DE GROTE BEER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GROTE BEER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.842.660

Publication

25/05/2011
ÿþLuik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





RECHTBANK

KOOPHANDEL

13 MEI 2011

+11079188"

ANTIMIs~eE



Benaming : De Grote Beer

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Albert Bevernagelei 62, 2100 Antwerpen (Deurne)

Ondernemingsnr : 469.842.660

Voorwerp akte : Ontslagen bestuurders en benoemingen nieuwe bestuurders, overbrenging van de zetel en publicatie van de gecoördineerde STATUTEN, aanpassing aan de geldende wetgeving, zoals beslist op de algemene statutaire vergadering van 19 april 2011.

Eerste publicatie: 2000.02.03 N. 003314

Nummer van de vereniging: 33142000 Nr BTW of ondernemingsnummer: 469842660

Raad van bestuur:

Aan de bestuurders Sneyers Bernadette, Mortier Kathieen en Verrycken Anneke wordt op eigen aanvraag

ontslag verleend uit de Raad van Bestuur. Verrycken Anneke neemt tevens ontslag uit de algemene

vergadering van de vereniging.

Johan Labens wordt herverkozen en bevestigd als bestuurslid

Nieuw verkozen bestuurders zijn:

- Hintjens An (°Antwerpen 16.06.1966) Meibloemstraat 120, 9000 Gent.

- Rillaers Patricia ("Gent 18.08.1962), Albert Bevernagelei 62, 2100 Antwerpen (Deurne).

- Spiessens Diane (°Antwerpen 01.07.1951),Stoppelveld 55/1, 2980 Zoersel.



Zetel:

De zetel van de vereniging wordt voortaan gevestigd, Albert Bevernagelei 62, 2100 Antwerpen (Deurre)

Gecoördineerde Statuten:

Art.1. De vereniging voert de benaming "De Grote Beer"

Deze benoeming zal altijd gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"

Art. 2. De zetel wordt overgebracht naar het adres: Albert Bevernagelei 62, 2100 Antwerpen (Deurne). De zetel kan overgebracht worden naar elke andere plaats, als gevolg van een beslissing van de algemene vergadering, die eveneens administratieve zetels kan oprichten.

Art.3.De vereniging kan actief zijn op alle aspecten die een maatschappelijke meerwaarde uitbouwen. Ondermeer het algemeen maatschappelijk werk, het vormingswerk, het sociaal-cultureel werk, social fundraising en sociaal toerisme, evenals in de aanverwante sectoren. ln hel bijzonder wat betreft algemeen welzijnswerk, bijzondere jeugdzorg, adoptie, kunst, cultuur en











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

nautisch toerisme. Deze opsomming is niet beperkend en geeft enkel een aanwijzing van de actuele werking, maar kan steeds worden uitgebreid naar andere sectoren.

Art. 4. De vereniging mag hiertoe roerende en onroerende goederen bezitten, kopen, verkopen, huren, verhuren, boeken en geschriften uitgeven en verspreiden en alle gewenste verrichtingen uitvoeren die bij haar doel aansluiten.

Art. 5. Verzamelde financiële en materiële middelen zullen aangewend worden voor de uitbouw van de eigen organisatie of voor het ondersteunen van projecten en organisaties, werkzaam binnen de zelfde sectoren, hiertoe aangeduid door de algemene vergadering.

Art. 6. Het aantal leden mag niet minder dan drie bedragen, het aanvaarden van de leden wordt door de algemene vergadering beslist. Het jaarlijks lidgeld mag niet

" meer dan 500 ¬ bedragen.

De Raad van Bestuur mag ook toegetreden leden aannemen. Deze zijn geen "lid" in de zin van de wet; hun rechten en plichten worden geregeld door een bijzonder huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur.

Art. 7. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in art. 4 en 12 van de wet. Zij vergadert minstens eenmaal per jaar; zij wordt bijeen geroepen en functioneert in overeenstemming met de art. 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet.

Zij mag besluiten nemen buiten de agenda. De leden kunnen zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de vergadering. De aldus gemandateerde personen mogen slechts twee andere leden vertegenwoordigen. Leden en derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de algemene vergadering afschriften verkrijgen, ondertekend door twee bestuurders.

Art. 8. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden door de algemene vergadering voor ten hoogste drie jaar benoemd en te allen tijde door haar afzetbaar. Na het beëindigen van hun mandaat zijn de bestuurders herkiesbaar.

Art. 9. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder Bijzondere machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de handtekening van voorzitter, secretaris of penningmeester, of van twee andere bestuurders samen, zonder dat ze van enige bijzondere machtiging of beslissing moeten doen blijken.

De Raad mag zijn bevoegdheden overdragen aan een of meer bestuurders alsook aan derden, mits akkoord van de Algemene Vergadering.

Art. 10. Elk jaar voor het einde van de maand juni geeft de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering rekenschap over zijn beleid in het afgelopen jaar.

Art. 11. Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit overgaan naar de vzw "Tin Pan Alley" (ondernemingsnummer 890.063.387) of, indien deze niet meer zou bestaan of er gegronde redenen zouden bestaan om dit niet te doen naar een vereniging zonder winstoogmerk die door de Algemene Vergadering wordt aangewezen.

Art. 12. Voor al wat door deze statuten niet wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 en van aile latere wetten die deze verenigingsvorm betreffenvan toepassing.

Raad van Bestuur.

De algemene vergadering van De Grote Beer vzw heeft  in overeenstemming met art. 8 van de statuten  tot bestuurder benoemd voor een termijn van drie jaar, telkens zonder tegenbericht te verlengen voor een volgende periode van drie jaar: Johan Labens, Patricia Rillaers, Anke Hintjens, Diane Spiessens.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



Dezen hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Johan Labens

Secretaris: Anke Hintjens

Penningmeester: Diane Spiessens

Bestuurder: Patricia Rillaers

Zij hebben de voorzitter, Johan Labens, tevens aangesteld tot afgevaardigde bestuurder, belast met het dagelijks bestuur, in het bijzonder gemachtigd voor alle rechtshandelingen tegenover telefoon, post en andere nutsvoorzieningen, evenals tegenover banken en spaarkassen.

De afgevaardigde bestuurder krijgt tevens opdracht het nodige te doen voor aanpassing van de publicatie in het staatsblad door opname van de nu geldende gecoördineerde statuten.

Tevens doet de afgevaardigde bestuurder het nodige om aan zichzelf, de secretaris en de penningmeester de nodige volmachten te geven op de bankrekening van de organisatie.

Antwerpen, 20 april 2011.

Voor eensluidend uittrekse

Johan Labens

Voorzitter

Afgev. Bestuurder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE GROTE BEER

Adresse
ALBERT BEVERNAGELEI 62 2100 DEURNE(ANTW)

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande