CULTUREEL NEERPELT - ANTWERPEN (AFGEKORT) CNA

Divers


Dénomination : CULTUREEL NEERPELT - ANTWERPEN (AFGEKORT) CNA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.687.291

Publication

23/05/2014
ÿþ ir ;00 :2 2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

olltmEn1

Vc beht

aar Belç Staat

iI

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

14 ME! 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr. :

Benaming VZW Cultureel Neerpelt Antwerpen

(voluit) :

(afgekort) VZW CNA

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Plantin en Moretuslei 108 bus 14

2018 ANTWERPEN

Onderwerp akte: Oprichting

De ondergetekenden:

Naam: Sylla Mamadou Harane, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018

Antwerpen

Naam: Sylla Cheikh, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Naam: Sylla Djibril, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Zijn overeengekomen op 13 maart 2014 om in overeenstemming met dé Wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "VZW Cultureel Neerpelt Antwerpen" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN:

Naam: VZW Cultureel Neerpelt  Antwerpen (VZW CNA)

Zetel: Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Doel: jonge mensen culturele kansen en laten genieten van cultuur

Duur: onbepaalde duur

Art. 1: De vereniging draagt de naam VNV Cultureel Neerpelt  Antwerpen afgekort VZW CNA;

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is de zetel gevestigd te Antwerpen, Plantin en Moretuslei 108 te 2018 Antwerpen in het arrondissement Antwerpen, Afdeling Antwerpen.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel zoveel mogelijk mensen van cultuur te laten genieten en zoveel mogelijk mensen culturele kansen te geven.

Zij is bevoegd orri in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming met het doel omschreven in eerste lid en voor zover de winst

Op de laatste b[z. van Luik B vel-melden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

2

Lai - vervolg

.gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Zij kan alle onroerende en onroerende goederen die zij het verwezenlijken van haar doel nodig heeft bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zaken rechten op uitoefenen.

4 Voor- i1 behquden aan het Belgisch Staatsblad



Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en -daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles in zowel in binnen-als buitenland.

Zij kan subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5: De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Als lid kan tot de vereniging toetreden: elke natuurlijke persoon of rechtspersoon evenals openbare besturen die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk dient te gebeuren per brief of e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan niet-werkende leden tot de vereniging toelaten onder de voorwaarde door de raad te bepalen. De raad van bestuur bestaat uit twee personen namelijk Sylla Mamadou Harane en Sylla Cheikh. Bil uitbreiding van de VZW naar één of meerdere personen wordt de raad van bestuur uitgebreid tot drie personen.

Art. 6: De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 250 EUR. De raad van bestuur stelt deze jaarlijkse bijdrage vast.

De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 250 EUR. De raad van bestuur stelt deze jaarlijkse bijdrage vast.

Art. 7. : Elk lid heeft het recht om via de VZW op zoek te gaan naar een vaste job. Elk lid heeft ook de plicht om de goede naam van de VZW niet te besmeuren en kan pas op zoek gaan naar een vaste job via de VZW na betaling van het afgesproken lidgeld. Elk lid kan ten allen tijde mits hij één maand vooraf kennis van geeft uit de vereniging treden doch niet alvorens hij opeisbaar geworden bedragen heeft betaald. Hat ontslag dient schriftelijk te worden meegedeeld aan de raad van bestuur. Het lid dat weigert zijn bijdrage te balen wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten met 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijden, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

.r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

L100,2

ALGEMENE VERGADERING

Art. 8: De algemene vergadering Is samengesteld uit alle werkende leden en bevoegd voor hetgeen bepaald in de Wet van 27 juni 1921, leder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid dit daarbij horend stemrecht mag uitoefenen zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. : De Algemene Vergadering moet te minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijnde de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de Wet van 27 juni 1921. Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste 8 dagen voor de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail met vermelding van de agenda.

Art. 10: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, Sylla Mamadou Harane of bij diens afwezigheid de secretaris of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan indien deze afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen behandeld worden op voorstel van de voorzitter of gedelegeerd bestuurder.

Art. 11: De besluiten worden genomen door gewone meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemming beslist de stem van de voorzitter de vergadering.

Art. 12: De notulen van algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur ondertekend. ln dit geval door Sylla Mamadou Harane (voorzitter) en Sylla Cheikh (secretaris).

De besluiten van de algemene vergadering en de belanghebbende niet leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht. Dit alles onverminderd door de wet voorgeschreven bekendmaking.

BESTUUR

Art. 13: De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens 2 bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en secretaris. De voorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

t Voor- . behouden) ami het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

i.1.00 22

Ltilk veniGig

Art 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechten. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met

uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan zijn verantwoordelijk overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurder wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in het bestuur.

Art. 15: De raad benoemt een bestuurder die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder en die met het dagelijkse bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijkse bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Voor rechthandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van 2 bestuurders samen waaronder de gedelegeerd bestuurder. De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens ten aile tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders per brief of per e-mail met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, tenminste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt. ledere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn dan meer dan één volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen worden ondertekend door de voorzitter en secretaris van de raad van bestuur. Voorzitter van de raad van bestuur is dhr. Sylla Mamadou Harane en de secretaris is dhr. Sylla Cheikh.

BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art.17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen en maakt de begroting van het volgende jaar op: deze worden aan de jaarvergadering ter

Op de laatste biz. van Luik H. vermetden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behguden)

aan het

Belgisch

Staatsblad

L.OD 2 2

Lai -

goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend aan de leden worden uitgekeerd.

" Voorbehouden)

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 18: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de Rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de wijze van vereffening.

Art. 19: In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan de vereniging die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft.

Art. 20: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassingen

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt van de datum van de oprichting zijn 13 maart 2014 tot 31 december 2014 aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering te Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen op 13 maart 2014 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

J

LOp de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Sferso : Naam en handtekening

wrvorg

Proces verbaal van de raad van bestuur

VZW Cultureel Neerpelt-Antwepen (vereniging zonder winstoogmerk) Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Ondernemingsnummer:

De raad van bestuur benoemt als bestuurders: Sylla Mamadou Harane, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen en Sylla Cheikh, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Proces verbaal van de raad van bestuur VZW Cultureel Neerpelt-Antwepen VZW op 13 maart 2014

1. De raad van bestuur heeft op haar vergadering van 13 maart 2014 overeenkomstig de statuten de taakverdeling als volgt zal worden uitgeoefend: Voorzitter: Sylla Mamadou Harane wonende te Antwerpen, geboren te Dakar (Senegal) op 27 juni 1991.

Secretaris: Sylla Cheikh wonende te Antwerpen geboren te Dakar (Senegal) op 4 okkiber 1992

2. De raad van bestuur benoemt als gedelegeerd bestuurder: Sylla Mamadou Harane wonende te Antwerpen, geboren te Dakar (Senegal) op 27 juni 1991.

3. De bestuurders evenals als de dagélijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald. Plantin en Moretuslei 108 te 2018 bus 14 Antwerpen op datum 13 maart 2014.

Oprichter 1: Sylla Mamadou Harane, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Oprichter 2: Sylla Cheikh, Plantin en Moretuslei 108 bus 14 te 2018 Antwerpen

Vopr-

bèhpucterri

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of Flat organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en bandtekning

Coordonnées
CULTUREEL NEERPELT - ANTWERPEN (AFGEKORT) CNA

Adresse
2018 ANTWERPEN

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande