DE WEEGBREE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WEEGBREE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.847.208

Publication

08/02/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik ó vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

WC,

lian 13

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111111,1q1[111111111

NEERGELEGD

29 JAR, 2013

GRIFFIE RECIj NK van KOOPHANDEL te MECHELEN

Ondernemingsnr. : 50 e " gtrit .2,0?

Benaming De Weegbree vzw

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hoogstraat 64, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Onderwerp. akte : Oprichting

Ondergetekenden

Peeters Bruno, Hoogstraat 64a 2861 Onze-Lieve-Vrouw Waver, 27 mei 1971 te Mechelen ' Verbruggen Els, Bosduifweg 21, 314o Keerbergen, 10 april 1981 te Antwerpen

Huybrechts Nanja, Hoogstraat 64, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, 27 juni 1977 te Geel wensen een vzw op te richten met volgende statuten.

Art. 1

De vereniging draagt de naam: De Weegbree

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2861 Onze Lieve Vrouw Waver, Hoogstraat

64. De vereniging ligt in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel :

Een ontmoetings- en oefenruimte te zijn om samen antwoorden te zoeken op de

uitdagingen en kansen van deze tijd

door

1) het verhogen van het bewustzijn op ecologisch, economisch, sociaal en spiritueel vlak,

2) het verhogen van de lokale veerkracht,

3) het in stand houden van oude kennis en ambachten, maar ook het experimenteren met nieuwe  voor de doelstelling nuttige -- technologieën,

4) een inspiratiebron te zijn voor een andere, duurzamere manier van leven,

5) het gemeenschappelijk organiseren van alles wat natuur, dier en mens ten goede komt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

L ?7jk i ve-rvolg

6) een transitie-initiatief op te zetten en te ondersteunen in eigen gemeente,

7) mensen met een zorg- of hulpvraag te betrekken (zorgboerderij  Groene zorg).

Voor-

beh ouden aan h't Belgisch

Staatsblad

)De Weegbree vzw kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De Weegbree vzw kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, subsidies aanvragen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 4

Het minimum aantal leden is 3.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals

openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Art.3

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Er wordt geen lidgeld gevraagd.

Art. 6

Elke lid kan ten aile tijde, mits hij er 1 maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Enkel de effectieve leden zijn lid van de algemene vergadering en dus stemgerechtigd.

Algemene vergadering

Art. 7

De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921, met name het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het aanvaarden en uitsluiten van effectieve leden, het goedkeuren van de begroting en de rekening en alle andere door de wet voorziene materies.

Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 8

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

a ups - V2er'o1q

de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. g

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij

diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de

aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur

afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden

genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 10

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 11

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden mondeling, per mail of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Enkel belanghebbende derden hebben een inzagerecht.

Art. 12

De algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de bestuurders en commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen , de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

1 '~Iikeè3- yccn!olg

Raad van Bestuur

Art. 13

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Als er maar 3 leden zijn, mogen er bij uitzondering 2 bestuurders zijn.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte van zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De gedelegeerd bestuurder wordt benoemd voor onbepaalde duur. De opdracht eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders

per brief of per email, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

WD > 2

ui;i B - ver ,o.g

belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 9 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Art. 18

Het netto-archief van de vereniging zal bij ontbinding worden overgedragen aan een

vereniging die dezelfde waarden en doelstelling vertegenwoordigt als deze vereniging.

Art. 19

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de

gebruiken inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Onze-Lieve-Vrouw-Waver op 3o december 2012.

Bruno Peeters, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het

Relgisb "

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE WEEGBREE

Adresse
HOOGSTRAAT 64 2861 O.L.V.-WAVER

Code postal : 2861
Localité : Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande