D & T EVENEMENTEN EN ORGANISATIE'S, AFGEKORT : D & T

Association sans but lucratif


Dénomination : D & T EVENEMENTEN EN ORGANISATIE'S, AFGEKORT : D & T
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.780.613

Publication

26/11/2012
ÿþM0422

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

\IIMURgel

Ondernemingsar 0500 . 72c 6-13

Benaming

(voluit) : D & T Evenementen en Organisatie's

(verkort) D & T

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel " Langstraat 14 E - 2260 Tongerlo Westerlo

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

De vereniging wordt opgericht door

- Ceulemans Kevin, Westerlo Langstraat 14 E, ° Geel 10 07 1991, 91 07 10 --133 72

- Ceulemans Thomas, Westerlo Langstraat 14 E, ° Geel 16 071993, 93 07 16 - 211 50

- Verrezen Lander, Westerlo llsestraat 86, ° Geel 10 12 1990, 90 12 10 379 34.

Vermelde oprichters hebben onder elkaar een vereniging zonder winstgevend doel opgericht, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgesteld :

BENAMING, ZETEL, DOEL en DUUR

Artikel 1

De vereniging is opgericht onder de benaming " D & T Evenenenten en Organisatie's", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "D & T" of "D & T Events"

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Langstraat 14 E - 2260 Westerlo Tongerlo. Deze maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering naar iedere andere plaats in België.

Het adres van het gerechterlijk arrondissement : Arr, Turnhout.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

Het ondersteunen en organiseren van socio-culturele activiteiten, ter versterking en/of ondersteuning van de samenleving en het sociaal weefsel.

- van o

ï u l-G'r'íffie-' d

Du C s siiC t,

Het beoefenen, uitvoeren, organiseren en inrichten van socio-culturele activiteiten, waaronder muziek, theater, dans, animatie, toneel (niet beperkend opgesomd), alleen of in samenwerking.

Het nemen van initiatieven, het organiseren van evenementen m.b.t. muziek en -beleving.

Op 7e iaatste blz van Link B vermelden Recto Naam en hoedanigheca van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(enf bevoegd de vereniging stichtirg of o,. an sme ter aanzlpn van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening ~~~ ~l~ /L`'l~L 1( tee y ter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo22

Het stimuleren van, in het algemeen, de samenleving en in het bijzonder de jeugdige generatie's van de muzikale beleving.

Het tussenkomen, ondersteunen en/of begeleiden van andere evenementen.

Tot verwezenlijking van het doel kan de vereniging diverse commerciële activiteiten en manifestatie's organiseren, zonder beperking van locatie, aard en omvang.

De vereniging kan andere activiteiten en manifestatie's, zonder beperking van aard, omvang en plaats, organiseren ter ondersteuning en/of aanvulling van het

hoofddoel. De winsten en boni's voortvloeiend uit de bijkomende, ondersteunende en/of aanvullende activiteiten komen integraal toe aan de vereniging. De vereniging zal dan ook kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Alle beschikbare aan een v.z.w. wettelijk toegelaten middelen die de vereniging wenselijk of nuttig acht tot het bereiken van haar doel, kunnen aangewend worden eventueel in samenwerking met andere instellingen en/of vereniging, zo onder meer : het innen van vergoedingen en lidgelden en het aanvaarden van onroerende en roerende schenkingen, legaten of giften. Het staat de vereniging ook vrij alle roerende en onroerende goederen in eigendom of in huur te nemen.

Artikel 4

Het normaal dienstjaar van de vereniging loopt van 01 januari om te eindigen elk jaar op 31 december van het kalenderjaar. Het eerste dienstjaar gaat in op datum van de oprichting om te eindigen op 31 december 2013. De duur van de vereniging is onbeperkt, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

LEDEN, TOELATINGEN, UITTREDINGEN, AANWERVINGEN en BEDRIJVIGHEID Artikel 5

Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum is vastgesteld op drie. De eerste leden zijn deze zoals vermeld in bijgevoegde ledenlijst.

Een lijst waarin alle leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgave van hun voornamen en woonplaats, wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgave, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Artikel 6

Het is de taak van de algemene vergadering om nieuwe leden te aanvaarden of de regels op te volgen bij ontslag. De vereniging heeft werkende leden en toegetreden leden, de rechten en plichten van desgevallend toegetreden leden worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Bij wijziging in de samenstelling wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen de maand vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten, dit alles conform de wettelijke beschikkingen.

Artikel 7

Elk lid kan uit de vzw treden door het indienen van zijn ontslag bij de algemene vergadering bij aangetekend schrijven. Een lid dat zijn Iedenbijdrage - indien tot betaling werd overeengekomen - niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD22

vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval kan er voorzien worden in vervanging van dit lid voor de nog lopende termijn.

Het ontslag en de uitsluiting van de leden van de vereniging gebeurt verder overeenkomstig de geldende wetgeving en rechtsgebruiken.

Artikel 8

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit. Ze mogen geen opgaven, geen verantwoording van de rekeningen, geen teruggaven van bijdragen noch het leggen van zegels op het opstellen van een inventaris eisen.

Artikel 9

Alle leden zijn er toe gehouden een jaarlijkse bijdrage te storten/betalen, waarvan het bedrag door de raad van bestuur wordt vastgesteld - een bedrag dat binnen de perken van de begroting valt -, doch dat nooit meer dan 200 euro per jaar kan bedragen. De vereniging kan bovendien beschikken over vrijwillige bijdragen van leden en niet-leden, over schenkingen, en in het algemeen, over andere inkomsten en bezittingen van welke aard ook, waarvan de aanwending zal geschieden op voorstel en onder toezicht van de raad van bestuur.

Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of - bij een rechtspersoon - de naam, rechtsvorm en het adres van de zetel. Ook alle beslissingen over toetredingen, ontslagen, enz. van de leden moeten binnen de 8 dagen in dat register worden ingeschreven. Dit register is vrij te consulteren door de leden van de vereniging.

BEHEER, DAGELIJKS BESTUUR en RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 leden benoemd onder en door de leden van de algemene vergadering, voor een termijn van vier jaar, en door haar herroepbaar, bij gewone meerderheid van de algemene vergadering. Wanneer de vzw maar 3 leden telt mag de raad van bestuur bij uitzondering uit 2 personen bestaan, de raad van bestuur dient immers steeds kleiner te zijn dan de algemene vergadering. Een bestuurder is nooit automatisch ontslagnemend, een bestuurder werd benoemd, zal dus zijn ontslag krijgen of aanvragen.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn funktie waargenomen door de ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Artikel 13

De raad vergadert op uitnodiging van de voorzitter en/of de ondervoorzitter en/of de secretaris en/of de penningmeester. Hij kan slechts beraadslagen indien ten minste de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen met meerderheid van stemmen, behoudens de beslissingen waarvan sprake is in artikel 6 van onderhavige statuten. Beslissingen genomen ter voorbereiding van wijziging van de statuten - de statuten kunnen enkel definitief gewijzigd worden door de algemene vergadering - worden tevens steeds genomen met akkoord van 2/3 van de stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of bij zijn afwezigheid, van de ondervoorzitter, doorslaggevend. Ze worden opgesteld onder vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en de secretaris, en ingeschreven in een speciaal register. De uittreksels, die moeten worden overlegd, en alle andere akten worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De leden van de raad kunnen hun bevoegdheden tijdelijk bij schriftelijke volmacht ter vertegenwoordiging overdragen aan een ander lid van de raad van bestuur. Ieder lid van de raad van bestuur kan slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 14

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te leiden, met inbegrip ondermeer van het verwerven, ruilen of vervreemden van alle roerende en onroerende goederen, alsmede het afsluiten of toestaan van huurkontrakten, zelfs voor meer dan negen jaar, het benoemen en ontslaan van alle agenten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging, met uitsluiting van de bevoegdheden, die de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering van de leden voorbehoudt. Indien personen buiten de vereniging worden gemachtigd om de vereniging te verbinden, mits akkoord van 2/3 meerderheid van de algemene vergadering, dan zal deze beslissing bekendgemaakt worden via een neerlegging in het administratief dossier op de griffie van de rechtbank.

Artikel 15

De raad mag het dagelijkse bestuur van de vereniging met gebruik van de handtekening voor dit bestuur overdragen aan een afgevaardigde-bestuurder of een directeur gekozen, en stelt zijn machten en eventuele wedde en/of vergoeding vast. Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door 2 bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 16

De rechtsvorderingen, zowel als aanlegger dan als verweerder, worden ingesteld en verdedigd, in naam en voor rekening van de vereniging, door de raad van bestuur op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of de afgevaardigde-bestuurder / directeur. De daartoe gevolmachtigde lasthebbers zijn bevoegd om alleenhandelend procedures in kort geding of op wijze van het kort gedind in te leiden, zonder dat zij van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING

Artikel 17

De algemene vergadering is een soevereine macht van de vereniging. Worden aan haar bevoegdheden voorbehouden:

a. de wijziging van de statuten

b. de benoeming, de afzetting en de herroeping van de bestuurders

c. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d. de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e. de vrijwillige ontbinding van de vereniging en aanstelling van vereffenaar bij gelijke welke ontbinding, inclusief de bepaling van zijn bevoegdheden

f.. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren

g.. de uitsluiting van de leden, overeenkomstig art. 7 van onderhavige statuten

h. alle beslissingen die de machten van de raad van bestuur te boven gaan en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 18

Er moet ieder jaar tenminste 1 algemene vergadering gehouden worden uiterlijk in de loop van de maand juni van het kalenderjaar volgend op het werkingsjaar. De vereniging kan op ieder ogenblik een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen, op beslissing of vraag van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste 115 van de leden. ledere algemene vergadering zal gehouden worden op de data, het uur en de plaats zoals vermeld zal worden in de uitnodiging, bij voorkeur op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 19

De algemene vergadering wordt uitgenodigd door de raad van bestuur bij gewone brief gericht aan ieder lid, ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering en ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld. Buiten de gevallen voorzien in de wetgeving kan de vergadering geldig beslissen over punten die niet op de agenda voorkomen.

Artikel 20

leder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich door een mandataris, eveneens lid van de vereniging, laten vertegenwoordigen. leder lid mag slechts houder zijn van 1 volmacht. Toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 21

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of in zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 22

Artikel 22

Behoudens in de gevallen waarin de wet er anders over beslist, is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden weze, en de beslissingen worden genomen met de meerderheid van de stemmen, behoudens uitdrukkelijk in de statuten en/of volgens wettelijke voorschriften anders bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of bij zijn afwezigheid, van de ondervoorzitter, doorslaggevend. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register van de akten van de vereniging, onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden er, zonder verplaatsing, inzage van kunnen nemen.

Artikel 23

De wijzigingen van de statuten, een bevoegdheid van de algemene vergadering, gebeuren overeenkomstig de wettelijke bepalingen, steeds met een akkoord van minimum 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, en steeds met minimaal akkoord volgens onderhavige statuten. Een doelwijziging kan slechts gebeuren met 4/5 meerderheid goedkeuring van de algemene vergadering.

JAARREKENING EN BEGROTINGEN

Artikel 24

De vereniging zal een boekhouding voeren minimaal op eenvoudige wijze, op basis van ontvangsten en uitgaven. Evenwel moet een boekhouding, inclusief opmaak en openbaarmaking van een jaarrekening, worden gevoerd conform de wet van 17 juli 1975 (boekhouding van ondernemingen) indien wettelijke voorwaarden hiertoe vervuld zijn.

Artikel 25

Niettegenstaande de verplichtingen volgens voorgaand art. van onderhavige statuten zullen de rekeningen van het afgelopen jaar (dienstjaar) en de begroting van het volgende dienstjaar steeds jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die daartoe samen wordt geroepen op datum bepaald in de statuten, doch steeds binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar, dan worden ook de rekeningen en de begroting voorgelegd aan de algemene vergadering, ter goedkeuring.

Artikel 26

De algemene vergadering kan onder haar leden een commissaris aanwijzen belast met de verificatie van de rekeningen van de vereniging en het overleggen van een jaarverslag. Hij wordt dan desgevallend benoemd voor 4 jaar en is herkiesbaar. In de wetten, gebruiken of voorschriften anders voorschrijven of op uitdrukkelijke vraag van derden-realties kan de funtie van commissaris ook toegewezen worden aan deen derde-deskundige, steeds voor een termijn van maximum 4 jaar, mogelijk korter. Ook zijn mandaat, hetwelke door de algemene vergadering zal worden bekrachtigd is hernieuwbaar.

De hierbij verplicht aangestelde commissaris met dan lid zijn van het instituut der bedrijfsrevisoren en wordt benoemd door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Nl0D22

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 27

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur opgemaakt worden en zal dan ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Dit reglement regelt desgevallend verder alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering - op voorstel van de raad van bestuur - aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

WIJZIGINGEN, ONTBINDING en VEREFFENING

Artikel 28

ledere wijziging van de statuten moeten gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad en volgens de wetteljke beschikkingen en voorschriften. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van de bestuurders der vereniging.

Artikel 29

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een vereniging met gelijkaardige doelstellingen. Deze beslissingen alsmede deze naar het beroep en adres van de vereffenaar(s) zullen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

ADMINISTRATIEF

Artikel 30

Volgens de wettelijke beschikkingen en voorschriften is de vereniging gehouden tot desgevallende vervollediging van informatie en gegevens met betrekking tot opmaak en bijhouden van het administratief dossier. Per griffie en volgens de wettelijke beschikkingen en voorschriften zal een administratief dossier worden bijgehouden met a.m. volgende stukken :

-volledige statuten van de vereniging

- akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van de beheerders-bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en van de commissarissen

- een kopie van het register van de leden

- de beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars en eventueel de rechterlijke beslissingen

- de jaarrekeningen van de verenigingen

- de wijzigingen in de akten

- de gecoördineerde tekst van de statuten en de wijzigingen ervan.

Verder zal de vereniging zich steeds schikken naar de desgevallende wetswijzigingen en veranderingen met betrekking tot de vereniging.

Moo22

,Vpor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het Artikel 31

Belgisch

Staatsblad Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld volgens de

geldende wettelijke beschikkingen en voorschriften, volgens de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Aldus opgemaakt te Westerlo, dd. 13 11 2012, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

LEDENLIJST en BENOEMINGEN van de bestuurders, in alfabetische volgorde, allen aanvaarden.

Wordt gekozen als voorzitter uit de bestuurders der vereniging :

- Dhr. Ceulemans Kevin, Langstraat 14 e - 2260 Westerlo, 91 07 10 133 72

Wordt gekozen als ondervoorzitter

- Dhr. Verrezen Zander, Ilsestraat 86 - 2260 Westerlo, 90 12 10 379 34

Wordt gekozen als secretaris - penningmeester :

- Dhr, Ceulemans Thomas, Langstraat 14 e - 2260 Westerlo 93 07 16 211 50

Op de Laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedan.ignetd ,aan de instrumenterende notarns hetvi van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting oe organisme ten aanzien vac derden te vertegenwoordigen

eeeetzto %fe,e4f, GG a

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
D & T EVENEMENTEN EN ORGANISATIE'S, AFGEKORT…

Adresse
LANGSTRAAT 14 E 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande