CVBA ARTSENPRAKTIJK BALEN

BV CVBA


Dénomination : CVBA ARTSENPRAKTIJK BALEN
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 632.503.247

Publication

18/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Philip WOUTERS te Ham op 12 juni 2015 dat er een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door de hiernavolgende (rechts)personen en met de volgende kenmerken:

1. VENNOTEN-OPRICHTERS:

1. De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DR. BEIRINCKX , met maatschappelijke zetel te 2490 Balen, Molenstraat 195, ON 0961.741.367 RPR Turnhout. Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer BEIRINCKX Johan Jozef Joris, huisarts, geboren te Wilrijk op 3 augustus 1971, wonende te 2490 Balen, Molenstraat 195. Tot zaakvoeder herbenoemd bij beslissing van de algemene vergadering de dato 29 mei 2009, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 6 augustus 2009, onder nummer 09113130.

2. De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Dr. Ans Mentens , met zetel te 2490 Balen, Misseweg 21/2. Ondernemingsnummer 0885.380.267 RPR Turnhout. Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, mevrouw MENTENS Ans Jet Nand, huisarts, geboren te Mol op 27 december 1976, wonende te 2490 Balen, Misseweg 21/2. Tot zaakvoeder benoemd bij beslissing van de oprichtersvergadering gehouden onmiddellijk na gemelde oprichting de dato 28 november 2006, gepubliceerd als gemeld.

3. De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DR. RAFAEL VERLINDEN , met zetel te 2490 Balen, Biesakker 88. Ondernemingsnummer 0540.767.377 RPR Turnhout. Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer VERLINDEN Rafael, huisarts, geboren te Turnhout op 14 mei 1986, wonende te 2490 Balen, Biesakker 90. Tot zaakvoeder benoemd bij beslissing van de oprichtersvergadering gehouden onmiddellijk na gemelde oprichting de dato 11 oktober 2013, gepubliceerd als gemeld.

4. De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  NELE OOMS - ARTSENPRAKTIJK , met zetel te 2400 Mol, Toemaathoek 85. Ondernemingsnummer 0892.583.310 RPR Turnhout. Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, mevrouw OOMS Nele, huisarts, geboren te Turnhout op 20 augustus 1979, wonende te 2400 Mol, Toemaathoek 85. Tot zaakvoeder benoemd bij beslissing van de oprichtersvergadering gehouden onmiddellijk na gemelde oprichting de dato 2 oktober 2007, gepubliceerd als gemeld.

2. NAAM: "CVBA Artsenpraktijk Balen";

3. ZETEL: Molenstraat 18 bus 2 te 2490 Balen. De maatschappelijke zetel mag bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan naar om het even welke andere plaats in België binnen het Nederlandstalig taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad overgebracht worden. De verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal vooraf meegedeeld worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

4. DUUR: onbeperkt vanaf de oprichtingsdatum;

Ondernemingsnummer :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Benaming

Rechtsvorm :

(voluit) :

(verkort) :

*15310080*

0632503247

Molenstraat 18 Bus 2 2490 Balen

Oprichting

CVBA Artsenpraktijk Balen

Burgerlijke vennootschap onder vorm van CV met beperkte

Griffie

Neergelegd

16-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

5. DOEL: De vennootschap heeft tot doel:

- het verenigen, toewijzen, verdelen, organiseren en structureren van alle gemeenschappelijke uitgaven van de beroepsactiviteiten van de arts-vennoten op het gebied van de huisartsgeneeskunde, dit alles rekening houdend met de regelen van de Medische deontologie qua uitoefening van de geneeskunde;

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de arts-vennoten;

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van de activiteiten van de arts-vennoten;

- het verwerven, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accomodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoten;

- het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen, noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde activiteiten door de arts-vennoten;

- het scheppen van de mogelijkheden om de arts-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in medische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken; - het verstrekken van informatie, het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met de beroepsactiviteiten, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen;

- De vennootschap mag alle onroerende en roerende patrimoniumver­richtingen uitvoeren, mits inachtneming van de regels van de medische deontologie, en op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

- De vennootschap kan als bijkomstig doel roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen stellen voor zover dit kadert in voormeld doel en in het beheer van de reserves als een goede huisvader, en voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig karakter krijgt en aanleiding geeft tot het ontwikkelen van een commerciële activiteit. In dat geval zal een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid dienen te worden vastgelegd.

6. KAPITAAL: Het kapitaal vertegenwoordigt de door de vennoten werkelijk verrichte inbrengen. Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte. Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt achttienduizend negenhonderd euro en wordt vertegenwoordigd door honderd negenentachtig aandelen zonder nominale waarde en met een fractiewaarde van één/honderd negenentachtigste per aandeel. Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters en ze werden door hen volledig volstort door geldelijke inbreng. Het vast kapitaal kan enkel wijzigen bij middel van een statutenwijziging. Het veranderlijke gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd, respectievelijk verminderd, door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Het veranderlijke gedeelte wordt verhoogd of verminderd telkens nieuwe vennoten toetreden of intekenen op één of meer aandelen of wanneer vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt, of wanneer de vennoten nieuwe inbrengen verrichten of terugnames doen op de door hen eerder gedane inbrengen, conform de aandeelhoudersovereenkomst. Voor de verhoging of vermindering van het veranderlijke kapitaal is geen statutenwijzing vereist. Het veranderlijke gedeelte van het kapitaal zal bij aanvang nihil zijn en zal worden opgebouwd na oprichting van de vennootschap, middels uitgifte van aandelen. De vennootschap mag geen deelbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen (zoals warrants, obligaties, enz.).

7. Vennoten: De vennoten zijn de oprichters, aangewezen in de oprichtingsakte, en al wie later toetreedt en daartoe één of meer aandelen onderschrijft. Kunnen enkel vennoot zijn: artsen ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die het kader van de vennootschap zijn medische activiteit uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard. Onder artsen zoals in vorige zin gemeld dient ook verstaan te worden de professionele artsenvennootschappen die aan zelfde voorwaarden voldoen.

8. Aansprakelijkheid van vennoten De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. De arts-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De arts die een patiënt behandelt zal bijgevolg tegenover deze laatste als arts persoonlijk aansprakelijk blijven. De arts dient bij een erkende verzekeringsmaatschappij verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn. Elke arts-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

9. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Algemeenheden De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere artsen-vennoten. Indien een niet-vennoot tevens als bestuurder benoemd wordt, treedt deze op als mede bestuurder en dient minstens één bestuurder arts-vennoot te zijn. De beslissingen van de niet-vennoot bestuurder dienen steeds bekrachtigd te worden door de vennoot bestuurder. Het mandaat van de bestuurder is beperkt tot zes jaar en steeds hernieuwbaar. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot bestuurder. De niet vennoot bestuurder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot bestuurder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Deontologie. Bovendien dient de naam van de natuurlijk persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast, met dien verstande dat de duur van het mandaat van bestuurder de zes jaar niet mag overtreffen. De algemene vergadering mag de bestuurders op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld toekennen. Deze vergoeding dient in overeenstemming te zijn met werkelijk uitgevoerde bestuursactiviteiten. Binnen de acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de bevoegde rechtbank.

Raad van Bestuur Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een raad van bestuur. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt de vergadering door het oudste lid voorgezeten. De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer twee leden daarom verzoeken. De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats van de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, opgegeven in het oproepingsbericht. Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden de oproepingen per gewone brief, met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen voor de vergadering. De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wanneer echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van het lid dat de bijeenkomst voorzit doorslaggevend. Een bestuurder mag, zelfs per brief, telex, telegram, telefax of elk ander gelijkaardig middel, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op, de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen. Een bestuurder kan evenwel maar één ander lid van de raad vertegenwoordigen. De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de meerderheid van de aanwezige bestuurders. De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Ingeval een plaats van bestuurder vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders, wanneer er een raad van bestuur bestaat, een voorlopige plaatsvervanger benoemen. De benoeming moet aan de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd.

Bevoegdheden Het orgaan dat instaat voor het bestuur, naargelang van het geval gevormd door de raad van bestuur, de enige bestuurder of twee bestuurders die samen optreden, bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en de medische deontologie. Het mag onder meer, en binnen de hierboven vermelde grenzen (doel van de vennootschap en medische deontologie), alle roerende en onroerende goederen huren of verhuren, aankopen of vervreemden; leningen aangaan behoudens bij uitgifte van obligaties; alle goederen van de vennootschap in pand geven of hypothekeren; met afstand van alle hypothecaire rechten, voorrechten en vordering tot ontbinding, zelfs zonder verantwoording van betaling, opheffing toestaan van alle hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en andere beletselen van gelijk welke aard; de vennootschap als eiser of verdediger voor de rechtbank vertegenwoordigen; vergelijken en dadingen treffen in elk stand van een geding over maatschappelijke belangen. Het maakt de ontwerpen op der huishoudelijke reglementen. Delegaties De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap onder zijn verantwoordelijkheid opdragen, aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder of bestuurder-zaakvoerder. Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer directeurs, die al dan niet bestuurder zijn. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties. De enige bestuurder of de twee samen optredende bestuurders beschikken mutatis mutandis over dezelfde delegatiebevoegdheid.

Externe vertegenwoordiging Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door de enige bestuurder, of indien er meerdere bestuurders zijn, ook in geval van bestaan van een raad van bestuur, door twee bestuurders. Indien het bestuur toevertrouwd is aan verscheidene bestuurders, zullen ze elk afzonderlijk de vennootschap kunnen vertegenwoordigen voor handelingen van courant bestuur onder meer tegenover openbare diensten, de Post en vervoerondernemingen.

Controle Zolang de vennootschap niet voldoet aan de wettelijke vereisten om een commissaris te benoemen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid over de financiële toestand, de jaarrekening en de regelmatigheid van de in de jaarrekening vastgestelde verrichtingen. De individuele onderzoeks- en controlebevoegdheid van de vennoten mag evenwel aan één of meer vennoten worden overgedragen die dan met die controle zullen worden belast. Zij worden door de algemene vergadering benoemd en mogen in de vennootschap geen enkele andere functie uitoefenen noch enige andere opdracht of mandaat aanvaarden. Overeenkomstig de wet mogen die vennoten zich door een accountant laten bijstaan. De vergadering mag hun, als vergoeding voor de uitoefening van hun mandaat, vaste emolumenten toekennen.

Bevoegdheden De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Volmachten De vennoot-bestuurders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de artsenvennoten. De bestuurder-vennoot blijft verantwoordelijk in geval van overdreven volmachten. 10 . ALGEMENE VERGADERING De algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, zal ieder jaar samenkomen op de vierde vrijdag van de maand mei om negentien uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

11. BOEKJAAR Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde burgerlijke jaar.

12. BENOEMING In aansluiting met de oprichting, zijn de voormelde vennoten bijeengekomen in buitengewone algemene vergadering en hebben zij met eenparigheid van stemmen beslist met ingang van heden en voor een duur van zes jaar twee bestuurders aan te stellen, met name: Mevrouw Nele Ooms en de heer Rafael Verlinden, beiden huisarts en beiden voormeld, dewelke verklaren te aanvaarden en bevestigen niet getroffen te zijn door een maatregel die zich tegen deze benoemingen verzet.

Het mandaat van bestuurder zal onbezoldigd zijn, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Voor ontledend uittreksel.

Notaris Philip WOUTERS te Ham

Tegelijk met dit uittreksel werd neergelegd: een eensluidend afschrift van de oprichtingsakte de dato

12 juni 2015 dat uitsluitend bestemd is voor de publicatie.

28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 24.06.2016 16217-0159-012

Coordonnées
CVBA ARTSENPRAKTIJK BALEN

Adresse
MOLENSTRAAT 18, BUS 2 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande