DE GOUDEN BRON

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GOUDEN BRON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.914.002

Publication

12/09/2011
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

3 1 AUG. 2011

voos 1111 1Iu1IIIINIVIINVInVI

behout *11137905*

aan h

Belgis

Staatst:





ANTWERPEN

Griffie

Ondernemingsar

Benaming 7 ~ 3 8 . " A 1 4 . 00-2-

O L n r

(voluit) : De Gouden Bron

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel - Rinkvenseheide 3, 2970 Schilde

Onderwerp akte : Oprichting 8; benoeming bestuurders en dagelijks bestuur Statuten van de oprichting

De Gouden Bron vzw

Maatschappelijke zetel

Rinkvenseheide 3, 2970 Schilde

(gerechtelijk arrondissement Antwerpen)

De ondergetekenden:

I-loeyberghs Britta, geboren te Antwerpen op 13 mei 1970.

Rinkvenseheide 3, 2970 Schilde

Pintens Luc, geboren te Wilrijk op 3 augustus 1966.

Kerkelei 75, 2970 Schilde

Pintens Ymir, geboren te Berchem op 17 september 1992.

Kerkelei 75, 2970 Schilde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso _ Naam en handtekening.

" !.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, met de hierna volgende statuten:

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art.1:

De vereniging draagt de naam: "De Gouden Bron", vereniging zonder winstoogmerk.

Art.2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2970 Schilde, Rinkvenseheide 3. De zetel bevindt zich in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Bij beslissing van de Algemene Vergadering, overeenkomstig de voorwaarden voor een statutenwijziging, kan de zetel naar om het even waar in België verplaatst worden.

Art.3:

3.1

De vereniging heeft als doel:

" Het bevorderen van innerlijk en algemeen welzijn van alle leven als onze natuurlijke staat.

" Het vertegenwoordigen van en het uitnodigen tot vrij, natuurlijk en open bewustzijn.

'Met benadrukken van het grote belang van kunst, cultuur, ambachten, inspiratie en een ongeremd creatieve geest, voor een gezonde samenleving.

.Onderzoek naar en uitvinden van alternatieve hulpmiddelen ter bevordering van een leven in harmonie met de natuur.

" Het promoten, steunen en uitvoeren van samenlevingsvormen waarin een holistische kijk op ecologie en respectvolle aandacht voor mekaar en alle leven, op de eerste plaats staat.

.1-let aanbieden van ondersteuning om mensen te helpen heelheid in zichzelf te vinden.

3.2

De vereniging bewerkstelligt het omschreven doel door onder meer.

" Het organiseren van cursussen, workshops, optredens, lezingen, individuele- en groepsbegeleidingssessies, kermissen, festivals, tentoonstellingen, voorstellingen, demonstraties en andere activiteiten.

" Het aanbieden van diensten en hulpmiddelen.

" Promotie van de filosofie en werking van de vereniging.

'Het samenwerken met andere verenigingen en individuen in basisnetwerken.

3.3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten stuiten, fondsen inzamelen, kortom, aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging ook handelsdaden stellen.

Art.4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL il: LEDEN

Art.5 :

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen, en diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Art.6:

Als lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres, of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker, en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectief of toetredend lid. De Raad van Bestuur beslist over de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hen heeft bereikt en geeft hierover schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien de toetreding van een kandidaat-lid geweigerd wordt, wordt de motivering kenbaar gemaakt aan de verzoeker. Tegen deze beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep moet schriftelijk binnen de maand na de kennisgeving van de weigering worden ingediend bij de Raad van Bestuur.

Art.7:

De leden mogen op een vrije basis hun jaarlijkse bijdrage leveren onder de vorm van goederen, diensten of financiën. De vereniging kan ook steunende leden en ereleden aanvaarden. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. De bijdrage van een steunend lid bedraagt maximum 144 Euro per jaar. De bijdrage van een erelid bedraagt maximum 333 Euro per jaar. De rechten en plichten van ereleden en steunende leden worden vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art.8:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.2

Van alle leden wordt verwacht dat zij de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, en de besluiten van Raad van Bestuur en Algemene Vergadering, alsook de belangen van de vereniging, respecteren.

Art.9:

Elk effectief of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een tweederdemeerderheid van de stemmen, indien de verplichtingen, opgelegd aan de leden in Art.8, geschonden worden. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgevonden.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit vergoeding of teruggave vorderen van betaalde bijdragen of gedane inbreng.

TITEL Ill: RAAD VAN BESTUUR

Art.10:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twee en maximum vijf leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Art.11:

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art.12:

12.1

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris-penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De Raad van Bestuur wordt minstens één maal per jaar bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de jongste van de aanwezige bestuurders.

12.2

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch. Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOQ2.2

12.3

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris-penningmeester en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris-penningmeester of bestuurder. Het register van de notulen kan op de zetel van de vereniging door leden of belanghebbende derden worden ingezien. De uitreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris-penningmeester.

Art.13:

13.1

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De Raad van Bestuur treedt op als etser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle

handels- en bankvenichtingen; van het opheffen van hypotheken. -

13.2

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van één van de bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien

van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging

13.3

De Raad van Bestuur kan bevoegdheden en taken voor bepaalde handelingen overdragen aan één van de bestuurders. Mits machtiging van de Algemene Vergadering, kan de Raad van Bestuur indien nodig een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en krijgt de financiële bevoegdheid die op dal moment door de Raad van Bestuur opportuun wordt geacht.

13.4

De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit. Met dit huishoudelijk reglement mogen, zonder " strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Art.14:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Deze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij afwezigheid van de voorzitter, door de jongste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Art.15:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dil vereisen.

Art.16:

16.1

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Ze moet ten minste éénmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begrotingen van het volgende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die vôàr 30 juni van dat jaar valt.

16.2

Alle effectieve leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering per gewone post en/of elektronische post uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

16.3

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld

staart op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art.17:

17.1

Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in artikel 17.2 hieronder, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

17.2

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld " als tegenstem.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Art.18:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dat jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ieder jaar en ten laatste zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Art.19:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

" Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Art.20:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van eventuele schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art.21:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

De Algemene Vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als leden van de Raad van Bestuur:

Voorzitster: Hoeyberghs Britta, geboren te Antwerpen op 13 mei 1970.

Rinkvenseheide 3, 2970 Schilde

Secretaris-Penningmeester: Pintens Luc, geboren te Wilrijk op 3 augustus 1966.

Kerkelei 75, 2970 Schilde

De Algemene Vergadering draagt tevens het Dagelijks Bestuur met onbeperkte en afzonderlijke volmacht op aan:

Hoeyberghs Britta, geboren te Antwerpen op 13 mei 1970

Rinkvenseheide 3, 2970 Schilde

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOa 2.2

Ltgik B - Vervolg

Deze bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in vijf exemplaren waarvan ieder stichtend lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de Algemene Vergadering.

Opgemaakt te Schilde op 27 augustus 2011.

Hoeyberghs Britta, Voorzitster

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso.: Naam en handtekening

Coordonnées
DE GOUDEN BRON

Adresse
RINKVENSEHEIDE 3 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande