DANSCLUB RAVELS WEELDE POPPEL, AFGEKORT : DC RWP

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSCLUB RAVELS WEELDE POPPEL, AFGEKORT : DC RWP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.730.321

Publication

26/11/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Moo 2.2

Ull'iI'iV~9~IIMWWEN~IWII'ANN

+192135

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr: 0846.730.329

Benaming

(voluit) : Dansclub RWP

(verkort) : DC RWP

Rechtsvorm : WW

Zetel : H t1C. A&0Z-5  42.3&) E?Jo veXJA

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel en beindiging en benoeming van bestuurders.

De Algemene Vergadering van 16-06-2014 bevestigt het ontslag van volgende bestuurders:

Het ontslag van mevrouw Marleen Renders 58081933083, Molenzicht 25 2380 Ravels als bestuurslid. Het ontslag van de heer Andreas Goos 60071624502, Molenzicht 25 2380 Ravels als bestuurslid.

De maatschappelijke zetel wordt verplaatst per 16-06-2014 naar volgend adres: Hulstbos 37 2380 Reve%s

De Algemene Vergadering benoemde Davy Claes tot voorzitter en Annemie Somers tot ondervoorzitter.

16juni2014

Leen Hoefnagels Penningmeester

1Veargelegn ter grtífze van de

RECHTBANK VAN KOOPkIA1MLL

17 NOV. 21314

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

ne Griffe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/06/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnummer:

Benaming

(Voluit): Dansclub Ravels, Weelde, Poppel

(Verkort): DCRWP vzw

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Molenzicht 25 2380 Ravels

Onderwerp akte: Oprichting vzw  benoeming bestuurders

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen:

1. Claes Davy Adres: Wezelakkers 49 2360 Oud  Turnhout

2. Hoefnagels Leen Adres: Wezelakkers 49 2360 Oud  Turnhout

3. Renders Marleen Adres: Molenzicht 25 2380 Ravels

4. Goos André Adres: Molenzicht 25 2380 Ravels

5. De Schinkel Dirk Adres: Hulstbos 37 2380 Ravels

6. Somers Annemie Adres: Hulstbos 37 2380 Ravels

Is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigd en voor allen die later nog effectief lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten, onder de voorwaarden opgenomen in deze statuten:

STATUTEN

TITEL I  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Art. 1. De vereniging draagt de naam Dansclub Ravels Weelde Poppel vzw

Al de akten, facturen, aankondigingen uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk .

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Molenzicht 25 2380 Ravels De vereniging bestaat aldus onder het gerechtelijke arrondissement Turnhout. De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: de danssport te bevorderen en informatie over dans te verstrekken. Tot de

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Dansclub Ravels Weelde Poppel

(afgekort) : DC RWP

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Molenzicht 25

2380 Ravels

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12303351*

Luik B

0846730321

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

20-06-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

activiteiten waarmee het doel nagestreefd wordt, behoren onder meer:

· Danslessen aanbieden

· Deelnemen aan wedstrijden

· Stages

· Deelnemen aan sportieve activiteiten van de Gemeente Ravels

Deze opsomming is niet limitatief. Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

TITEL II  LEDEN

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. Alleen de effectieve leden genieten de volle maatschappelijke rechten en nemen deel aan het bestuur van de vereniging. (Algemene vergadering stemrecht, en verkiesbaarheid tot de raad van bestuur.)

Art. 6 De effectieve leden zijn:

A: de oprichters

B: De personen die op voorstel van tenminste twee effectieve leden als effectief lid worden aanvaard door de raad van bestuur.

De toegetreden leden:

A: zijn zij die jaarlijks lidgeld betalen om te mogen deelnemen aan de activiteiten van de vzw.

B: worden dus niet jaarlijks uitgenodigd op de Algemene Vergadering.

Art. 7 Het ontslag, de schorsing en uitsluiting van de leden gebeurt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 8 De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De uisluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met de meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De leden dienen zich e houden aan de statuten en aan het huisreglement van inwendige orde. De raad van bestuur kan de effectieve of toegetreden leden die zich aan een zware overtreding van de statuten, het huisreglement van inwendige orde of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Art. 9 De effectieve en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan 250 euro (index juli 2009: 110,97) Deze maximum bijdrage kan enkel op basis van de consumptie index worden aangepast.

Art. 10 Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijke bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of vergoedingen eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 11 De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

TITEL III - DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Art. 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

De bevoegdheden van de Algemene vergadering zijn:

1. De wijzigingen van de statuten (zullen geschieden overeenkomstig artikel acht van de wet op de vzw dd. 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.)

2. De benoeming en afzetting van de bestuurders

3. De kwijting aan de bestuurders

4. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

5. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

6. De uitsluiting van leden

7. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art. 14. De algemene vergadering genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de 6 maanden na 1 januari. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping die door de raad van bestuur opgesteld en verzonden wordt. De oproeping bevat ook de agenda. Elk punt dat schriftelijk door minstens één twintigste van de effectieve leden wordt aangebracht, moet op de agenda komen. Alle effectieve leden moeten op de vergadering worden uitgenodigd.

Art. 15 De algemene vergadering:

- Neemt kennis van alle problemen die haar worden voorgelegd door de raad van bestuur of door één vijfde der effectieve leden.

- Overloopt de agenda die wordt vermeld in het oproepingsbericht, dat minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief wordt gestuurd.

- Beraadslaagt over de punten ingeschreven op de dagorde, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden zij in gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde lede. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de Wet van 27 juni 1921  Statutenwijziging vereist een aanwezigheidsquotum (AQ) van 2/3 en een beslissing quotum (BQ) van 2/3; uitsluiting van leden vereist geen AQ maar een BQ van 2/3: ontbinding of omzetting van een vzw of aanpassing van het doel van een vzw vereist een AQ van 2/3 en een BQ van 4/5 in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. Wanneer in bovenvermelde gevallen het nodige aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden niet bereikt wordt, kan een nieuwe algemene vergadering worden samengeroepen minimum 15 dagen later. Op die nieuwe algemene vergadering kan gestemd worden, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden zijn.

Art. 16

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts één enkel lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Art. 17

De beslissingen worden opgenomen in een register dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en dat bewaard wordt op de zetel.

Art. 18

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Art. 19

In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 20

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Art. 21

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Art. 22

Een wijziging van de maatschappelijke zetel impliceert een wijziging van de statuten en is daarom een verplichte bevoegdheid van de algemene vergadering. Op deze algemene vergadering moet 2/3 van de leden aanwezig zijn en 4/5 van de aanwezigen moet met de verplaatsing akkoord zijn.

TITEL IV  Raad van Bestuur

Art. 23

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens 3 leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een onbeperkte duur. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

Art. 24

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 25

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Ingeval een voorzitter verhindert is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een register. Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming.

Art. 26

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging; met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Art. 27

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in recht.

Art. 28

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 29

Het eerste boekjaar loopt van oprichting tot 31/12/2013

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de jaarrekening opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Art. 30

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI  ONTBINDING  VEREFFENING

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Art. 31

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid in zover het aantal effectieve leden daarvoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank een of meer vereffenaars benoemd. Hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tengelde making der goederen vastgesteld.

Art. 32

Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december het jaar erop.

Art. 33

In geval van ontbinding wordt de belangloze bestemming van het vermogen bepaald door de Algemene vergadering. De bestemming moet zoveel mogelijk overeenstemmen met het doel waarvoor Dansclub Ravels Weelde Poppel vzw is opgericht. In geen geval mogen de activa toegekend worden aan de effectieve leden.

TITEL VII  VARIA

Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen:

- Davy Claes, ondervoorzitter

Geboortedatum: 03/05/1977 Geboorteplaats: Turnhout Woonplaats: Oud-Turnhout

Rijksregisternummer: 77.05.03-135.69

- Marleen Renders, voorzitter

Geboortedatum: 19/08/1958 Geboorteplaats: Turnhout Woonplaats: Ravels

Rijksregisternummer: 58.08.19-330.83

- Dirk de Schinkel, Secretaris

Geboortedatum: 10/02/1965 Geboorteplaats: Gent Woonplaats: Ravels

Rijksregisternummer: 65.02.10-047.62

- André Goos, bestuurslid

Geboortedatum: 16/07/1960 Geboorteplaats: Poppel Woonplaats: Ravels

Rijksregisternummer: 60.07.16-245.02

- Leen Hoefnagels, penningmeester

Geboortedatum: 30/07/1980 Geboorteplaats: Turnhout Woonplaats: Oud-Turnhout

Rijksregisternummer: 80.07.30-042.11

- Annemie Somers, bestuurslid

Geboortedatum: 04/09/1964 Geboorteplaats: Turnhout Woonplaats: Ravels

Rijksregisternummer: 64.09.04-298.19

Opgesteld te Ravels, dd. 19/06/2012

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DANSCLUB RAVELS WEELDE POPPEL, AFGEKORT : DC…

Adresse
MOLENZICHT 25 2380 RAVELS

Code postal : 2380
Localité : RAVELS
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande