DA VINCI


Dénomination : DA VINCI
Forme juridique :
N° entreprise : 556.980.631

Publication

11/08/2014
ÿþRechtsvorm: COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID MET EEN SOCIAAL OOGMERK

Zetel MIKSEBAAN 264,2930 BRASSCHAAT

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING  STATUTEN - BENOEMINGEN

Het blijkt uit een akte verleden in het jaar tweeduizend veertien, de dertigste juli, voor Meester Chris Celis, notaris te Brasschaat, dat een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk werd opgericht door:

1. De vereniging zonder winstoogmerk "DIENSTEN- EN BEGELEIDINGSCENTRUM OPENLUCHTOPVOEDING", gevestigd te 2930 Brasschaat, Miksebaan 264,

Ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0406.677.746 (Antwerpen).

2. De heer VAN dER LINDEN Benny Frans Irène, geboren te Puurs op vier augustus negentienhonderd éénenvijftig, gekend bij het Belgisch rijksregister onder nummer 610804 389 36, wonende te 2070 Zwijndrecht, Kapellenkouter 76.

3. De heer VAN BAELEN Jean-Pierre François Corneel, geboren te Lommel op tien juni negentienhonderd éénenzestig, gekend bij het Belgisch rijksregister onder nummer 610610 281 63, wonende te 2960 Brecht, Schotensteenweg 104 B.

UIT DEZE AKTE BLIJKT VERDER NOG HET VOLGENDE:

RECHTSVORM  NAAM:

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk. Haar naam is "Da Vinci".

Da Vinci cvba-so heeft een sociaal oogmerk en de vennoten streven een beperkt vermogensvoordeel na.

De woorden "coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk" of de afkorting "cvba-so" moeten in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap die naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL:

De zetel van Da Vinci cvba-so is gevestigd te 2930 Brasschaat, Miksebaan 264.

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Had Willd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

31 JULI 20I4

ardelrino.Antwerpen

Gime

-



41111111111,11111M1111

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DA VINCI

(verkort)

556" 980.63

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

-

't

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij beslissing van de Raad van Bestuur mag Da Vinci cvba-so bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in België en in het buitenland.

DOEL:

Da Vinci cvba-so heeft tot doel, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening, het uitbaten van een horecagelegenheid in haar meest uitgebreide betekenis.

Da Vinci cvba-so kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Daartoe kan Da Vinci cvba-so samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Da Vinci cvba-so kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

Da Vinci cvba-so kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

SOCIAAL OOGMERK:

Het sociaal oogmerk dat door Da Vinci cvba-so via haar activiteiten wordt nagestreefd is:

-het bieden van een zinvolle dag-: en vrijetijdsbesteding voor personen met een handicap

-het bevorderen van een positieve beeldvorming van personen met een handicap

-de zorg voor en door personen met een handicap.

DUUR:

Da Vinci cvba-so wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  AANDELEN  PLAATSING  STORTING:

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan tweehonderdvijftigduizend euro (¬ 250.000).

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft ten gevolge van bijneming of terugneming van aandelen of ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten.

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam. Elk aandeel moet worden volgestort en de nominale waarde van een aandeel bedraagt honderd euro (¬ 100).

Het vast maatschappelijk kapitaal van de vennootschap ten bedrage van

tweehonderdvijftigduizend euro is volledig geplaatst; tevens werd reeds op tweehonderd euro aan variabel kapitaal ingeschreven bij de oprichting; het totaal bedrag van tweehonderdvijftigduizend tweehonderd euro werd volledig volstort door inbreng in geld zoals blijkt uit het aan de notaris voorgelegde bankattest.

BESTUUR  BENOEMING BEZOLDIGING  BEVOEGDHEID:

Da Vinci cvba-so wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit maximaal 9 bestuurders, al dan niet vennoten, benoemd door de Algemene Vergadering.

Bestuurders worden door de Algemene Vergadering van vennoten benoemd voor een termijn van maximaal zes jaar. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De Algemene Vergadering mag een bestuurder op elk ogenblik zonder vooropzeg ontslaan; dit ontslag dient gemotiveerd te worden.

Het mandaat van de bestuurders is in principe onbezoldigd. Er kan een onkostenvergoeding worden toegekend.

De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter. ln geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt de Raad van Bestuur door de oudste bestuurder voorgezeten.

Ingeval een plaats van bestuurder vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders een voorlopige vervanger benoemen.

De benoeming moet aan de eerstvolgende Algemene Vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd.

De nieuwe bestuurder doet het mandaat uit van de persoon die hij vervangt.

" De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van Da Vinci cvba-so te Verwezenlijken. Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene Vergadering behoort tot haar bevoegdheid.

ci) De Raad van Bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn

re

bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van Da Vinci cvba-so delegeren aan één of meer personen, al dan niet lid van de Raad van Bestuur, met de titel van gedelegeerd bestuurder. Deze personen treden afzonderlijk, gezamenlijk of

r" I als college op, zoals bepaald wordt door de Raad van Bestuur.

Verder mag de Raad van Bestuur voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Deze delegaties dienen duidelijk genoteerd te worden in het verslag van de Raad van

e Bestuur.

.9

e VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID:

e

ri)

Afgezien van bijzondere delegaties wordt Da Vinci cvba-so tegenover derden en in rechte

re geldig vertegenwoordigd door twee personen waarvan de ene de voorzitter of de gedelegeerd bestuurder is en de andere een lid van de Raad van

P: Bestuur.

ALGEMENE VERGADERING  STEMRECHT:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile vennoten.

DL

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

P:

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen

zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of zij die tegenstemmen.

De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen, ten laatste op éénendertig mei om 20 uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de kwijting aan de bestuurders en in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Een wijziging aan de statuten kan slechts goedgekeurd worden door een 3/4 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Wanneer de Algemene Vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in het onder de artikels 3 en 4 geformuleerde doel en sociaal oogmerk van Da Vinci cvba-so moeten, opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen, de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moeten de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal. Een wijziging van het doel of van het sociaal oogmerk is alleen dan aangenomen wanneer zij ten minste 415 van de stemmen heeft gekregen.

EIK aandeel geeft recht op één stem. Evenwel mag niemand aan de stemming in de algemene vergadering deelnemen met meer dan één tiende van de stemmen verbonden aan de op de vergadering vertegenwoordigde aandelen.

BOEKJAAR:

Hot boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar. Het boekjaar begint op één januari en" eindigt op eenendertig december van elk jaar. Uitzonderlijk begint het

" éerste boekjaar op de dag van oprichting en zal eindigen op 31 deceMber van het daarop volgende jaar.

BESTEMMING VAN DE WINST:

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over de bestemming van het saldà van de nettowinst:

1.minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal;

2.minstens dertig percent wordt afgenomen voor de vorming van een beschikbare reserve, opgericht teneinde het sociaal oogmerk van Da Vinci cvba-so te ondersteunen;

3.het overblijvende saldo kan warden uitbetaald als een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen. Het toegekende percentage op de aandelen kan maximum datgene zijn dat is vastgesteld in de voorwaarden tot erkenning als coöperatie voor de Nationale Raad voor de Coöperatie. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door de Raad van Bestuur vastgesteld.

VEREFFENING - SLOTAFREKENING:

De wijze van vereffening en de aanduiding van de vereffenaar wordt bepaald door de Algemene Vergadering. De vereffenaar treedt pas in functie na bevestiging van de aanstelling door de rechtbank van koophandel.

De vereffenaar beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikelen 183 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Na betaling van de schulden en kosten van Da Vinci cvba-so zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de uitbetaling van de aandeelhouders overeenkomstig artikel 16.

Hot overblijvende liquidatiesaldo krijgt een bestemming die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van Da Vinci cvba-so.

"

De aandelen geven geen recht op enige andere uitbetaling dan voorzien in artikel 16. In geval het vermogen van Da Vinci cvba-so ontoereikend is om de vennoten uit te betalen overeenkomstig artikel 16, geschiedt de betaling pondspondsgewijze.

OVERGANGSBEPALINGEN:

1.Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en eindigt op éénendertig december tweeduizend vijftien.

2.De eerste jaarvergadering wordt gehouden In tweeduizend zestien.

3.Alle handelingen en daden, die voor rekening van de ven-inoot-ischap in oprichting zijn uitgevoerd sedert 1 maart 2014 en de daaruit voort-Ivioeiende verbintenissen, worden geacht van rechtswege en oorspronkelijk te zijn aange-'gaan door de bij deze opge-irichte vennootschap.

Deze bekrachtiging van rechtswege zal enkel van toepassing zijn onder de opschortende voorwaarden van:

- de verwezenlijking van de aangegane verbintenissen;

." de neerleggIng van het uittreksel uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

1.

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING:

benoeming bestuurders:

Worden benoemd tot bestuurders voor een termijn van zes jaar

 de heer VAN dER LINDEN Benny, voornoemd, die aanvaardt, vertegenwoordigd als gezegd.

- mevrouw FAVYTS Fanny Monique Claudine, wonende te 2850 Boom, Vredestraat 25.

- de heer LAFORCE René Victor Gerard, wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Jozef

r" I

Buerbaumstraat 62, die aanvaardt.

- mevrouw LIEVEYNS Saskia Adriana Peter, wonende te 2800 Mechelen, Grote

ª% " Nieuwedijkstraat 39.

et

- de heer VAN MOER Jan Germain, wonende te 2050 Antwerpen, Thonetlaan 6, die aanvaardt.

e

e - de heer VERELST Marc Frans Maria, wonende te 1730 Asse, Wolfrot 2, die aanvaardt. ri)

cà - de heer VERSCHUEREN Leon Camille José, wonende te 2900 Schoten, Louis Vervoortlaan

16.

et1 Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering.

BIJZONDERE VOLMACHT.

e Bijzondere volmacht wordt verleend met recht van indeplaatsstelling aan; Diny De Breuck,

wonende te 2900 Schoten, Kleine Eikendreef 31, teneinde:

et1

a)inschrijving te vorderen in of van het rechtspersonenregister, kruispuntbank en ondernemingsloket ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel;

bjeventuele inschrijving van deze vennootschap te vorderen als belastingplichtige bij het beheer van de Belastingen op de Toegevoegde Waarde.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Voor ontledend uittreksel, uitgereikt vbbr registratie, enkel om te dienen voor neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel





Chris Celis, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd : afschrift akte, volmacht.









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

12/11/2014
ÿþMod Wad t t.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iMnium~muw~m~Hm~i~~u

*19205709"

RecntGank van koophandel

Antwerpen

31 OKT. 2014

afdeling Antwerpen

Ondenneringsnr : 556.980.631

Benaming

(voluit) : DA VINCI

(verkort)

Rechtsvorm : COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID MET EEN SOCIAAL OOGMERK

Zetel : MIKSEBAAN 264, 2930 BRASSCHAAT

(volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMINGEN BESTUURDERS - VERDELING MANDATEN

De Raad van Bestuur van Da Vinci CVBA-so, bijeen in gewone zitting op 25 september 2014 heeft volgende aanstelling goedgekeurd:

Benoeming bestuurder voor een termijn van zes jaar:

- de heer VAN BAELEN Jean-Pierre, F.C., wonende te 2960 Brecht, Schotensteenweg 104E (gedelegeerd

bestuurder)

Overige bestuurders:

- de heer Van der Linden Benny, wonende te 2070 Zwijndrecht, Kapellenkouter 76 (voorzitter)

- mevrouw Favyts Fanny M. C., wonende te 2850 Boom, Vredestraat 25 (bestuurder)

- de heer Laforce René V. G., wonende te 2170 Antwerpen (Merksem), Jozef Buerbaumstraat 62

- mevrouw Lieveyns Saskia A. P.,wonende te 2800 Mechelen, Grote Nieuwedijkstraat 39

- de heer Van Moer Jan G., wonende te 2050 Antwerpen, Thonetstraat 6

- de heer Vereist Marc F. M., wonende te 1730 Asse, Wolfrot 2

- de heer Verschueren Leon C. J, wonende te 2900 Schoten, Louis Vervoortlaan 16

Van der Linden Benny

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DA VINCI

Adresse
MIKSEBAAN 264 2930 BRASSCHAAT

Code postal : 2930
Localité : BRASSCHAAT
Commune : BRASSCHAAT
Province : Anvers
Région : Région flamande