CUYLAERTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CUYLAERTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 415.752.391

Publication

25/07/2014
ÿþRechtsvorm: Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 2060 Antwerpen, Kalverstraat

(volledig adres)

Onderwerp akte : omvorming in CVBA

Uit een akte verleden voor notaris Greet Van Eepoel, te Lille, de dato 3 juni 2014, blijkt dat:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Peer Rik", gevestigd te 2060 Antwerpen,: Kalverstraat 8, opgericht bij akte verleden voor notaris René Van Kerkhoven, te Broechem, op 30 december 1975, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad op 20 januari 1976, onder nummer 257-7. De> statuten werden gewijzigd bij akte verleden voor zelfde notaris Van Kerkhoven, op 27 maart 1990, gepubliceerd in de Bijrage tot het Belgisch Staatsblad op 21 april nadien, onder nummer 124. Ingeschreven onder ondernemingsnummer 0415.752.391 en BTW-nummer 8E0415.752.391, met eénpraigheicl van stemmen besloten heeft:

EERSTE BESLUIT

Het kapitaal wordt omgezet in euro en door de vergadering vastgesteld op vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro en zes cent.

TWEEDE BESLUIT

De nominale aandelen wordt afgeschaft, zodat de aandelen voortaan een fractiewaarde hebben.

DERDE BESLUIT: Omzetting in een coöperatieve vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid

De vergadering besluit de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Peer Rik", om te, zetten in een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met als nieuwe benaming "Cuylaerts", met ingang van heden

De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is de voortzetting van de besloten vennoot-ischap met beperkte aansprakelijkheid, met dien verstande dat door de om-zetting geen enkele wijziging aangebracht wordt aan de activa- en passivaposten van de omgezette vennootschap.

Het maatschappelijk doel van de vennootschap zal ongewijzigd blijven.

De omzetting geschiedt op basis van het actief en passief van de vennootschap per 30 april 2014, waarvan-de staat opgenomen werd in voormeld verslag van de bedrijfsrevisor. Alle verrichtingen die sedert deze datum; gedaan werden door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Peer Rik", worden; verondersteld verricht te zijn voor de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Cuylaerts".

Al de lopende verbintenissen van welke aard ook, inzonderheid wat betreft het opmaken van de, jaarrekening, zullen ten laste of ten bate zijn van de coöperatieve vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid: "Cuylaerts".

Het kapitaal en de reserves blijven dezelfde, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, d& waardeverminderingen en vermeerderingen. De coiiperative vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal! de boekhouding en de boeken die door de besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid "gehouden werden, voortzetten.

De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Cuylaerts" behoudt het ondernemingsnummer 0415.752.391 waaronder de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

van Peer"" ingeschreven was in het Rechtspersonenregister te Antwerpen.

De vijfhonderd aandelen zonder nominale waarde die het kapitaal vertegenwoordigen worden aan de: vennoten toegekend in verhouding tot het quotum dat zij bezitten in de omgezette vennootschap.

Ingevolge deze omzetting en de toekenning van de maatschappelijke aandelen aan de vennoten, is de: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Peer Rik" omgezet in een coöperatieve: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zonder tot andere formaliteiten te moeten overgaan.

VIERDE BESLUIT

De voorzitter geeft de vergadering kennis van het verslag van de zaakvoerder dat het voorstel tot omzetting toelicht, alsook van het verslag van de bedrijfsrevisor over de staat van actief en passief van de vennootschap,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : BQ: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso' (o)n(en')

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Werd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111A!1,J1.1Jel!lill

Ondernemingsnr : 0415.752.391 Benaming

(voluit) : Van Peer Rik (verkort) :

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

15 J11112014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

per 30 april 2014 hetzij minder dan drie maan-'den voordien, zoals opgelegd door het Wetboek van Vennoot-'schappen. Iedere aanwezige vennoot erkent kennis genomen te hebben van beide verslagen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, de Heer Willy Mertens, vertegenwoordigend het kantoor "Mertens, Dewaele, Achten 8i C° Bedrijfsrevisoren bvba", gevestigd te Zandhoven, Langestraat 183, de dato 24 mei 2014 luiden ais volgt:

"Wij zijn overgegaan tot uitvoering van de opdracht zoals omschreven in artikel 777 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onze werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-passief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passive per 30 april 2014 die het bestuursorgaan van de BVBA Van Peer Rik heeft opgesteld, heeft plaatsgehad.

Uit onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van de betrokken vennootschap in een Coöperatieve Vennootschap niet Beperkte aansprakelijkheid is niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad. Het netto-passief van deze staat bedraagt 310.737,96 Euro en is 385.106,92 Euro kleiner dan het maatschappelijk kapitaal van 74.368,06 Euro en 329.337,96 kleiner dan het vast kapitaal ad 18.600,00 Euro van de CVBA . Gezien het negatief eigen vermogen is de continuïteit van de vennootschap enkel gewaarborgd dooi- de financiële ondersteuning van de aandeelhouders.

Voor de volledigheid wijzen wij er de vennoten op dat, krachtens artikel 785 van het Wetboek van Vennootschappen, de zaakvoerder hoofdelijk gehouden is:

1.Tot betaling van het eventuele verschil tussen het netto-passief na omzetting en het door het Wetboek van Vennootschappen voorgeschreven minimumbedrag van het maatschappelijk kapitaal.

2.Voor de overwaardering van het netto-actief, zoals dit blijkt uit de bij art. 776 van het Wetboek van Vennootschappen bedoelde staat.

Wij wijzen erop dat dit verslag enkel kan gebruikt worden ten behoeve van deze omzetting ."

Beide verslagen blijven hieraan gehecht.

VIJFDE BESLUIT: ontslag zaakvoerder

De vergadering verleent ontslag op haar verzoek aan de Heer Van Peer Herman, wonende te Wommelgem, Kempenlaan 48, ais zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

ZESDE BESLUIT: benoeming

De vergadering beslist als enige bestuurder en dus tevens gedelegeerd bestuurder van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aan te stellen : Mevrouw Cuylaerts Brigitte, wonende te Lille, Kapelstraat 24, dewelke aanvaardt.

ZEVENDE BESLUIT: goedkeuring statuten.

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen, de statuten van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid goed te keuren. Deze statuten luiden als volgt

STATUTEN

HOOFDSTUK I: RECHTSVORM - NAAM - ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid heeft met als naam "Cuylaerts".

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2060 Antwerpen, Kalverstraat 8.

Het bestuursorgaan kan bij eenvoudig besluit de zetel verplaatsen naar om het even welke plaats in het

Vlaamse Gewest of het Brusselse Gewest en waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden

oprichten.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap heeft tot doel de aan- en verkoop, het slachten en bewerken van dieren en vlees in

groothandel en kleinhandel.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als

vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen in of zich op andere wijze interesseren in andere vennootschappen, ondernemingen,

groeperingen of organisaties,

Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, vervreemden, huren en verhuren, doen bouwen,

fabriceren en oprichten, ofwel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

In algemene regel mag de vennootschap alle financiële, commerciële en industriële verrichtingen doen, welk

ie verband, staan met haar doel of welke eenvoudig van aard zijn om de verwezenlijking ervan te bevorderen en

dit zowel in het binnen- als in het buitenland.

Zij mag de functie van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen

uitoefenen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFSTUK Il: KAPITAAL

Artikel 5: Kapitaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is onbeperkt en bedraagt de som van het vaste en veranderlijke gedeelte van het kapitaal.

Het kapitaal is samengesteld uit een veranderlijk aantal aandelen, zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde gelijk aan het kapitaal gedeeld door het aantal uitgegeven aandelen.

Vaste gedeelte

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro en zes cent, zegge 74.368,06

Tot een verhoging of een vermindering van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal kan slechts warden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten onverminderd strengere wettelijke of statutaire bepalingen; ingeval van kapitaalverhoging mits naleving van de desbetreffende bepalingen van artikel 418 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en ingeval van kapitaalvermindering mits inachtneming van de desbetreffende bepalingen van de artikelen 425 en 426 van het Wetboek van vennootschappen.

Veranderlijk gedeelte

Het veranderlijke gedeelte van het maatschappelijk kapitaal, te weten het kapitaal van de vennootschap dat het vaste gedeelte te boven gaat, kan variëren zonder dat daarvoor een wijziging van de statuten vereist is, ten gevolge van bijneming of terugneming van aandelen door vennoten of ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten.

De aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, dienen gelijk behandeld te worden.

Artikel 6: Volstorting kapitaal - terugneming

De nog in geld uit te voeren stortingen van de op de inschrijvingsdag niet volledig volgestorte aandelen, moeten aile te samen plaats vinden op de tijdstippen en de wijze die het bestuur zef bepalen.

Elke storting door een vennoot wordt aangerekend op af zijn nog niet volgestorte aandelen in gelijke mate. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet zijn geschied, geschorst.

HOOFD-'STUK III: AANDELEN

Artikel 7: Aandelen

Aantal - Waarde - Karakter - Register - Ondeelbaarheid

Het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen, zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde gelijk aan het kapitaal gedeeld door het aantal uitgegeven aandelen.

De aandelen zijn op naam; zij zijn voorzien van een voignummer.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het aandelenregister dat gehouden wordt in de zetel van de vennootschap overeenkomstig artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen.

De aandelen zijn ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat een enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als vertegenwoordiger van het aandeel is aangewezen.

Indien aandelen opgesplitst zouden zijn in naakte eigendom en vruchtgebruik, komen de rechten, behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, toe aan de vruchtgebruiker, met uitzondering van het stemrecht ingeval van fusie, splitsing, ontbinding, kapitaalverhoging en kapitaalvermindering, alsook in die gevallen waar deze statuten het anders regelen of er dwingende wetsbepalingen bestaan die hiervan afwijken.

Artikel 8: Overdracht en overgang van aandelen

De overdracht en overgang van aandelen tussen en aan vennoten zijn vrij zonder bijkomende voorwaarden.

De overdracht of overgang aan derden is enkel mogelijk voor zover deze behoren tot de categorie die gevormd wordt door al diegenen die interesse tonen om tot de vennootschap toe te treden en daarenboven daartoe de toestemming verkrijgen van de algemene vergadering beslissend conform de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging, onder aftrek van de aandelen die het voorwerp van de overdracht of overgang zijn.

De algemene vergadering dient zich daarover uit te spreken op de eerstvolgende vergadering en uiterlijk binnen twee maanden na de mededeling van het overlijden of de vraag tot afstand aan derden bij aangetekend schrijven, gericht aan de vennootschap, waarin de volledige identiteit, beroep en woonplaats van de erfgenamen of voorgestelde overnemer(s) worden opgegeven samen met het aantal betrokken aandelen en in voorkomend geval de prijs.

De beslissing tot weigering van de algemene vergadering, waartegen geen verhaal openstaat, dient niet te worden gerechtvaardigd.

Artikel 9: Waardebepaling der aandelen

De waarde van het scheidingsaandeel wordt berekend op basis van het boekhoudkundige eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit zal blijken uit de balans van het boekjaar waarin de gebeurtenis heeft plaatsgehad die aanleiding heeft gegeven tot de uitkering van een scheidingsaandeel.

Elke uitbetaling zal slechts geschieden na afhouding van aile belastingen en taksen.

HOOFDSTUK IV: VENNOTEN

Artikel 10: Vennoten

Vennoten zijn de natuurlijke personen of de rechtspersonen die als oprichter zijn verschenen of die, na de

oprichting, één of meerdere aandelen hebben verworven en werden aanvaard ais vennoot.

j.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze aanvaarding geschiedt bij besluit van de algemene vergadering, genomen overeenkomstig de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging.

Elke aanvraag dient schriftelijk te geschieden en dient mede ondertekend te zijn door twee vennoten. De algemene vergadering dient een uitspraak te doen binnen de twee maanden na de aanvraag; een eventuele afwijzing dient niet te worden gerechtvaardigd. Het besluit wordt per brief ter kennis gebracht aan de kandi-idaat vennoot.

De toetreding van vennoten geldt eerst vanaf de datum van hun inschrijving in het aandelenregister overeenkomstig artikel 357 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 11: Verlies van hoedanigheid van vennoot

Een vennoot verliest zijn lidmaatschap van rechtswege in de volgende gevallen:

1) Overdracht

Door overdracht conform de statuten van al zijn aandelen.

2) Uittreding:

Indien hij bij aangetekend schrijven (gericht tot het bestuur) verzoekt te mogen uittreden en zijn uittreding

geen afbreuk doet aan de minimale wettelijke verplichtingen inzake kapitaalstructuur en aantal vennoten.

Een vennoot kan slechts uittreden tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar.

3) Uitsluiting:

Indien hij in één van de hierna vermelde gevallen bij besluit van de algemene vergadering genomen overeenkomstig de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging wordt uitgesloten conform artikel 370 van het Wetboek van vennootschappen: om gegronde redenen; indien hij de statuten of het huishoudelijk reglement niet naleeft; indien hij weigert zich te onderwerpen aan de beslissingen van de algemene vergadering of van het bestuur; indien hij aan zijn verplichtingen tegenover de vennootschap tekort komt; of wanneer hij handelingen verricht die strijdig zijn met de doelstellingen of de belangen van de vennootschap.

5) In geval van overlijden, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een natuurlijke persoon en in geval van ontbinding of faillissement van een vennoot rechtspersoon.

In geval van verlies van hoedanigheid van vennoot, heeft de betrokkene of hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op uitkering van de waarde van zijn aandeel overeenkomstig de waarde van zijn scheidingsaandeel als bepaald in artikel 9 van de statuten.

Artikel 12: Aansprakelijkheid

Je vennoten zijn slechts verbonden voor de schulden van de ven-mootschap ten belope van hun inbreng.

HOOFDSTUK V: BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING - CONTROLE

Artikel 13: Aantal bestuurders - Duur mandaat

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere bestuurders, al dan niet vennoot; zij kunnen zowel

natuurlijke personen als rechtspersonen zijn.

Ze worden daartoe benoemd door de algemene vergadering voor een onbepaalde termijn, behoudens

andersluidende beslissing bij hun benoeming; ze kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden

ontslagen, zonder motivering of opzegtermijn.

Het aantal bestuurders wordt bepaald door de algemene vergadering:

benoemt de algemene vergadering slechts één bestuurder, dan handelt hij naar eigen inzicht;

benoemt de algemene vergadering twee bestuurders, dan nemen zij hun besluiten in gemeen overleg;

ingeval er één van hen om welke reden ook zijn mandaat niet meer uitoefent, dient de overgebleven bestuurder

een algemene vergadering bijeen te roepen om de vacature op te vullen;

- benoemt de algemene vergadering meer dan twee bestuurders, dan vormt deze bestuursraad een college

en zijn de hierna volgende regels opgenomen in de artikels 14 tot 16 van toepassing.

Onverminderd de terugbetaling van kosten, kan de algemene vergadering aan de bestuurders een

bezoldiging toekennen.

Artikel 14: Voorzitter en gedelegeerde bestuurder

De bestuursraad kiest onder zijn leden een voorzitter en desgewenst één of meerdere gedelegeerde

bestuurders; zij kunnen echter voor de eerste maal benoemd worden bij de akte van oprichting van de

vennootschap.

eij gebreke van de aanstelling van een voorzitter wordt de raad voorgezeten door de in leeftijd oudste van

de aanwezige bestuurders. Indien één of meer bestuurders rechtspersonen zijn, zal de leeftijd van de

natuurlijke persoon die de bestuurder-rechtspersoon vertegenwoordigt, determinerend zijn.

Artikel 15: Bijeenroeping

De bestuursraad wordt samengeroepen door een bestuurder telkens het belang van de vennootschap dit

vereist.

lEIke bijeenroeping geschiedt minstens vijf dagen 3/66raf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de

vergadering.

Artikel 16: Werking

De bestuursraad vergadert en besluit volgens de gewone regels van de beraadslagende vergaderingen.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is

noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten.

De besluiten warden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De besluiten worden bij proces verbaal vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door aile

aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Afschriften of uittreksels van die notulen worden ondertekend door de bestuurder die de vennootschap extern kan vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de bestuursraad worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestane kapitaal.

Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

Artikel 17: Bevoegdheid

Het bestuursorgaan heeft de meest uitgebreide machten voor het besturen van de vennootschap en kan daartoe aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet en/of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Al wat niet door de statuten en/of door de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder zijn bevoegdheid.

Artikel 18: Externe vertegenwoordiging

Het bestuursorgaan vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap zal tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn:

- ingeval er slechts één bestuurder werd benoemd: door de enige bestuurder;

- ingeval er twee bestuurders werden benoemd: door de twee bestuurders samen handelend;

- ingeval er drie of meer bestuurders werden benoemd: door hetzij één afgevaardigde bestuurder alleen optredend hetzij twee bestuurders samen handelend.

Het bestuursorgaan dat overeenkomstig het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden aanstellen voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

Artikel 19: Controle

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissaris-.sen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

In afwijking van het voorgaande kunnen de onderzoeks- en controlebevoegdheden van de individuele vennoten worden overgedragen aan één of meer met de controle belaste vennoten. Deze controlerende vennoten worden benoemd door de algemene vergadering der vennoten. Zij mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enig ander mandaat aanvaarden. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een externe accountant.

HOOFDSTUK VI: ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 20: Algemene vergaderingen

De regelmatig samengestelde en aldus handelende algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door het bestuursorgaan telkens het belang van de

vennootschap het vereist. Het bestuursorgaan is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen wanneer

aandeelhouders die een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Artikel 21: Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 22: Bureau

De vergadering wordt voorgezeten door de enige bestuurder hetzij door de in leeftijd oudste van de twee

bestuurders hetzij door de voorzitter van de raad of, bij diens afwezigheid, door de in leeftijd oudste van de

aanwezige bestuurders. Indien één of meer bestuurders rechtspersonen zijn, zal de leeftijd van de natuurlijke

persoon die de bestuurder-rechtspersoon vertegenwoordigt, determinerend zijn.

De voorzitter stelt een secretaris aan die hij vrij kan kiezen ook buiten de aandeelhouders.

De vergadering kiest, indien gewenst, uit haar leden één of meer stemopnemers.

AI deze personen samen, eventueel aangevuld met de overige aanwezige bestuurders, vormen het bureau.

Artikel 23: Processen verbaal en afschriften

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de

vennoten die zulks verlangen.

Afschriften of uittreksels van die notulen worden ondertekend door hetzij de enige bestuurder, hetzij door de

twee bestuurders, hetzij, ingeval er drie of meer bestuurders zijn, door de bestuurder(s) die de vennootschap in

zulk geval extern kan (kunnen) vertegenwoordigen.

Artikel 24: Wijze van oproeping

De vennoten moeten minstens vijftien dagen +/ber de algemene vergadering opgeroepen worden bij

aangetekende brief met vermelding van de plaats, datum, uur en agenda van de vergadering.

Aan de vennoten die erom verzoeken, wordt door het bestuursorgaan onverwijld en kosteloos een afschrift

verzonden van de stukken waarvoor het Wetboek van vennootschappen in deze mogelijkheid voorziet.

Artikel 25: Toelatingsvoorwaarden

I

'

t." "

fi " ?)

"

r

1 y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er zijn geen voorwaarden voor toelating tot de algemene vergaderingen noch voor de uitoefening van het stemrecht.

Alle stemgerechtigde vennoten kunnen in persoon of bij volmacht stemmen. Een vennoot kan drager zijn van meerdere volmachten..

Artikel 26: Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de eerste werkdag van de maand juni om 20.00 uur.

De jaarvergaderin-igen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Zij zal desgevallend het jaarverslag en het eventuele verslag van de cornrnissaris(sen) horen en samen met de jaarrekening, waaronder de balans, bespreken en een bestemming geven aan het resultaat; eventueel bij afzonderlijke stemming kwijting verlenen aan de bestuurders en eventuele commissaris(sen) en tot hun aanstelling overgaan en, in het algemeen, besluiten over al de punten op de agenda.

Artikel 27: Stemming

De jaarvergadering besluit bij meerderheid van stemmen en mag besluiten nemen ongeacht het aantal aandelen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen.

De bijzondere algemene vergadering besluit ook steeds bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij voor die gevallen waaromtrent andersluidende beschikkingen vermeld staan in het Wetboek van vennootschappen of in deze statuten.

Tot een wijziging van de statuten wordt besloten door een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de bijzondere voorwaarden inzake quorum en meerderheid voorgeschreven door het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 28: Huishoudelijk reglement

Alle schikkingen, die niet wettelijk of statutair zijn voorzien, kunnen worden getroffen in een huishoudelijk reglement, door het bestuursorgaan opgesteld en door de algemene vergadering aangenomen beraadslagend en besluitende conform de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die geiden voor een statutenwijziging.

Het reglement kan nadien slechts door een algemene vergadering worden gewijzigd met inachtneming van dezeffcle aanwezigheids- en meerderheidsvereisten.

HOOFDSTUK V11: BOEKJAAR - WINSTVERDELING

Artikel 29: Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénen dertig december.

Artikel 30: Winstverdeling

Jaarlijks wordt door de algemene vergadering van de netto-winst een bedrag van ten minste een twintigste

afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het

reservefonds een tiende van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overige zal de algemene vergadering jaarlijks soeverein besluiten mits inachtneming van de

bepalingen van artikel 429 van het Wetboek van vennootschappen.

Iedere eventuele verdeling van winst of omslag van verlies onder de vennoten dient te gebeuren naar

evenredigheid van hun aandelenbezit.

Het bestuursorgaan bepaalt plaats en datum voor de betaling van de dividenden.

HOOFDSTUK VIII: ONTBINDING - VEREFFEN1ING

Artikel 31: Ontbinding -Vereffening

Bij ontbinding en in vereffening stelling van de vennootschap zal de vereffening geschieden door de zorgen

van één of meer vereffenaars; zij worden aangesteld door de algemene vergadering die ook hun machten zal

bepalen.

Bij gebreke van benoeming van een vereffenaar zullen de bestuurders, die op dat moment in functie zijn,

van rechtswege optreden als vereffenaars, beraadslagend en optredend op dezelfde wijze als voorzien voor het

bestuursorgaan, met dezelfde vergoeding en met alle bevoegdheden als voorzien door de artikelen 186, 187 en

188 van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering blijft bevoegd de statuten te wijzigen gedurende de vereffening.

Artikel 32: verdeling liquidatiesaldo

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om aile aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten leste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

HOOFDSTUK IX: VVOONSTKEUZE

Artikel 33; woonstkeuze

De bestuurders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen aile dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor hun bestuur.

Artikel 34.

Voor ai wat niet-uitdrukketijk voorzien is in de tegenwoOrdige statuten-, wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen,

WAARVAN PROCES-VERBAAL op plaats en datum als vermeld.

01 .

0

Voor-

4.

behoutlen

aan het

-Belgisch

Staatsblad

Voor ontledend uittreksel

Notaris Greet Van Eepoel

Tegelijk neergelegd : voor eensluidend afschrift van de akteverslagen en volmachten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

24/06/2013 : AN125542
05/11/2012 : AN125542
26/06/2012 : AN125542
01/07/2011 : AN125542
10/08/2010 : AN125542
16/06/2009 : AN125542
12/07/2007 : AN125542
28/06/2006 : AN125542
03/08/2005 : AN125542
08/07/2004 : AN125542
05/12/2003 : AN125542
14/08/2002 : AN125542
05/11/2015 : AN125542
24/07/2001 : AN125542
13/07/2000 : AN125542
10/08/1994 : AN125542
21/04/1990 : AN125542
01/01/1988 : AN125542
01/01/1986 : AN125542

Coordonnées
CUYLAERTS

Adresse
KALVERSTRAAT 8 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande