DE NIEUWE GANS BERENDRECHT

Association sans but lucratif


Dénomination : DE NIEUWE GANS BERENDRECHT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.996.781

Publication

06/12/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V

V beh aa Bel Stal

A11

111111111MIIIIi

*11183566*

Benarrdng

(voluit) : De Nieuwe Gans Berendrecht V.Z.W.

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zandvlietsedorpstraat 50 2040 Antwerpen

Ondernemingsnr : 414996781

Voorwerp akte : Coördinatie statuten - wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering van 03/12/2005, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen

inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: De Nieuwe Gans Berendrecht V.Z.W. Alle stukken uitgaande van de _ _ _

vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddelijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " Vereniging

- Zonder Winstoogmerk".

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Zandvlietsedorpstraat 50 2040 Antwerpen (Zandvliet)en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan slechts verplaatst worden, binnen deze agglomeratie, bij besluit van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het inrichten en bevorderen van het ganzenrijden en de behartiging van de daarrond levende plaatselijke folklore in de meest ruime zin van het woord; verder elke activiteit of bedrijvigheid, zo culturele, heemkundige als eventueel sportieve, welke rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van het gestelde doel.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom te nemen of alle andere zakelijke en persoonlijke rechten uit te oefenen of contracten af te sluiten.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. DE LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal mag echter niet minder dan drie bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijziging in de samenstelling van deze lijst moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen de maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, elkeen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als toegetreden lid wordt aanvaard bij besluit van de raad van bestuur genomen met een meerderheid van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

RECHTBANK KOOPHANDEL.

21; NOV. 2011 ANTceÉeitPEm

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

stemmen van de raad van bestuur. Een natuurlijke persoon die toegetreden lid is, wordt automatisch effectief lid vanaf de dag na de afsluiting van het boekjaar volgend op het kalenderjaar waarin het lid is toegetreden. Het aanvaarden van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

ARTIKEL 6

Enkel natuurlijke personen kunnen een effectief lid worden. Rechtspersonen en organisaties kunnen uitsluitend als toegetreden lid deel uitmaken van de v.z.w..

ARTIKEL 7

De effectieve en toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering.

ARTIKEL 8

De effectieve en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits indiening van dit ontslag bij de raad van bestuur.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de schriftelijke aanmaning die hem werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen en verliest al zijn rechten als lid.

Als een effectief lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle effectieve leden, worden beëindigd en dit door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop ten minste één vijfde van alle effectieve leden aanwezig zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige effectieve leden vereist is.

Het effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

ARTIKEL 9

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa die de vzw toebehoren op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Een uitredend of uitgesloten lid en de rechthebbende van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen , van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In géén geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededelingen of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

TITEL 11l DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 10

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

ARTIKEL 11

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. De kwijting aan de bestuurders

4. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

5. De ontbinding van de vereniging

8. De uitsluiting van leden

7. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

8. Het lidgeld verhogen of verlagen

ARTIKEL 12

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van het eerste kwartaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexés du Moniteur belge

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

ARTIKEL 13

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen v66r de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle aanwezige effectieve leden met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

ARTIKEL 14

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich niet laten vertegenwoordigen door een lasthebber.

ARTIKEL 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter en vervolgens door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

ARTIKEL 16

In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige effectieve

leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend zijn.

ARTIKEL 17

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

ARTIKEL 18

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen na schriftelijke afspraak.

Alle effectieve leden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL 1V HET BESTUUR

ARTIKEL 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

ARTIKEL 20

Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders mag niet hoger zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een hulppenningmeester,een secretaris, een hulpsecretaris, een zaalverantwoordelijke, twee polderbondafgevaardigden en een opvolger voor polderbond.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter en vervolgens door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

ARTIKEL 22

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

ARTIKEL 23

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door twee leden van de raad van bestuur die gezamenlijk kunnen optreden. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

ARTIKEL 24

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de-vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V BEGROTINGEN EN REKENINGEN

ARTIKEL 25

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn

ARTIKEL 26

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL 27

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan v66r het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

ARTIKEL 28

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar

Voorhouden aan het Belgisch Staatsblad Lui* B - Vervolg

goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

ARTIKEL 29



Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

TITEL VII BIJZONDERE BEPALINGEN

De algemene vergadering van 19.06.2011 aanvaardt het ontslag als bestuurder van:

Schouwaerts Igor, Bosstraat 15, 2040 Antwerpen, geboren op 12.04.1967 te Antwerpen

Wouters Carolus, Sint Jan Baptiststraat 2, 2040 Antwerpen, geboren op 30.06.1952 te Berendrecht

De Schutter Paul, Zoutestraat 40, 2040 Antwerpen, geboren op 24.04.63 te Merksem

De algemene vergadering van 03.12.2005 benoemt als bestuurder:

Rubenska Peter, Antwerpsebaan 143c, 2040 Antwerpen, geboren op 22.12.1980 te Merksem

Thys Dave, Dorpstraat 45/3, 2040 Antwerpen, geboren op 14.01.1975 te Antwerpen

De algemene vergadering van 03.12.2005 herbenoemt:

Balthazar Hank, Kalmthoutsesteenweg 93, 2990 Wuustwezel, geboren op 02.02.1970 te Antwerpen

Decubber Johan, Dorpstraat 99/1, 2040 Antwerpen, geboren op 21.12.1967 te Kapellen

De Schutter Jef, Conterscherp 130, 2040 Antwerpen, geboren op 04.10.1972 te Kapellen

Dons Roger, Cecilianenstraat 16, 2040 Antwerpen, geboren op 27.08.1949 te Antwerpen

Dons Dirk, Cogels-Osylei 86 2600 Berchem, geboren op 30.07.1965 te Antwerpen

Dons Francis, Putsebaan 146, 2040 Antwerpen, geboren op 28.09.1955 te Merksem

Huygen Kurt, Krekelberg 18, 2940 Stabroek, geboren op 31.01.1971 te Kapellen

Jaspers Paul, Pannenhoefdreef 142, 2950 Kapellen, geboren op 03.11.1955 te Kapellen

Leyten Tom, Zandvlietsedorpstraat 50, 2040 Antwerpen, geboren op 22.04.1972 te Deurne

Pillecyn Constant, Vredestraat 2, 2845 Niel, geboren op 18.07.1946 te Berchem

Stuyts Alfons, Dorpsbeekstraat 29 bus 8, geboren op 26.06.1968 te Antwerpen

Stuyts Petrus, Monnikenhofstraat 42, geboren op 22.11.1939 te Zandvliet

De raad van bestuur is samengesteld als volgt:

Voorzitter. Leyten Tom

Ondervoorzitter: De Schutter Jef

Penningmeester: Dons Roger

Hulppenningmeester: Rubenska Peter

Secretaris:Huygen Kurt

Hulpsecretaris: Dons Dirk

Afgevaardigde polderbond: Decubber Johan

Afgevaardigde polderbond/ Zaalverantwoordelijke: Stuyts Alfons

Opvolger polderbond: Balthazar Hank

Lid: Thys Dave

Lid: Dons Francis

Lid: Jaspers Paul

Materiaalverantwoordelijke: Pillecyn Constant

Zaalverantwoordelijke: Stuyts Petrus

De mandaten van de huidige raad van bestuur eindigen op 31-05-2017

Opgemaakt te Antwerpen, op 01/11/2011

Voorzitter Secretaris

Tom Leyten ~ Kurt Huygen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

mmae

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE NIEUWE GANS BERENDRECHT

Adresse
ZANDVLIETSEDORPSTRAAT 50 2040 ANTWERPEN 4

Code postal : 2040
Localité : Zandvliet
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande