DE AALSCHOLVERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE AALSCHOLVERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 506.817.377

Publication

16/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

NOTULEN VAN DE ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING VAN 15 november 2014

Tussen de ondergetekenden en hierna genoemde personen :

Van Den Langenbergh Marcel, Berkenlaan 2,2310 Rijkevorsel, geb. 24/3/1940 in Rijkevorsel, NN 400324-221-17. Braspenninckx François, Dorp 19, 2310 Rijkevorsel, geb. 23/10/1952 in Hoogstraten, NN 521023-259-19. Verpoorten Cyriel, Beersebaan 45, 2310 Rijkevorsel, geb. 07/04/1949 in Rijkevorsel, NN 490407-291-71. Verdonck Willy, Krokusweg 11, 2310 Rijkevorsel, geb. 13/11/1945 in Borgerhout, NN 451113-195-49.

Wilms Roger, Veldstraat 53, 2310 Rijkevorsel, geb. 11/11/1952 in Rijkevorsel, NN 521111-281-73.

werd overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 onder de hierna volgende voorwaarden :

Benaming , zetel, doel en duur

Art. 1. De vzw wordt genoemd  De Aalscholvers  .

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 2310 Rijkevorsel, Berkenlaan 2. Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen

Art. 3. De vereniging heeft tot doel :

De hengelsport en alle nevenactiviteiten in verband met de sportvisserij in het algemeen te bevorderen alsook alle culturele activiteiten in te richten in het belang van alle leden. Zij kan op bijkomstige wijze, alle handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij is opgericht.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur en kan ten allen tijde worden ontbonden.

LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve en toetredende leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht , De raad van bestuur kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermde leden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toetredende leden en hebben geen stemrecht.

Art. 6. Kunnen lid worden van de vereniging : alle natuurlijke personen, verenigingen of rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en mee wensen te realiseren. De effectieve leden verbinden zich ertoe om effectief en actief deel te nemen aan de activiteiten/programma dat door de algemene vergadering vastgelegd wordt. Zij zullen aan de vereniging alle noodzakelijke medewerking verlenen.

Art. 7. Voor hun toetreding richten de nieuwe leden een verzoek tot de raad van bestuur die beslist zonder verhaal over het al dan niet aanvaarden van de kandidaat. De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging. Bij het niet betalen van het lidgeld worden deze effectieve leden als ontslagnemend beschouwd, dit na overleg met de betrokkene. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor de gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Art. 8. De individuele effectieve leden zijn een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd ; deze bijdrage zal jaarlijks door de raad van het bestuur vastgesteld worden mits in acht name van een maximum jaarlijkse bijdrage van ~

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Aalscholvers

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Berkenlaan 2

*14312595*

Luik B

2310

België

0506817377

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rijkevorsel

Griffie

Neergelegd

12-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

250,00 . Voor de verenigingen en/of rechtspersonen wordt de bijdrage/lidgeld per activiteit bepaald met een

maximum bijdrage van ~ 500,00 / activiteit.

Art. 9. Elk effectief lid kan maximum één vertegenwoordiger afvaardigen naar de algemene vergadering.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Enkel effectieve leden hebben stemrecht.

Art. 11. De algemene vergadering is bevoegd inzake :

a. benoeming en herroeping van de beheerders.

b. goedkeuring van de begroting en rekeningen;

c. wijziging van de statuten;

d. uitsluiting van de leden;

f. ontbinding van de vereniging

Art. 12. De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen om, op voorstel van de raad van bestuur, over de begrotingen en de rekeningen te beraadslagen en goed te keuren. De algemene vergadering kan ook bijeen geroepen worden op vraag van 2/3 van de bestuursleden of op vraag van 1/4 van alle effectieve leden De algemene vergadering vergadert en neemt haar beslissingen overeenkomstig hetgeen bepaald is in de artikelen 5,6,7,8,12,20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt van 15/11/2014 tot 31/12/2015.

RAAD VAN BESTUUR

Art. 13. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, voor vier jaar benoemd door de algemene vergadering, herbenoembaar, en ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. De raad van bestuur zal minstens vier keer per jaar vergaderen. Bij afwezigheid van de voorzitter kan deze vervangen worden door één van de oudste effectieve leden. Hij/zij heeft in die omstandigheden dezelfde bevoegdheid als de voorzitter. Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en de secretaris. Deze verslagen worden opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden worden ingezien.

Art. 14. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden en kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij oefenen hun mandaat gezamenlijk en kosteloos uit.

Art. 15. De raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide bevoegdheden en oefent alle machten uit, behoudens die door de wet expliciet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Tegenover derden wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris. Om geldig te zijn dienen alle documenten uitgaande van het bestuur ondertekend te zijn door de voorzitter of secretaris.

Art. 16. De raad van bestuur kan ten allen tijde één of meer van zijn bevoegdheden aan één of meerder personen van zijn leden of aan derden overdragen. De financiële verrichtingen die uitgevoerd worden, mogen gebeuren door één van de volgende personen elk afzonderlijk : de penningmeester en twee effectieve leden. Deze financiële volmachten kunnen ten allen tijde schriftelijk ingetrokken worden door de raad van bestuur. Art. 17. De raad van bestuur is in de mate van het mogelijke een afspiegeling van de algemene vergadering. Art. 18. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

SLOTBEPALING

Art. 19. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is achtereenvolgens toegepast: a) de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot de vzw's;

b) het huishoudelijk reglement;

c) per analogie de regels voor de personenvennootschappen. Interpretatie- of toepassingsproblemen worden geregeld op niveau van de raad van bestuur.

Aldus opgemaakt in 5 exemplaren en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de algemene statutaire vergadering van 15 november 2014, te Rijkevorsel.

Bij dezelfde algemene vergadering werd de Raad van Bestuur gekozen en als volgt samengesteld :

a. Voorzitter : Braspenninckx François, Dorp 19, 2310 Rijkevorsel, NN 521023-259-19.

b. Secretaris : Verpoorten Cyriel, Beersebaan 45, 2310 Rijkevorsel, NN 490407-291-71.

c. Penningmeester : Van Den Langenbergh Marcel, Berkenlaan 2, 2310 Rijkevorsel, NN 400324-221-17. Goedgekeurd op de algemene vergadering van 15 november 2014.

Van Den Langenbergh Marcel Braspenninckx François Verpoorten Cyriel

Verdonck Willy Wilms Roger

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
DE AALSCHOLVERS

Adresse
BERKENLAAN 2 2310 RIJKEVORSEL

Code postal : 2310
Localité : RIJKEVORSEL
Commune : RIJKEVORSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande