CORPORATION INLAND TANKER BARGE OWNERS, AFGEKORT : CITBO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CORPORATION INLAND TANKER BARGE OWNERS, AFGEKORT : CITBO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 539.830.536

Publication

10/10/2013
ÿþ mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ier grifí.`, : ,y ' . " ;,Aflibaiik Iran Koophandel te Anirva pim, op

0 1 OKT. 2013.

Griffie

11 *1315394

bel

ae

Be Sta

Ondernemingsnr

539 g3o s'3~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

benaming (volalt) : CITBO

(verkort) : voluit "Corporation Iniand Tanker Barge Owners"

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Adolf Greinerstraat 12

(volledig adres) 2660 Antwerpen (Hoboken)

Onderwerp(en) akte : OPRICHTING

Uittreksel afgeleverd v66r registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Het blijkt uit een akte van oprichting van vennootschap verleden voor Frank Liesse, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 30 september 2013, dat:

1. Rechtsvorm - naam: handelsvennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft met als naam: "CITBO" of voluit "Corporation Inland Tanker Barge Owners". Beide namen mogen zowel samen als afzonderlijk en door elkaar worden gebruikt,

2. Zetel: 2660 Antwerpen (Hoboken), Adolf Greinerstraat 12.

3. Oprichters:

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht "MARACAY", rechtspersonenregister Tongeren 0810.211.801, met maatschappelijke zetel te 3700 Tongeren (Sluizen), Kerkedries 7.

Alhier conform artikel 9.2 van haar statuten vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, te weten de heer STRAATMAN Everhardus Robert, geboren te Dordrecht (Nederland) op 13 juni 1972, wonende te 3700 Tongeren (Sluizen), Kerkedries 7.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht "MORON", rechtspersonenregister Antwerpen 0829,164.017, met maatschappelijke zetel te 2660 Antwerpen (Hoboken), Smallandlaan 12.

Alhier conform artikel 9.2 van haar statuten vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, te weten mevrouw STRAATMAN Manuela Miranda, geboren te Dordrecht (Nederland) op 8 januari 1974, wonende te 2660 Antwerpen (Hoboken), Smallandlaan 12.

3. De vennootschap naar Zwitsers recht "SCHELDE TRANS AG", ingeschreven in het handelsregister van het kanton Basel-Stadt in Zwitserland onder het nummer CH-270.3.004.668.1, met maatschappelijke zetel te Basel (Zwitserland) en adres te 4054 Basel (Zwitserland), Birsigstrasse 4,

4. De vennootschap naar Zwitsers recht "RYGO AG", ingeschreven in het handelsregister van het' kanton Basel-Stadt in Zwitserland onder het nummer CH-270,3.013.711.9, met zetel te Basel (Zwitserland) en adres te 4054 Basel (Zwitserland), Birsigstrasse 4.

5. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht "KYBRA" rechtspersonenregister Antwerpen 0822.068.664, met zetel te 2940 Stabroek, Burgemeester J.L. Van der Molenplein 10.

Alhier conform artikel 9.2 van haar statuten vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, te weten de heer CALLUY Sven Leopold Mathilde, geboren te Antwerpen op 23 december 1980, wonende te 2940 Stabroek, Burgemeester J.L. Van der Molenplein 10,

6, De naamloze vennootschap "SOMARINE", rechtspersonenregister Antwerpen 0422.500.623, met zetel te 2990 Wuustwezel, Noordheuvel 62.

Alhier conform artikel 28 van haar statuten vertegenwoordigd door een gedelegeerd bestuurder, te weten de heer SOMERS Amedée Maria, geboren te Lier op 24 november 1977, wonende te 2070 Zwijndrecht, Melselestraat 57.

4. Vaste kapitaal: 30.000,00 euro.

5. Gestorte bedrag: 30.000,00 euro.

6. Samenstelling: in geld.

7. Boekiaar: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

med 11.1

Voor-behoudcn 7 aan hit. Belgisch Staatsblad

ti 8. Verdeling van de winst: Het saldo van de resultatenrekening vormt de netto winst van de ' vennootschap waarop jaarlijks vijf ten honderd (5%) voorafgaandelijk wordt afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze verplichte voorafneming voor de vorming van de wettelijke reserve wordt facultatief van zodra dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt.

Na voormelde voorafneming zal voor iedere verdeling en uitkering twintig procent (20%) van de netto winst worden gereserveerd en geboekt op een onbeschikbare reserverekening waarover enkel kan worden beslist volgens de meerderheden vereist voor een statutenwijziging.

Het saldo van de netto winst dat overblijft na voormelde voorafnemingen, zal mits inachtneming van de bepalingen van artikel 429 van het Wetboek van Vennootschappen gelijkelijk worden verdeeld en uitgekeerd over alle bestaande aandelen, tenzij de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, beslist tot een andere bestemming dan uitkering.

9. Verdeling vereffeningsaldo: Na delging van alle schulden en lasten van de vennootschap en terugbetaling van het werkelijk gestort kapitaal zal het saldo van de vereffening in gelijke delen onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van hun aandelenbezit waarbij bovendien de vennoten die zich in gelijke omstandigheden gelijk behandeld moeten worden.

10. Dagelijks bestuur De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat delegeren en opdragen aan één of meer' personen, die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bevoegdheid, werkwijze en bezoldiging voor zover daaromtrent in deze Statuten niets wordt bepaald; zij kunnen echter voor de eerste maal worden benoemd bij de akte van oprichting van de vennootschap.

De personen die worden belast met het dagelijks bestuur treden in die hoedanigheid op onder de titel van 'directeur' of, indien er slechts één is, 'algemeen directeur'.

Onder dagelijks bestuur worden verstaan alle handelingen of verrichtingen betreffende het dagelijks bestuur die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de vennootschap, of de behoeften die om reden zowel van minder belang dat ze vertonen als van de noodzakelijkheid een spoedige oplossing te treffen, de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen. In elk geval behoren niet tot het dagelijks bestuur het aankopen, verkopen of met hypotheek bezwaren van roerende en onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten die vatbaar zin voor overschrijving op het hypotheekkantoor alsmede aile handelingen of elke reeks van samenhangende handelingen die een bepaald vast bedrag te boven gaan zoals vastgelegd op het ogenblik van de benoeming van de directeur(s).

11. Externe verteoenwoordioing: De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, de vennootschap tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door twee (2) bestuurders samen optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de daartoe aangestelde directeur(s) belast met het dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 18 van de ' statuten, die hetzij alleen en zelfstandig hetzij gezamenlijk optreden met de omvang van bevoegdheid zoals bepaald bij hun aanstelling.

De vennootschap kan tevens worden vertegenwoordigd door de conform artikel 19 van de statuten aangestelde bijzondere gevolmachtigden binnen de grenzen van hun respectieve machten.

12. Bestuurders: Alle oprichters stelden met unanimiteit het aantal bestuurders vast op zes (6) en stelden met unanimiteit aan tot bestuurder:

a) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MARACAY", voornoemd, die haar zaakvoerder de heer STRAATMAN Everhardus, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

b) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MORON", voornoemd, die haar zaakvoerder mevrouw STRAATMAN Manuela, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

c) de vennootschap naar Zwitsers recht "SCHELDE TRANS AG", voornoemd, die haar vennoot de heer GOORIS Franky Clement, geboren te Sint-Amandsberg op 4 februari 1963, wonende te 2930 Brasschaat, Helleweide 4, heeft aangeduid ais haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

d) de vennootschap naar Zwitsers recht "RYGO AG", voornoemd, die haar vennoot de heer RYCQUART Frank Alain John, geboren te Merksem op 29 april 1966, wonende te 2930 Brasschaat, Charlesleï 14, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

e) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "KYBRA", voornoemd, die haar zaakvoerder de heer CALLUY Sven, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

f) de naamloze vennootschap "SOMARINE", voornoemd, die haar gedelegeerd bestuurder de heer SOMERS Amedée, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam.

Deze functies vatten aan op het ogenblik van de neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen; zij zijn voor onbepaalde termijn en zijn op elk ogenblik herroepbaar.

13. Commissarissen; geen.

14. Doel: De vennootschap heeft tot doel:





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nlenl bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

- het oprichten, in stand houden en ontwikkelen van een coöperatie van binnenvaartondernemingen en van ondernemingen die rechtstreeks of onrechtstreeks actief zijn of rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn en/of hun inkomen verwerven in en/of uit de binnenvaart en/of binnenvaartactiviteiten, met het oog op de promotie, in de ruimste zin van het woord, van de aangesloten leden, met inbegrip van alle activiteiten, verrichtingen en diensten die gericht zijn op het stimuleren, begeleiden en ondersteunen van de aangesloten " leden evenals het beheren en bevorderen van hun belangen zoals onder meer, maar niet uitsluitend door het maken van publiciteit in alle mogelijke media, het organiseren of het deelnemen aan beurzen, het zoeken, opzoeken en werven van klanten/opdrachtgevers, en alles wat ertoe kan bijdragen dat de schepen van de " aangesloten leden maximaal kunnen renderen;

- het realiseren van collectieve aankopen van scheepsbenodigdheden, brandstoffen en van alles wat noodzakelijk is om de schepen in de vaart en operationeel te houden;

- het inrichten, organiseren, opvolgen en in stand houden van procedures teneinde te voorzien en mogelijk te maken dat de schepen van de aangesloten leden voldoen aan alle veiligheidsnormen en permanent gecertificeerd zijn en in regel zijn met alle wettelijke vereisten en reglementeringen;

- het aanbieden van juridische ondersteuning aan de leden, zowel preventief als curatief, door middel van onder meer maar niet uitsluitend preventieve adviesverlening, het verlenen van bijstand met het oog op het vermijden van juridische procedures, in bemiddelingszaken, bij het organiseren en opvolgen van procedures voor rechtbanken in binnen- en buitenland en bij arbitrage, het zoeken en aanstellen van raadslieden, indien nodig, met het oog op een optimaal beheer van de procedure(s) (als eiser of als verweerder), evenals de rapportage naar de betrokken leden toe;

- het bijstaan van de leden om te voorzien in de nodige verzekeringen: het bemiddelen bij het plaatsen van verzekeringen en de opvolging daarvan, het voeren en onderhouden van contacten met makelaars en verzekeraars, het tot stand brengen van groepspolissen, het negotiëren van premies, het verlenen van bijstand en de opvolging bij schadeaangiften en beheer van de schadedossiers;

- de overname via aankoop of anderszins van de leden van de door hen te innen vorderingen van lig- en overliggelden en vrachten en het creëren van een financiële reserve om daaraan te voldoen gebaseerd op het mutualiteitsprincipe;

- alle andere activiteiten en verrichtingen, van welke aard ook, die nodig of nuttig zijn voor de ontwikkeling, de coördinatie en de eventuele centralisering van één of meer van de hoger opgesomde diensten en ondersteunende taken, ten voordele van leden van de coöperatie en van de door hen uitgeoefende activiteiten als binnenschipper.

Hoger vermelde opsomming is niet limitatief maar exemplatief bedoeld, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel en de succesvolle realisatie van de beoogde coöperatie.

Aangaande al het voorgaande handelt de vennootschap voor eigen rekening, in commissie, als ' tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij zal haar activiteiten hoofdzakelijk uitoefenen als vertegenwoordiger van of onder de vorm van bijstandverlening aan of in nauwe samenwerking met haar leden; zij zal haar leden bijstaan en diensten verstrekken middels een dienstverleningsovereenkomst in om het even welk vakgebied en in alle professionele sectoren, op basis van vaste prijs of regie, Om in deze dienstverlening te voorzien kan de , vennootschap een geheel aan middelen inzetten, waaronder haar knowhow, materiaal of werknemers, voor zover en in de mate zij acht die nodig te hebben ter bevordering van de ontwikkeling van de activiteiten van de vennootschap en van haar leden en van de samenwerking tussen haar leden onderling en met de vennootschap.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten, dit evenwel steeds en voor zover van toepassing met inachtneming van en in overeenstemming met de regionale wetten en reglementeringen en de eventuele plaatselijke gebruiken en normen die voor een bepaalde regio gelden indien zulke activiteiten specifiek worden georganiseerd en uitgeoefend binnen een bepaald regio of gewest.

Zij mag alle verrichtingen stellen van commerciële, administratieve, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, met inbegrip van de uitbating van aile intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, inschrijving, geldschieting of op om het even welke wijze belangen nemen in andere bedrijven of vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Zij mag zich borg stellen en alle zekerheden (hypotheek, pand en andere) verstrekken met betrekking tot al haar goederen (met inbegrip van het handelsfonds) en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet, onverminderd de mogelijkheid van de vennootschap om die werkzaamheden in onderaanneming te laten verrichten door derden die wel beschikken over de nodige vergunningen en/of toelatingen.

15. Gewone algemene vergadering. De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste maandag van de maand juni om vijftien uur (15h00); indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. Met werkdag wordt bedoeld elke dag, uitgezonderd zaterdag, zondag of wettelijke feestdag, waarop de banken open zijn in het Vlaamse Gewest.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De eerste jaarvergadering vindt plaats in het jaar 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor- 'behouden Dan pet Cagisch Staatsblad

mod 11.1

Om de algemene vergaderingen bij te wonen, dienen de vennoten, indien dat in de oproeping wordt vereist, vijf (5) dagen vóór de vergadering hun wil om deel te nemen aan de vergadering schriftelijk te kennen te geven aan de raad van bestuur op de zetel of op iedere andere daartoe in de bijeenroeping aangeduide plaats.

16. Volmachten: Sub 3.3 werd vertegenwoordigd ingevolge onderhandse volmacht door de heer GOORIS Franky, voornoemd, en sub 3.4. werd vertegenwoordigd ingevolge onderhandse volmacht door de heer RYCQUART Frank, voornoemd.

17. De bevestiging door de instrumenterende notaris van de deponering van het gestorte kapitaal overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen als bleek uit het attest afgeleverd door KBC BANK.

18. Benoeming voorzitter: De Oprichtsters stelden aan ais voorzitter van de raad van bestuur: de vennootschap naar Zwitsers recht "RYGO AG", voornoemd, in deze functie vertegenwoordigd door haar voornoemde vaste vertegenwoordiger de heer RYCQUART Frank, voornoemd.

Deze functie als eerste voorzitter geldt bij wijze van overgangsmaatregel, tot aan de eerste jaarvergadering in mei 2015.

19. Benoeming directeur belast met dagelijks bestuur: De Oprichtsters stelden, overeenkomstig artikel '18 van de statuten, aan als algemeen directeur belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap met bevoegdheid om zelfstandig alle besluiten te nemen in het kader van het dagelijks bestuur en alleen optredend de vennootschap te vertegenwoordigen in het kader van het dagelijks bestuur: de heer DEVOS Alain Charles Clement, geboren te Antwerpen op 7 december 1959, wonende te 2000 Antwerpen, Napoleonkaaï 7 bus 4.

Deze functie als algemeen directeur zal aanvatten op het ogenblik van de neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen; zij geldt voor onbepaalde termijn en is op elk ogenblik herroepbaar bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

De individuele handtekeningbevoegdheid van de hiervoor aangestelde algemeen directeur in het kader van het dagelijks bestuur van de vennootschap wordt bepaald op vijfduizend euro (¬ 5.000,00). Dat betekent dat hij, overeenkomstig artikel 18 iuncto 20 van de statuten, in het kader van het dagelijks bestuur van de vennootschap zelfstandig optredend en alleen handelend door zijn individuele handtekening de vennootschap zal verbinden voor alle verrichtingen of reeks van samenhangende verrichtingen waarvan de waarde voormeld bedrag niet overschrijdt, behoudens latere andersluidende beslissing van de raad van bestuur die zijn bevoegdheden zou wijzigen conform voormeld artikel 18 van de statuten.

De algemeen directeur zal voor de uitoefening van zijn opdracht in het kader van het dagelijks bestuur een vergoeding krijgen waarvan het bedrag zal worden bepaald door de raad van bestuur.

20. Biizondere volmacht: Er werd aan de hoger aangestelde directeur, de heer DEVOS Alain, alsmede , aan de burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR VAN PUYMBROECK-SMET", in het kort "VPS", rechtspersonenregister Dendermonde 0473.764,133, met zetel te 9120 Beveren (Melsele), Grote Baan 62A, en haar aangestelden, mandatarissen en lasthebbers, elk met bevoegdheid afzonderlijk op te treden en met recht van indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen bij alle belastingadministraties, waaronder de "B.T.W.", alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de rechtbank van koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

VOOR UITTREKSEL (ondertekend)

Frank Liesse

Een geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~ Vgorti tibei7puden

aar. hèt

Belgisch Staatsblad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge









mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ier grifí.`, : ,y ' . " ;,Aflibaiik Iran Koophandel te Anirva pim, op

0 1 OKT. 2013.

Griffie

11 *1315394

bel

ae

Be Sta

Ondernemingsnr

539 g3o s'3~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

benaming (volalt) : CITBO

(verkort) : voluit "Corporation Iniand Tanker Barge Owners"

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Adolf Greinerstraat 12

(volledig adres) 2660 Antwerpen (Hoboken)

Onderwerp(en) akte : OPRICHTING

Uittreksel afgeleverd v66r registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Het blijkt uit een akte van oprichting van vennootschap verleden voor Frank Liesse, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 30 september 2013, dat:

1. Rechtsvorm - naam: handelsvennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft met als naam: "CITBO" of voluit "Corporation Inland Tanker Barge Owners". Beide namen mogen zowel samen als afzonderlijk en door elkaar worden gebruikt,

2. Zetel: 2660 Antwerpen (Hoboken), Adolf Greinerstraat 12.

3. Oprichters:

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht "MARACAY", rechtspersonenregister Tongeren 0810.211.801, met maatschappelijke zetel te 3700 Tongeren (Sluizen), Kerkedries 7.

Alhier conform artikel 9.2 van haar statuten vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, te weten de heer STRAATMAN Everhardus Robert, geboren te Dordrecht (Nederland) op 13 juni 1972, wonende te 3700 Tongeren (Sluizen), Kerkedries 7.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht "MORON", rechtspersonenregister Antwerpen 0829,164.017, met maatschappelijke zetel te 2660 Antwerpen (Hoboken), Smallandlaan 12.

Alhier conform artikel 9.2 van haar statuten vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, te weten mevrouw STRAATMAN Manuela Miranda, geboren te Dordrecht (Nederland) op 8 januari 1974, wonende te 2660 Antwerpen (Hoboken), Smallandlaan 12.

3. De vennootschap naar Zwitsers recht "SCHELDE TRANS AG", ingeschreven in het handelsregister van het kanton Basel-Stadt in Zwitserland onder het nummer CH-270.3.004.668.1, met maatschappelijke zetel te Basel (Zwitserland) en adres te 4054 Basel (Zwitserland), Birsigstrasse 4,

4. De vennootschap naar Zwitsers recht "RYGO AG", ingeschreven in het handelsregister van het' kanton Basel-Stadt in Zwitserland onder het nummer CH-270,3.013.711.9, met zetel te Basel (Zwitserland) en adres te 4054 Basel (Zwitserland), Birsigstrasse 4.

5. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht "KYBRA" rechtspersonenregister Antwerpen 0822.068.664, met zetel te 2940 Stabroek, Burgemeester J.L. Van der Molenplein 10.

Alhier conform artikel 9.2 van haar statuten vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, te weten de heer CALLUY Sven Leopold Mathilde, geboren te Antwerpen op 23 december 1980, wonende te 2940 Stabroek, Burgemeester J.L. Van der Molenplein 10,

6, De naamloze vennootschap "SOMARINE", rechtspersonenregister Antwerpen 0422.500.623, met zetel te 2990 Wuustwezel, Noordheuvel 62.

Alhier conform artikel 28 van haar statuten vertegenwoordigd door een gedelegeerd bestuurder, te weten de heer SOMERS Amedée Maria, geboren te Lier op 24 november 1977, wonende te 2070 Zwijndrecht, Melselestraat 57.

4. Vaste kapitaal: 30.000,00 euro.

5. Gestorte bedrag: 30.000,00 euro.

6. Samenstelling: in geld.

7. Boekiaar: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

med 11.1

Voor-behoudcn 7 aan hit. Belgisch Staatsblad

ti 8. Verdeling van de winst: Het saldo van de resultatenrekening vormt de netto winst van de ' vennootschap waarop jaarlijks vijf ten honderd (5%) voorafgaandelijk wordt afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze verplichte voorafneming voor de vorming van de wettelijke reserve wordt facultatief van zodra dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt.

Na voormelde voorafneming zal voor iedere verdeling en uitkering twintig procent (20%) van de netto winst worden gereserveerd en geboekt op een onbeschikbare reserverekening waarover enkel kan worden beslist volgens de meerderheden vereist voor een statutenwijziging.

Het saldo van de netto winst dat overblijft na voormelde voorafnemingen, zal mits inachtneming van de bepalingen van artikel 429 van het Wetboek van Vennootschappen gelijkelijk worden verdeeld en uitgekeerd over alle bestaande aandelen, tenzij de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, beslist tot een andere bestemming dan uitkering.

9. Verdeling vereffeningsaldo: Na delging van alle schulden en lasten van de vennootschap en terugbetaling van het werkelijk gestort kapitaal zal het saldo van de vereffening in gelijke delen onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van hun aandelenbezit waarbij bovendien de vennoten die zich in gelijke omstandigheden gelijk behandeld moeten worden.

10. Dagelijks bestuur De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat delegeren en opdragen aan één of meer' personen, die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bevoegdheid, werkwijze en bezoldiging voor zover daaromtrent in deze Statuten niets wordt bepaald; zij kunnen echter voor de eerste maal worden benoemd bij de akte van oprichting van de vennootschap.

De personen die worden belast met het dagelijks bestuur treden in die hoedanigheid op onder de titel van 'directeur' of, indien er slechts één is, 'algemeen directeur'.

Onder dagelijks bestuur worden verstaan alle handelingen of verrichtingen betreffende het dagelijks bestuur die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de vennootschap, of de behoeften die om reden zowel van minder belang dat ze vertonen als van de noodzakelijkheid een spoedige oplossing te treffen, de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen. In elk geval behoren niet tot het dagelijks bestuur het aankopen, verkopen of met hypotheek bezwaren van roerende en onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten die vatbaar zin voor overschrijving op het hypotheekkantoor alsmede aile handelingen of elke reeks van samenhangende handelingen die een bepaald vast bedrag te boven gaan zoals vastgelegd op het ogenblik van de benoeming van de directeur(s).

11. Externe verteoenwoordioing: De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, de vennootschap tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door twee (2) bestuurders samen optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de daartoe aangestelde directeur(s) belast met het dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 18 van de ' statuten, die hetzij alleen en zelfstandig hetzij gezamenlijk optreden met de omvang van bevoegdheid zoals bepaald bij hun aanstelling.

De vennootschap kan tevens worden vertegenwoordigd door de conform artikel 19 van de statuten aangestelde bijzondere gevolmachtigden binnen de grenzen van hun respectieve machten.

12. Bestuurders: Alle oprichters stelden met unanimiteit het aantal bestuurders vast op zes (6) en stelden met unanimiteit aan tot bestuurder:

a) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MARACAY", voornoemd, die haar zaakvoerder de heer STRAATMAN Everhardus, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

b) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MORON", voornoemd, die haar zaakvoerder mevrouw STRAATMAN Manuela, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

c) de vennootschap naar Zwitsers recht "SCHELDE TRANS AG", voornoemd, die haar vennoot de heer GOORIS Franky Clement, geboren te Sint-Amandsberg op 4 februari 1963, wonende te 2930 Brasschaat, Helleweide 4, heeft aangeduid ais haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

d) de vennootschap naar Zwitsers recht "RYGO AG", voornoemd, die haar vennoot de heer RYCQUART Frank Alain John, geboren te Merksem op 29 april 1966, wonende te 2930 Brasschaat, Charlesleï 14, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

e) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "KYBRA", voornoemd, die haar zaakvoerder de heer CALLUY Sven, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam;

f) de naamloze vennootschap "SOMARINE", voornoemd, die haar gedelegeerd bestuurder de heer SOMERS Amedée, voornoemd, heeft aangeduid als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit bestuurdersmandaat in haar plaats en in haar naam.

Deze functies vatten aan op het ogenblik van de neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen; zij zijn voor onbepaalde termijn en zijn op elk ogenblik herroepbaar.

13. Commissarissen; geen.

14. Doel: De vennootschap heeft tot doel:





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nlenl bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

- het oprichten, in stand houden en ontwikkelen van een coöperatie van binnenvaartondernemingen en van ondernemingen die rechtstreeks of onrechtstreeks actief zijn of rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn en/of hun inkomen verwerven in en/of uit de binnenvaart en/of binnenvaartactiviteiten, met het oog op de promotie, in de ruimste zin van het woord, van de aangesloten leden, met inbegrip van alle activiteiten, verrichtingen en diensten die gericht zijn op het stimuleren, begeleiden en ondersteunen van de aangesloten " leden evenals het beheren en bevorderen van hun belangen zoals onder meer, maar niet uitsluitend door het maken van publiciteit in alle mogelijke media, het organiseren of het deelnemen aan beurzen, het zoeken, opzoeken en werven van klanten/opdrachtgevers, en alles wat ertoe kan bijdragen dat de schepen van de " aangesloten leden maximaal kunnen renderen;

- het realiseren van collectieve aankopen van scheepsbenodigdheden, brandstoffen en van alles wat noodzakelijk is om de schepen in de vaart en operationeel te houden;

- het inrichten, organiseren, opvolgen en in stand houden van procedures teneinde te voorzien en mogelijk te maken dat de schepen van de aangesloten leden voldoen aan alle veiligheidsnormen en permanent gecertificeerd zijn en in regel zijn met alle wettelijke vereisten en reglementeringen;

- het aanbieden van juridische ondersteuning aan de leden, zowel preventief als curatief, door middel van onder meer maar niet uitsluitend preventieve adviesverlening, het verlenen van bijstand met het oog op het vermijden van juridische procedures, in bemiddelingszaken, bij het organiseren en opvolgen van procedures voor rechtbanken in binnen- en buitenland en bij arbitrage, het zoeken en aanstellen van raadslieden, indien nodig, met het oog op een optimaal beheer van de procedure(s) (als eiser of als verweerder), evenals de rapportage naar de betrokken leden toe;

- het bijstaan van de leden om te voorzien in de nodige verzekeringen: het bemiddelen bij het plaatsen van verzekeringen en de opvolging daarvan, het voeren en onderhouden van contacten met makelaars en verzekeraars, het tot stand brengen van groepspolissen, het negotiëren van premies, het verlenen van bijstand en de opvolging bij schadeaangiften en beheer van de schadedossiers;

- de overname via aankoop of anderszins van de leden van de door hen te innen vorderingen van lig- en overliggelden en vrachten en het creëren van een financiële reserve om daaraan te voldoen gebaseerd op het mutualiteitsprincipe;

- alle andere activiteiten en verrichtingen, van welke aard ook, die nodig of nuttig zijn voor de ontwikkeling, de coördinatie en de eventuele centralisering van één of meer van de hoger opgesomde diensten en ondersteunende taken, ten voordele van leden van de coöperatie en van de door hen uitgeoefende activiteiten als binnenschipper.

Hoger vermelde opsomming is niet limitatief maar exemplatief bedoeld, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel en de succesvolle realisatie van de beoogde coöperatie.

Aangaande al het voorgaande handelt de vennootschap voor eigen rekening, in commissie, als ' tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij zal haar activiteiten hoofdzakelijk uitoefenen als vertegenwoordiger van of onder de vorm van bijstandverlening aan of in nauwe samenwerking met haar leden; zij zal haar leden bijstaan en diensten verstrekken middels een dienstverleningsovereenkomst in om het even welk vakgebied en in alle professionele sectoren, op basis van vaste prijs of regie, Om in deze dienstverlening te voorzien kan de , vennootschap een geheel aan middelen inzetten, waaronder haar knowhow, materiaal of werknemers, voor zover en in de mate zij acht die nodig te hebben ter bevordering van de ontwikkeling van de activiteiten van de vennootschap en van haar leden en van de samenwerking tussen haar leden onderling en met de vennootschap.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten, dit evenwel steeds en voor zover van toepassing met inachtneming van en in overeenstemming met de regionale wetten en reglementeringen en de eventuele plaatselijke gebruiken en normen die voor een bepaalde regio gelden indien zulke activiteiten specifiek worden georganiseerd en uitgeoefend binnen een bepaald regio of gewest.

Zij mag alle verrichtingen stellen van commerciële, administratieve, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, met inbegrip van de uitbating van aile intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, inschrijving, geldschieting of op om het even welke wijze belangen nemen in andere bedrijven of vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Zij mag zich borg stellen en alle zekerheden (hypotheek, pand en andere) verstrekken met betrekking tot al haar goederen (met inbegrip van het handelsfonds) en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet, onverminderd de mogelijkheid van de vennootschap om die werkzaamheden in onderaanneming te laten verrichten door derden die wel beschikken over de nodige vergunningen en/of toelatingen.

15. Gewone algemene vergadering. De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste maandag van de maand juni om vijftien uur (15h00); indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. Met werkdag wordt bedoeld elke dag, uitgezonderd zaterdag, zondag of wettelijke feestdag, waarop de banken open zijn in het Vlaamse Gewest.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De eerste jaarvergadering vindt plaats in het jaar 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor- 'behouden Dan pet Cagisch Staatsblad

mod 11.1

Om de algemene vergaderingen bij te wonen, dienen de vennoten, indien dat in de oproeping wordt vereist, vijf (5) dagen vóór de vergadering hun wil om deel te nemen aan de vergadering schriftelijk te kennen te geven aan de raad van bestuur op de zetel of op iedere andere daartoe in de bijeenroeping aangeduide plaats.

16. Volmachten: Sub 3.3 werd vertegenwoordigd ingevolge onderhandse volmacht door de heer GOORIS Franky, voornoemd, en sub 3.4. werd vertegenwoordigd ingevolge onderhandse volmacht door de heer RYCQUART Frank, voornoemd.

17. De bevestiging door de instrumenterende notaris van de deponering van het gestorte kapitaal overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen als bleek uit het attest afgeleverd door KBC BANK.

18. Benoeming voorzitter: De Oprichtsters stelden aan ais voorzitter van de raad van bestuur: de vennootschap naar Zwitsers recht "RYGO AG", voornoemd, in deze functie vertegenwoordigd door haar voornoemde vaste vertegenwoordiger de heer RYCQUART Frank, voornoemd.

Deze functie als eerste voorzitter geldt bij wijze van overgangsmaatregel, tot aan de eerste jaarvergadering in mei 2015.

19. Benoeming directeur belast met dagelijks bestuur: De Oprichtsters stelden, overeenkomstig artikel '18 van de statuten, aan als algemeen directeur belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap met bevoegdheid om zelfstandig alle besluiten te nemen in het kader van het dagelijks bestuur en alleen optredend de vennootschap te vertegenwoordigen in het kader van het dagelijks bestuur: de heer DEVOS Alain Charles Clement, geboren te Antwerpen op 7 december 1959, wonende te 2000 Antwerpen, Napoleonkaaï 7 bus 4.

Deze functie als algemeen directeur zal aanvatten op het ogenblik van de neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen; zij geldt voor onbepaalde termijn en is op elk ogenblik herroepbaar bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

De individuele handtekeningbevoegdheid van de hiervoor aangestelde algemeen directeur in het kader van het dagelijks bestuur van de vennootschap wordt bepaald op vijfduizend euro (¬ 5.000,00). Dat betekent dat hij, overeenkomstig artikel 18 iuncto 20 van de statuten, in het kader van het dagelijks bestuur van de vennootschap zelfstandig optredend en alleen handelend door zijn individuele handtekening de vennootschap zal verbinden voor alle verrichtingen of reeks van samenhangende verrichtingen waarvan de waarde voormeld bedrag niet overschrijdt, behoudens latere andersluidende beslissing van de raad van bestuur die zijn bevoegdheden zou wijzigen conform voormeld artikel 18 van de statuten.

De algemeen directeur zal voor de uitoefening van zijn opdracht in het kader van het dagelijks bestuur een vergoeding krijgen waarvan het bedrag zal worden bepaald door de raad van bestuur.

20. Biizondere volmacht: Er werd aan de hoger aangestelde directeur, de heer DEVOS Alain, alsmede , aan de burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR VAN PUYMBROECK-SMET", in het kort "VPS", rechtspersonenregister Dendermonde 0473.764,133, met zetel te 9120 Beveren (Melsele), Grote Baan 62A, en haar aangestelden, mandatarissen en lasthebbers, elk met bevoegdheid afzonderlijk op te treden en met recht van indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen bij alle belastingadministraties, waaronder de "B.T.W.", alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de rechtbank van koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

VOOR UITTREKSEL (ondertekend)

Frank Liesse

Een geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~ Vgorti tibei7puden

aar. hèt

Belgisch Staatsblad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/10/2013 - Annexes du Moniteur belge









20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 17.06.2016 16182-0567-014

Coordonnées
CORPORATION INLAND TANKER BARGE OWNERS, AFGE…

Adresse
ADOLF GREINERSTRAAT 12 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande