DE POEKOEKS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE POEKOEKS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.698.273

Publication

21/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel-l: Benaming  Zetel - Briefwisseling

Artikel-2: Verplaatsing van de zetel

De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement verplaatst worden bij besluit van de raad van bestuur, een besluit tot verplaatsing buiten het gerechtelijk arrondissement dient genomen te worden door de algemene vergadering met een meerderheid zoals nodig voor een statutenwijziging.

Artikel-3: Doel van de vereniging

Deze vereniging heeft als benaming  De Poekoeks . De naam zal steeds vooraf- of nagegaan worden door  vereniging zonder winstoogmerk , of  v.z.w. afgekort.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Bethaniënlei 13, 2980 Zoersel, aldus ressorterende onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Telkens wanneer in onderhavige statuten verwezen wordt naar  per schrijven ,  schriftelijk , of  per brief , dan dient hier onder te verstaan dat dit zowel per gewone brief, fax, telegram of email mag geschieden. Een  aangetekend schrijven of -brief  kan vervangen worden door een e-mail met leesbevestiging of een gerechtsdeurwaardersexploot.

- Mensen groeperen die samen, geheel vrijwillig en belangeloos, iets willen doen voor het goede doel.

- Sponsoren van een door de vzw gekozen goed doel.

De Poekoeks

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, vanaf heden en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

TITEL I. Benaming  Zetel  Doel  Duur

Artikel-4: Aanvang en duur van de vereniging

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Poekoeks

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bethaniënlei 13

*15306781*

Luik B

2980

België

0628698273

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Zoersel

Griffie

Neergelegd

17-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL II. Leden  Aanneming  Bijdrage.- Uittreding - Ontslag

Artikel-5: Minimum aantal leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden wordt bepaald op drie, zijnde het wettelijk minimum op moment van oprichting, en het minimum aantal leden zal steeds het wettelijk minimum volgen bij eventuele wetswijzigingen.

Artikel-6: Effectieve leden  stichtende leden

De rechten en plichten van de effectieve leden worden bepaald door de statuten en de wet van 27 juni 1921  Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, BS 1 juli 1921.

De volheid van het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering, komt aan de effectieve leden toe.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel-7: Toegetreden leden

De vereniging kent twee categorieën van toegetreden leden. De toegetreden leden hebben geen andere rechten dan deze welke hen uitdrukkelijk door de statuten en het huishoudelijk reglement worden toegekend. Toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Enkel natuurlijke personen kunnen toegetreden lid worden.

Elkeen die meent tot de vereniging te willen toetreden op basis van sympathie, steun of enig andere grond kan een verzoek tot aansluiting als toegetreden lid tot de vereniging richten.

De toegetreden helpende leden helpen op de evenementen waaraan de vereniging deelneemt ten einde sponsoring te verzamelen met het oog op de verwezenlijking van het doel van de verenging.

De leden die als effectief lid worden toegelaten zijn effectieve leden evenals de hiernavolgende stichtende leden: Enkel natuurlijke meerderjarige personen kunnen effectief lid worden.

Naam + Voornaam RR Straat+ NR PC Gemeente

Der Kinderen Maarten-voorzitter 830530-12574 Lacroixlaan 14 2390 Malle

De Weerdt Koenraad-penningmeester 690805-47111 Bethaniënlei 13 2980 Zoersel

Dom Yannic-secretaris 690910-05293 Bethaniëlei 3B 2970 Schilde

De toegetreden leden dienen zich te schikken naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921  Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, BS 1 juli 1921 en, indien het bestaat, het huishoudelijke reglement van de vereniging.

a) toegetreden helpende leden

De toegetreden steunende leden betalen een bijdrage aan de vereniging overeenkomstig de statuten en de besluiten door de vereniging genomen, onverminderd hun recht om vrijwillig een grotere bijdrage te storten.

Artikel 8: Lid worden van de vereniging

De twee categorieën van toegetreden leden zijn:

b) toegetreden steunende leden

Het lid zal pas dan lid zijn nadat het aanvaard is als lid, desgevallend het verplichte inschrijvingsrecht en de jaarlijkse bijdrage heeft betaald en het ledenregister heeft ondertekend.

Door zijn lidmaatschap treedt het lid onvoorwaardelijk toe tot de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, dewelke hij erkent en dient te respecteren.

Effectieve leden

Om toegelaten te worden als effectief lid dient het kandidaat-lid een schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging. In dit verzoek tot toelating dient het kandidaat-lid aan te duiden te wensen toe te treden als effectief lid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur beslist binnen de termijn van één maand na de aanvraag soeverein over de aanvaarding of weigering van een kandidaat lid met gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het kandidaat-lid wordt per schrijven op de hoogte gebracht van de beslissing.

Toegetreden leden

Om toegelaten te worden als effectief lid dient het kandidaat-lid een schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur of de secretaris van de vereniging. In dit verzoek tot toelating dient het kandidaat-lid aan te duiden te wensen toe te treden als hetzij toegetreden helpend lid hetzij toegetreden steunend lid.

De Voorzitter of de secretaris beslissen soeverein over de inschrijving van het lid. Ingeval van onenigheid is het de beslissing van de Voorzitter die voorrang krijgt. Het kandidaat-lid wordt per schrijven op de hoogte gebracht van de beslissing.

Artikel-9: Jaarlijkse bijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

- de jaarlijkse bijdrage voor toegetreden helpende leden thans nul euro bedraagt en het statutair maximum wordt vastgelegd op 0,00 Q' (nul euro).

Artikel-10: Gedrag van de leden

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden van het lid, onbekwaamverklaring, voorlopige bewindstelling, faillissement, gerechtelijk akkoord, of onverenigbaarheid met de voorwaarden van het lidmaatschap.

De jaarlijkse bijdrage kan door de algemene vergadering aangepast worden bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen, evenwel zonder meer te bedragen dan het statutair maximum. Dit laatste vereist de bijzondere procedure van een statutenwijziging.

- de jaarlijkse bijdrage voor effectieve leden thans nul euro bedraagt en het statutair maximum wordt vastgelegd op 150,00 Q' (honderd vijftig euro).

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel-11:.Uittreding  Schorsing  Ontslag van de leden

De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door middel van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door middel van een schrijven gericht aan de voorzitter of de secretaris.

- - de jaarlijkse bijdrage voor toegetreden steunende leden thans 5,00 Q' (vijf euro) bedraagt en het statutair maximum wordt vastgelegd op 100,00 Q' (honderd euro)

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten wanneer daartoe grondige redenen bestaan, en waardoor een bepaald lid redelijkerwijze niet meer aanvaard kan worden als lid. Het zich niet houden aan de statuten of het huishoudelijk reglement vormt een geldige reden.

Bij de stichting van de vereniging wordt bepaald dat:

De leden van de vereniging zijn verplicht :

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige effectieve leden, behoudens het effectieve lid omtrent wie gestemd wordt.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan worden uitgesproken door de raad van bestuur bij eenvoudige meerderheid en een quorum van 2/3 der stemmen.

De raad van bestuur kan zowel effectieve als toegetreden leden die zich aan een zware overtreding schuldig hebben gemaakt tijdelijk schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Een lid waarvan de uitsluiting op de agenda van hetzij op de raad van bestuur, hetzij de algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

staat, heeft het recht vooraf gehoord te worden.

Het betreffende lid neemt geen deel aan de stemming, ook niet indien het zetelt in de algemene vergadering of de raad van bestuur die in voorkomend geval uitspraak doet over de uitsluiting. .

Artikel-12: Rechten van de uitgetreden of uitgesloten leden

Het lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd heeft niet het minste recht op het maatschappelijk bezit en kan niet de terugbetaling eisen van de bijdrage die het heeft gestort of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. Algemene vergadering.

Artikel-l3: Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

Telkens in de statuten verwezen wordt naar aanwezige leden dient dit gelezen te worden als aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Dit zijn met name de stemgerechtigde leden.

Elk stemgerechtigd lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, zijnde een ander stemgerechtigd lid. Ieder stemgerechtigd lid kan maximaal één andere stemgerechtigd lid vertegenwoordigen.

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie;

3° desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een effectief lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° advies geven over de richting en acties die de vereniging dient te nemen

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Artikel-15: Jaarvergadering  Buitengewone en Bijzondere Algemene Vergadering Er moet elk jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden.

Deze vergadering dient door te gaan in het eerste semester van elk kalenderjaar. Het behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur deze datum te bepalen, rekening houdende met de activiteitenkalender.

Artikel-14: Bevoegdheid van de algemene vergadering

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

De algemene jaarvergadering omvat minstens op de agenda de overlegging: aan, en ter goedkeuring van, de algemene vergadering, de jaarrekening van het voorbije jaar, evenals de goedkeuring van de begroting van het volgende boekjaar, kwijting van het bestuur.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minste 20% van de stemgerechtigde leden. In dat laatste geval moet de raad van bestuur een algemene vergadering laten plaats vinden binnen dertig dagen na dit verzoek.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle stemgerechtigde leden moeten erop worden uitgenodigd.

Elk voorstel of agendapunt ondertekend door tenminste 20% van de stemgerechtigde leden dient op de agenda

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

gebracht.

Artikel-16: Bijeenroeping van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, fax of email, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens 15 dagen vóór de vergadering aan ieder stemgerechtigd lid wordt gestuurd.

De uitnodiging dient de agenda, plaats en uur van de vergadering te vermelden. Bij ontstentenis van een plaatsopgave wordt de vergadering gehouden op de zetel van de vereniging.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle stemgerechtigde leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel-17: Voorzitter van de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door de secretaris, vervolgens de penningmeester. De voorzitter duidt een stemopnemer aan, die tevens instaat voor de notulering.

Artikel-18: Stemming op de algemene vergadering

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of

vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Behoudens strengere bepalingen in de wet of de statuten, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen indien minstens 40% van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet gehaald wordt, dient een nieuwe vergadering bijeen geroepen. Deze mag ten vroegste plaats vinden binnen 15 dagen na de eerste vergadering, en maximaal 30 dagen later. Deze tweede vergadering heeft dezelfde agenda als de eerste vergadering en kan beslissen ongeacht het aanwezige quorum.

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, worden nageleefd.

De beslissing van de algemene vergadering om de vereniging om te zetten in een vennootschap met sociaal oogmerk wordt genomen overeenkomstig de regels van de doelswijziging;

Onthoudingen, blanco of ongeldige stemmen worden niet meegeteld bij het berekenen van de gewone meerderheid. Enkel effectief uitgebrachte stemmen worden geteld.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel-19: Statutenwijziging  ontbinding van de vennootschap

Heden luiden deze wetteksten als volgt:

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel-20: Publicatie van de besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen zonder het te verplaatsen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV. Raad van Bestuur.

Artikel-21: Raad van Bestuur  Samenstelling - Aantal leden

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 3 bestuurders, samengesteld, voor zover er voldoende kandidaten zijn, uit:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van de bestuurders, zal eindigen bij de algemene vergadering die de sluiting van de rekeningen per 31 december van drie jaar na de benoeming op de agenda heeft staan. Wordt de raad van bestuur bv gevormd in 2015 dan zal deze tijdens de algemene vergadering over het jaar 2018, te houden in 2019, moeten hervormd worden.

Telkens indien een plaats in de raad van bestuur open valt, wordt deze ingevuld door hetzij de eerstvolgende kandidaat op de lijst van de eerder gehouden verkiezingen, hetzij door tussentijdse stemming in de algemene vergadering voor het opengevallen mandaat.

Het is de uittredende raad van bestuur die er over waakt dat de te houden verkiezingen tijdig op de agenda wordt geplaatst.

Een bestuurder welke zelf ontslag geeft, dient dit schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur mede te delen, of bij ontstentenis aan de secretaris.

De invulling van een mandaat gebeurt slechts voor de resterende termijn van het opengevallen mandaat, zodat alle mandaten telkens tezamen komen te vervallen.

Ingeval de bestuursleden er niet in slagen in onderling overleg een raad van bestuur samen te stellen, dan wordt eerst de voorzitter gekozen. De kandidaat voorzitter met de meeste stemmen vervult de functie. Vervolgens opeenvolgend de secretaris., dan de penningmeester.

Alle leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering aangesteld voor een periode van ten hoogste vier jaar. Ze zijn herverkiesbaar. Enkel stemgerechtigde leden kunnen tot de raad van bestuur behoren.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de secretaris, vervolgens de penningmeester.

Artikel-22: Samenstelling van het orgaan Raad van Bestuur

- één voorzitter

- één secretaris

- één penningmeester

- één voorzitter

- één penningmeester

- één secretaris

De raad van bestuur kiest onder zijn leden voor zover er genoeg kandidaten zijn:

De bestuurders kunnen zich op de raad van bestuur niet laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder indien zij verhinderd zijn.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of, indien deze verhinderd is, door de secretaris. De raad van bestuur komt minstens éénmaal per semester samen.

Indien minimaal twee bestuurders middels een gezamenlijk getekende agenda de voorzitter verzoeken de raad van bestuur bijeen te roepen is deze gehouden de uitnodiging binnen een termijn van acht dagen te verzenden.

De uitnodiging wordt minstens acht dagen van te voren bij gewone brief, fax of email, gedaan, bevattende de agenda, plaats en uur van de bijeenkomst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur kan slechts besluiten indien de meerderheid van haar leden aanwezig is. Er wordt slechts beslist over punten op de agenda. Uitzonderlijk kan een belangrijk punt besproken worden indien 2/3 van de aanwezigen bereid is dit ad hoc op de agenda te plaatsen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter, en die ingeschreven worden in een speciaal register der beraadslagingen. De uittreksels die uit dit register gevraagd worden, worden door de voorzitter ondertekend voor conform en echt verklaard.

De notulen worden via gewone post, fax of mail aan alle leden van de raad van bestuur toegezonden.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op verzoek van een bestuurslid kan en mag een genodigde deelnemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur. Deze genodigde heeft geen stemrecht en dient desgevallend vooraf een non-disclosure verklaring te ondertekenen. Indien één of meerdere bestuursleden bezwaar maken tegen de aanwezigheid van de genodigde, dan beslist de raad van bestuur met gewone meerderheid over het al dan niet toelaten van de genodigde tot de vergadering.

Artikel-23: Bevoegdheid van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet. De raad van bestuur beschikt aldus over de residuaire bevoegdheid.

Alle handelingen m.b.t. rechtszaken, hetzij als verweerder of eiser, worden beslist door de raad van bestuur. Zij worden door de Voorzitter gevoerd in naam en voor rekening van de vereniging.

De Voorzitter voert de beslissingen van de raad van bestuur uit en zorgt voor een vlotte werking van de vereniging, welke hij in alle civiele zaken vertegenwoordigt.

De penningmeester houdt de boeken van de vereniging, ontvangt de gelden en voert de betalingen uit. Hij/zij is verantwoordelijkheid voor het beheer van de goederen van de vereniging, titels en overdracht van titels, stellen van zekerheden, onder toezicht en toestemming van de raad van bestuur.

Artikel-24: Handtekeningbevoegdheid

Voor bedragen en verbintenissen beneden 1.500,00~ (duizend vijfhonderd euro) heeft de voorzitter de macht alleen te tekenen, ofwel deze handtekeningbevoegdheid te delegeren naar de penningmeester en/of een dagelijks bestuurder indien in deze functie voorzien werd.

De raad kan zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan derden, niet-leden van de vereniging.

Indien de vereniging een rechtszaak wil instellen tegen een lid van de vereniging dient de algemene vergadering haar goedkeuring te geven.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door twee bestuurders samen handelend, waaronder de voorzitter.

De ondertekenaars moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

De voorzitter, de secretaris of elk ander bestuurslid dat een machtiging van de raad van bestuur kan voorleggen, kan zelfstandig rekeningen openen bij de Post of bankinstelling in naam van de vereniging. De raad van bestuur dient bij de eerstvolgende vergadering op de hoogte te worden gehouden van alle bewegingen.

De voorzitter, de penningmeester of elke andere derde persoon hiertoe gemachtigd door de raad van bestuur, kunnen individueel alle aan de vereniging gerichte (aangetekende) zendingen/pakjes aannemen van de Post of elke andere afleverdienst.

Artikel-25: Persoonlijke verbintenis  Bezoldiging der bestuurders

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. Dagelijks Bestuur

Artikel-26: Benoeming dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan, indien zij dit nodig acht, bij 3/4 meerderheid der stemmen, beslissen om één of meerdere dagelijks bestuurders, natuurlijke personen, aan te duiden. De benoeming gebeurt intuïtu personae.

Deze dagelijkse bestuurders hoeven geen lid te zijn van de vereniging en staan onder toezicht van de raad van bestuur.

De bevoegdheid waarover het dagelijks bestuur beschikt wordt bepaald door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel-27: Rapportering

TITEL VI. Commissaris

Artikel-30: Aanstelling van een commissaris

Het dagelijks bestuur rapporteert op regelmatige wijze aan de raad van bestuur over de gang van zaken binnen de VZW.

De duur van het mandaat wordt bepaald door de raad van bestuur met een maximum termijn van vier jaar. Het mandaat zal evenwel automatisch een einde nemen bij vrijwillig ontslag, overlijden of verstrijken van de aanvankelijk bepaalde termijn, zonder dat een expliciete hernieuwing van het mandaat is gegeven. Een dagelijks bestuurder is herbenoembaar.

Onverminderd de wettelijke verplichting een commissaris aan te stellen bij het overschrijden van de numerieke criteria heeft de algemene vergadering de exclusieve bevoegdheid een commissaris aan te stellen.

Indien de wettelijke criteria niet overschreden zijn staat het de algemene vergadering vrij om als commissaris al dan niet een bedrijfsrevisor aan te stellen.

Het bepalen van de bezoldiging van de dagelijkse bestuurders behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De duur van het mandaat, het bepalen van de vergoeding, evenals het geven van het ontslag behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering.

TITEL VII. Rekeningen en begrotingen.

Artikel-31: Jaarrekening en begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31/12/2015.

Artikel-28: Bezoldiging van de dagelijkse bestuurders

Artikel-29: Duur van het mandaat

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting voor de leden van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit:

- de inkomsten verwezenlijkt door het inrichten van activiteiten en het leveren van diensten.

Artikel-32: Toewijzing van het resultaat

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VIII. Ontbinding  Vereffening.

Artikel-33: Overlijden - ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

TITEL IX. Diversen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee of door een gerechtelijke beslissing, hetgeen inhoudt dat een meerderheid van 4/5 der aanwezige stemmen vereist is.

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Telkens in de statuten een kennisgeving per brief dient te gebeuren, staat het verzenden van een fax of email gelijk met een kennisgeving per brief. Telkens in de statuten een kennisgeving per aangetekende brief dient te gebeuren, staat het verzenden van een email met bekomen leesbevestiging of afgifte per gerechtsdeurwaarder gelijk met een kennisgeving per aangetekende brief.

Opgesteld te Zoersel, 16 april 2015

Artikel-34: Toewijzing van het saldo na ontbinding

Artikel-35: Rechtsgrond

Coordonnées
DE POEKOEKS

Adresse
BETHANIENLEI 13 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande