vennootschap "CORNELIUS COMPANY", blijkt onder meer

Aanwijzing van de beherende vennoten

- de heer VAN LOOY Luc Armand Valentine, geboren te Lier op 11 januari 1953;

mevrouw MARNEF Chantal Prudence Emilia, geboren te Wilrijk op 23 juni 1953;

samenwonende te 2020 Antwerpen, Alfred Coolsstraat 7.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen

vennootschap.

Rechtsvorm van de vennootschap

handelsvennootschap met de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap

Naam van de vennootschap

"CORNELIUS COMPANY"

Zetel van de vennootschap

te 2020 Antwerpen, Alfred Coolsstraat 7

Doel van de vennootschap

De vennootschap heeft tot doel en dit alles in de meest ruime zin:

1) het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten rechtspersonen' en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de ontwikkeling en investering rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al dan niet een participatie aanhoudt.

2) administratie, consultancy en managementactiviteiten, omvattende onder meer:

- adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en beheer waaronder onder meer maar niet uitsluitend het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven in verband met public relations en communicatie, het., verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van bijvoorbeeld planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie en efficiëntie, het verlenen van adviezen op het gebied van beheer in het algemeen;

- het tussenkomen in het dagelijks bestuur en het vertegenwoordigen van bedrijven door onder meer het.: uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar;

- studie-, organisatie en raadgevend bureau inzake juridische, financiële, handels-, bedrijfseconomische of sociale aangelegenheden met inbegrip van alle handelingen die verband houden met advies, documentatie en .

publicatie over juridische, sociale, economische en financiële problemen;

- het begeleiden van bedrijven op het gebied van handel, nijverheid en administratie, het verrichten van`: secretariaatswerkzaamheden, het domiciliëren van bedrijven, het ter beschikking stellen van kantoren, magazijnen en fabricageruimten, het verrichten van voorbereidende studies en adviezen op gebied vanii

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

N-e=rpieed kr ~rr-~fne ,~ de ~et~rfba~ ego ireivi.ee.d.ei:f:e A.elwerpen, op

Griffie 0 5 JAN. 2012

Ondernemingsnr :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

van de

mod 17.1

Voor-

behouden

aan het management, bedrijfsvoering, economische wetgeving, marketing, export en import, het drukken en uitgeven

Belgisch van studies, rapporten en het verlenen van hulp aan bedrijven in oprichting of bij overname van bestaande

Staatsblad bedrijven, zenden en ontvangen van post en meer in het algemeen alles te doen wat de oprichting, de uitbating en het beheer van de bedrijven van nut kan zijn.

3) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals onder meer erfpacht- en opstalrechten en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen en verkopen zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en/of blote eigendom, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen.

4) het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of

" aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen, met uitsluiting evenwel van handelingen die zijn voorbehouden aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

5) het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij alle handels- en financiële operaties verrichten behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden ' zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Aangaande al het voorgaande handelt de vennootschap voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft. Dit alles zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders-vennoten. De zaakvoerders dienen beherende vennoot te zijn.

Indien er twee zaakvoerders zijn, besturen zij samen de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college.

` Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt als zaakvoerder, benoemt deze een vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

Werd benoemd tot statutair zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap : de heer VAN LOOY Luc voornoemd.

Opvolgend zaakvoerder

Indien de heer VAN LOOY Luc, voornoemd, niet langer zaakvoerder zal zijn, om welke reden dan ook, zal hij van rechtswege als statutair zaakvoerder worden opgevolgd door mevrouw MARNEF Chantal, voornoemd. Het is de statutaire zaakvoerder(s) te allen tijde toegestaan vrijwillig ontslag te nemen mits dit ontslag niet ontijdig is en in de opvolging kan worden voorzien.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de herroeping, de onbekwaamverklaring of het ontslag van een zaakvoerder.

" Indien er een opvolgend statutair zaakvoerder is, zal deze van rechtswege opvolgen. De opvolgende zaakvoerder zal zorgen voor de nodige bekendmakingen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Indien er meerdere zaakvoerders in functie zouden zijn, zullen de overblijvende zaakvoerders de vennootschap verder besturen en kunnen zij, indien zij dit gepast achten, de algemene vergadering samenroepen om een nieuwe statutaire zaakvoerder te benoemen.

Indien er geen zaakvoerders meer zijn, zal de algemene vergadering samenkomen om één of meerdere statutaire zaakvoerders/beherende vennoten te benoemen. Deze vergadering wordt binnen de maand samengeroepen door de vennoot die op de laatste algemene vergadering verschenen is met het meest aantal aandelen en die zal optreden in de hoedanigheid van zaakvoerder ad hoc.

Indien de betrokken vennoot in gebreke blijft dit te doen binnen de maand na de vaststelling van voorgaand feit zal iedere belanghebbende de toepassing van artikel 208 van het Wetboek van Vennootschappen kunnen

vragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

mal 11.1

Het college van zaakvoerders, de twee zaakvoerders samen of de enige zaakvoerder zijn bevoegd om alle ' handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het college van zaakvoerders, de twee zaakvoerders samen of de enige zaakvoerder mag bijzondere machten toekennen aan lasthebbers; hij bepaalt de wedde of vergoedingen van die lasthebbers.

Indien er slechts één zaakvoerder is benoemd, wordt de vennootschap bij alle rechtshandelingen, jegens derden en in rechtszaken als eiser of verweerder, gebonden door de handtekening van de enige zaakvoerder of van een

door hem benoemde gevolmachtigde. "

i. Indien er twee zaakvoerders zijn, wordt de vennootschap bij alle rechtshandelingen, jegens derden en in rechtszaken als eiser of verweerder, gebonden door de handtekening van beide zaakvoerders of van een door hen benoemde gevolmachtigde.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college en wordt de vennootschap gebonden door de `. handtekening van twee zaakvoerders gezamenlijk handelend of van een door hen benoemde gevolmachtigde. Wanneer de vennootschap optreedt als bestuursorgaan van andere vennootschappen, dan wordt de vennootschap enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger die alleen handelt. Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.

Het mandaat van zaakvoerder wordt niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist. Vermelding van de bij wijze van geldschieting ingebrachte of in te brengen waarden

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt EEN MILJOEN VIERHONDERD DRIEËNZEVENTIGDUIZEND EURO (E 1.473.000,00) en is verdeeld in NEGENHONDERD TWEEËNTACHTIG (982) aandelen zonder vermelding van waarde.

Het kapitaal werd volledig onderschreven, deels door inbreng in natura en deels door inbreng in geld.

" De stille vennoten zijn al hun verplichtingen nagekomen bij de oprichting van de vennootschap.

Boekjaar

Het boekjaar begint op eenendertig december en eindigt op dertig december van het daaropvolgende

kalenderj aar.

Algemene vergadering

Elk jaar wordt er een gewone algemene vergadering gehouden, op de zetel van de vennootschap of op een

andere in de bijeenroepingen aangeduide plaats. Deze gewone algemene vergadering vindt plaats op de laatste

vrijdag van de maand mei, om zestien uur.

Indien die dag een feestdag is, wordt de gewone algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende

werkdag.

D uur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd.

Tijdelijke bepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf dertig december tweeduizend en elf tot dertig december tweeduizend twaalf.

" De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien.

Winstverdeling

Over de winstverdeling en de reservevorming wordt beslist door de algemene vergadering op voorstel van de

zaakvoerder(s).

Ontbinding

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering de wijze van vereffening bepalen overeenkomstig de

wettelijke bepalingen.

Het uitkeerbaar saldo van de vereffening wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot hun

aandelenbezit, waarbij rekening wordt gehouden met de ongelijke afbetaling van de aandelen.

Volmacht

Teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de diensten van de

btw en/of bij de ondernemingsloketten, zowel voor de inschrijving van de vennootschap als voor elke latere

wijziging of aanpassing daarvan, wordt volmacht gegeven, met recht van indeplaatsstelling, aan de burgerlijke

vennootschap met de rechtsvorm van een naamloze vennootschap "FIDUCIAIRE CORNELIS & BUDTS",

gevestigd te 2100 Antwerpen (district Deurne), Bisschoppenhoflaan 384, bus 3, en al haar aangestelden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"

Coordonnées
CORNELIUS COMPANY

Adresse
ALFRED COOLSSTRAAT 7 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande