DE ANTWERPSE TUINIERS, AFGEKORT : DAT

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ANTWERPSE TUINIERS, AFGEKORT : DAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.351.716

Publication

23/09/2014
ÿþII

III

*14174389*

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

I 2 SEP, 2011F

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0502.351.716

Benaming

(voluit) : De Antwerpse Tuiniers

(verkort) :

Rechtsvorm: VZVV

Zetel: Bistkapellei 14 2180 Ekeren

Onderwerp akte, : Verandering adres zetel - Verandering bestuursleden

Adresverandering zetel sedert 17/0412014 Nieuw adres:

Akker 39 - 2180 Ekeren

Ontslagnemenden als Bestuursleden sedert 1710412014:

Henkens Henk Bistkapellei 14 2180 Ekeren

Hendrickx Paul Venezuelastraat 6 bus 114 2030 Antwerpen

Snik Christina Zuidervelodroom 21 2018 Antwerpen

Nieuwe benoemingen sedert 17/04/2014 als bestuurders

Secretaris: Van den Buys Rita Akker 39 2180 Ekeren

Geb: Wilrijk 03112/1953

Penningmeester: Rottiers Ivo Wouter Haecklaan 1 bus 40 2100 Deurne

Geb: Borgerhout 05/0911956

Op de Algemene Vergadering werd beslist

- aanpassing van de Statuten (zie hierna):

De Antwerpse Tuiniers - Statuten

Titel 1

Benaming, zetel, doel, duur

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

i

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De vereniging draagt de benaming "De Antwerpse Tuiniers", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

§1: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen op het adres Akker 39 te 2180 Ekeren

§2: Enkel de Algemene Vergadering kan beslissen over de zetelwijziging en moet aan de volgende voorwaarden voldoen

-2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

-2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten akkoord zijn

-Stemming met volmacht kan maar met 1 volmacht per persoon

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de tuinen gelegen in het District Antwerpen te beheren. Het gaat over 5 tuingroepen, namelijk:

-tuingroep Varenlaan

-tuingroep Havanastraat, Luchtbal (verhuist vanaf 2016 naar Roozemaai)

-tuingroep Muisbroek, Grote Put

-tuingroep Muisbroek, Kleine Put

-tuingroep Sprangweel

Om haar doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben of dit doel kunnen bevorderen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il

Lidmaatschap

Artikel 5

§1: Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens 4 bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2: Tot de vereniging kan als werkend lid of toegetreden lid aansluiten al wie door de Leden van de Raad van Bestuur aanvaard wordt. Om lid van de vereniging te kunnen worden moet men zijn woonplaats hebben in het District Antwerpen of op het grondgebied van de stad Antwerpen. De kandidaturen van werkend lid moeten schriftelijk bezorgd worden bij de voorzitter en de secretaris, per mail of per brief.

§3: De leden onderschrijven bij hun toetreding de Statuten en het Algemeen Reglement. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op generlei wijze schade toe te brengen.

Artikel 6

Het bedrag van het lidmaatschap wordt vastgesteld door de algemene vergadering, mits tweederde meerderheid van stemmen.

Het jaarlijks lidmaatschap bedraagt maximum 125¬ en dient betaald te worden binnen de termijn en voorwaarden die vermeld staan in het Algemeen Reglement.

Artikel 7

Een register van de werkende leden (effectieve leden en leden van de Raad van Bestuur) wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging en bij de secretaris van de vereniging. Briefwisseling van en naar de leden kan zowel via post als per mail. Post- en mailadressen van de leden worden toegevoegd aan het register en gelden als officieel communicatiekanaal.

Artikel 8

§1: Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of bij het verlies van zijn hoedanigheid als titularis van een tuin in het District Antwerpen, behorend tot één van de 5 tuingroepen, opgesomd in artikel 3. Indien een lid van woonplaats verandert moet hij dit onmiddellijk per brief of per mail melden aan de voorzitter en de secretaris. Een woonplaats kiezen buiten het District Antwerpen gelegen, geeft aanleiding tot verlies van de tuin.

§2: Het lidmaatschap kan opgezegd worden per brief of per geregistreerde email, uitsluitend ter attentie van de Leden van de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap kan ook eindigen als de Algemene Vergadering beslist een lid uit te sluiten met meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 9

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin de door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel III

Algemene Vergadering

Artikel 10

De Algemene Vergadering bestaat uit de alle effectieve leden van de VZW. leder lid beschikt over één stem. Of 1 stem per volmacht.

Artikel 11

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur

-het benoemen en afzetten van commissarissen en, in voorkomend geval, het bepalen van hun bezoldiging

-de kwijting aan bestuurders en commissarissen

-de ontbinding van de vereniging

-het uitsluiten van leden

-het goedkeuren van begroting en rekeningen

-het goedkeuren van Algemeen Reglement, opgesteld door de leden van de Raad van Bestuur

-alle gevallen waarin de statuten uitdrukkelijk voorzien

De Algemene Vergadering is bevoegd voor de omzetting van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: wijziging van statuten, het benoemen/ontslaan van Leden van de Raad van Bestuur, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van de begroting en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de leden van de Raad van Bestuur

Artikel 12

§1: Elk jaar wordt de Algemene Vergadering minstens één keer door de leden van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. In de loop van het eerste semester van elk jaar komt de Algemene Vergadering bij elkaar voor het goedkeuren van de begroting en de rekeningen.

De Algemene Vergadering wordt door de leden van de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of statuten of wanneer ten minste en vijfde van de werkende leden het vraagt. De leden van de Raad van Bestuur beschikken dan over een termijn van 21 dagen om de vergadering samen te roepen. De Algemene Vergadering moet uiterlijk de 40ste dag na het verzoek plaatsvinden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2: Buitengewone Algemene Vergaderingen worden door de leden van de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken.

§3: De leden worden door middel van gewoon schrijven of per mail opgeroepen voor de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief of  mail dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De post- of maildatum geldt als bewijs.

§4: De algemene vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief of  mail.

§5: De oproepingsbrief of  mail bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de secretaris in samenspraak met de voorzitter, maar één vierde van de leden van elke tuingroep heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering geleid door de oudste ondervoorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van zowel de voorzitter als de oudste ondervoorzitter van de raad van bestuur zal de vergadering geleid worden door de oudste van de aanwezige werkende leden.

Artikel 14

§1: Elke werkend lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Het aantal volmachten per aanwezig werkend bd is beperkt tot één. Volmachten worden overgemaakt aan de secretaris, per gewone brief of per mail.

§2: De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij minstens tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de statuten endors bepalen.

§3: De Algemene Vergadering kan alleen beraadslagen over de punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij tweederde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de vergadering ermee instemt dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 15

De notulen van de Algemene vergadering worden opgenomen in een register dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Elk werkend lid van de vereniging ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage van de oproepingsbrief of  mail van de volgende algemene vergadering. Derden kunnen inzage krijgen na een schriftelijk verzoek aan de leden van de Raad van Bestuur die met een twee derde meerderheid moeten akkoord gaan over het al of niet toelaten tot inzage.

r

moi) 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel IV

Bestuur

Artikel 16

§1: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur of leden van de Raad van Bestuur genoemd. Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieve leden. De vereniging streeft ernaar om per tuingroep één ondervoorzitter aan te stellen die altijd deel uitmaakt van de leden van de Raad van Bestuur.

§2: De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een hernieuwbare periode van drie jaar. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Zij kunnen wel vergoed worden voor kosten die ze maken voor de VZW, telkens dienen deze goedgekeurd te worden door de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 17

§1: De leden van de Raad van Bestuur treden op als college en oefenen aile bevoegdheden uit die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend.

§2: De leden van de Raad van Bestuur besturen de vereniging en vertegenwoordigen haar in en buiten recht. De leden van de Raad van Bestuur kunnen een mandaat aan een lid geven voor een bepaald project of voor vertegenwoordiging bij derden.

§3: De leden van de Raad van Bestuur stellen, binnen de perken van hun bevoegdheid, alle daden van beheer en beschikking.

§4: De leden van de Raad van Bestuur treden op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§5; De leden van de Raad van Bestuur zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid beperkt zich tot het vervullen van hun opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 18

§1: De leden van de Raad van Bestuur benoemen onder hun leden een voorzitter, ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Er wordt getracht om één ondervoorzitter per tuingroep in de raad te laten zetelen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de oudste ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur.

§2: De leden van de Raad van Bestuur worden samengeroepen door de voorzitter of door twee leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3: De oproepingsbrief of  mail wordt ten minste 8 dagen voor de vergadering aan aile leden van de Raad van Bestuur verzonden. De vergadering wordt gehouden op de datum, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief of  mail. Bij (in) hoogdringendheid kan de termijn ingekort worden.

§4: De oproepingsbrief of  mail bevat de agenda. De agenda wordt vastgelegd door de voorzitter en secretaris of twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij tweederde van de aanwezige bestuurders ermee instemt dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 19

§1: De leden van de Raad van Bestuur vergaderen slechts geldig ais ten minste tweederde van de bestuurders aanwezig is. Elk lid van de raad van bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur. Het aantal volmachten is beperkt tot één per lid van de raad van bestuur.

Artikel 20

Het mandaat van lid van de Raad van Bestuur eindigt van rechtswege door overlijden en door het verstrijken van de mandaattermijn. Het mandaat van de bestuurders wordt eveneens beëindigd door ontslag per gewone brief/mail dat wordt ingediend bij de voorzitter of secretaris van de raad van bestuur of diens plaatsvervanger, of indien de Algemene Vergadering met twee derde meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden tot afzetting beslist.

Artikel 21

Het dagelijks bestuur van de vereniging kan, met inachtneming van de bevoegdheden van de leden van de Raad van Bestuur worden uitgeoefend door een afgevaardigd bestuurder.

Titel V

Financieel beheer

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Rekeningen en begroting worden door de raad van bestuur opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering in de loop van het eerste semester van elk boekjaar. De rekeningen en de begroting worden samen met de oproepingsbrief of  mail ter kennis gebracht van de leden. Goedkeuring en décharge aan de raad van bestuur worden verleend bij tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel VI

Ontbinding en vereffening

Artikel 23

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering besluiten tot de vrijwillige ontbinding

overeenkomstig de voorwaarden in de wet of de statuten.

Artikel 24

De Algemene Vergadering benoemt één of twee vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van aanzuivering van de passiva, het ten gelde maken van de activa en beslist over het de bestemming van het netto actief vermogen. Dit vermogen moet alleszins tot een belangen loze doelstelling worden aangewend.

Titel VII

Slotbepalingen

Artikel 25

De VZW is vertegenwoordigd tegenover derden door 1 bestuurder alleen optredend.

Artikel 26

De werking van de tuinen is onderworpen aan het Stedelijk Reglement op de volkstuinen en aan de beheersovereenkomst die tussen de stad Antwerpen en de vereniging wordt afgesloten.

Artikel 27

De VZW is opgericht op 29 november 2012

Artikel 28

Voor alles waarvoor de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen.

MOD 2.2

Luik B - vervolg

RAAD VAN BESTUUR:

,

Voorzitter: Vissers Marcel

Secretaris: Van den Buys Rita

Penningmeester: Rottiers Ivo

Ondervoorzitster:Wittenbol Betty

Ondervoorzitter: De Vos Raymond

Ondervoorzitter: Van Vynckt Koen

Getekend:

Voorzitter Secretaris

Vissers Marcel Van den Buys Rite

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

, ,. .., d ..

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/01/2013
ÿþMflD 2.2

I á 4iá 4 ier; in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0 5.0 2 5 1 " 7 16

Benaming

(voluit) : De Antwerpse Tuiniers

(verkort) : DAT

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bistkapellei 14 2180 Ekeren

Onderwerp akte : Oprichting

IIIii iiwii3u



RECHTBANK

KOOPHANDEL

111I

14

411- 2413



At1lDURPEN



Oprichters:

Vissers Marcel Mechelseplein 23 bus 2 2000 Antwerpen

Henkens Hendrik Bistkapellei 14 2180 Ekeren

Hendrickx Paul Venezuelastraat 6 bus 114 2030 Antwerpen

Snik Christina Zuidervelodroom 21 2018 Antwerpen

De Vos Raymond Beenhouwersstraat 46 2180 Ekeren

El Malloull Mohammed Havanastraat 2 2030 Antwerpen

Wittenbol Betty Bostonstraat 12 2030 Antwerpen

Dils Leo Thomas Greshamstraat 19 2030 Antwerpen

Corbee Eddy Kortrijkstraat 45 2140 Borgerhout

Vaes Peter Bredastraat 50 bus 02 2060 Antwerpen

Warnants Jacques Leiebos 29D153 2170 Merksem

Van Dooren Antonius Leningstraat 30 2140 Borgerhout

Klapprich Kurt Dambruggestraat 293 2060 Antwerpen

Van Vynckt Koen Varenlaan 15 2610 Wilrijk

De Winter Willem Markgravelei 161 2018 Antwerpen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

De Antwerpse Tuiniers - Statuten

Titel I

Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de benaming "De Antwerpse Tuiniers", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

§1: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen op het adres Bistkapellei 14 2180 Ekeren

§2: De raad van bestuur is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de volkstuintjes gelegen in het district Antwerpen te beheren. Het gaat over 5 volkstuingroepen, namelijk:

-volkstuingroep Varenlaan

-volkstuingroep Havanstraat, Luchtbal

voikstuingroep Muisbroek, Grote Put

voikstuingroep Muisbroek, Kleine Put

-volkstuingroep Sprangweel

Om haar doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben of dit doel kunnen bevorderen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il

Lidmaatschap

Artikel 5

§1: Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens 4 bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden

§2: Tot de vereniging kan als werkend lid of toetredend lid aansluiten al wie door de raad van bestuur aanvaard wordt. Om lid van de vereniging te kunnen worden moet men zijn woonplaats hebben in het district Antwerpen of op het grondgebied van de stad Antwerpen.

§3: De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op generlei wijze schade toe te brengen.

Artikel 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MflD 22

Het bedrag van het huurgeld wordt vastgesteld door de algemene vergadering, mits tweederde meerderheid van stemmen.

Artikel 7

Een register van de leden wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging en bij de secretaris van de vereniging. Briefwisseling van en naar de leden kan zowel via post als per mail. Post- en mailadressen van de leden worden toegevoegd aan het register en gelden als officieel communicatiekanaal.

Artikel 8

§1: Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of bij het verlies van zijn hoedanigheid als titularis van een volkstuintje in het district Antwerpen, behorend tot één van de 5 volkstuingroepen, opgesomd in artikel 3.

§2: Het lidmaatschap eindigt eveneens indien ontslag bij gewone brief of per mail wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 9

0e uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin de door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Titel HI

Algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden. ieder lid beschikt over één stem.

Artikel 11

Pe bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van bestuurders

-het benoemen en afzetten van commissarissen en, In voorkomend geval, het bepalen van hun bezoldiging

-de kwijting aan bestuurders en commissarissen

-de ontbinding van de vereniging

-het uitsluiten van leden

-het goedkeuren van begroting en rekeningen

-het goedkeuren van het huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur

-alle gevallen waarin de statuten uitdrukkelijk voorzien

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOF} 2.2

§1: Elk jaar wordt de algemene vergadering minstens één keer door de raad van bestuur bijeengeroepen. in de loop van het eerste semester van elk jaar komt de algemene vergadering bij elkaar voor het goedkeuren van de begroting en de rekeningen.

§2: Buitengewone algemene vergaderingen worden door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan dit verzoek.

§3: De leden worden door middel van gewoon schrijven of per mail opgeroepen voor de algemene vergadering. De oproepingsbrief of  mail dient de leden ten minste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De post- of maildatum geldt als bewijs.

§4: De algemene vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief of  mail.

§5: De oproepingsbrief of  mail bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar één vierde van de leden van elke volkstuingroep heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering geleid door de oudste ondervoorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van zowel de voorzitter ais de oudste ondervoorzitter van de raad van bestuur zal de vergadering geleid worden door de oudste van de aanwezige werkende leden.

Artikel 14

§1: Elke werkend lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Het aantal volmachten per aanwezig werkend lid is beperkt tot één, Volmachten worden overgemaakt aan de secretaris, per gewone brief of per mail.

§2: De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

§3: Bij staking of gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

§4: De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over de punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij tweederde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de vergadering ermee instemt dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 15

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Elk werkend lid van de vereniging ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage van de oproepingsbrief of  mail van de volgende algemene vergadering

Titel IV

Bestuur

Artikel 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

§1: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 5 bestuurders. De vereniging streeft ernaar per volkstuingroep één ondervoorzitter aan te stellen.

§2: De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een hernieuwbare periode van drie jaar. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 17

§1: De raad van bestuur treedt op als college en oefent alle bevoegdheden uit die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn toegekend.

§2: De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten recht.

§3: De raad van bestuur stelt, binnen de perken van zijn bevoegdheid, aile daden van beheer en beschikking.

§4: De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§5: De bestuurders zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid beperkt zich tot het vervullen van hun opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 18

§1: De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Er wordt getracht om een ondervoorzitter per voikstuingroep in de raad te laten zetelen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de oudste ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige werkende leden.

§2: De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

§3: De oproepingsbrief of  mail wordt ten minste 8 dagen voor de vergadering aan alle bestuurders verzonden. De vergadering wordt gehouden op de datum, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief of --mail.

§4: De oproepingsbrief of  mail bevat de agenda. De agenda wordt vastgelegd door de voorzitter of twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij tweederde van de aanwezige bestuurders ermee instemt dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

ArtiKel 20

§1: De raad van bestuur vergadert slechts geldig las ten minste tweederde van de bestuurders aanwezig is. Elk lid van de raad van bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur. Het aantal volmachten is beperkt tot één per lid van de raad van bestuur.

§2: De beslissingen worden genomen bij tweederde meerderheid van stemmen. Bij staking of gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend. De beslissingen van de raad van bestuur worden overgemaakt aan elke bestuurder. De goedgekeurde notulen worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

opgenomen in een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 21

Het mandaat van de bestuurders eindigt van rechtswege door overlijden en door het verstrijken van de mandaattermijn. Het mandaat van de bestuurders wordt eveneens beëindigd door ontslag per gewone brief dat wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur of diens plaatsvervanger, of indien de algemene vergadering met tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden tot afzetting beslist.

Artikel 22

Het dagelijks bestuur van de vereniging kan, met inachtneming van de bevoegdheden van de raad van bestuur, worden uitgeoefend door een afgevaardigd bestuurder.

Titel V

Financieel beheer

Artikel 23

Het boekjaar van de vereniging loopt van 4 januari tot en met 31 december. Rekeningen en begroting worden door de raad van bestuur opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering in de loop van het eerste semester van elk boekjaar. De rekeningen en de begroting worden samen met de oproepingsbrief of  mail ter kennis gebracht van de werkende leden. Goedkeuring en décharge aan de raad van bestuur worden verleend bij tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

Titel VI

Ontbinding en vereffening

Artikel 24

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de algemene vergadering besluiten tot de vrijwillige ontbinding

overeenkomstig de voorwaarden in de wet of de statuten.

Artikel 25

De algemene vergadering benoemt één of twee vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van aanzuivering van de passiva, het ten gelde maken van de activa en beslist over het de bestemming van het netto actief vermogen. Dit vermogen moet alleszins tot een belangenloze doelstelling worden aangewend.

Titel VII

Slotbepalingen

Artikel 26

De VZW is vertegenwoordigd tegenover derden door 1 bestuurder alleen optredend.

Artikel 27

" Voor-behouden 1' aan het

Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De werking van de volkstuinen is onderworpen aan het stedelijk reglement op de volkstuinen en aan de beheersovereenkomst die tussen de stad Antwerpen en de vereniging wordt afgesloten.

Artikel 28

De VZW is opgericht op 29 november 2012

Artikel 29

Voor alles waarvoor de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de bepalingen van de wet van 27 juni 1927 van toepassing.

Benoeming raad van bestuur:

Voorzitter: Vissers Marcel Mechelseplein 23 bus 2 2000 Antwerpen

Geb: Zundert Nederland 04/0511945

Secretaris: Henkens Hendrik Bïtskapellei 14 2180 Ekeren Geb: Antwerpen 02/04/1959

Penningmeester: Hendrickx Paul Venezuelastraat 6 bus 114 2030 Antwerpen

Geb: Lier 3111011953

Ondervoorzitter: Snik Christina Zuidervelodroom 21 2018 Antwerpen

Geb:Leiden Nederland 02/03/1970

Ondervoorzitter: De Vos Raymond Beenhouwersstraat 46 2180 Ekeren

Geb: Antwerpen 06/03/1951

De VZW is opgericht op 29 november 2012 Secretaris

Getekend:

Voorzitter

Vissers Marcel Henkens Hendrik

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE ANTWERPSE TUINIERS, AFGEKORT : DAT

Adresse
BISTKAPELLEI 14 2180 EKEREN(ANTW)

Code postal : 2180
Localité : Ekeren
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande