DE WERELDVERNIGING VOOR ONTWIKKELING, AFGEKORT : WVO - ASSOCIATION MONDIALE POUR LE DEVELOPPEMENT, EN ABREGE : A.M.D.

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WERELDVERNIGING VOOR ONTWIKKELING, AFGEKORT : WVO - ASSOCIATION MONDIALE POUR LE DEVELOPPEMENT, EN ABREGE : A.M.D.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.875.006

Publication

12/08/2013
ÿþMOR 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i 11111~iuu~~muw~u~u~i

<1312 73

MONITEUR ENiaelegd ter griffie van de Rechtbank

van Koophandel te Antwerpen, op

0 5 -08- 013

~I GISCN STA 7E_ Griffie 2 3. 07. 2013

czG.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DE WERELDVERNIGING VOOR ONTWIKKELING

( rt) : In he Franns Association Mondiale pour le Développement

l otf~n$ º%.x ~ ncl~

'Ia Flan! '. AjÇ.0.

Rechtsvorm : VERENING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : KATTENBERG 100, 2140 BORGERHOUT

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

" Mohamed Benyaich, geboren op 01/02/1950 Banibachir, Marol4 Kattenberg 100, 2140 Borgerhout, België;

" Kafil Hajlaoui, geboren op 06/06/1982 te Sidi Bouzid TurÉsië , doctorat in de informatica, Kattenberg 100, 2140 Borgerhout, België;

" High Council Of Islamic Economy in Europe (H.C.I.E.E) BTW BE 474.744.625, vertegenwoordigd door, Dhr. Moharrried Benyaich, geboren op 01/02/1950, Kattenberg 100, 2140 Borgerhout, België;

" De Lambine de Bex Bernard Antoine M, geboren op 25/05/1945 te Leuven, industriel ing.

Rue de l'escrime numero 30, 1190 Forest Brussel België; zijn, in overeenstemming met de wetten van 27 juni 1921 en 2 mei 2002, overeengekomen om een' vereniging zonder winstoogmerk op te richten, volgens toepassing van bovenvermelde wetten en waarvan de statuten als volgt luiden:

I. Benaming en Maatschappelijke zetel

Art, 1, De vereniging draagt WERELDVERENIGING VOOR ONTWIKKELING " WVO" in het Frans de naam

« Association Mondiale pour Ie Développement », afgekort « A.M.D. » ;;

Art. 2. De Maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Kattenberg 100, 2140 Borgerhout, België. Deze kan bij beslissing van de raad van bestuur gewijzigd worden. Elke wijziging van de Maatschappelijke zetel dient binnen de maand gepubliceerd te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Il. Doel en duur

Art. 3. De vereniging heeft tot doel :

a) De sociale, culturele en economische ontwikkeling ;

b) Het aanmoedigen en helpen van investeringen en het versterken van de economische, sociale en culturele banden tussen de Europese Unie, met in het bijzonder België, en het Oosten, met in het bijzonder Marokko en Afrika ;

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze direct of indirect in overeenstemming zijn met het omschreven doel. Zij kan verenigingen vertegenwoordigen of voorstellen die doelen beogen gelijkaardig aan de hare.

Art. 4" De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Il[. Leden

Art. 5. De vereniging zal bestaan uit werkende leden, waarvan het minimum aantal wordt vastgelegd op drie.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Art. 6. De toetreding van nieuwe leden wordt geregeld en besloten door de algemene vergadering.

Art. 7. Het ontslag, de opschorting en de uitsluiting van een lid zal geschieden volgens de bepalingen zoals voorzien door de wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

b"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 8. Het lid dat twee opeenvolgende malen niet aanwezig is of zich niet laat vertegenwoordigen tijdens de algemene vergadering, wordt als ontslagen beschouwd.

Art. 9. Het ontslagen, opgeschorte of uitgesloten lid, net als de erfgenamen van het lid, maken geen enkele aanspraak op het sociale fonds. Zij mogen zich niet beroepen op het eisen van of verkrijgen van rekeningoverzichten, rekeningoverdrachten, het tekenen of aanplakken van gerechtelijke zegels of inventarissen.

IV. Bijdragen

Art, 10. De leden worden gehouden aan een jaarlijkse bijdrage die het bedrag van 100 (honderd) euro niet

mag overschrijden.

Art. 11. De bijdrage wordt jaarlijks door de algemene vergadering vastgesteld op een voor alle leden gelijk bedrag.

V. Algemene vergadering

Art, 12. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 13. De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden dewelke haar zijn toegekend door de wet,

Art. 14.  § 1. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Deze heeft plaats in de loop van het eerste trimester van het burgerlijk jaar.

§ 2. De vereniging kan, bij beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minimaal één vijfde van de werkende leden, samengeroepen worden in een bijzondere algemene vergadering.

Art. 15.  § 1. De algemene vergadering wordt bij gewone brief opgeroepen door de raad van bestuur, tenminste vijftien dagen voor de dag van samenkomst. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. De agendapunten van de dag worden vermeld in de oproeping. Alle leden moeten erin worden opgeroepen.

§ 2. Met uitzondering van de door de wet voorziene gevallen, kan de vergadering op valabele wijze delibereren over het toevoegen van eventuele punten die niet worden vermeld in de opgegeven agendapunten.

Art. 16. Elk lid kan zich tijdens de vergadering laten vertegenwoordigen door een mandataris dewelke de hoedanigheid van lid heeft. Deze kan echter geen drager zijn van meer dan één volmacht.

Art. 17. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, met uitzondering van de gevallen waarin de wet of de huidige statuten anders besluiten.

Art. 18, Elk door een lid ondertekend voorstel moet worden voorgedragen voor de agenda,

Art, 19.  § 1. De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in een register van notulen, ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Deze register wordt gehouden ter zetel van de vereniging, alwaar alle leden er kosteloos kennis van kunnen nemen. De notulen van een vergadering worden de leden bij gewone brief, fax of mail ter kennis gebracht, Deze worden ten laatste bij de oproeping van de volgende vergadering gevoegd.

§ 2. Indien vereist, zullen de besluiten bij gewone brief, fax of mail ter kennis worden gebracht aan geïnteresseerde derden,

Art, 20. Elke wijziging van de statuten dient gepubliceerd te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad in de maand van datum van wijziging. Dit geldt tevens voor elke benoeming, elk ontslag of elke herroeping van een bestuurder.

VI, Bestuur

Art. 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden (bestuurders), gekozen (bij meerderheid) uit en door de leden van de algemene vergadering, voor een termijn van drie jaar. Elke bestuurder is herkiesbaar. Elke bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art. 22. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De voorzitter of de raad kunnen een gedelegeerd bestuurder benoemen. In geval van verlet van de voorzitter, zullen zijn functies worden waargenomen door de secretaris.

Art, 23. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de secretaris of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0ü 2.2

Deze kan niet plaatsvinden indien de meerderheid van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is. De

beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen.

Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

De besluiten worden opgenomen in de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris

en ingeschreven in een speciaal register.

Uittreksels en afschriften zullen worden ondertekend door een bestuurder.

Art. 24. De raad van bestuur is bevoegdheid voor alle aangelegenheden aangaande het bestuur en het beheer van vereniging.

Art. 25. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging geheel of gedeeltelijk, zoals bepaald, overdragen aan één van de bestuurders. In dit geval dient het mandaat van bestuur ingeschreven te warden in een speciaal register.

Tgenover derden wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, alleen optredend.

V. Intern reglement

Art. 26. Een intern reglement kan door de raad van bestuur worden voorgesteld aan de algemene

vergadering, uitspraak doende over de gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

VI. Diverse bepalingen

Art. 27. Wat betreft de algemene vergadering, zijn de stemmen die betrekking hebben op personen, geheim.

Art. 28. Wat betreft de algemene vergadering, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Art. 29. De algemene vergadering kan een commissaris aanstellen die belast is met het verifiëren van de boekhouding van de vereniging en aldus een rapport kan voorleggen. In dit geval legt de algemene veradering het mandaat en de termijn vast dewelke zij oplegt aan de commissaris.

Art, 30. De rekeningen van het afgelopen boekjaar worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone algemene vergadering.

Art. 31. De begroting van het komende boekjaar wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone algemene vergadering.

Art, 32. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar.

Art. 33. In geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid. Gebaseerd op een beslissing van de algemene vergadering, worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig sociaal doel nastreeft.

Art, 34. Het beheer van de bij de Bank van de Post aan te gane rekening van de vereniging, het aansluiten van gas, elektriciteit en telefoon, net als alle andere te ondernemen stappen bij de betreffende instanties en de vertegenwoordiging bij officiële instellingen zoals de rechtbank, zullen door de voorzitter of de secretaris uitgevoerd worden.

Art. 35, Voor alles waarin deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wetten van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 van toepassing.

VI I. Overgangsbepalingen

Art. 36. De vergadering die bij deze de vereniging zonder winstoogmerk opricht, benoemt volgende bestuurders : Mohamed Benyaich, Kafil Hajlaoui en het HIGH COUNCIL OF ISLAMIC ECONOMY IN EUROPE. (H.C.I.E.E) BTW BE 474.744.625, vertegenwoordigd door Dhr. Mohamed Benyaich, geboren op 01/02/1950, Kattenberg 100, 2140 Borgerhout, België;

Art. 37. Het bestuur benoemt als voorzitter : Mohamed Benyaich ; ais secretaris : Kafil Hajlaoui ; als penningmeester : Kafil Hajlaoui en het HIGH COUNCIL OF ISLAMIC ECONOMY IN EUROPE (H.C.I.E.E) BTW BE 474.744.625, vertegenwoordigd door Dhr, Mohamed Benyaich, geboren op 01/02/1950, Kattenberg 100, 2140 Borgerhout, België;

Opgemaakt te Borgerhout op donderdag 18 juli 2013, in evenveel exemplaren, vermeerderd met één, als er partijen zijn.

Getekend :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE WERELDVERNIGING VOOR ONTWIKKELING, AFGEKO…

Adresse
KATTENBERG 100 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande