CULTUREEL CENTRUM ESSALAAM DUFFEL, AFGEKORT : CCED

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUREEL CENTRUM ESSALAAM DUFFEL, AFGEKORT : CCED
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.962.825

Publication

02/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De volgende personen zijn de oprichters en de eerst werkende leden van de vergadering:

Al Farisi Ibrahim wonende te Katelijnsesteenweg 38, 2570 Duffel, geboren te Deurne op 15/05/1981

Anahnah Naoufal wonende te Hogevelden 51, 2570 Duffel, geboren te Duffel op 22/08/1991

Airej Ayyadi Mohammed wonende te Katelijnsesteenweg 38, 2570 Duffel, geboren te Oujda (Marokko) op 22/05/1958

Behhadi Addadi Abdelqader wonende te Acacialei 39; 2570 Duffel, geboren te Jerada (Marokko) op 29/10/1969 Bouyakoub Fouad wonende te Stationstraat 105, 2570 Duffel, geboren te El Hchaycha (Marokko) op 03/05/1981 Bouguerba Tariq wonende te Kremerslei 30, 2570 Duffel, geboren te Berkane (Marokko) op 29/04/1970 Jafar Ahmad Awad wonende te Jasmisse 37, 2570 Dufffel, geboren te Malkal (Soedan) op 10/01/1968 Oualgouh Khalid wonende te Lintsesteenweg 70/3, 2570 Duffel, geboren te Midar (Marokko) op 20/09/1981 Ghailan Kasem wonende te Kiliaanstraat 90, 2570 Duffel, geboren te Dar Karmoud (Marokko) op 01/01/1972 Aoulad-Hadj-Touhami El Yaazoubi Said, wonende te Arenbergstraat 26/3, 2570 Duffel, geboren te Imrabten (Marokko) op 00/03/1964

1. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art1: De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam:  Cultureel Centrum Essalaam Duffel vzw.

Art 2: De vereniging is gevestigd te Handelstraat 23, 2570 Duffel.

Art 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

De vereniging heeft tot doel:

Art 4 : Het bevorderen van de sociale en culturele ontwikkeling van onze leden, uit Duffel en omgeving, door het

organiseren van socio- culturele,- educatieve,- en recreatieve activiteiten in de brede betekenis.

Art 5: De leden aanmoedigen om te participeren aan vorming en ontmoeting met andere culturen, instanties en verenigingen, om zo doende hun integratie in de Belgische samenleving te bevorderen.

Art 6: Onze leden de mogelijkheid bieden om hun religie (islam) in alle sereniteit te beleven en hen te sensibiliseren tot openheid naar andere culturen toe. Hiervoor worden voorzieningen getroffen.

Zijn op 07/02/2015 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten als volgt worden samengesteld:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Cultureel Centrum Essalaam Duffel

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : CCED

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Handelsstraat 23

*15303642*

Luik B

2570

België

0598962825

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Duffel

Griffie

Neergelegd

25-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art 7: Vrouwen de mogelijkheid bieden om activiteiten te organiseren die ze nodig achten voor hun welzijn, individuele ontplooiing en emancipatie.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art 8: Werken rond schoolachterstand van de kinderen door het organiseren van naschoolse begeleiding en het bieden van hulp bij huistaken, alsook het bieden van taallessen in de eigen cultuur.

Art 9: Taalondersteuning bieden aan ouders, behoren ook tot onze doelstelling.

Art 10: Onze leden aanzetten tot actieve burgerschap, met bijzondere aandacht voor de jongeren. Wij willen jongeren betrekken bij recreatieve activiteiten om hen van daaruit te sensibiliseren tot het respect voor eigen culturele normen en waarden en het naleven van normen en waarden van de maatschappij waarin ze leven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 11: De vereniging kan steeds andere activiteiten ondernemen die bovenstaande doelen kunnen bevorderen.

2. LEDEN

Art 12: Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 5 leden. De ondergetekende stichters zijn de eerste leden.

Art 13: Elkeen kan lid worden van de vereniging, mits betaling van het lidgeld.

Art 14: Elkeen die bestuurslid wenst te worden van CCED, moet een schriftelijke aanvraag richten tot de raad van bestuur, dewelke op zijn eerst volgende vergadering beslist het lid al dan niet toe te laten tot lid raad van bestuur.

Art 15: In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art 16: Ieder lid van CCED is vrij op ieder ogenblik uit de unie terug te trekken door schriftelijk zijn ontslag aan te bieden aan de raad van bestuur.

Art 17: Aan de leden wordt lidgeld gevraagd. Het bedrag daarvan wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering en kan niet meer bedragen dan 300 euro per jaar = 25 euro per maand.

Art 18: Uittredende of uitgesloten leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane inbrengsten vorderen.

3. RAAD VAN BESTUUR

Art 19: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur samengesteld uit minstens 5 leden. Zij worden door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor de duur van drie jaar maar zijn ook steeds door deze afzetbaar.

Art 20: Zij zijn onbeperkt herkiesbaar en oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Om de drie jaar organiseert de Algemene Vergadering de verkiezing van de bestuurders.

Art 21: Een kandidaat-bestuurder dient zijn verzoek schriftelijk bij de voorzitter.

Art 22: Het mandaat van de uittredende bestuurders die niet worden herverkozen, eindigt onmiddellijk na afloop van de gewone Algemene Vergadering.

Art 23: Het bestuurdersmandaat neemt onmiddellijk een einde als de betreffende

bestuurder zijn hoedanigheid als bestuurslid verliest om welke reden ook.

Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging.

Art 24: De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en penningmeester.

Art 25: De voorzitter (of twee beheerders of secretaris) roept de Raad van bestuur bijeen en zit de vergadering voor.

Art 26: In geval van belet of afwezigheid, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, Indien beiden afwezig zijn wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris of penningmeester .

Art 27: De secretaris houdt toezicht op de juistheid en de geldigheid van de geschreven stukken van de vereniging.

Art 28: De penningmeester houdt toezicht op het beheer van de roerende middelen van de vereniging en brengt

hierover verslag uit.

Art 29: De Raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de beheerders (of ten minste de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

helft van de bestuurders) aanwezig is. Elke bestuurder heeft 1 stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt.

Art 30: Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, ondertekend door de bestuurder en vertegenwoordiger, maar niemand kan meer dan 1volmacht dragen.

Art 31: Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt.

Art 32: De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Art 33: Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders die daartoe worden aangesteld door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 34: De Raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art 35: Elk bestuurslid kan steeds uit de vereniging treden, mits ontslagname per aangetekend schrijven aan de voorzitter op de zetel van de vereniging. Een uitsluiting zonder verzoek van de betrokkene kan slechts door de Algemene Vergadering met meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art 36: Uittredende of uitgesloten bestuursleden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

Art 37: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij vergaderen minstens één maal per jaar. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien beiden afwezig zijn wordt de vergadering voorgezeten door de oudste der aanwezige bestuurders. Een bestuurslid kan zich door een ander bestuurslid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door middel van een schriftelijke volmacht, ondertekend door het bestuurslid en de vertegenwoordiger. Een bestuurslid kan slechts één andere bestuurslid vertegenwoordigen. Elk erkend bestuurslid beschikt over 1 stem op de algemene vergadering.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van bestuur.

4. ALGEMENE VERGADERING

- De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd om:

1) het wijzigen van statuten;

2) de benoeming het ontslag en afzetting van de bestuurders;

3) het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, en de kwijting van de bestuurders en commissarissen;

4) de uitsluiting van een bestuurslid;

5) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6) Het goedkeuren om onroerende goederen aan te kopen.

- De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen:

1) Door de Raad van Bestuur als het doel of het belang dit vereist. Minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

2) Op verzoek van 3/5 der bestuursleden.

3) Geldige oproep tot de Algemene Vergadering bij ondertekening van de voorzitter of 2 bestuurders of 3/5 der bestuursleden. Alle bestuursleden dienen opgeroepen te worden per gewone of aangetekende brief, of per email, 8 dagen voor de Algemene vergadering.

4) De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de Algemene vergadering en de agenda die vastgesteld wordt door de Raad van Bestuur.

Art 38: Met uitzondering der gevallen door de wet en door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde bestuursleden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art 39: Enkel wijziging der statuten is slechts mogelijk indien dit op de oproeping is vermeld en 2/3 der stemgerechtigde bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wijzigingen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen worden besloten.

Art 40: Dezelfde regels dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art 41: Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een bestuurslid.

Art 42: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door iemand die de vereniging geldig kan vertegenwoordigen. Bestuursleden alsook derden, die het belang kunnen aantonen, hebben recht om inzage en/of afschrift der notulen te vragen.

Art 43: Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur opgesteld worden.

5. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 44: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2015. De Raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art 45: Bedragen vanaf 1500~ dienen er minstens 3 bestuursleden aanwezig zijn en handtekenen om zulke bedragen op te nemen. Deze personen zijn: de Penningmeester, vicepenningmeester, en andere bestuursleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

6. INKOMSTEN.

Art 46: De inkomsten worden verzameld door, lidgelden, sponsors, benefiets, inzamelacties, ...

Art 47: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art 48: Het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft, wordt besteed aan een instelling met een gelijkaardig doel en voorwerp als die van de bestaande vereniging, die door de algemene vergadering zal worden aangeduid.

Al Farisi Ibrahim wonende te Katelijnsesteenweg 38, 2570 Duffel, geboren te Deurne op 15/05/1981

Anahnah Naoufal wonende te Hogevelden 51, 2570 Duffel, geboren te Duffel op 22/08/1991

Airej Ayyadi Mohammed wonende te Katelijnsesteenweg 38, 2570 Duffel, geboren te Oujda (Marokko) op 22/05/1958

Behhadi Addadi Abdelqader wonende te Acacialei 39; 2570 Duffel, geboren te Jerada (Marokko) op 29/10/1969 Bouyakoub Fouad wonende te Stationstraat 105, 2570 Duffel, geboren te El Hchaycha (Marokko) op 03/05/1981 Bouguerba Tariq wonende te Kremerslei 30, 2570 Duffel, geboren te Berkane (Marokko) op 29/04/1970 Jafar Ahmad Awad wonende te Jasmisse 37, 2570 Dufffel, geboren te Malkal (Soedan) op 10/01/1968 Oualgouh Khalid wonende te Lintsesteenweg 70/3, 2570 Duffel, geboren te Midar (Marokko) op 20/09/1981 Ghailan Kasem wonende te Kiliaanstraat 90, 2570 Duffel, geboren te Dar Karmoud (Marokko) op 01/01/1972 Aoulad-Hadj-Touhami El Yaazoubi Said, wonende te Arenbergstraat 26/3, 2570 Duffel, geboren te Imrabten (Marokko) op 00/03/1964

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

ONTBINDING EN VEREFFENING

De algemene vergadering van 08/02/2015 verkiest unaniem de volgende personen tot bestuurder:

De algemene vergadering verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter:

Al Farisi Ibrahim wonende te Katelijnsesteenweg 38, 2570 Duffel, geboren te Deurne op 15/05/1981

Secretaris:

Anahnah Naoufal wonende te Hogevelden 51, 2570 Duffel, geboren te Duffel op 22/08/1991

Penningmeester:

Airej Ayyadi Mohammed wonende te Katelijnsesteenweg 38, 2570 Duffel, geboren te Oujda (Marokko) op

22/05/1958

Ondervoorzitter:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Behhadi Addadi Abdelqader wonende te Acacialei 39; 2570 Duffel, geboren te Jerada (Marokko) op 29/10/1969 Vice-penningmeester:

Bouyakoub Fouad wonende te Stationstraat 105, 2570 Duffel, geboren te El Hchaycha (Marokko) op 03/05/1981 Bestuurslid: Bouguerba Tariq wonende te Kremerslei 30, 2570 Duffel, geboren te Berkane (Marokko) op 29/04/1970 Bestuurslid: Jafar Ahmad Awad wonende te Jasmisse 37, 2570 Dufffel, geboren te Malkal (Soedan) op 10/01/1968 Bestuurslid Oualgouh Khalid wonende te Lintsesteenweg 70/3, 2570 Duffel, geboren te Midar (Marokko) op 20/09/1981 Bestuurslid: Ghailan Kasem wonende te Kiliaanstraat 90, 2570 Duffel, geboren te Dar Karmoud (Marokko) op 01/01/1972 Bestuurslid: Aoulad-Hadj-Touhami El Yaazoubi Said, wonende te Arenbergstraat 26/3, 2570 Duffel, geboren te Imrabten (Marokko) op 00/03/1964

Opgemaakt op 24/02/2015 te Duffel stichtingsvergadering in 10 exemplaren als er betrokken partijen zijn, waarvan elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

Coordonnées
CULTUREEL CENTRUM ESSALAAM DUFFEL, AFGEKORT …

Adresse
HANDELSSTRAAT 23 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande