DANSSCHOOL MOUVEMENTE

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSSCHOOL MOUVEMENTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.977.429

Publication

15/04/2014
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel: likelvoort 10 te 2390 Oostmalle

Onderwerp akte Oprichting

ARTIKEL 1 DE VERENIGING

Art, 1,1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW " genaamd).

Art. 1.2 Naam

De VZW draagt de naam Dansschool Mouvémenté vzw

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting " VZW" en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 1.3 Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd op Ijkelvoort 10, 2390 Oostrnalle gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de nodige openbaarrnakingsvereisten terzake te vervullen.

Art. 1.4 Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2 DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art, 2.1 Doel

De vereniging heeft tot doel alle activiteiten in verband met dans te promoten en te beoefenen in de ruimste zin van het woord.

Art. 2.2 Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee deze doeleinden van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

het organiseren van danslessen, het organiseren van (jeugd) kampen en stages, weekenduitstappen, shows en optredens, en dit alles voor kinderen, jeugd en volwassenen.

------- - ---

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

[VI In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111J!),11111,11.1j11j1J11111111

ilurfisiegd er griiirre vro7 dechibank

Koophandel

tezrtumpEw

GriffieQ 3 -oit- 201

ap

-

Ondememingsnr : "

Benaming

05 4 9 9 7 7 . 4 2 9

(voluit) Dansschool Mouvémenté \f/k,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M02.2

De vereniging mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderden. Zij kan in die zin ook, doch slechts op beomstige wijze, handeisdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële en niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP

Art. 3.1 Werkende leden

Er zijn minstens drie Werkende Leden,

Volgende oprichters zijn de eerste Werkende Leden

-Marien Kimberly, Akkerstraat 12 te 2310 Rijkevorsel;

-Bosch Conny, ljkelvoort 10 te 2390 Malle;

-Marien Jan , ljkeivoort 10 te 2390 Malle;

-Luyckx Thaïs, Gasthuisstraat 64 te 2340 Beerse

Daarnaast kan ieder natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als Werkend Lid op voorwaarde dat ze zich akkoord verklaren met het doel en de statuten van de VZVV.

De kandidaat leden richten hun kandidaatstelling aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens drie leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur kan discretionnair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Werkend Lid.

Werkende Leden hebben alle rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door Raad van Bestuur en die maximum ¬ 25 zal bedragen.

Art. 3.2 Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge en/of schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden.

De Raad van Bestuur kan discretionnair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

Art 3.3 Ontslag

Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling of schriftelijk bericht Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd worden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Art. 3.4 Opschorting lidmaatschap werkende leden

MOD 2.2

,

Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, worden opgeschort na een tweede schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning.

Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslag nemend te zijn en verliezen af hun rechten ais Werkend Lid.

Art. 3.5 Beëindiging van lidmaatschap

Ais een Werkend Lid handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle Werkende Leden, worden beëindigd en dit door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop ten minste één derde van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een twee/derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is,

Het Werkende Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door éénzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art. 3.6 Rechten

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa die de VZW toebehoren op grond van de enkele hoedanigheid van Lid,

1.

-tD

e Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden ook alsook bij de ontbinding van de VZW.

e ARTIKEL 4 . DE ALGEMENE VERGADERING

Art, 4,1 De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit alle Werkende Leden.

Aile Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

Art. 4.2 Waarnemers

Waarnemers kunnen de algemene vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

et

Art. 4.3 Bevoegdheden

et De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

" =1



(1) de wijziging van de statuten;

(2) de benoeming en afzetting van de bestuurders

P: (3)de benoeming en afzetting van de commissaris en desgevallend het bepalen van diens bezoldiging; (4) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" =1 (5) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

(6) de ontbinding van de vereniging;

(7) de uitsluiting van een lid

(8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

et

P:

Art, 4.4 Vergaderingen

De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone Algemene Vergadering zullen op de eerste zondag van de maand december gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en/of door minstens twee bestuurders, Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elke punt dat door minstens twee bestuurders of dat door minstens één vijfde van de Werkende Leden minstens tien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens twee Bestuurders alsook op verzoek van minstens één vijfde van de Werkende Leden, De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd.

Art 4.5Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens één derde van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien,

De wijziging van de statuten daarentegen vereist, naast een uitdrukkelijke vermelding van de voorgestelde wijzigingen in de oproeping, een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een aanwezigheidsquorum van twee/derde van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezig of vertegenwoordigde Werkende Leden.

De beslissing tot wijziging van het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, alsook de beslissing tot ontbinding, vereist een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden,

Leden die niet op de vergadering kunnen aanwezig zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één derde van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming

Bil staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister, dat ter inzage is van de [Werkende] Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en hot uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZVV,

overeenkomen.

ARTIKEL 5 BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING Art, 5.1 Samenstelling van de Raad van Bestuur

De VZVV wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie eh ten hoogste vijf bestuurders, al dan niet leden van de VZM Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders, en dit tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er meer dan drie Werkende Leden zijn, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 4 jean Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarlijkse Algemene Vergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar,

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een Voorzitter, desgevallend één of meer Ondervoorzitters, een Secretaris en een Penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist [bij gewone meerderheid] van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de Read van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad. Een bestuurder is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Art 5.2 Raad van Bestuur : vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW zulks vereist, alsook binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van de dagelijks bestuurder.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de Penningmeester. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW afin elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudig meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door secretaris en bewaard in een register van notulen dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Cestuur, met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beragdslaging plaatsvond per e-mail, video of telefoonconferentie.

Art 5.3 Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor gelijkaardige verrichtingen.

Art. 5.4 Intern Bestuur Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de bestuurders in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derde niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verbgnd houden met de aan of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Art. 5.5 Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW als college in alle handelingen in en buiten rechte [en zonder dat hiervoor een (intern) benoemingsbesluit moet worden voorgelegd]. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door één persoon al dan niet bestuurder,

In afwijking van de wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering handelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan of de verkoop van onroerende goederen van de VZW enfof de vestiging van een hypotheek... Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijKheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang,

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de

VZVV aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde

rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels van de lastgeving.

Art, 5.6 Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de rechtbank van koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk gezamenlijk, dan wel ais college verbinden.

ARTIKEL 6 DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen,

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat bet intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging voor dat bestuur betreft.

In afwijking van de wet kunnen personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van twee bestuurders beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 2.500 EUR te boven gaan. Deze isevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordiger(s) in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijkse bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de rechtbank van koophandel wordt bijgehouden, en van een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 7 AANSPRAKELIJKHEID DAGELIJKS BESTUURDERS VAN BESTUURDERS

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aan aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 8 TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

De VZW is verplicht één of meer commissarissen aan te stellen voor de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid van de verrichtingen indien:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Ofwel de VZW, bij afsluiting van het boekjaar, ten minste twee van de volgende drie criteria overschrijdt:

.Over het jaar gemiddeld vijftig voltijdse werknemers;

" In totaal 7.300.000 EUR ontvangsten, exclusief 131-W (uitzonder)ijke ontvangsten niet inbegrepen) ;

" Een balanstotaal van 3.650.000 EUR

- Ofwel de VZW over het jaar gemiddeld honderd voltijdse werknemers heeft.

De commissarissen worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar.

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de hierboven vermelde drempelbedragen niet overschrijdt, is de VZW niet gehouden om een commissaris aan te stellen.

ARTIKEL 9 FINANCIERING EN BOEKHOUDING Art, 9.1 Financiering

De vereniging zal onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in de laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fcndsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Art. 9.2 Boekhouding

Het eerste boekjaar begint op één januari 2014 en eindigt op dertig juni 2015. Daarna loopt het boekjaar telkens van één juli tot dertig juni,

De VZW voert een vereenvoudigde boekhouding die ten minste de mutaties in contant geld en op rekening weergeeft.

Indien de VZW evenwel, bij afsluiting van het boekjaar, ten minste twee van de volgende drie criteria overschrijdt:

1) Over het jaar gemiddeld vijf voltijdse werknemers ;

2) In totaal 312,500 EUR ontvangsten, exclusief BTW (uitzonderlijke ontvangsten niet inbegrepen)

3) Een balanstotaal van 1.249.600 EUR;

wordt een dubbele boekhouding gevoerd overeenkomstig de Wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de boekhouding van ondernemingen.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen in de wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank,

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10 ONTBINDING

De Algemene Vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van voorstellen aangaande de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minstens één vijfde van alle leden. De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in art. 4.4 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in art 4.5 van deze statuten.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht nauwkeurig zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet toegekend worden aan een door de Raad van Bestuur te kiezen goed doei.

MQD 2.2

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad Luik B - vervolg

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden binnen de maand na de dagtekening ervan neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en opgenomen in het verenigingsdossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wet. Een rechterlijke beslissing moet slechts worden neergelegd als zij in kracht van gewijsde is gegaan of uitvoerbaar is bij voorraad.

Al deze beslissingen dienen eveneens bij uittreksel, dat de vermeldingen bevat volgens de wet opgelegd, gepubliceerd te worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

Na beraadslaging komen de werkende leden samen in bijzondere algemene vergadering om te beslissen omtrent benoeming als bestuurder:

Bil unanimiteit van stemmen worden volgende bestuurders benoemd

-mevrouw Kimberly Maden, geboren te Malle op 30/10/1988, Akkerstraat 12 te 2310 Rijkevorsel, voornoemd;

-de heer Jan Maden, geboren te Wechelderzande op 03I1211962, ljkelvoort 10 te 2390 Malle, voornoemd; -mevrouw Conny Bosch, geboren te Turnhout op 08/09/1964, Ijkelvoort 10 te 2390 Malle, voornoemd.

Na beraadslaging wordt met unanimiteit van stemmen beslist omtrent de verdeling van de functies in de Raad van Bestuur.

Bij unanimiteit van stemmen worden volgende benoemingen goedgekeurd

-mevrouw Kimberly Marie, geboren te Malle op 30/10/1988, Akkerstraat 12 te 2310 Rijkevorsel, voornoemd, wordt benoemd tot voorzitter;

-de heer Jan Mariën, geboren te Wechelderzande op 03/12/1962, Ijkelvoort 10 te 2390 Malle voornoemd, wordt benoemd tot secretaris;

-mevrouw Conny Bosch, geboren te Turnhout op 08/09/1964, ijkelvoort 10 te 2390 Malle, voornoemd, wordt benoemd tot penningmeester,

Bij deze wordt aan Jan Lambregts, accountant, wonende te 2300 Turnhout, Steenweg Op Zevendonk 30, zaakvoerder van Accountantskantoor Lambregts & Co BVBA, Steenweg Op Zevendonk 30, 2300 Turnhout, ondememingsnummer BE 0457.738.347, en diens aangestelden en/of lasthebbers, evenals aan haar bedienden, aangestelden of lasthebbers, met recht van in de plaats stelling, een bijzondere volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingadministraties, alsook het Belgisch Staatsblad, sociaal verzekeringsfonds, de B.T.W., de kruispuntbank van ondernemingen en het ondernemingsloket, teneinde aldaar aile aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

Aldus opgesteld en overeengekomen op datum van 23 januari 2014.

Jan Lambregts

Lasthebber

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DANSSCHOOL MOUVEMENTE

Adresse
LIJKELVOORT 10 2390 OOSTMALLE

Code postal : 2390
Localité : Oostmalle
Commune : MALLE
Province : Anvers
Région : Région flamande