DE WIT & CO ADVOCATEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE WIT & CO ADVOCATEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 561.897.046

Publication

23/09/2014
ÿþMO Und 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1\ i7:,i717

Benaming (voluit) De Wit & Co Advocaten

(verkort) :

Rechtsvorm: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Starter

Zetel (volledig adres) Julius De Geyterstraat 190 - 2020 Antwerpen

Onderwerp(en) akte Oprichting

Het blijkt uit een akte verleden op zesentwintig augustus 2014 dat voor mij Dirk STOOP, notaris te Antwerpen (Linkeroever), optredende als zaakvoerder, voor rekening van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid Notaris Dirk Stoop, ondernemingsnummer 899.286.109, met zetel te 2050 Antwerpen-Linkeroever, Blancefloerlaan 101, verschenen:

De heer DE WIT Ralph Bertram Theodoor, geboren te Antwerpen op 12 juli 1980, rijksregisternummer 60.07.12-497.64, echtgenoot van mevrouw PALMAERTS Anja Paula wonende te 2020 Antwerpen, Julius De Geyterstraat 190.

Hier vertegenwoordigd door de heer De Keersmaecker Filip Leopold Elvire, identiteitskaartnummer 591-8881373-58, wonende te 2660 Antwerpen-Hoboken, Kioskplaats 18, ingevolge volmacht van 25 augustus 2014, welke gehecht is gebleven aan de oprichtingsakte.

De comparant heeft verklaard over te gaan tot oprichting van een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter, waarvan de statuten worden vastgesteld zoals hierna vernield.

Op het uitdrukkelijke verzoek van de notaris verklaart de oprichter geen aandeelhouder te zijn van een andere vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, noch een deelneming te bezitten die vijf procent of meer vertegenwoordigt van de stemrechten van een andere vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De comparant verklaart mij in te tekenen op volgende aantallen aandelen:honderd aandelen op een totaal van honderd aandeten.

Ondergetekende notaris wijst op de sancties welke bestaan in volgende gevallen:

-een natuurlijke persoon die de enige vennoot is in meer dan één Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid; -wanneer de oprichters effecten van een andere vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bezitten die vijf procent of meer van de stemrechten van die vennootschap vertegenwoordigen;

-de vennootschap het equivalent van 5 of meer vortildse werknemers tewerkstelt;

-rechtspersonen aandeelhouder zijn.

Verder verklaart de comparant me te weten dat hij moet voldoen aan de specifieke voorwaarden voor een BVBA Starter ook na de oprichting en dat hij binnen de vijf jaar dient over te gaan tot het aanpassen van de statuten aan de voorwaarden opgelegd voor een gewone vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De comparant verklaart aan mij, notaris dat een bedrag van een euro (1 EUR) in speciën gedeponeerd werd op rekening nummer BE30 0017 3498 1911 bij de BNP Paribas Fortis Bank, kantoor Hoboken, Kioskplaats 95, 2660 Hoboken (Antwerpen), geopend op naam van de vennootschap in oprichting, de oprichter verklarend dat deze storting gelijkelijk gespreid is over alie ingeschreven aandelen, Bijgevolg staat vanaf heden het voormelde bedrag in speciën ter beschikking van de vennootschap.

De comparant verklaart dat het geheel van het kapitaal geplaatst is en dat dit minstens volstort is tot beloop van het door, de wet voorgeschreven minimum.

lk, notaris wijs de oprichter op de verplichting om een financieel plan op te maken en dit op heden voor te leggen en de verplichting dat de oprichter zich moeten laten bijstaan door een daartoe door de Koning erkende instelling of organisatie, door een erkende boekhouder, door een externe accountant of door een bedrijfsrevisor.

Het financieel plan moet verder voldoen aan de regels vervat in het koninklijk besluit van 27 mei 2010 tot vaststelling van de essentiële criteria van het financiële plan van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Starter", het moet aldus bevatten;

10 een beschrijving van de op te starten vennootschap,

20 een geprojecteerde balans,

30 een geprojecteerde resultatenrekening,

4° een geprojecteerde vermogensstromentabel.

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

-----------

Ondernemingsnr :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

" " " " De comparant bevestigt op mijn vraag dat het financieel plan dat zij voor bewaring overhandigen aan mij, notaris aan die criteria voldoet en dat het werd opgesteld met bijstand van een erkende accountant. Dit plan wordt door de oprichter ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Verder wees ik de comparant op het volgende:

De oprichter is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap in geval van faillissement uitgesproken binnen drie jaar na de oprichting indien het eigen vermogen en de ondergeschikte middelen bij de oprichting kennelijk ontoereikend waren voor de normale uitoefening van de voorgenomen bedrijvigheid over ten minste twee jaar. Na het verstrijken van een termijn van drie jaar na de oprichting, is de vennoot hoofdelijk gehouden jegens de belanghebbenden voor het eventuele verschil tussen 18.550¬ en het geplaatst kapitaal van de S-BVBA.

Volgende verdere specifieke verplichtingen dienen nageleefd te worden en te blijven:

-Deze rechtsvorm is voorbehouden aan ondernemingen die niet meer dan het equivalent van vijf voltijdse werknemers in dienst hebben.

-Het maatschappelijk kapitaal moet zich situeren tussen 1 ¬ en 18.550¬ .

-Enkel natuurlijke personen kunnen zaakvoerder zijn.

Indien de vennootschap niet (meer) voldoet aan de voor de S-BVBA verplichte criteria zal zij moeten verzaken aan het karakter van starter en haar kapitaal verhogen om een gewone Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid te worden.

De wet voorziet dat het statuut van "starter" slechts maximaal vijf jaar kan behouden worden. Ten laatste vijf jaar na de oprichting zal de vennootschap een gewone BVBA moeten worden door een statutenwijziging en waaraan ook een kapitaalsverhoging zal moeten gekoppeld worden. Vanaf dat ogenblik wordt ook de minimale volstortingsplicht van toepassing.

De comparant verzoekt mij, notaris, te akteren dat de voorwaarden bedoeld in de artikels 214, 216 en 223 van het wetboek van vennootschappen werden nageleefd.

De comparant verklaart vervolgens dat hij de statuten der vennootschap als volgt vaststelt:

STATUTEN

TITEL I. NAAM " ZETEL - DOEL " DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm  Naam De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter, onder de naam De Wit & Co Advocaten.

Gezien de vennootschap de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Starter aanneemt, zal zij ook de specifieke daaraan verbonden wettelijke verplichtingen moeten naleven, en onder meer steeds de rechtsvorm "Burgerlijke Vennootschap met de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter" of de afkorting "Burg. Venn, onder vorm van een S-BVBA" moeten voeren in alle aktes, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en in het algemeen in aile andere stukken, al dan niet in elektronische vorm, die uitgaan van de vennootschap.

Ook de aandeelhouders en zaakvoerders zullen de speciefieke voorwaarden moeten naleven.

Artikel 2. Zetel De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2020 Antwerpen, Julius De Geyterstraat 190.

De zaakvoerder kan de maatschappelijke zetel te allen tijde verplaatsen in het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest overeenkomstig de geldende deontologische voorschriften.

Artikel 3. Doel De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikelen en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactivitelt.

De vennootschap mag met inachtneming van de terzake geldende reglementaire bepalingen samenwerken met andere advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden of een ander samenwerkingsverband.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen of rechten zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken,

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan aile handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

Artikel 4. Duur De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

TITEL Il. KAPITAAL  AANDELEN

Artikel 5. Kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt EEN EURO (¬ 1), vertegenwoordigd door HONDERD (100) aandelen zonder nominale waarde. Het maatschappelijk kapitaal moet volledig en onvoorwaardelijk geplaatst zijn.

Zolang de vennootschap het statuut van starter heeft is elke kapitaalvermindering verboden.

Artikel 6. Algemene bepalino De natuurlijke persoon die enige vennoot is van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van ledere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien

# de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan. Indien de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge vennootschap meerhoofdig wordt dienen de statuten hiertoe te worden aangepast.

Artikel 7. Aansprakeliikheld van de vennoten Op de vennoot rust onverminderd de specifieke beroeps-

aansprakelijkheid voor de verrichtingen die hij namens en voor rekening van de vennootschap heeft gesteld als

advocaat.

De beroepsaansprakelijkheid van zowel de vennoten als de vennootschap dient te worden verzekerd.. De beroeps-

aansprakelijkheid van de vennoten en de vennootschap is beperkt tot het bedrag waarvoor de beroepsverant-

woordelijkheid verzekerd is, voor zover dit bedrag niet lager is dan het maximumbedrag van de basispolis onder-schreven

door de Orde van advocaten waarin hij zal ingeschreven zijn.

Het louter optreden als organieke vertegenwoordiger van de vennootschap, verbindt slechts de vennootschap en niet de

vertegenwoordiger, indien de gestelde verrichting buiten de sfeer valt van de specifieke beroepsaansprakelijkheid.

Artikel 8. Oproeping tot blistorten De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

De zaakvoerder kan eigenmachtig de bijstorting bevelen.

De aandelen die niet volgestort zijn op het ogenblik van hun plaatsing worden bij- of volgestort op de tijdstippen en voor de

bedragen door de zaakvoerder bepaald.

De vennoot die na een bij aangetekende brief betekende opvraging, nalaat de storting te verrichten, binnen de termijn

bepaald in de kennisgeving, dient aan de vennootschap een rente te betalen gelijk aan de wettelijke rentevoet verhoogd

met twee percent op jaarbasis, vanaf de opeisbaarheid van de storting.

Zolang de gevraagde stortingen niet zijn gedaan na het verstrijken van de termijn, vermeld in de voorgaande paragraaf,

wordt de uitoefening van de rechten, verbonden aan de aandelen geschorst

Artikel 9. Ondeelbaarheid van de effecten De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel voor wat betreft

de uitoefening van hun rechten.

Aandelen waarop een vruchtgebruik gevestigd is, zullen ingeschreven worden op naam van de blote eigenaar en op naam

van de vruchtgebruiker.

Artikel10. Aard van de aandelen - Register van vennoten

De aandelen zijn altijd op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

De vennoot of elke belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Het register bevat:

1, de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke huidige of oud-vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden), ingeval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en vermeldt het aantal aandelen, dat een vennoot heeft in de vennootschap. In geen geval mogen deze getuigschriften opgemaakt worden aan order of aan toonde

Artikel 11. Kapitaalverhoging -Voorkeurrecht

A) Tot een kapitaalverhoging wordt besloten door de algemene vergadering der vennoten overeenkomstig de

voorwaarden vermeld in artikel 302 van het Wetboek van Vennootschappen.

In geval van agio op nieuwe aandelen, moet het volledig gestort worden bij de inschrijving.

B) De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Artikel 12. Kapitaalvermindering Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering beraadslagend op de wijze, vereist voor de wijziging van de statuten, mits inachtneming van de bepalingen van artikel 316 tot en met 318 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 13. Overdracht en overgang van aandelen Ongeacht het aantal vennoten mogen de aandelen, op straffe van nietigheid, in elk geval, zowel bij overdracht onder levenden als bij overgang wegens overlijden, uitsluitend worden overgedragen of overgaan aan advocaten ingeschreven op het Tableau die in het kader van de vennootschap hun beroep uitoefenen of zullen uitoefenen of aan door hen opgerichte professionele vennootschappen.

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden noch overgaan wegens overlijden aan een andere vennoot noch aan een niet-vennoot dan met schriftelijke toestemming van aile vennoten.

Indien de voorgestelde overdracht of overgang van aandelen, om welke reden ook, wordt geweigerd door de overige vennoten, hebben de weigerende vennoten de verplichting de aandelen zelf over te nemen in verhouding tot hun

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

respectievelijke participatie in het kapitaal, met dien verstande dat de vennoten die geen bezwaar hadden tegen de overdracht of overgang het recht hebben om ook aandelen zelf over te nemen in verhouding tot hun respectievelijke participatie in het kapitaal, tenzij tussen alle vennoten die gelteresseerd zijn en die het recht dan wel de plicht hebben om de aandelen over te nemen eenstemmig een andere verhouding wordt overeengekomen. Deze overname dient te gebeuren tegen de waarde vastgesteld door één of meerdere experts, aangesteld op verzoek van de meest gerede partij door de betrokkenen zelf of, bij gebrek aan overeenkomst, in gemeenschappelijk overleg door de Stafhouders van de betreffende Orden of, in geval van meningsverschil tussen hen, door de Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Orde van Vlaamse Balies.

Behoudens betwisting over de hiervoor bedoelde waardevaststelling, die imperatief zal gelden als basis voor de overname zonder enige verhaalmogelijkheid, zal bij iedere andere betwisting aangaande het voorgaande verplichte arbitrage in laatste aanleg plaats hebben als hiervoor bepaald, dit alles steeds met inachtneming van de terzake geldende reglementen van de bevoegde Orde van Advocaten.

In tegenstelling tot hetgeen hiervoor werd bepaald zullen de erfgenamen of rechtverkrijgenden van de enige vennoot, die niet de vereiste hoedanigheid hebben om krachtens deze statuten vennoct te worden, toch de rechten verbonden aan de aandelen zelf kunnen uitoefenen in de mate zij deze rechten uitoefenen om het doel van de vennootschap zo te wijzigen dat de vennootschap niet meer tot doel heeft het uitoefenen van het beroep van advocaat voor rekening van de vennootschap, zodat ze enkel nog activiteiten zal uitoefenen die voor deze (nieuwe) vennoten toelaatbaar zijn. In afwachting daarvan zal de bedrijvigheid van de vennootschap beperkt blijven tot het beheer en de instandhouding van haar goederen. De erfgenamen zullen tevens onverwijid na het openvallen van de nalatenschap de stafhouder vragen een vereffenaar over de dossiers van de vennootschap aan te stellen. /meh,etw,

beroep van

TITEL BESTUUR VERTEGENWOORDIGING

ddeeére de vennootschap Artikel 14. Zaakvoerder De vennootschap wordt bie,;%urdad:ào;:é,:o, m:ereden5iie,:;a5;r, des,d,liaenieerh:71g/hiva/n

vennoot bezitten.

,e4feéé-q.§.0r,s, wird

).?7er'k 7rei kan

Ave

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, tschap niet

advocaat uitoefenen,

De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en is steeds door haar afzetbaar.

De vergoeding van de zaakvoerder zal bepaald worden door de algemene vergadering.

Artikel 15, Bestuur De zaakvoerder kan aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doei van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 16, Vertegenwoordiging De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder.

Artikel 17. Bijzondere volmachten De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Artikel 18. Aansprakelijkheid Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 9. Tegenstriidig belang Indien er zich in hoofde van de zaakvoerder een tegenstrijdig belang voordoet zoals dit omschreven is in het Wetboek van Vennootschappen, zal hij zich moeten schikken naar het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL IV. CONTROLE

Artikel 20. Controle van de vennootschap

De vennoten hebben te allen tijde het recht om in de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de boeken en de stukken van de vennootschap.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden gecontroleerd door een bedrijfsrevisor, die !id is van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, door een accountant, die lid is van het Instituut van Accountants of door een boekhouder erkend door de het beroepsinstituut van erkend boekhouders en fiscalisten.

Dit alles onverminderd de toepassing van Titel Vil van Boek IV van het Wetboek van vennootschappen.

TITEL V. ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN

Artikel 21. Gewone algemene vergadering leder jaar wordt de gewone algemene vergadering (ook jaarvergadering genoemd) gehouden op de eerste werkdag van de maand juni om achttien uur.

Artikel 22. Oproeping De oproepingen van de algemene vergaderingen worden gedaan overeenkomstig de wet. De wijze van bijeenroeping moet niet worden verantwoord, indien aile vennoten aanwezig zijn op de algemene vergadering. Artikel 23. Buitengewone Algemene Vergadering Een buitengewone algemene vergadering mag worden gehouden telkens het belang van de vennootschap zulks vereist, of op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 24, Plaats De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of in een andere plaats in België, zoals aangeduid in de oproepingen.

4 Artikel 25. Bureau De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge De voorzitter van de vergadering kan een secretaris en eventueel één of meerdere stemopnemers aanduiden, die geen

van allen vennoten hoeven te zijn.

Artikel 26. Beraadslaqing Besluiten

a) quorum

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aanwezig of vertegenwoordigd deel van

het maatschappelijk kapitaal, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een aanwezigheidsquorum vereist.

b) besluiten

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, tenzij de wet een bijzondere

meerderheid voorziet. De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden in de algemene vergadering bij

de berekening van de meerderheid niet meegerekend.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 27. Stemrecht  Stemkracht Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 28. Wijze van stemmen  Vertegenwoordiging Zolang de vennootschap één vennoot telt, oefent de enige

vennoot de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Artikel 29. Schorsing van het stemrecht - Inpandgevinq van aandelen " Vruchtgebruik

a) Wanneer de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

b) Behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten, mag het stemrecht, verbonden aan een aandeel in onverdeeldheid, slechts worden uitgeoefend door een persoon, aangeduid door alle mede-eigenaars.

c) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

d) Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn gegeven, wordt door de eigenaar-pandgever uitgeoefend.

Artikel 30. Besluiten buiten de agenda Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering, waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering._

Artikel 31. Notulen Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De notulen worden ondertekend door de voorzitter, en eventueel door de secretaris en de stemopnemer(s), voorzover ze aangeduid zijn en door de vennoten die dit wensen.

De notulen worden opgetekend in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt gehouden.

De afschriften of de uittreksels, die in rechte of voor andere instanties voorgelegd worden, moeten door één zaakvoerder ondertekend worden.

TITEL VI. JAARREKENING - JAARVERSLAG  CONTROLEVERSLAG

Artikel 32. Boekjaar  Jaarrekening Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van datzelfde jaar.

Op het einde van ieder boekjaar worden de rekeningen afgesloten. De zaakvoerder maakt de inventaris, de jaarrekening en het jaarverslag op overeenkomstig de wet.

Artikel 33 De jaarrekening, het jaarverslag en het verslag van de commissaris, indien van toepassing, liggen ter inzage van de vennoten in de zetel van de vennootschap, vijftien dagen voor de algemene vergadering,

Artikel 34. De jaarvergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissaris, indien van toepassing, en keurt al of niet de jaarrekening goed.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de vergadering drie weken uit te stellen. ln die hypothese is artikel 285 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing. Na de goedkeuring van de jaarrekening beslist de vergadering bij afzonderlijke stemming over de kwijting te verlenen aan de zaakvoerder (en de commissaris, indien van toepassing). Artikel 35. Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de netto winst.

Op de nettowinst moet de vennootschap jaarlijks een bedrag inhouden van ten minste een vierde voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting tot afname bestaat tot het reservefonds het bedrag heeft bereikt gelijk aan het verschil tussen 18.550 ¬ en het geplaatst kapitaal van de S.-BVBA.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het saldo van de netto winst. Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals het blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL VII. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 36. Vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van aile aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Artikel 37. Oorzaken van ontbinding

a) Alarme:

Behoudens de gerechtelijke ontbinding en hetgeen bepaald is in de artikel 14 van huidige statuten, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

b) Verlies van kapitaal:



P à Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wetteiijke bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De modaliteiten daaromtrent zijn bepaald bij artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag gesteld in artikel 333 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen, In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 38. Ontbinding - Voortbestaan  Sluiting De vennootschap blijft na ontbinding, om welke reden ook, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel 39. Benoeming van vereffenaar(s1 De zaakvoerder is van rechtswege vereffenaar, met uitzondering van hetgeen voorzien is in artikel 237 van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn.

Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening. De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

Artikel 40. Verdeling Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Indien niet aile aandelen in gelijke verhouding werden volgestort zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledige gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen ten leste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effekten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

TITEL VIII. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 41. Geschillen  Bevoegdheid Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage door de Orde van Advocaten, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken.

Artikel 42. Reglementering De deontologische beginselen, opgesteld door de Orde van Advocaten, zijn van toepassing op deze vennootschap.

Artikel 43. Wettelijke bepalingen opgenomen in deze statuten De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van de vennootschappenwet worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling.

BIJZONDERE SCHIKKINGEN EN BEPALINGEN VAN VOORBIJGAANDE AARD

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt tot eenendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in tweeduizendzestien.

BENOEMING VAN NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Wordt tot gewone zaakvoerder benoemd en aangesteld voor de duur van de vennootschap, behoudens herroeping door de algemene vergadering met gewone meerderheid: de heer Ralph DE WIT, voornoemd, die verklaart deze benoeming te aanvaarden.

Hij zal zijn mandaat bezoldigd uitoefenen,

NIET-AANSTELLING VAN EEN COMMISSARIS

De oprichter verzoekt mij, notaris, nog te acteren dat hij, op grond van te goeder trouw verrichte schattingen, tot het besluit gekomen is dat de vennootschap vrijgesteld is van de verplichting een commissaris te benoemen en dat hij ook geen commissaris wenst te benoemen.

BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN AANGEGAAN NAMENS

DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

(ARTIKEL 60 WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN)

De comparant erkent dat tot op het ogenblik van de neeriegging van het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel de door hem gestelde handelingen of de handelingen die vanaf heden zullen worden gesteld door de zaakvoerder handelingen zijn die werden gesteld namens een vennootschap in oprichting.

De comparant voornoemd erkent dat na de neerlegging van het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel de zaakvoerder namens de vennootschap zal dienen over te gaan tot de bekrachtiging van alle opdrachten en verbintenissen die door de oprichter of door de zaakvoerder zouden aanvaard of aangegaan zijn voor rekening van de vennootschap in oprichting.

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging verklaart de comparant alvast tot bekrachtiging van alle handelingen die door hem werden gesteld namens de vennootschap in oprichting.

FINANCIEEL PLAN



Voor-

bhouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondergetekencle notaris bevestigt-hierbij dat, voorafgaandelijk aan het verlijden van onderhavige akte, de voornoemde oprichter, in uitvoering van artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen, aan hem een door hemzelf opgemaakt en ondertekend financieel plan overhandigd heeft, waarin hij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de bij deze opgerichte vennootschap verantwoordt en dat hij dit financieel plan zal bewaren op zijn kantoor om het, in de gevallen voorzien door artikel 229, 5° van het Wetboek van Vennootschappen, op verzoek van de rechter-commissaris of van de Procureur des Konings, te kunnen overleggen aan de rechtbank.

De voornoemde oprichter erkent tenslotte nog dat hij door de ondergetekende notaris uitdrukkelijk gewaarschuwd werd voor de draagwijdte van artikel 229, 5°, voornoemd, meer bepaald wat betreft de aansprakelijkheid van de oprichter indien het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend Is voor de normale uitoefening van de voorgenomen bedrijvigheid.

Verklaring in verband met de organieke wet notariaat

De notaris bevestigt dat de identiteit van de comparant hem werd aangetoond aan de hand van de identiteitskaart

Volmacht Teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de Krulspuntbank voor Ondernemingen en de Ondernemingsloketten, zowel voor de inschrijving van de vennootschap als voor elke latere wijziging of aanpassing daarvan, wordt volmacht gegeven aan Peter Vandenbroucke entof Berchemse Accountantsmaatschap welke de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aannam met zetel te 2600 Antwerpen-Berchem, Floraliënlaan 298, BTW BE 0448.881.356, met recht van indepiaatsstelling.

voor ontledend uittreksel, (gel) notaris Dirk Stoop.

-mede neergelegd afschrift.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

20/11/2014
ÿþMod Word 11.1

1~.~..1~~ c.:

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

lIlIUhillIUhIl 11fl 111111

*1A2100fi3"

lhII

i

I bol

ai

Be Sta

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

Io eu. 201it

afdelie>ifïtieerpen

Ondernemingsnr : 0561.897.046

Benaming

(voluit) : DE WIT & C° ADVOCATEN

(Verkort):

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Julius De Geyterstraat 190, 2020 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Mededeling

Neerlegging van het versaag van de bedrijfsrevisor inzake het verkrijgen van vermogensbestanddelen conform artikel 220 Wetboek Vennootschappen dd. 1010912014.

Neerlegging van het verslag van de zaakvoerder conform artikel 222 Wetboek Vennootschappen dd. 11/09/2014.

R. De Wit

Zaakvoerder

Coordonnées
DE WIT & CO ADVOCATEN

Adresse
JULIUS DE GEYTERSTRAAT 190 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande