CROON

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : CROON
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 844.122.506

Publication

14/03/2012
ÿþ hSod Word 11,1

..iilÉ-~~, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



!~ ~C+!" l~ i1` J . i." -" t)7 3lr f.,a ! - L FF'r ,.1r~

~ Gl~ll ~f ~ ;" }'{ 1,wï li.i l , . .i" ii" ~y VAN

02 t1,rd 2oe

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier



Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13056480'

9

s

o 8q11. 5-06

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : CROON

(verkort)

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : EIKENLEI 41 -2280 GROBBENDONK

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden

de heer Haverhals Cédric, projectleider, geboren op vijf oktober negentienhonderd drieëntachtig, ongehuwd, wonende te Grobbendonk, Eikenlei 41,en mevrouw Willems Valerie, architecte, geboren op zes april negentienhonderd drieëntachtig, ongehuwd, wonende te Grob-bendonk, Eikenlei 41,

wordt een Vennootschap Onder Firma opgericht, waarvan de statuten als volgt worden opgesteld.

STATUTEN:

Artikel 1 - Naam.-

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een vennoot-schap onder firma waarvan de benaming

luidt: " Croon ".

Artikel 2 - Zetel.-

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2280 Grobbendonk, Eikenlei 41.

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het.

buitenland op te richten.

Artikel 3 - Doel.-

De vennootschap heeft tot doel:

1)Overige rechtskundige dienstverlening.

2)Leiden en uitvoeren van; bouwwerkzaamheden (ruwbouw, installatie, afwerking, enz); belangrijke

herstellings-werken aan gebouwen; slopen van gebouwen en andere bouwwerken; bouwrijp maken van' terreinen; grondverzet: graven, ophogen, egaliseren en nivelleren van bouwter-reinen, graven van sleuven en geulen, verwijderen van rotsen, grondverzet met behulp van explosieven; verla-ging van grondwaterpeil en drainage van bouwterreinen; drainage van land- en bosbouwgrond; ruimen van bouwter-reinen; overige, gespecialiseerde bouwwerkzaamheden.

3)Handel in eigen onroerend goed; handel in eigen onroe-rend goed: flatgebouwen en woningen, niet voor bewoning bestemde gebouwen, grond; verhuur en exploitatie van eigen of geleasd residentieel onroerend goed, exclusief terreinen; verhuur van niet-residentieële gebouwen zo-als kantoorgebouwen, handelspanden, tentoonstellings-ruimten, enz.

4)Het waarnemen van bestuursmandaten in vennootschappen; het participeren in ondernemingen, het, verwerven en be-heren van aandelen, obligaties, kasbons en andere roe-rende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse oorsprong, van bestaande of nog op te richten vennootschappen; het investeren in, het aan- en verkopen, ruilen, huren en verhuren, voor eigen reke-ning of voor rekening van derden, van' onroerende goede-ren of gedeelten ervan, zowel bestemd voor industriële als commerciële of private doeleinden, met uitsluiting van de activiteiten waarvoor een erkenning vereist is; het beheer van patrimonium,' zowel op het vlak van on-roerende als van roerende investeringen; alle roerende en onroerende, commerciële, of financiële verrichtingen die het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bevorderen.

Deze aanduiding en opsomming is niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard en te begrijpen in del ruimste zin. De vennootschap is eveneens gerechtigd alle commerciële, fi-nanciële, roerende en onroerende: verrichtingen te doen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemak-kelijken, dit alles zowel in binnen- en buitenland, voor eigen rekening als voor die van derden, als tussenpersoon of bij deelneming in andere vennootschappen. De vennoot-schap kan bovendien participaties nemen of aansluiten, in- en samensmelten met andere vennootschappen. Al deze hande-lingen kunnen zowel in het binnen- als in het buitenland verricht worden. Deze opsomming is niet, beperkend noch be-palend en dient in de breedste zin uitgelegd te worden. De vennootschap mag alles doen wat rechtstreeks of onrecht-streeks kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel in de ruimste Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op__ge4jk welke wijze,,rechtstreeks of' Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

C Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. De vennootschap kan voor eigen rekeningen of voor re-kening van derden, alle commerciële, financiële en indu-striëfe verrichtingen doen die de verwezenlijking van het maatschappelijk voorwerp rechtstreeks of onrechtstreeks in de hand werken. Zij kan door middel van inschrijving, in-breng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussen-komst of inspraak deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen zonder onderscheid, ongeacht zij opgericht zijn of nog moe-ten opgericht worden, wier maatschappelijke voorwerp ge-lijks is, verwant, verknocht of analoog aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. Zij mag ook de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoe-fenen. Deze opsomming is niet beperkend zodat de vennoot-schap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschap-pelijk voorwerp.

Artikel 4 - Duur.-

De vennootschap wordt aangegaan voor onbe-'paalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de an-deren gedaan per aangetekend schrijven.

Artikel 5 - Inbreng.-

De comparanten verklaren het maatschappelijk kapitaal als volgt te onderschrijven: de heer Haverhals Cédric brengt in de vennootschap een som ter grootte van 659,00 euro in, die gestort werd in de maatschappelijke kas,

mevrouw Willems Valerie brengt in de vennootschap een som van 7,00 euro in, die gestort werd in de maatschappelijke kas.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 666,00 euro.

Artikel 6  Terugvordering fondsen. -

Buiten de toestemming van de andere vennoten mcgen de fond-sen gestort op de zichtrekening enkel

teruggevorderd worden mits men zes maanden vooraf de vennootschap verwittigt per aangetekende brief. Artikel 7 - Overdracht.-

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de venno-ten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8 - Bestuur en vertegenwoordiging,-

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een niet-statutaire zaakvoerder die in naam van de vennootschap aile handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verve-zenlijking van het maatschappelijk doel. Wordt tot zaak-voerder benoemd voor de duur van de vennootschap: de heer Haverhals Cédric. Hij oefent dit mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 9 - Concurrentieverbod.-

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zuilen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijver-heidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 10 - Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid.-

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. Artikel 11 - Boekjaar -jaarrekening.-

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één ja-nuari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

leder jaar op eenendertig december zullen een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opge-maakt. De stukken dienaangaande zullen in een register wor-den overgeschre-'ven en voor goedkeuring getekend worden door iedere vennoot.

Artikel 12 - Bestemming winst.-

De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de al-gemene onkosten en van de afschrijvingen, waarover de ven-noten alleen kunnen beslissen.

Zij wordt verdeeld als volgt:

aan de heer Haverhals Cédric a rato zijn inbreng in het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap,

aan mevrouw Willems Valerie a rato haar inbreng in het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap.

De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen be-slissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enke-le meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereser-veerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgeslo-ten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 13 - Salaris.-

Bij beslissing van de vennoten met twee derde meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de ven-nootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegen-woordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewij-zigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toe-stemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 14 - Verdeling verliezen.-

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 15 - Vergadering van de vennoten.-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen de laatste werkdag van de maand juni om 19 uur.

ledere vennoot heeft het recht de verga-,dering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen vóór de vergadering in de post afgegeven moet hebben,

Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Haver-hals Cédric, of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten, Zij zal gehouden worden ten maatschap-pelijke zetel,

Iedere vennoot heeft recht op een stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, be-houdens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mo-gen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 16 - Ontbinding.-

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig pro-cent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 17 hierna.

Artikel 17  Einde van de vennootschap,-

Bij het eindigen van de vennootschap is ieder van de venno-ten in het vermogen van de vennootschap gerechtigd voor;

a. het bedrag waarvoor hij ingevolge het bepaalde in arti-kel 5 in de boeken van de vennootschap is gecrediteerd;

b, zijn aandeel in het resultaat, ontstaan door de herwaar-dering als in volgende paragraaf van dit artikel vermeld, welk aandeel zal dienen te worden vastgesteld in de verhou-ding van de percentages waarin de jaarresultaten werden ge-noten of gedragen, behoudens afwijking hiervan op grond van een door een vennoot gemaakt voorbehoud van stille reserves ten aanzien van een door hem ingebracht, dan nog aanwezig, actief, indien en voorzover de betrokken vennoot zijn Tech-ten terzake schriftelijk kan bewijzen.

Op de bij de beëindiging van de vennootschap op te maken balans zullen de vermogensbestanddelen van de vennootschap worden opgenomen tegen de alsdan in onderling overleg vast te stellen waarde in het economisch verkeer. Ingeval de vennoten niet binnen zes maanden na het eindigen van de vennootschap overeenstemming hebben bereikt omtrent de eindbalans, zal die balans worden vastgesteld door één of meer deskundigen te benoemen in onderling overleg van de vennoten, dan wel bij gebreke van overeenstemming dienaan-gaande binnen dertig dagen na bedoelde termijn van zes maanden, te benoemen door de Kantonrechter binnen wiens kanton de vennootschap is gevestigd, op verzoek van de meest gerede partij, Overeenstemming als bedoeld in deze bepaling wordt geacht te ontbreken ais één van de partijen zulks schriftelijk aan de andere vennoten meedeelt, óók in-dien deze mededeling wordt gedaan vóór het eindigen van een gestelde termijn,

De waarderingen opgenomen in de in het vorige lid bedoelde eindbalans worden slechts gehanteerd ter bepaling van het vermogensaandeel van de uittredende vennoot en houden geen fiscale herwaarderingen in voor de blijvende vennoten.

Artikel 18 - Overlijden van een vennoot.-

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot v66r de tijd waarop de vennootschap moet eindigen overeenkomstig artikel 4.

De erfgenamen van de overledene nemen als vennoot gezamen-lijk de plaats in van hun rechtsvoorganger. Zij moeten zich bij de vennootschap laten vertegenwoordigen door één en de-zelfde lasthebber.

Artikel 19 - Zegellegging.-

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele re-den, zullen de weduwe of erfgenamen van een vennoot de ze-gels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 20 -

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke re-denen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering be-slissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de ven-pootschap, Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 17,

Artikel 21 - Vereffenaars.-

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffe-ning toevertrouwd worden aan de heer Haverhals Cédric, ver-effenaar(s) aangesteld overeenkomstig de Vennootschappen-wet. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mo-gen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Artikel 22 -- Netto-opbrengst vereffening. -

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen, Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 12.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 23 - Keuze van woonplaats:

Woor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de ven-pootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1)Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot eenedertig de-cember 2012.

2)De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend dertien.

3)De oprichters stellen als bijzondere gevolmachtigde(n) aan: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een handelsvennootschap VAN DER LINDEN & FAVRIL, Accountan-cy, te 2200 Herentafs, 6t-Jobsstraat 259, evenals de be-dienden, aangestelden of lasthebbers, met macht om af-zonderlijk te handeten en met macht van indeplaatsstel-ling, om alle verrichtingen te doen, alle verklaringen af te leggen en alle documenten neer te leggen en te on-dertekenen met het oog op de inschrijving van de ven-nootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) ten gevolge van onderhavige oprichtingsakte (met inbe-grip van een eventuele verbetering en/of wijziging van die inschrijving), in voorkomend geval met het oog op de inschrijving of registratie als BTW-plichtige en om het nodige te doen bij andere (fiscale en/of sociale en/of administratieve) federale of regionale (over-heids)diensten, dit alles ten gevolge van en beperkt tot onderhavige oprichtingsakte.

4)Overeenkomstig artikel 60 van de Vennootschapswetgeving, verklaren de oprichters, vertegenwoordigd {, zoals gezegd, uitdrukkelijk alle daden, rechten en verbintenissen ge-steld vanaf één november tweeduizend en elf tot op he-den, die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting werden aangegaan, uitdrukkelijk over te ne-men, te bekrachtigen en uit te voeren onder de opschor-tende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoon-lijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde recht-bank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van de Vennootschapswetgeving.

De vennoten erkennen dat het aangewezen is om alle daden en verbintenissen gesteld vanaf heden tot op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid, aangegaan voor re-kerving van onderhavige vennootschap als toekomstige rechts-persoon onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van, rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprich-tingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel overeenkomstig artikel 68 van de Vennootschapswetgeving, uitdrukkelijk door de ven-nootschap als rechtspersoon over te nemen en te bekrachti-gen binnen de twee maanden vanaf de , oprichtingsakte.

Waarvan akte, verleden te Grobbendonk op 1 januari 2012.

Na integrale voorlezing, hebben de comparanten getekend,

Cédric Haverhals

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CROON

Adresse
EIKENLAAN 41 2280 GROBBENDONK

Code postal : 2280
Localité : GROBBENDONK
Commune : GROBBENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande