DE SCHOOLBRUG

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SCHOOLBRUG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.689.447

Publication

06/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 479.689.447

Benaming

(voluit) : De Schoolbrug

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Congresstraat 59, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging Statuten, ambtsbenoemingen en ambtsbeëindigingen

Op de Buitengewone Algemene vergadering van 'De Schoolbrug vzw' van 24 april 2014, volgend op Algemene Vergadering van 20 maart 2014, werden de statuten aangepast.

Hieronder volgen de gecoardineerde statuten;

-Ondernemingsnummer 479689447

Eerste publicatie op 28 februari 2003

- N. 004134

-Nummer van de vereniging; 41342003

HOOFDSTUK I. -- Naam, duur, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging werd opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, en draagt ais benaming: 'De Schoolbrug ".

Art. 2. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan steeds ontbonden worden, overeenkomstig hoofdstuk Vil. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2060 Antwerpen, Congresstraat 59, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan binnen het grondgebied van de Stad Antwerpen worden gewijzigd bij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging draagt bij tot de realisatie van de doelstelling van het algemeen onderwijsbeleid van de stad Antwerpen: alle Antwerpse leerlingen krijgen de kans om in een uitdagende leeromgeving hun talent en persoonlijkheid te ontwikkelen en een kwalificatie te behalen die hen toegang geeft tot de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs, De vereniging draagt hiertoe bij door een maximale afstemming te bereiken tussen de leerlingen, hun ouders, de school en de begeleidende instanties.

De vereniging kan hiervoor alle bijkomende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met dit doel. Zij kan hiervoor ook aile roerende en onroerende goederen die nodig zijn huren of verwennen, zowel in vruchtgebruik als in voile eigendom.

HOOFDSTUK ll. -- Effectieve leden

Art. 4. De vereniging is samengesteld uit natuurlijke personen.

Het minimum aantal effectieve leden bedraagt vijf, het maximaal aantal effectieve leden is onbeperkt. De effectieve leden zijn erkend als deskundigen of vertegenwoordigen het maatschappelijk middenveld of de doelgroep. Ze worden gevraagd en aanvaard door het Dagelijks Bestuur. Deze effectieve leden zijn geen bijdrage verschuldigd. Nieuwe effectieve leden zijn zij, die tot de vereniging worden toegelaten door de algemene vergadering met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 5. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en kan enkel eindigen:

door uitsluiting; door ontslag; door overlijden; door rechtsonbekwaamheid.

Art. 6. De schorsing van een effectief lid, wegens inbreuken op de statuten of op de geldende wetgeving, kan alleen uitgesproken worden door de raad van bestuur, met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De schorsing duurt tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 7. De uitsluiting van een effectief lid, wegens inbreuken op de statuten of op de geldende wetgeving, kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering, met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

mvu e.e

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op 2 5 SEP 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art, 8. Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag wordt schriftelijk minstens een maand voorgaande aan het ontslag ter kennis gebracht aan de voorzitter.

Art. 9. Het ontslagnemend, uitgesloten, overleden of rechtsonbekwaam effectief lid of zijn rechthebbende(n) hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit.

HOOFDSTUK IH. -- Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden,

Art. 11. De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar, Ze wordt binnen de maand samengeroepen, wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden daar schriftelijk om vragen.

Art. 12. De voorzitter of zijn plaatsvervanger nodigt aile effectieve leden van de vereniging ten minste acht kalenderdagen voor de algemene vergadering schriftelijk of via e-mail en persoonlijk uit. De effectieve leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, mits een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één volmacht houden.

Art. 13. De uitnodiging bevat dag, uur, plaats en agenda van de vergadering, vastgesteld door de raad van bestuur. De vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de effectieve leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Art. 14. De effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden, genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij de statuten of de geldende wetgeving anders voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de plaatsvervanger beslissend.

Art. 15. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, zo deze afwezig is, door de persoon, die hem vervangt.

Art. 16. Zij beschikt over de meest uitgebreide macht om alle handelingen in het voordeel van de vereniging uit te voeren of te bekrachtigen.

De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

Het uitsluiten van de effectieve leden; het benoemen en ontslaan van de bestuurders; het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen; het wijzigen van de statuten; de ontbinding van de vereniging. De raad van bestuur brengt verslag uit aan de algemene vergadering over de activiteiten van de vereniging, de balans, de resultatenrekeningen en de toelichting van het voorbije jaar. De raad van bestuur stelt tevens een ontwerp van begroting op. De algemene vergadering keurt de rekeningen goed en geeft kwijting aan de bestuurders voor het afgelopen jaar.

Art. 17. De algemene vergadering kan slechts geldig over de wijzigingen aan de statuten beraadslagen, indien dit duidelijk in de uitnodiging vermeld werd en indien twee derde der effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Alle wijzigingen dienen met een tweederde meerderheid aangenomen te worden. Indien de wijziging echter het doel van de vereniging betreft, dan dient deze met eenparigheid van stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden genomen te worden. Indien twee derde der effectieve leden niet op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die kan beraadslagen, welke ook het aantal aanwezigen zijn. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. Elke wijziging aan de statuten dient in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt te worden.

Art. 18. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in verslagen, ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en door de effectieve leden die dit wensen. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel. De beslissingen zijn ter inzage van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

Art. 19. Binnen een maand na de algemene vergadering bezorgt de secretaris een verslag van de genomen beslissingen aan alle effectieve leden.

Art. 20. Iedere wijziging van de statuten, elke benoeming of ontslag van bestuurders, wordt binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Art. 21. De effectieve leden van de algemene vergadering zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK IV.  Raad van bestuur

Art. 22, De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur. De bestuurders worden door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid, benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders treden in functie bij het einde van de zitting van de algemene vergadering waarin zij aangesteld werden. Om bestuurder te kunnen zijn moet men effectief lid van de vereniging zijn.

Art. 23. De raad van bestuur telt ten minste drie bestuurders:

Art. 24. De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en regelt de verdere taakverdeling,

In geval van afwezigheid, belet of ontslag van de voorzitter wordt zijn functie tijdelijk waargenomen door de ondervoorzitter en, bij afwezigheid, belet of ontslag, van deze laatste door de secretaris of de langst in functie zijnde aanwezige bestuurder. Bij gelijke duur in functie primeert diegene die de hoogste leeftijd heeft.

Art. 25. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van minstens twee bestuurders.

tie

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls de belangen van de vereniging het vereisen doch minstens twee maat per jaar. De uitnodiging met agenda wordt ten minste acht kalenderdagen vooraf naar de bestuurders van de raad van bestuur verzonden. Bij hoogdringendheid kan deze termijn tot drie kalenderdagen beperkt worden.

Vertegenwoordigers van het personeel van de vereniging kunnen worden uitgenodigd om, zonder stemrecht, de vergaderingen van de raad bij te wonen.

Art. 26. De bestuurders kunnen schriftelijk ontslag geven gericht aan de raad van bestuur. Ontslag van bestuurders kan slechts, nadat aan die personen de gelegenheid is geboden hun middelen van verweer te doen kennen, door de algemene vergadering worden uitgesproken met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 27. De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen over punten die op de agenda vermeld zijn. De raad beslist geldig, wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij de statuten of de geldende wetgeving anders voorzien.

De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits een schriftelijke volmacht. Een bestuurder kan slecht één volmacht houden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de plaatsvervanger beslissend.

Art. 28, De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in verslagen, ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en bewaard op de maatschappelijke zetel. De beslissingen zijn ter inzage van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 29. De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden die niet door de wet of de voorliggende statuten werden voorbehouden aan de algemene vergadering. De raad van bestuur heeft tevens de bevoegdheid een intern reglement op te stellen, De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur en beschikking te stellen.

Hij kan ondermeer

alle akten stellen; overeenkomsten sluiten en uitvoeren; minnelijke schikkingen treffen; roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden of met een hypotheek verzwaren; lenen en ontlenen; huren en verhuren; legaten, subsidies en schenkingen aanvaarden en verzaken; huishoudelijke reglementen vaststellen; de vereniging in rechte vertegenwoordigen; personeel van de vereniging aanstellen, benoemen, ontslagen en hun statuut en taken bepalen; alle sommen en waarden innen; alle post- en bankverrichtingen doen. Deze Lijst is niet limitatief.

De vereniging wordt tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter, zonder dat zij hiervoor een bijzondere machtiging moeten voorleggen. Deze twee bestuurders moeten samen optreden.

Bank- en postvolmachten worden ondertekend door voorzitter en coördinator, maar één handtekening volstaat voor de uitvoering van betalingen tot 1.000 euro.

Art. 30. De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid een gedeelte van zijn bevoegdheden afvaardigen aan één of meerdere van zijn bestuurders of aan een derde, door middel van een bijzondere volmacht die deze bevoegdheden duidelijk omschrijft.

ln de gerechtelijke en buitengerechtelijke akten wordt de vereniging vertegenwoordigd overeenkomstig de beslissingen van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan één of enkele van zijn bestuurders of aan derden, al dan niet effectief lid van de vereniging. De opdrachten worden nauwkeurig omschreven en kunnen steeds, zonder opgave van redenen, gewijzigd of beëindigd worden.

Art, 31. De benoeming van de bestuurders van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. De personen die de vereniging vertegenwoordigen verbinden de vereniging gezamenlijk.

Art. 32. De bestuurders van de raad van bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK V. -- Dagelijks bestuur

Art. 33. De vereniging wordt geleid op intern vlak door een dagelijks bestuur. Tot de daden van het dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

Art, 34. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. De personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur verbinden de vereniging gezamenlijk.

Art. 35. De dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK VI.  Begroting en rekening

Art. 36. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De jaarrekening wordt neergelegd in

het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel

Voor-

, ' behouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

26novies van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Art, 37, De raad van bestuur vergadert vóór 30 november van elk jaar en stelt dan de begroting op van het volgende jaar en vergadert vâôr 30 april en brengt dan verslag uit over de balans en de resultatenrekeningen van het verlopen jaar.

De rekening en de begroting worden ten minste acht dagen vóór de bijeenkomst van de raad van bestuur schriftelijk ter kennis van de bestuurders gebracht. Deze kunnen op de zetel van de vereniging inzage vorderen van aile bescheiden waarop de rekeningen, begroting, zijn gebaseerd.

HOOFDSTUK VIL-- Ontbinding en vereffening

Art. 38. De vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt uitgesproken door de algemene vergadering. De ontbinding kan maar uitgesproken worden als vier vijfde van de effectieve leden aanwezig is en met een twee derde meerderheid. Als aan deze vereiste niet voldaan is, wordt een tweede vergadering belegd. Deze kan geldig besluiten, ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden, met een twee derde meerderheid.

Art. 39, 13ij vrijwillige ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na aanzuivering van aile schulden en lasten wordt het volledig maatschappelijk bezit overgedragen aan de Stad Antwerpen, of een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig maatschappelijk doel als dit van de vereniging zelf.

Deze beslissingen, evenals de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Art. 40. Op verzoek van een effectief lid, een belanghebbende derde of het openbaar ministerie kan de rechtbank van eerste aanleg de ontbinding van de vereniging uitspreken: ais de vereniging niet in staat is de verbintenissen, die ze heeft aangegaan, te voldoen; ais de vereniging haar vermogen of inkomsten aanwendt voor andere doeleinden dan die waarvoor ze werd opgericht; als de vereniging haar statuten, de wet of de openbare orde ernstig schendt. Overeenkomstig de Wet van 2 mei 2002 wordt de vereniging ook ontbonden indien de ze gedurende drie boekjaren geen jaarrekening heeft neergelegd of als ze minder dan drie effectieve leden telt

Art. 41. Als de vereniging door de rechtbank wordt ontbonden, wijst de rechtbank één of meer vereffenaars aan, die na aanzuivering van de schulden, de bestemming van de activa van de vereniging bepalen.

Art. 42. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Art, 43. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en artikel 26novies van de Wet van 27 Juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Op de Buitengewone Algemene Vergadering & Raad van Bestuur van 'De Schoolbrug vzw' van 24 april 2014 werden volgende ambtsbeëndigingen en ambtsbenoemingen goedgekeurd.

De volgende ambtsbeëindigingen werden goedgekeurd:

Marleen van Ouytsel, Seringenlaan 8, 2020 Antwerpen, geboortedatum: 10/07/1961, geboorteplaats: Wilrijk,

bestuurder en voorzitter heeft ontslag genomen op 25 februari 2013

De volgende ambtsbenoemingen werden goedgekeurd:

Sihame El Kaouakibi, Coremansstraat 20/12, 2600 Berchem, geboortedatum: 09/07/1986, geboorteplaats:

Boom, door AV benoemd als bestuurder en door RvB aangeduid als voorzitter op 24 april 2014

Huidige samenstelling RvB: David de Vaal, Fatima Bali, Ikrame Kastit, Marc Laquière, Katrien Janssen, Sihame El Kaouakibi

Huidige samenstelling DB: David de Vaal, Fatima Bali, Sihame El Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi David De Vaal

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/10/2011
ÿþf MOD 2.2

Man In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



IZECHTE3ANl'C

KOOPHANDEL

2 7 SEP. 2011

ANTVPPliePEi~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11151809+

Ondernemingsnr : 479.689.447

Benaming

(voluit) : De Schoolbrug

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Congresstraat 59, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Ambtsbenoemingen en ambtsbeëindigingen

Op de algemene vergadering van De Schoolbrug vzw' van 6 april 2011 waren volgende personen aanwezig: Fatima Bali, David de Vaal, Marleen Van Ouytsel, Ikrame Kastit, Tinne Kenis en Katrien Janssen. Afwezige leden met volmacht: Marc Laquière. Verontschuldigde leden: Najim Einauan. Aanwezige geïnteresseerden: Emmy Proost, Chris Cnop, Els Meelker en Yamina Al Farisi (verslag). Verontschuldigde geïnteresseerden: Katleen Van de Velde (coordinator)

De volgende ambtsbeëindigingen van bestuurders werden goedgekeurd:

" Peeters, Johan, Jan De Groofstraat 25, 2610 Wilrijk, geboortedatum: 25/02/1969 geboorteplaats: Wilrijk

" Kocak, Erdal, Willem Van Laarsiraat 14, 2600 Berchem, geboortedatum: 14/05/1976 geboorteplaats: Emirdag (Turkije)

" Keygnaert Henk, Heiveldstraat 84, 9040 Gent, geboortedatum: 31/03/1973

geboorteplaats: Brugge

De volgende ambtsbenoeming werd goedgekeurd:

" Janssen, Katrien, Hardenvoort 24, 2060 Antwerpen, geboortedatum: 02/09/1984 geboorteplaats: Antwerpen

De huidige samenstelling Dagelijks bestuur:

" Fatima Bali, Langstraat 76, 2140 Antwerpen, 20/01/1966

" David de Vaal, Nattehofstraat 131, 2800 Mechelen, 17/01/1973

" Marleen Van Ouytsel, Grétrystraat 54, 2018 Antwerpen, 10/07/1961

De huidige samenstelling Raad van Bestuur:

" Fatima Bali, Langstraat 76, 2140 Antwerpen, 20/01/1966

" David de Vaal, Nattehofstraat 131, 2800 Mechelen, 17/01/1973

" Katrien Janssen, Hardenvoort 24, 2060 Antwerpen, 02/09/1984

" Ikrame Kastit, Perenstraat 34, 2060 Antwerpen, 10/10/1985

" Marc Laquière, Windekekouter 57, 9860 Oosterzele, 03/05/1944

" Marleen van Ouytsel, Grétrystraat 54, 2018 Antwerpen, 10/07/1961

Marleen Van Ouytsel David De Vaal

(voorzitter) (ondervoorzitter)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/06/2015
ÿþ MOD 2,2

Veina In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Rechtbank van koophandel



Antwerpen

Z 9 MEI 2015





ll



*15081395*



afdeling Antwerpen

Griffie







Ondernemingsnr : 479.689.447

Benaming

(voluit) : De Schoolbrug

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Congresstraat 59, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van De Schoolbrug vzw van 29 april 2015 werd artikel 29 van de statuten aangepast. Hieronder volgen de gecoordineerde statuten

-Ondernemingsnummer 479689447

Eerste publicatie op 28 februari 2003

- N. 004134

-Nummer van de vereniging; 41342003

HOOFDSTUK I.  Naam, duur, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging werd opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, en draagt als benaming: "De Schoolbrug ",

Art, 2. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, Ze kan steeds ontbonden worden, overeenkomstig hoofdstuk VII, De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2060 Antwerpen, Congresstraat 59, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan binnen het grondgebied van de Stad Antwerpen worden gewijzigd bij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging draagt bij tot de realisatie van de doelstelling van het algemeen onderwijsbeleid van de stad Antwerpen: alle Antwerpse leerlingen krijgen de kans om in een uitdagende leeromgeving hun talent en persoonlijkheid te ontwikkelen en een kwalificatie te behalen die hen toegang geeft tot de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs. De vereniging draagt hiertoe bij door een maximale afstemming te bereiken tussen de leerlingen, hun ouders, de school en de begeleidende instanties,

De vereniging kan hiervoor alle bijkomende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met dit doel. Zij kan hiervoor ook aile roerende en onroerende goederen die nodig zijn huren of verwerven, zowel in vruchtgebruik als in volte eigendom.

HOOFDSTUK il.  Effectieve leden

Art. 4. De vereniging is samengesteld uit natuurlijke personen.

Het minimum aantal effectieve leden bedraagt vijf, het maximaal aantal effectieve leden is onbeperkt. De effectieve leden zijn erkend als deskundigen of vertegenwoordigen het maatschappelijk middenveld of de doelgroep. Ze worden gevraagd en aanvaard door het Dagelijks Bestuur. Deze effectieve leden zijn geen bijdrage verschuldigd. Nieuwe effectieve leden zijn zij, die tot de vereniging worden toegelaten door de algemene vergadering met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 5. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en kan enkel eindigen:

door uitsluiting; door ontslag; door overlijden; door rechtsonbekwaamheid.

Art. 6. De schorsing van een effectief lid, wegens inbreuken op de statuten of op de geldende wetgeving, kan alleen uitgesproken worden door de raad van bestuur, met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De schorsing duurt tot de eerstvolgende algemene vergadering,

Art. 7, De uitsluiting van een effectief lid, wegens inbreuken op de statuten of op de geldende wetgeving, kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering, met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art, 8, Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag wordt schriftelijk minstens een maand voorgaande aan het ontslag ter kennis gebracht aan de voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

S

Art. 9. Het ontslag nemend, uitgesloten, overleden of rechtsonbekwaam effectief lid of zijn rechthebbende(n) hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit.

HOOFDSTUK III. -- Algemene vergadering

Art, 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden.

Art. 11, De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. Ze wordt binnen de maand samengeroepen, wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden daar schriftelijk om vragen.

Art, 12. De voorzitter of zijn plaatsvervanger nodigt alle effectieve leden van de vereniging ten minste acht kalenderdagen voor de algemene vergadering schriftelijk of via e-mail en persoonlijk uit. De effectieve leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, mits een schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één volmacht houden.

Art. 13. De uitnodiging bevat dag, uur, plaats en agenda van de vergadering, vastgesteld door de raad van bestuur. De vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de effectieve leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Art. 14. De effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht De beslissingen worden, genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij de statuten of de geldende wetgeving anders voorzien, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de plaatsvervanger beslissend.

Art. 15. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, zo deze afwezig is, door de persoon, die hem vervangt.

Art. 16, Zij beschikt over de meest uitgebreide macht om alle handelingen in het voordeel van de vereniging uit te voeren of te bekrachtigen.

De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

Het uitsluiten van de effectieve leden; het benoemen en ontslaan van de bestuurders; het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen; het wijzigen van de statuten; de ontbinding van de vereniging, De raad van bestuur brengt verslag uit aan de algemene vergadering over de activiteiten van de vereniging, de balans, de resultatenrekeningen en de toelichting van het voorbije jaar. De raad van bestuur stelt tevens een ontwerp van begroting op, De algemene vergadering keurt de rekeningen goed en geeft kwijting aan de bestuurders voor het afgelopen jaar.

Art. 17. De algemene vergadering kan slechts geldig over de wijzigingen aan de statuten beraadslagen, indien dit duidelijk in de uitnodiging vermeld werd en indien twee derde der effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Alle wijzigingen dienen met een tweederde meerderheid aangenomen te worden, indien de wijziging echter het doel van de vereniging betreft, dan dient deze met eenparigheid van stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden genomen te worden. Indien twee derde der effectieve leden niet op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die kan beraadslagen, welke ook het aantal aanwezigen zijn. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. Elke wijziging aan de statuten dient in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt te worden.

Art. 18. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in verslagen, ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en door de effectieve leden die dit wensen. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel. De beslissingen zijn ter inzage van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 19. Binnen een maand na de algemene vergadering bezorgt de secretaris een verslag van de genomen beslissingen aan alle effectieve leden.

Art, 20. Iedere wijziging van de statuten, elke benoeming of ontslag van bestuurders, wordt binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Art, 21. De effectieve leden van de algemene vergadering zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK 1V. -- Raad van bestuur

Art. 22. De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur. De bestuurders worden door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid, benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders treden in functie bij het einde van de zitting van de algemene vergadering waarin zij aangesteld werden. Om bestuurder te kunnen zijn moet men effectief lid van de vereniging zijn.

Art. 23. De raad van bestuur telt ten minste drie bestuurders:

Art, 24. De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en regelt de verdere taakverdeling.

In geval van afwezigheid, belet of ontslag van de voorzitter wordt zijn functie tijdelijk waargenomen door cie ondervoorzitter en, bij afwezigheid, belet of ontslag, van deze laatste door de secretaris of de langst in functie zijnde aanwezige bestuurder. Bij gelijke duur in functie primeert diegene die de hoogste leeftijd heeft.

Art. 25, De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van minstens twee bestuurders.

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls de belangen van de vereniging het vereisen doch minstens twee maal per jaar. De uitnodiging met agenda wordt ten minste acht kalenderdagen vooraf naar de bestuurders van de raad van bestuur verzonden. Bij hoogdringendheid kan deze termijn tot drie kalenderdagen beperkt worden.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

" ~ MOD2.2

Vertegenwoordigers van het personeel van de vereniging kunnen worden uitgenodigd om, zonder stemrecht, de vergaderingen van de raad bij te wonen.

Art. 26. De bestuurders kunnen schriftelijk ontslag geven gericht aan de raad van bestuur. Ontslag van bestuurders kan slechts, nadat aan die personen de gelegenheid is geboden hun middelen van verweer te doen kennen, door de algemene vergadering worden uitgesproken met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 27. De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen over punten die op de agenda vermeld zijn. De raad beslist geldig, wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij de statuten of de geldende wetgeving anders voorzien.

De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits een schriftelijke volmacht. Een bestuurder kan slecht één volmacht houden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de plaatsvervanger beslissend.

Art. 28. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in verslagen, ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en bewaard op de maatschappelijke zetel, De beslissingen zijn ter inzage van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 29. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet door de wet of de voorliggende statuten werden voorbehouden aan de algemene vergadering. De raad van bestuur heeft tevens de bevoegdheid een intern reglement op te stellen. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur en beschikking te stellen.

Hij kan ondermeer

alle akten stellen; overeenkomsten sluiten en uitvoeren; minnelijke schikkingen treffen; roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden of met een hypotheek verzwaren; lenen en ontlenen; huren en verhuren; legaten, subsidies en schenkingen aanvaarden en verzaken; huishoudelijke reglementen vaststellen; de vereniging in rechte vertegenwoordigen; personeel van de vereniging aanstellen, benoemen, ontslagen en hun statuut en taken bepalen; alle sommen en waarden innen; alle post- en bankverrichtingen doen. Deze lijst is niet limitatief.

De vereniging wordt tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter, zonder dat zij hiervoor een bijzondere machtiging moeten voorleggen. Deze twee bestuurders moeten samen optreden.

Bank- en postvolmachten worden ondertekend door voorzitter en coördinator. Voor de uitvoering van betalingen tot 1.000 euro, volstaat één handtekening. Voor de uitvoering van betalingen tot 2.500 euro volstaat de handtekening van de coördinator op voorwaarde dat de voorzitter schriftelijk toestemming heeft verleend.

Art. 30. De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid een gedeelte van zijn bevoegdheden afvaardigen aan één of meerdere van zijn bestuurders of aan een derde, door middel van een bijzondere volmacht die deze bevoegdheden duidelijk omschrijft.

In de gerechtelijke en buitengerechtelijke akten wordt de vereniging vertegenwoordigd overeenkomstig de beslissingen van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan één of enkele van zijn bestuurders of aan derden, al dan niet effectief lid van de vereniging. De opdrachten worden nauwkeurig omschreven en kunnen steeds, zonder opgave van redenen, gewijzigd of beëindigd worden

Art. 31. De benoeming van de bestuurders van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. De personen die de vereniging vertegenwoordigen verbinden de vereniging gezamenlijk.

Art. 32. De bestuurders van de raad van bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK V. -- Dagelijks bestuur

Art. 33. De vereniging wordt geleid op intern vlak door een dagelijks bestuur. Tot de daden van het dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zeken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

Art. 34. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. De personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur verbinden de vereniging gezamenlijk.

Art. 35. De dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK VI. -- Begroting en rekening

Art. 36. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003,

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Voor-s 'bóuden

ann. het

Belgisch Staatsblad

Art. 37. De raad van bestuur vergadert vôôr 30 november van elk jaar en stelt dan de begroting op van het volgende jaar en vergadert vóór 30 april en brengt dan verslag uit over de balans en de resultatenrekeningen van het verlopen jaar.

De rekening en de begroting worden ten minste acht dagen vôôr de bijeenkomst van de raad van bestuur schriftelijk ter kennis van de bestuurders gebracht. Deze kunnen op de zetel van de vereniging inzage vorderen van alle bescheiden waarop de rekeningen, begroting, zijn gebaseerd.

HOOFDSTUK VII, -- Ontbinding en vereffening

Art. 38. De vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt uitgesproken door de algemene vergadering. De ontbinding kan maar uitgesproken worden als vier vijfde van de effectieve leden aanwezig is en met een twee derde meerderheid. Als aan deze vereiste niet voldaan is, wordt een tweede vergadering belegd. Deze kan geldig besluiten, ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden, met een twee derde meerderheid.

Art. 39. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na aanzuivering van alle schulden en lasten wordt het volledig maatschappelijk bezit overgedragen aan de Stad Antwerpen, of een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig maatschappelijk doel als dit van de vereniging zelf.

Deze beslissingen, evenals de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Art. 40. Op verzoek van een effectief lid, een belanghebbende derde of het openbaar ministerie kan de rechtbank van eerste aanleg de ontbinding van de vereniging uitspreken: als de vereniging niet in staat is de verbintenissen, die ze heeft aangegaan, te voldoen; als de vereniging haar vermogen of inkomsten aanwendt voor andere doeleinden dan die waarvoor ze werd opgericht; als de vereniging haar statuten, de wet of de openbare orde ernstig schendt. Overeenkomstig de Wet van 2 mei 2002 wordt de vereniging ook ontbonden indien de ze gedurende drie boekjaren geen jaarrekening heeft neergelegd of als ze minder dan drie effectieve leden telt

Art. 41. Als de vereniging door de rechtbank wordt ontbonden, wijst de rechtbank één of meer vereffenaars aan, die na aanzuivering van de schulden, de bestemming van de activa van de vereniging bepalen.

Art. 42. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Art. 43. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en artikel 26novies van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16januari 2003 en uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Sihame El Kaouakibi

voorzitter

David De Vaal

ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE SCHOOLBRUG

Adresse
CONGRESSTRAAT 59 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande