CROSSFADE

Association sans but lucratif


Dénomination : CROSSFADE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.552.839

Publication

06/11/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1 NAAM

De vereniging wordt opgericht onder de benaming  Crossfade , vereniging zonder winstoogmerk. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw .

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van de vermeldingen niet is aangebracht, kan aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Artikel 2 ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2280 Grobbendonk, Essenweg 23, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen de gemeente of het arrondissement.

Artikel 3 DOEL

De vereniging heeft tot doel culturele activiteiten en producten met de nadruk op audiovisuele werken die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen en te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zo stelt zij zich eveneens tot doel audiovisuele werken te produceren, te verspreiden, te promoten en te exploiteren. Zij kan optreden als uitgever van audiovisuele werken en kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, dans, muziek en vooral audiovisuele kunsten en alle andere

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL 1- BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR

Onderhandse akte tot oprichting en vaststelling van de statuten van de vzw  Crossfade

De heer VAN BAELEN Daan, Belg, geboren op 6 december 1986 en wonende te 2280 GROBBENDONK, Essenweg 23;

De heer VAN BAELEN Guy, Belg, geboren op 30 december 1954 en wonende te 2280 GROBBENDONK, Essenweg 23;

De heer VAN BAELEN Toon, Belg, geboren op 12 juli 1989 en wonende te 2280 GROBBENDONK, Essenweg 23.

De ondergetekenden;

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : CROSSFADE

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Essenweg 23

*14310416*

Luik B

2280

België

0567552839

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Grobbendonk

Griffie

Neergelegd

03-11-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

activiteiten en producten in verband daarmee. De vereniging kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Tot het bereiken van haar doelstellingen zal de vereniging alle wettelijke middelen mogen aanwenden. Zo zal zij alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken ervan mochten nodig zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom. Zo zal zij ook kunnen beschikken over alle overheids- en privésubsidies alsook over giften en legaten; zo zal zij ook leningen en kredieten mogen aangaan of toestaan om de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 4  DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 2  LIDMAATSCHAP  AANVAARDING  UITSLUITSEL

Artikel 5  LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. Volgens de oorspronkelijke oprichtingsakte waren de oprichters de eerste leden. Zowel fysische personen als rechtspersonen kunnen lid zijn van de vereniging. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering aanvaard wordt, kan toetreden tot de vereniging. De vereniging bestaat uit wettelijke leden en toegetreden leden. De wettelijke leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben krachtens de wet géén stemrecht in de Algemene Vergadering.

Artikel 6  LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE.

De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan honderd vijftig euro (~ 150,00). De jaarlijkse

bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 7  EINDE LIDMAATSCHAP

Ontslag en uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald in artikel 12 van de wet van 17.06.1921.

Artikel 8  VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van

de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 9  VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens aansluitende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

Artikel 10  RECHTEN

Artikel 11  AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat de in de wet gestelde uitzonderingen betreft (artikel 3,§2 en artikel 11 van de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.)

TITEL 3  CONTROLE  BESTUUR

Artikel 12  SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Zij worden benoemd voor een hernieuwbare termijn die wordt vastgelegd door de algemene vergadering bij hun benoeming. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, overlijden of schorsing van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de openvallende functie waarneemt.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van de twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting geldt ten alle tijd; tijdens het lidmaatschap, bij de beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, ontbinding van de vzw, enz...

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 13  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, of iedere andere functie die de Raad nuttig oordeelt. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14  BEVOEGDHEID

De raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De Raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zin voorbehouden. De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

De Raad van Bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders, aan de leden van de vereniging of zelfs aan een derde niet-lid van de vereniging. Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt, is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan die raad.

Artikel 15 DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 16  VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of eerder personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 17  SAMENSTELLING

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend aan raadgevend stemrecht.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 18  BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

Het wijzigen van de statutenBenoeming en afzetting van bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekendGoedkeuring van de begroting en rekeningenHet verlenen van kwijting aan de bestuurders Uitsluiting van ledenDe omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerkOntbinding van de verenigingAlle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 19  JAARVERGADERING

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. Ze heeft plaats zo spoedig als mogelijk na afloop van het vorige boekingsjaar.

TITEL 4  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20  STEMRECHT

Op de algemene vergadering heeft ieder effectief lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL 5  INZAGERECHT LEDEN

Artikel 21- INZAGERECHT

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie; die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL 6 REKENING EN BEGROTINGEN

Artikel 22  BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Bij afwijking hiervan loopt

het eerste boekjaar vanaf de oprichting tot en met 31 december 2015.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende

boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 7  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23  ONTBINDING

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding van

de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepaling gesteld voor een wijziging van het doel van de

vereniging.

Artikel 24  VEREFFENAAR(S)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meerdere vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgelegd.

Artikel 25  BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

TITEL 8  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 26  ALEMENE BEPALING

Voor alles wat in deze statuten niet voorzien of geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 of andere

wetten betreffende verenigingen zonder winstoogmerk en aanvullende wettelijke bepalingen van toepassing.

Allen voorgenoemde ten hoofde

Die hebben aangesteld:

- als voorzitter: De heer Guy Van Baelen

- als ondervoorzitter: De heer Daan Van Baelen

Beiden belast met dagelijks bestuur.

Allen voorgenoemde ten hoofde

Aldus opgemaakt te Grobbendonk op 3 november 2014 in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus

twee (één te bewaren op de zetel van de vereniging en één bestemd voor het staatsblad)

Voorzitter,

Volgende stichtende leden werden tijdens de oprichtingsvergadering tot bestuurder gekozen: De heer Daan Van Baelen De heer Guy Van Baelen

BIJZONDERE BEPALINGEN

Coordonnées
CROSSFADE

Adresse
ESSENWEG 23 2280 GROBBENDONK

Code postal : 2280
Localité : GROBBENDONK
Commune : GROBBENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande