DE NAYER STICHTING

Divers


Dénomination : DE NAYER STICHTING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.572.531

Publication

25/02/2014
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1J11.11J111»

bE St

II

NEERGELEGD

I 4 FEB,

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHAIMEM te MECHELEN

Ondernemingsnr 3-4  . 52.53i Benaming

(voluit) " DE NAYER STICHTING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm: Private Stichting

Zetel " 2860 Sint Katelijne Waver, Jan Pieter de Nayeriaan 5

Onderwerp akte Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden op 4 februari 2014 voor geassocieerd notaris Tom Verbist te Geel, ter registratie neergelegd, dat de private stichting werd opgericht werd, waarvan de statuten luiden ais volgt:

ARTIKEL 1: NAAM

De stichting heeft de rechtsvorm van

'de Stichting' genoemd.

ARTIKEL 2: ZETEL

De Stichting heeft haar zetel te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Jan Pieter De Nayerlaan 5.

ARTIKEL 3: DOEL

De Stichting heeft tot doel, met uitsluiting van het najagen van enige stoffelijke winst:

Het verschaffen van bijstand en steun aan onderzoek en maatschappelijke dienstverlening aan

onderwijsinstellingen van het gesubsidieerd vrij katholiek onderwijs, onder andere op campus De Nayer door:

-het verschaffen van huisvesting

-het verlenen van facilitaire (werken, leveringen en diensten) steun van welke aard ook

-het ter beschikking stellen van fondsen, het geven van voorschotten, het verstrekken van waarborgen.

Zonder dat deze opsomming beperkend kan worden beschouwd, maar in tegendeel, als zijnde exemplatief.

Tot verwezenlijking van dit dosl mag de Stichting aile noodzakelijke of nuttige onroerende en roerende

goederen verwerven, vervreemden, huren en verhuren, pachten en verpachten, kredieten aangaan, hypotheek

steilen en zo meer.

ARTIKEL 4: SAMENSTELLING EN BENOEMING

De Stichting wordt bestuurd door minstens 7 bestuurders.

De bestuurders worden ingedeeld in bestuurders van categorie A, en bestuurders van categorie B.

Bij de oprichting bedraagt het aantal bestuurders van categorie A, 5 (vijf), en het aantal bestuurders van

categorie B, 2 ( twee).

Indien de raad van bestuur beslist om het aantal bestuurders te verhogen, dient het aantal bestuurders van

categorie A altijd 1 meer te bedragen dan het aantal der bestuurders van categorie B.

De bestuurders van categorie A worden vrij gecoöpteerd door de in functie zijnde bestuurders van categorie

De bestuurders van categorie B worden gecoöpteerd door de gezamenlijke bestuurders van beide categorieën, op voorstel van de vzw KIH De Nayer, die per te begeven mandaat, minstens 2 kandidaten zal dienen voor te stellen aan de raad van bestuur.

Indien de vzw KIH De Nayer zou ophouden te bestaan, zal zij dit voordrachtrecht dienen over te dragen aan een vzw met een gelijkaardig doel als het hare. Bil ontstentenis hiervan, zullen in de toekomst, de nieuwe bestuurders gecoöpteerd worden door de reeds aangestelde bestuurders, zonder verder onderscheid tussen bestuurders categorie A en B.

De bestuurders verkiezen een voorzitter van de raad van bestuur.

De beslissing tot coöptatie wordt genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemming heeft de voorzitter van de raad van bestuur de doorslaggevende stem.

ARTIKEL 5: AFZETTING

Buiten de gerechtelijk afzetting, zoals voorzien in de wet, kunnen bestuurders worden afgezet door de Raad van Bestuur wegens een zwaarwegende reden. Hiertoe zal een besluit van de Raad van Bestuur genomen worden bij meerderheid, betekend worden aan de betrokken bestuurder bij aangetekend schrijven.

Bestuurders die drie opeenvolgende vergaderingen afwezig zijn zonder schriftelijke of elektronische

verontschuldiging, worden geacht ontslagnemenctle zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : gQ:Re Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de voroniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

een private stichting en draagt de naam: 'De Nayer Stichting', verder

A.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

ARTIKEL DUUR en AMBTSBEEINDiGING

Een bestuurder wordt aangesteld voor een periode van zes jaar, niet een maximum van drie opeenvolgende mandaten. Ontslagnemende bestuurders en bestuurders wier mandaat verstreken is, blijven hun mandaat verder uitoefenen tot in hun vervanging wordt voorzien, zonder dat deze termijn meer dan zes maanden kan belopen.

ARTIKEL 7: VERGADERINGFREQUENTIE EN OPROEPING

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op verzoek van twee (2) bestuurders. Ieder bestuurder is tot bijeenroeping bevoegd. De bestuurders worden opgeroepen bij gewone brief of elektronisch. Ze worden minstens acht dagen vooraf opgeroepen. Bij de bijeenroeping wordt de dagorde van de vergadering gevoegd. Agendapunten kunnen enkel aan de dagorde warden toegevoegd mits het eenparig akkoord van alle bestuurders.

ARTIKEL 8: BESLISSINGEN

De Raad van Bestuur beslist  behoudens anders bepaald in deze statuten of in de wet  bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is dé stem van de voorzitter doorslaggevend. "

Om geldig te kunnen beraadslagen moet meer dan de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Eén bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

Indien slechts de helft of minder van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde bestuurders. Deze tweede vergadering moet warden gehouden ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering. Zij beslist zoals hierboven bepaald.

De besluiten van de Raad van Bestuur warden in notulen opgenomen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden In een speciaal register ingebonden. De volmachten, net als andere schriftelijke berichtgevingen, worden daaraan gehecht.

ARTIKEL 9: INBRENG

De Stichter en latere toetreders kunnen in het contract van inbreng van goederen in de stichting ondermeer bedingen, voor zichzelf en of hun rechtsopvolgers:

-dat in geval de Stichting zou overgaan tot vervreemding van onroerende goederen, hun akkoord voorafgaandelijk hiervoor bekomen dient te worden.

-dat in geval de Stichting deze goederen niet meer zou bestemmen voor het Katholiek onderwijs, de goederen terugkeren naar de inbrenger of diens rechtsopvolger, tenzij anders wordt overeengekomen.

ARTIKEL 10: MANDATEN

De Raad van Bestuur kiest ander zijn leden een voorzitter en een secretaris.

ARTIKEL 11: VERTEGENWOORDIGING

De Stichting wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris, die samen optreden of bij ontstentenis van dezen door twee bestuurders.

ARTIKEL 12; DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de Stichting of bepaalde onderdelen ervan toevertrouwen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk kunnen optreden. Hun bevoegdheden worden omschreven in de benoemingsbeslissing. Zij kunnen ten allen tijde van hun taak worden ontheven door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 13: AANSPRAKELIJKHEID

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de Stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele verplichting aan inzake de verbintenissen van de Stichting Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

ARTIKEL 14: BEGROTING EN JAARREKENING

Een dienstjaar van de Stichting yak samen met het kalenderjaar.

Ieder jaar en ten laatste op dertig juni maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van zijn ontvangsten en uitgaven voor het volgend boekjaar.

ARTIKEL 15: COMMISSARIS

De Raad van Bestuur stelt, indien nodig volgens de door de wet bepaalde normen, een commissaris aan. Deze wordt benoemd voor een duur van drie jaar. Hij is herbenoembaar.

ARTIKEL 16: ONTBINDING  VEREFFENING

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement Mechelen kan, op verzoek van de in de wet aangeduide personen, de ontbinding van de Stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en één of meerdere vereffenaars aanstellen.

Bij ontbinding van de Stichting of vereffening, om welke reden ook, zal haar patrimonium overgaan naar de vzw KIH De Nayer of haar rechtsopvolgers, met uitzondering van deze bestanddelen van haar patrimonium, die door een uitdrukkelijk beding of overeenkomst in de Stichting werd ingebracht, en er zich nog in natura in bevinden.

Deze goederen zullen toekomen aan de personen die er inbreng van gedaan hebben in de Stichting, op het ogenblik van de oprichting van de Stichting of op een later tijdstip, en bij ontstentenis ervan, aan hun rechtsopvolgers, tenzij deze personen afstand zouden hebben gedaan van dit recht ten voordele van de vzw KIH De Nayer;

ARTIKEL 17; STATUTENWIJZIGING

De statuten van de Stichting kunnen gewijzigd worden met een meerderheid van vier vijfde van de bestuurders, zonder dat deze statutenwijziging afbreuk kan doen aan rechten die de stichters of latere

MOD 22

Vbor- Luik B - Vervorg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

toetreders putten uit overeenkomsten met de Stichting afgesloten, of uit deze statuten. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel van de Stichting kan zij alleen worden aangenomen bij eenparig besluit van de bestuurders en dit na voorafgaand en schriftelijk akkoord van de stichters of hun rechtsopvolgers.

ARTIKEL 18: BELANGENCONFLICT

Indien er een belangenconflict bestaat tussen de bestuurders en de Stichting, dan moet die bestuurder zich bij die beslissing onthouden en daarvan melding maken in het verslag van de Raad van Bestuur.

Indien meerdere bestuurders een belangenconflict hebben met de Stichting dan dienen zij zich eveneens te onthouden, zoals hierboven bepaald,

Indien in voorkomend geval geen beslissing kan genomen worden wegens teveel belangenconflicten, dan zal de Raad van Bestuur een beroep doen op een derde beslisser.

Indien om één of andere reden de Raad van Bestuur niet tot een eenparige aanduiding komt van een derde beslisser, dan zal deze worden aangesteld op verzoek van de Raad van Bestuur, door de Raad van Bestuur van vzw K1H De Nayen De Raad van Bestuur zal zich gedragen, zonder beroep, noch verhaal, naar het besluit van deze derde beslisser.

ARTIKEL 19: ALGEMENE BEPALINGEN

Voor ailes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, zullen de stichters en de bestuurders zich gedragen naar de bepalingen van de Wet.

Il BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR:

Werden door vzw KIH De Nayer benoemd tot bestuurders, overeenkomstig de bovenstaande bepalingen: Van categorie A

1.De heer ASSELMAN, Willy, gepensioneerd, geboren te Liedekerke op 27 januari 1944, RR. 44.01.27239.76, Busschotstraat 89, 3130 Betekom,

2.De heer FOLENS, Gilbert, gepensioneerd, geboren te Gullegem op 27 november 1944, RR. 44.11.27235.53, Filosofenlaan 16, 3001 Heverlee,

3.De heer LENAERS, Robertus, bestuurder van genootschappen, geboren te Diepenbeek op 26 september 1940, RR, 40.09.26-149.71, Dooistraat 24, 3590 Diepenbeek,

4.De heer NEYENS, Joseph, bestuurder, geboren te Bocholt op 01/03/1941, RR, 41.03.01-059.17, Lokaertlean 37, 3080 Tervuren, van Belgische nationaliteit;

5.De heer VAN AUTGAERDEN, Luc, gepensioneerd, geboren te Sint-Joost-ten-Node op 15 oktober 1944, RR. 44.10.15-169.84, Kauwendaal 5, 2800 Mechelen,

Van categorie B

6.De heer GEER1NCKX, Marc, groepsvoorzitter, geboren te Herentals op 17 november 1962, RR 62.11.17351.33, Kleine Boeretang 19, 2480 Dessel,

7.De heer WILLEMS, Kristiaan, decaan, geboren te Leuven op 29 december 1950, RR, 50.12.29-253.11,

Pater Valentinuslaan 16, 3500 Hasselt, "

Vervolgens is de Raad van Bestuur bijeengekomen en heeft aangesteld:

Tot voorzitter: De heer Luc Van Autgaerden, voornoemci.

Tot secretaris , De heer Asselman, Willy,voornoemd,

De oprichter verklaart dat voormelde bestuurders bevestigd hebben het hen toegekende mandaat te

aanvaarden.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel,

Tom Verbist, Geassocieerde Notaris te Geel.

Tegelijk neergelegd: afschrift oprichtingsakte,.











----

-- ----

Op de laatste blz. van Luik, B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
DE NAYER STICHTING

Adresse
JAN PIETER DE NAYERLAAN 5 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER

Code postal : 2860
Localité : SINT-KATELIJNE-WAVER
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande