DE POER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE POER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 427.942.026

Publication

14/12/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

l\11\1110Wel

1 L-

Orir_emerviingsnr : 0427.942.026 r+rot<<if) : De Poer vzw

é:RGELt=UQ

GRIFFIE RECHTBANK VAN

0 Z DEC. 2011

KOOF&ADEL TURNHOUT

oe griffier

' {!er3;prij

Rechtsvorm : vzw

Zetel - LjQ , 2260 Westerlo

k'!: er; adem akte : Nieuwe statuten - Wijziging maatschappelijke zetel - Benoemingen - Raad van Bestuur - Gemachtigden

Uittreksel uit de statuten

De algemene vergadering van 19/11/2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

e

év Artikel 1

De vereniging draagt de naam De Poer vzw

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te "Jaak Lemmenslaan 31, 2260 Westerlo" en ressorteert onder het

N gerechtelijk arrondissement Turnhout

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel3

De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van de sportvisserij en de hengelsport en

Gd ontspanning in het algemeen; het verschaffen van visgelegenheid en bijhorende accommodatie voor

Gd

vrijetijdsbesteding in het algemeen.

De vereniging mag alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen. De opbrengst hieruit wordt enkel en alleen besteed aan

sl het doel waarvoor de vzw werd opgericht.

Artikel 4

et Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan enkel effectieve leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan deze effectieve leden. Effectieve leden zijn deze leden wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, en waarvan een kopie, ingevolge wettelijke bepaling, wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand, te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

(.a Je laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoro}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso - Naam en handtekening.

b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5

Als lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard, en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek tot toetreding van een kandidaat-lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 6

De Raad van Bestuur is gemachtigd leden te schorsen indien deze de goede werking van de vzw in het gedrang brengen, of haar georganiseerde activiteiten schaden. De duur van de schorsing wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 7

De maximum ledenbijdrage bedraagt vijfenzeventig EURO

Artikel 8

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of mondeling aan de Raad van

Bestuur ter kennis worden gebracht.

Het ontslag wordt ook rechtens afgeleid uit het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage.

Artikel 9

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 10

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit . De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (d.m.v. uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 11

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering vereist hiervoor een gewone meerderheid van het aantal aanwezige effectieve leden. Het ontslag moet evenwel uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld zijn.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad Van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutair minimum komt. Enkel in dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (d.m.v. uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is . De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig en nuttig acht.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een penningmeester, en secretaris, en elke functie die voor de goede werking van vereniging nodig is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid indien het minimum aantal bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van de gemachtigde personen kan geschieden op volgende wijzen: -vrijwillig door de persoon zelf d.m.v. schriftelijke of mondelinge kennisgeving aan de Raad van Bestuur -door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Deze beslissing moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen en bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden aan de betrokkene.

De aksen betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (d.m.v. uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van een lid van het dagelijks bestuur kan geschieden op volgende wijzen: -vrijwillig door de persoon zelf d.m.v. schriftelijke of mondelinge kennisgeving aan de Raad van Bestuur -door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Deze beslissing moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen en bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden aan de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (d.m.v. uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

De beslissingen van het dagelijks bestuur gebeuren in collegiaal overleg

Artikel 14

De Algemene Vergadering komt de volgende bevoegdheden toe:

-Het wijzigen van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de kwijting van de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting van de rekening;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de benoeming en de definitieve uitsluiting van een lid van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

De Algemene Vergadering wordt één keer per jaar samengeroepen en ten laatste zes maanden na afsluiten van het boekjaar. De bijeenroeping geschiedt door de Raad van Bestuur; of door de voorzitter telkens dit vereist is volgens de statuten.

De Raad van Bestuur is verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen op het moment dat 1/5 van de effectieve leden dit vraagt. Deze vraag moet aangetekend aan de Raad van Bestuur geschieden met een voorstel van de agendapunten vermeld. De Raad van Bestuur is in dit geval verplicht om de Algemene Vergadering binnen de vijftien werkdagen bijeen te roepen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De oproepingsbrieven voor de Algemene Vergadering moeten aangetekend of per gewone brief bezorgd worden en ten minste acht werkdagen voor de vergadering plaats heeft.

De oproepingsbrief, die duidelijk plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat ook de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk agendapunt dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda geagendeerd worden. Dit agendapunt moet immers wel door 1/20e ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd worden. Onderwerpen die niet op de agenda staan zullen in geen geval behandeld worden.

Artikel 15

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door voorzitter en secretaris en bijgehouden worden in een speciaal register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en/of belanghebbende derden worden ingezien.

Artikel 16

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan enkel en alleen de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, indien 2/3e van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering geagendeerd zijn.

Is er geen 2/3e van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig dan moet er een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan dan geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een 4/5e meerderheid blijft ook in dit geval evenwel van kracht om een vrijwillige ontbinding te besluiten

In het geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden alsook de ver-effeningsvoorwa a rden.

De activa zullen, na aanzuivering met de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling. Deze vereniging moet hetzelfde of een gelijkaardig doel nastreven, of een vereniging zijn die liefdadig werk als doel heeft.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 17 (Benoeming van de Bestuurders)

De Algemene Vergadering heeft tot bestuurders benoemd en vormen samen de Raad van Bestuur:

-Huybrechts René Ludovicus, Grote Baan 289, 2235 Hulshout; geboren op 9/12/1946 te Herselt

-Willems Jan Renatus Martha Ludovicus, Jaak Lemmenslaan 31, 2260 Westerlo; geboren op 27/6/1962 te

Herentals

-Cools Stijn Isidoor Irma, Borgerhoutstraat 5, 2235 Hulshout, geboren op 16/9/1980 te Lier

-Tops Danny, Achterheide 74, 2260 Heultje-Westerlo, geboren op 8/9/64 te Herentals

-Clé Wilfried, Heibaan 157, 2235 Hulshout, geboren op 24/7/53 te Hulshout

-De Weyer Wim, Kasteelstraat 22, 2220 Heist o:d Berg, geboren op 10/9/65 te Herentals -Willems Tiny, Jaak Lemmenslaan 31, 2260 Westerlo, geboren op 20/4/89 te Herentals

Artikel 18 (Benoeming Dagelijks Bestuur)

De Raad van Bestuur heeft, na goedkeuring van Artikel 17 door de Algemene Vergadering, de volgende

functies verdeeld onder zijn leden. Zij vormen samen het Dagelijks Bestuur:

-VOORZITTER: Willems Jan Renatus Martha Ludovicus, Jaak Lemmenslaan 31, 2260 Westerlo; geboren

op 27/6/1962 te Herentals

-PENNINGMEESTER: Tops Danny, Achterheide 74, 2260 Heultje-Westerlo, geboren op 8/9164 te Herentals -HULPPENNINGMEESTER: Huybrechts René Ludovicus, Grote Baan 289, 2235 Hulshout; geboren op 9/12/1946 te Herselt

-SECRETARIS: Cools Stijn Isidoor Irma, Borgerhoutstraat 5, 2235 Hulshout, geboren op 16/9/1980 te Lier

MOD 2.2

k.lâà 3 - Vervolg

-VERANTWOORDELIJKE INRICHTINGEN: De Weyer Wim. Kasteelstraat 22, 2220 Heist o/d Berg, geboren op 10/9/65 te Herentals

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester hebben, voor alle administratieve- en financiële verplichtingen, afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

De benoemde bestuurders, vermeld in Artikel 17 en Artikel 18, alsook de leden die handelen namens de vereniging kunnen niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Enkel de vereniging kan aansprakelijk gesteld worden. Al de leden van de vzw zijn in hun hoedanigheid beperkt aansprakelijk zonder dat hun eigen vermogen in het gedrang komt.

Deze Statuten werden opgesteld te Westerlo, op 19/11/2011

Willems Jan

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/12/2011 - Annexes du Moniteur belge Cools Stijn

Secretaris

Op dw ;tat.,te blz van t.utl. 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nutsris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
DE POER

Adresse
ZOERLEBERG 40 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande