DE ACTEURSGILDE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ACTEURSGILDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.937.324

Publication

18/12/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bossuitstraat 72 -1750 Sint-Martens-Lennik

Onderwerp akte : Statutenwijziging -zetelwijziging

Uittreksel uit de akte:

De algemene vergadering van 23 september 2013 heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als: volgt:

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Generaal Capiaumontstraat 3, 2600 Berchem, welke; ressorteert onder het gerechtelijke arrondssement Antwerpen. De zetel van de vereniging mag worden; overgebracht naar een ander adres binnen de landsgrenzen bij beslissing van de algemene vergadering conform de procedures vereist voor een statutenwijziging.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 23 september 2013,

Te Berchem,

MqD 2.2

l = In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

i io BRUSSEL

0 6 DEC 2013





Griffie





Ondernemingsnr : 0842.837.324

Benaming

(voluit) : De Acteursgilde

Peeters Philip Voorzitter Som ers Anne Bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto . Naam cri hoedanigheid van dc instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/01/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Cornet Ron, wonende te 2600 Berchem, Berthoutstraat 41

De Graeve Koen, wonende te 2600 Berchem, Weidestraat 66

Deroo Sara, wonende te 2018 Antwerpen, Catharina Beersmansstraat 47

Decleir Jan, wonende te 2000 Antwerpen, Begijnenstraat 23, bus 8

Dottermans Els, wonende te 2600 Berchem, Wittestraat 94

Fleerackers Ianka, wonende te 2880 Bornem, Nieuwstraat 84

Gürbüz Kader, wonende te 9820 Bottelare, Pontstraat 6

Kools Cathérine, wonende te 2018 Antwerpen, Belgiëlei 92

Opbrouck Wim, wonende te 8531 Harelbeke-Bavikhove, Hoogstraat 35a

Pas Michaël, wonende te 2140 Borgerhout, Laar 57

Peeters Philip, wonende te 1750 Sint-Martens Lennik, Bossuitstraat 72

Somers Anne, wonende te 2600 Berchem, Generaal Capiaumontstraat 3

Van Assche Johan, wonende te 2018 Antwerpen, Jozef De Bomstraat 72

Van den Broeck Ann, wonende te 2547 Lint, Reynaertstraat 20

Van der Aa Frans, wonende te 1851 Humbeek, Voordestraat 29

van Dijck Dirk, wonende te 2880 Bornem, Nattenhaasdonk 15

Van Dyck Tom, wonende te 2600 Berchem, Ferdinand Coosemansstraat 18

De ondergetekenden,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Acteursgilde

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bossuitstraat 72

1750 Sint-Martens-Lennik

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12300586*

Luik B

0842937324

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

20-01-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Van Pellicom Kristine, wonende te 2600 Berchem, Saffierstraat 156

Verdrengh Mike, wonende te 3000 Leuven, Lei 8b, bus 61

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

HOOFDSTUK I. - De Vereniging

Art. 1. De vereniging draagt als naam: De Acteursgilde. Al de akten, facturen, aankondigingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging vermelden haar naam, voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw, met nauwkeurige aanwijzing van haar zetel.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1750 Sint-Martens Lennik, Bossuitstraat 72, welke ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Brussel. De zetel van de vereniging mag worden overgebracht naar een ander adres binnen de landsgrenzen bij beslissing van de algemene vergadering, conform de procedures vereist voor een statutenwijziging.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II. - Doel en activiteiten

Art. 4. De vereniging heeft tot doel het verdedigen en behartigen van de belangen van de acteurs en actrices, zowel individueel als collectief, op financieel, juridisch en sociaal vlak. De vereniging verenigt acteurs en actrices.

De vereniging heeft tot doel alle initiatieven te ontwikkelen die aansluiten bij de interesses en belangen van de acteurs/actrices met in het bijzonder: het vertegenwoordigen en verdedigen van de belangen van de acteurs/actrices in gesprekken en discussies of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

onderhandelingen met de overheid, met de omroepen, met de distributeurs, met de dienstenverdelers, met de productiehuizen, met de andere beroepsverenigingen, met beheersvennootschappen en met binnenlandse en buitenlandse partners, uitgevers, toekomstige partners

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van de bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging kan om haar doel te verwezenlijken onroerende goederen verwerven en beheren.

HOOFDSTUK III. - Lidmaatschap

Art. 5. Het aantal Werkende Leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Art. 6. De oprichters zijn de eerste Werkende Leden. Met de term "lid" of "leden'' wordt doorheen de statuten verwezen naar de Werkende Leden.

Art. 7 §1. Elke als acteur of actrice werkzame persoon kan als lid toetreden. De kandidatuur van de Werkende Leden moet aanvaard worden door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur. De kandidatuur van een Werkend Lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Raad van Bestuur.

§2. Indien een kandidaat-lid niet aan de voorwaarden voldoet om aanvaard te worden als Werkend Lid, maar niettemin een afdoende aantoonbare feitelijke band met de vereniging heeft, kan het kandidaat-lid aanvaard worden als Toegetreden Lid. Acteurs of actrices die geen interesse betonen in het Werkende Lidmaatschap of geweigerd worden als Werkend Lid kunnen eveneens als Toegetreden Lid aanvaard worden. Toegetreden Leden hebben het recht om, tegen dezelfde voorwaarden als Werkende Leden, gebruik te maken van de door de vereniging aangeboden dienstverlening. Zij hebben echter geen stemrecht in de Algemene Vergadering en hebben evenmin inzage in de notulen en andere vertrouwelijke stukken van de vereniging. De kandidatuur van Toegetreden Leden moet aanvaard worden door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

§3. Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 250 euro zal bedragen.

Art. 8. Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken. Het ontslag dient schriftelijk of per e-mail aan de Raad van Bestuur te worden gemeld.

Art. 9. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage, na behoorlijk in gebreke te zijn gesteld, niet binnen het lopende boekjaar betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn tenzij de Raad van Bestuur hen uitstel van betaling verleende.

Art. 10. §1. Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of van minstens 1/5 van alle Werkende Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

§2. Het Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Art. 11. §1. Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten alle tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

HOOFDSTUK IV. - Algemene Vergadering

Art. 12. §1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

§2. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

§3. Het is mogelijk om waarnemers toe te laten tot de Algemene Vergadering, omwille van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

hun deskundigheid. De waarnemers hebben geen stemrecht. Ook Toegetreden Leden hebben toegang tot de Algemene Vergadering, evenwel zonder stemrecht.

Art. 13. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een Werkend of Toegetreden Lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- het jaarlijks bepalen van de lidmaatschapsbijdrage;

- het goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 14. §1. De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar. De Algemene Vergadering spreekt zich eveneens jaarlijks uit over de kwijting van de bestuurders. Voorts kan de Algemene Vergadering bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur, telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

§2. De oproeping tot de Algemene Vergadering wordt in naam van de Raad van Bestuur door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders uitgevoerd. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende en Toegetreden Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het (mail)adres dat het Werkende of Toegetreden Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vereniging. Aan de uitnodiging, die plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering vermeldt, wordt eveneens een ontwerp van agenda toegevoegd. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Indien 1/20 van de Werkende Leden verzoekt een punt op de agenda te plaatsen is de Raad van Bestuur hiertoe verplicht. Dit verzoek kan tot vlak voor aanvang van de algemene vergadering schriftelijk worden ingediend bij de Raad van Bestuur.

§3. Op verzoek van de Voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders of op verzoek van 1/5 van de Werkende Leden, moet de Raad van Bestuur voorzien in de bijeenroeping van de Algemene Vergadering. De uitnodiging van dergelijke Bijzondere Algemene Vergadering wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

bijeenkomst naar alle Werkende Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het (mail)adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vereniging.

Art. 15. §1 Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in gewone gevallen niet in de beoordeling meegerekend. Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden.

§2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden hierbij als tegenstem.

§3. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts besloten worden indien 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden hierbij als tegenstem.

§4. Werkende Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Werkende Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximaal 2 volmachten dragen.

§5. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§6. Bij staking van de stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Art. 16. Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en een bestuurder van de vereniging. Deze notulen worden goedgekeurd door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

de Algemene Vergadering en bewaard in een notulenregister op de maatschappelijke zetel. Werkende Leden kunnen hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten. Belanghebbende derden die de notulen wensen in te kijken dienen hieromtrent een schriftelijk verzoek te richten aan de Raad van Bestuur die beslist over hun inzagemogelijkheid.

HOOFDSTUK V. - Raad van Bestuur

Art. 17. §1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er opnieuw meer dan drie Werkende Leden zijn. De bestuurders worden benoemd onder de Werkende Leden.

§2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar.

§3. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter en ondervoorzitter en eventueel een secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing. De Raad van Bestuur beslist eveneens over de afzetting uit deze functies. De functionarissen zelf kunnen hieruit vrijwillig ontslag indienen door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat dan in vanaf de vervanging van deze functie. De functie gaat automatisch verloren indien het mandaat als bestuurder beëindigd wordt.

§4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur die de Raad van Bestuur hiervan onmiddellijk in kennis moet stellen. Indien de ontslagnemende bestuurder de Voorzitter is, moet deze diens ontslag schriftelijk richten op het adres van de maatschappelijke zetel ter attentie van de Raad van Bestuur.

§5. Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder moet de Raad van Bestuur voorzien in de bijeenroeping van de Algemene Vergadering om het ontslag al dan niet te bekrachtigen en/of eventueel in de vervanging te voorzien. Het vrijwillig ontslag van een bestuurder gaat in vanaf bekrachtiging door de Algemene Vergadering of, indien het aantal bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

hierdoor onder het statutaire minimum is gedaald, nadat de Algemene Vergadering in de vervanging van de bestuurder heeft voorzien.

§6. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art. 18. §1 De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat plaats, datum en uur van de vergadering.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, of bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, resp. de Secretaris. Zo nodig kan ter vergadering een voorzitter ad hoc worden aangewezen voor de duur van die vergadering.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris van de vereniging. Deze notulen worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur en bewaard in een notulenregister op de maatschappelijke zetel. Werkende Leden kunnen hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

Art. 19. §1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit melden aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met een tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 20. §1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de bovengenoemde wet en volgens de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat de overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bepaalt de modaliteiten van deze overdracht schriftelijk middels een huishoudelijk reglement. Telkens het huishoudelijk reglement wijzigt, wordt dit door de Raad van Bestuur ter bekrachtiging voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Deze laatste kan met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, wijzigingen aanbrengen.

Art. 21. §1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter of de secretaris (indien aangesteld).

§2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging afzonderlijk of gezamenlijk of als college binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen gebeurt op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur of door afzetting door de Raad van Bestuur bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Art. 22. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

HOOFDSTUK VII. - Aansprakelijkheid

Art. 23. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en de statuten en zijn ze aansprakelijk voor tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

HOOFDSTUK VIII. - Financiering en boekhouding

Art. 24. De vereniging zal ondermeer worden gefinancierd door lidgelden van Werkende en Toegetreden Leden, subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen alsook ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 25. §1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van bovengenoemde wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in een dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de bovengenoemde wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de bovengenoemde wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IX. - Ontbinding

Art. 26. §1 De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij vereniging in vereffening is overeenkomstig artikel 23 in bovengenoemde wet.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met gelijkaardig of aanverwant doel.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de bovengenoemde wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Art. 27. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 en zijn wijzigingen.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Cornet Ronald (in de oprichtingsakte ingeschreven als Cornet Ron), Berthoutstraat 41, 2600 Berchem, geboren op 02/12/1958, te Antwerpen

De Graeve Koen, Weidestraat 66, 2600 Berchem, geboren op 28/04/1972, te Aalst

Deroo Sara, Catharina Beersmansstraat 47, 2018 Antwerpen, geboren op 10/12/1970, te Delft

Decleir Jan, 2000 Antwerpen, Begijnenstraat 23, bus 8, geboren op 14/02/1946, te Niel

Dottermans Elsje (in de oprichtingsakte ingeschreven als Dottermans Els), Wittestraat 94, 2600 Berchem, geboren op 16/05/1964, te Leuven

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Gürbüz Kader, Pontstraat 6, 9820 Bottelare, geboren op 29/07/1969, te Gent

Opbrouck Wim, Hoogstraat 35a, 8531 Harelbeke-Bavikhove, geboren op 05/02/1969, te Bavikhove

Pas Michaël, Laar 57, 2140 Borgerhout, geboren op 21/09/1966, te Schoten

Peeters Philip, Bossuitstraat 72, 1750 Sint-Martens-Lennik, geboren op 02/12/1962, te Anderlecht

Somers Anne, Generaal Capiaumontstraat 3, 2600 Berchem, geboren op 07/12/1970, te Leuven

Van Assche Johan, Jozef De Bomstraat 72, 2018 Antwerpen, geboren op 04/01/1956, te St. Agatha-Berchem

Van den Broeck Ann, Reynaertstraat 20, 2547 Lint, geboren op 29/10/1976, te Reet

Van der Aa Frans, Voordestraat 29, 1851 Humbeek, geboren op 18/11/1955, te Kapelle-op-den-Bos

Van Dyck Tom, Ferdinand Coosemansstraat 18, 2600 Berchem, geboren op 20/06/1972, te Berchem

Van Pellicom Kristine, Saffierstraat 156, 2600 Berchem, geboren op 27/06/1969, te Bornem

Verdrengh Maurice (in de oprichtingsakte ingeschreven als Verdrengh Mike), Lei 8b bus 61, 3000 Leuven, geboren op 27/01/1946, te Leuven

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en

buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Peeters Philip, Bossuitstraat 72, 1750 Sint-Martens-Lennik, geboren op 02/12/1962, te Anderlecht

Ondervoorzitter: Pas Michaël, Laar 57, 2140 Borgerhout, geboren op 21/09/1966, te Schoten

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter.

Te Sint-Martens-Lennik, op 15 oktober 2011,

Peeters Philip Pas Michaël

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

10/06/2015
ÿþ+_T MDb 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

0 1 JUNI 2015 t

afeengtverpen

r

Ondernemingsnr : 0482.937.324

Benaming

(voluit) : De Acteursgilde

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Generaal Capiaumontstraat 3, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur & Akte Gemachtigden De Acteursgilde vzw

Wijziging Raad van Bestuur De Acteursgilde vzw

Naam van de vereniging: De Acteursgilde vzw

Maatschappelijke zetel: Generaal Capiaumontstraat 3, 2600 Antwerpen (Berchem)

Ondememingsnummer: BE 0842 937 324

Akte Raad van Bestuur

Zoals genotuleerd op de Algemene Vergadering van 28 april 2015,

wordt het onslag van volgende bestuursleden aanvaard:

Kader Gürbuz Pontstraat 6 9820 Bottelare

Geboortedatum 29/07/1969 te Gent

Koen De Graeve Weidestraat 66 2600 Berchem

Geboortedatum 28/04/1972 te Aalst

Sara Deroo Catharina Beersmanstraat 47, 2018 Antwerpen

Geboortedatum 10/12/1970 te Delft

Wim Opbrouck Hoogstraat 35a 8531 Harelbeke-Bavikhove

Geboortedatum 05/02/1969 te Bavikhove

Frans Van Der Aa Voordestraat 29, 1850 Humbeek

Geboortedatum 18/11/1955 te

Tom Van Dyck Ferdinand Coosemansstraat 18, 2600 Berchem

Geboortedatum 20/06/1972 te Berchem

Worden aanvaard als nieuwbenoemd bestuurlid:

Bulckaen Peter Beselarestraat 168, 8940 Geluwe

Gebcortedatum 09/09/1965 te leper

Dewispelaere Tom Quellinstraat 34, 2018 Antwerpen

Geboortedatum 10/10/1976 te Lier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

De Damhouderstraat 4, 2018 Antwerpen Geboortedatum 02/04/1966 te Antwerpen

Pecnik Ivan

Van Dijck Dirk

Nattenhaasdonk 15, 2880 Bomera Geboortedatum 08/01/1952 te Reet

Wordt aanvaard als Gedelegeerd bestuurder:

Van Assche Johan Jozef De Bomstraat 72, 2018 Antwerpen Geboortedatum 04/10/1956 te St Agatha-Berchem

Samenstelling van de Raad van Bestuur dd 2810412015:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Cornet Ronald

Bulckaen Peter

De Wispelaere Tom Pas Michaël Pecnik Ivan Peeters Filip Decleir Jan Dottermans Els Somers Anne Van Assche Johan Van den Broeck Ann Van Dijck Dirk Van pellicom Kristine Verdrengh Maurice Berthoutstraat 41, 2600 Berchem Geboortedatum 02/12/1958 te Antwerpen

Beselarestraat 168, 8940 Geluwe

Geboortedatum 09/09/1965 te leper

Quellinstraat 34, 2018 Antwerpen

Geboortedatum 10/10/1976 te Lier

Laar 57, 2140 Borgerhout

Geboortedatum 21/09/1966 te Schoten

De Damhouderstraat 4, 2018 Antwerpen Geboortedatum 02/04/1966 te

Jan Frans Willemsstraat 87, 2530 Boechout Geboortedatum 02/12/1962 te Anderlecht

Begijnenstraat 23 bus 8, 2000 Antwerpen Geboortedatum 14/02/1946 te Niel

De Wittestraat 94, 2600 Berchem Geboortedatum 16/05/1964 te Leuven

Generaal Capiaumontstraat 3, 2600 Berchem Geboortedatum 07/12/1970 te Leuven

Jozef De Bomstraat 72, 2018 Antwerpen Geboortedatum 04/10/1956 te St Agatha-Berchem

Reynaertstraat 20, 2547 Lint

29/06/1972 te Berchem

Nattenhaasdonk 15, 2880 Bomem

Geboortedatum 08/01/1952 te Reet

Saffierstraat 156, 2600 Berchem Geboortedatum 27/06/1969 te Bornem

Lei 8b bus 61, 3000 Leuven

Geboortedatum 27/01/1946 te Leuven

Akte Gemachtigden De Acteursgilde vzw

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Naam van de vereniging: De Acteursgilde vzw

Maatschappelijke zetel; Generaal Capiaumontstraat 3, 2600 Antwerpen (Berchem)

Ondernemingsnummer: BE 0842 937 324

Machtiging Gedelegeerd Bestuurder

Zoals genotuleerd op de Algemene Vergadering van 28 april 2015, wordt,

Van Assche Johan Jozef De Bomstraat 72, 2018 Antwerpen

Geboortedatum 04/10/1956 te StAgatha-Berchem,

gemachtigd als Afgevaardigd Bestuurder, Hij heeft daarmee de bevoegdheid om alle handelingen uit te voeren die nodig zijn om de goede werking van De Acteursgilde vzw te verzekeren en de vereniging ten allen tijde te vertegenwoordigen, Hij brengt hierover maandelijks verslag uit aan de voorzitter en ondervoorzitter van de Raad van Bestuur

M

Voorbehouden aan het .,Belgisch Staatshl" ad ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE ACTEURSGILDE

Adresse
GENERAAL CAPIAUMONTSTRAAT 3 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande