DANSA!PEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSA!PEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.772.255

Publication

09/09/2013
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ne8rece ri 5.9 ~ ûc? RachtDCOf

wan Koophande open op

AUG. 2G13

Gri 1e

i i *13138125* 11 0

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit) ; dansAlpen

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Pothoekstraat 42, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : STATUTEN

STATUTEN dansAlpen, VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

537.7.72 .255;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

benaming . dansAlpen

rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

zetel ; Pothoekstraat 42, 2060 Antwerpen

Artikel 1

De vereniging werd opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk onder de naam dansAlpen op

08/07/2013 te Antwerpen door.

1.De Heer Robert Florine François Vervaet, Pothoekstraat 48, 2060 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 13/08/40.

2.Mevrouw Caroline Yvonne Kristin Van Roost, Potgieterstraat 20, 2060 Antwerpen, geboren te Leuven op 25110168,

3.De Heer Ronald Mathilde Jozef De Clopper, Potgieterstraat 20, 2060 Antwerpen, geboren te Berchem op 24/04/1958.

Artikel 2

De statuten werden opgesteld overeenkomstig met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgische Staatsblad van 1 juli 1921 , en zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004, hierna genoemd de V&S-wet.

De vzw draagt de naam: dansAlpen

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of

gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk." Of de afkorting 'vzw',

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd te Pothoekstraat 42, 2060 Antwerpen. De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur, Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De raad van bestuur kan centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten,

Artikel 4

De vzw heeft tot doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1)het organiseren van regelmatige danstrainingen, workshops en cursussen voor professionele, semiprofessionele en amateurdansers, gegeven door ervaren dansdocenten, choreografen, pedagogen en specialisten uit binnen  en buitenland

2)het in contact brengen van een breed publiek met een grootte waaier aan dansstijlen en hun vertakkingen onder de vorm van regelmatige danslessen maar ook via workshops, voorstellingen, toonmomenten, proeflessen, opendeurdagen, flashmobs, in-situ projecten of installaties enz.

3)het aanmoedigen van samenwerkingen tussen dans en andere kunstdisciplines en media

4)het organiseren of deelnemen aan cultuurmanifestaties waarvan de oorsprong enige relevantie met de werking van dansAlpen biedt, openstaand voor professionele, semiprofessionele -en amateurkunstenaars 5)het organiseren van culturele, sociaal-culturele projecten waarvan dans de oorsprong is

6)het samenwerken in het organiseren van projecten met culturele en sociaal-culturele verenigingen 7)opzetten van uitwisselingsprojecten met vergelijkbare danswerkplaatsen in het binnen en buitenland. 8)het produceren van artistieke activiteiten in binnen - en buitenland

9)het bieden van een kader waarbij andere artiesten professioneel-, semi-professioneel of amateurs, individueel of in collectief aan hun eigen projecten, waarvan de oorsprong enige relevantie met de werking van 'het dansAlpen' biedt, kunnen werken

10)het promoten, verspreiden en verkopen van het werk gecreëerd onder de voogdij van dansAlpen (professioneel, semiprofessioneel of amateurs, individueel of collectief werk) in binnen- en buitenland.

Aldus kan zij aile initiatieven nemen en handelsactiviteiten uitvoeren die daarmee verbonden zijn, in zoverre zij het hoofddoel helpen realiseren.

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikelti Leden

De vereniging omvat werkende leden en aangesloten leden. Het ledental is onbegrensd en op een minimum

van drie werkende leden vastgesteld.

Werkende leden zijn de leden van de Raad van Bestuur en alle natuurlijke personen waarvan het voorstel

tot toelating door de eenvoudige meerderheid van de Raad van Bestuur wordt geratificeerd.

Enkel de werkelijke leden genieten van de totaliteit van de rechten die aan de vennoten, door de wet en

deze statuten worden verleend.

Aangesloten leden zijn de personen die hun steun willen brengen of aan de activiteiten deelnemen van de

vereniging.

De aangesloten leden worden op basis van een fiche van kandidatuur toegelaten die door de Raad van

Bestuur wordt opgesteld en zij hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Rechtspersonen kunnen alleen als aangesloten leden toegelaten worden.

Artikel 7 Ontslag

Het ontslag van de werkende en aangesloten leden is geregeld door de wet. Het lid kan zich terugtrekken

door een schrijven gericht aan de Raad van Bestuur, waarbij hij de redenen rechtvaardigt.

Artikel 8 Uitsluiting

De Raad van Bestuur besluit over de uitsluitingsvoorstellen van werkende of aangesloten leden, neer te leggen op de eerstvolgende Algemene Vergadering, op basis van de bekende of gerapporteerde feiten. Het lid, bedreigt met uitsluiting heeft het recht van te voren te worden gehoord door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan eveneens een werkend of aangesloten lid opschorten voor een periode die hen gerechtvaardigd lijkt.

ln alle geval dient de Raad van Bestuur zijn beslissing te motiveren en het uitgesloten lid kan niet-opschortend in beroep gaan bij de volgende Algemene Vergadering die zich uitspreekt als laatste instantie met meerderheid van stemmen, aanwezig of vertegenwoordigt.

Het onstlagnemend lid, het opgeschort of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen en de rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het Sociaal Fonds van de vereniging.

Artikel 9 Bijdragen

De werkende leden en de aangesloten leden betalen elk sociaal jaar een bijdrage die door de Raad van Bestuur wordt bepaald. De leden verlenen aan de vereniging de actieve bijstand van hun capaciteiten en hun toewijding.

Over de geschillen betreffende de bijdrage wordt op de Algemene Vergadering een beslissing genomen. De jaarlijkse sociale bijdrage is op een maximum van duizend euro vastgesteld.

Artikel 10 Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur samengesteld uit minimum drie werkende leden,

die door de Algemene Vergadering worden benoemd.

Hun mandaat is voor onbepaalde duur. Het vindt eind op overlijden, ontslag of herroeping.

Een afwezig lid van de Raad van Bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een door hem gekozen

werkend lid of de gevolgmachtigde.

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tenzij anders vermeld, neemt de Raad van Bestuur zijn beslissingen op basis van de meerderheid van de aanwezige leden.

Een proces verbaal wordt opgesteld door de Seoretaris en getekend door de Voorzitter of de gevolmachtigde, Elk lid, aanwezig of afwezig, krijgt een kopie van het originele exemplaar. Het origineel dient te warden bewaard op het kantoor. De beraadslagingen zijn geheim en de uitreksels worden doorgegeven aan de betrokken personen. Een jaarlijks verslag wordt voorgesteld aan de Algemene Vergadering door de Voorzitter of de gevolgmachtigde en de uittreksels van de processen verbaal kunnen er worden geïntegreerd.

In geval van een vacant staand mandaat kan de Raad van Bestuur, door eenvoudige meerderheid van aanwezige cf vertegenwoordigde leden, een bestuurslid ad interim benoemen om het vacante mandaat in te vullen.

Deze benoeming dient voorgelegd te worden ter bekrachtiging op de eerstvolgende Algemene Vergadering,

Artikel 11 Benoeming en macht van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wijst binnen zijn leden een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester aan, In geval van verdeeldheid onder de stemming van de beraadslaging, zal de stem van het oudste aanwezig lid van de Raad van Bestuur doorslaggevend zijn.

De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden voor het bestuur en het administratie van de vereniging.

De Raad van Bestuur beheerd de vereniging volgens de wet. Alles wat niet bepaald wordt door de huidige statuten voor de wet of voor de Algemene Vergadering is de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuurd benoemd en herroept de personeelsleden en stelt hun lonen vast.

Artikel 12 Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur het dagelijks bestuur van de vereniging toewijzen aan een Afgevaardigd bestuurder. Deze persoon dient lid te zijn van de Raad van Bestuur, waar de Raad van Bestuur zijn macht en honorarium bepaalt. De Raad van Bestuur kan eveneens alle bevoegdheden toewijzen aan een gevoigmachtigde uit een lid van de vereniging naar keuze. De akten die de vereniging binden worden getekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of de gevolgmachtigde, die zich ten aanzien van derden hun bevoegdheden niet moeten verantwoorden.

Het optreden in rechte zowel in verdediging ais eisende partij worden toegewezen en ondersteund in naam van de vereniging door de vertegenwoordigde Raad van Bestuur, tenzij anders bepaald door de Voorzitter of de gevolgmachtigde.

Artikel 13 Verantwoordelijkheid

De leden van de Raad van Bestuur gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan door hun functie en zij

zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Artikel 14 Algemene vergadering

De Algemene vergadering van de vereniging vergadert éénmaal per jaar op de maatschappelijke zetel of elke andere plaats, vermeld in het oproepingsbericht van de Raad van Bestuur,

De oproepingsberichten bevatten de agenda en worden opgesteld door de raad van bestuur en minstens 8 kalenderdagen op voorhand verzonden. Ze worden via e-mail, onder de naam van de Raad van Bestuur verstuurt, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of zijn gevolmachtigde of bij gebrek door het oudste lid van de aanwezige [eden van de Raad van Bestuur.

In geval van verdeeldheid der stemmen is de stem van de Voorzitter (of de gevoigmachtigde) doorslaggevend, tenzij deze stemming hem betreft. In dit geval is de stem van het oudst aanwezige, werkend lid doorslaggevend.

De beslissingen van de Algemene Vergadering en de processen verbaal hieromtrent worden bewaard op het kantoor (administratieve zetel), Ze worden ondertekend door de Voorzitter of de gevolgmachtigde. Uittreksels worden overhandigt aan alle leden of derden die daarom vragen met gegronde redenen. Zij worden voor conform uittreksel door de Voorzitter of de gevolmachtigde ondertekend.

Artikel 15 Huisreglement

Een huisreglement zal door Raad Van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgelegd kunnen worden, Wijzigingen in dit reglement kunnen worden aangebracht door een Algemene Vergadering die zich uitspreekt door eenvoudige meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 16 Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging begint op één januari en eindigt op énendertig december.

Het eerste boekjaar vangt aan op 08/07/2013 en eindigt 31/12/2014.

Artikel 17 Jaarrekening en budget

Zowel de jaarrekening als het budget worden jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene

Vergadering,

Artikel 18 Ontbinding

MOb 2.2

a

tt Voorbehouden

aan het

Belgisch

.Staatsblad

Luik B - Vervolg

Ais de vereniging besluit te ontbinden zal de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aanwijzen die verantwoordelijk zijn voor het bestuur en de vereffening van de ontbonden vereniging. De Algemene Vergadering bepaald zijn/hun machtigingen en zijn/hun honorarium.

Het netto vermogen, na liquidatie en eventuele belastingen, zal bestemd zijn voor een vereniging, een stichting of instelling die dezelfde doeleinden van vereniging dansAlpen nastreven. ln geval verschillende verenigingen in overweging worden genomen, zal de Algemene Vergadering een beslissing nemen.

Artikel 19

Voor alles waarin deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de V&S-wet, zijn uitvoeringsbesluiten evenals de algemene gerechtelijke procedure, het huishoudelijke reglement en de gebruiken op dit gebied van toepassing.

Proces verbaal van de Raad van Bestuur van dansAlpen op 08/07/2013

" De raad van bestuur heeft op de vergadering van 08/07/2013 overeenkomstig de statuten beslist dat de taakverdeling binnen de raad van bestuur als volgt worden uitgeoefend:

1. Voorzitter

De Heer Robert Morille François Vervaet, Pothoekstraat 48, 2060 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 13/18/40

2. Secretaris :

Mevrouw Caroline Yvonne Kristin Van Roost, Potgieterstraat 20, 2060 Antwerpen, geboren te Leuven op 25/10/68.

3.Penningmeester :

De Heer Ronald Mathilde Jozef De Clopper, Potgieterstraat 20, 2060 Antwerpen, geboren te Berchem op 24/04/1958

" De Raad van Bestuur wijst als gevolmachtigde van de vereniging aan:

De Heer Erwin WALTERS, Pothoekstraat 42, 2060 Antwerpen geboren te Sint-Niklaas op 1/02/1976

Mevrouw Philine JANSSENS, Pothoekstraat 42, 2060 Antwerpen geboren te Oostende op 12/11/1981

" De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Antwerpen, 08/07/2013

De voorzitter,

Robert Vervaet



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DANSA!PEN

Adresse
POTHOEKSTRAAT 42 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande