DEAF PEOPLE AUDIO, AFGEKORT : D.P.A.

Association sans but lucratif


Dénomination : DEAF PEOPLE AUDIO, AFGEKORT : D.P.A.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.653.713

Publication

03/05/2011
ÿþOp de laatste blz. van (_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

%Laven " N'aem an hnnrl+e4cninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 56.35 G 7-13

Benaming

(voluit) : Deaf People Audio

(verkort) : D.P.A.

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Van Haelenstraat 63 2880 Bornem

" Onderwerp akte : Oprichting

NIEUWE STATUTEN

In de Algemene Vergadering van 16/03/2011 zijn volgende stichters samengekomen:

VAN DEN BROECK, Wand, ongehuwd, Junior Consultant, Van Haelenstraat 63 2880 Bomem

VAN PRAET, Arno, ongehuwd, Student, Jan Martin Vanlierdelaan 28 1701 Itterbeek CHRISTIAENS, Aura, ongehuwd, Student, Noordlaan 126, 9200.Dendermonde

en hebben de statuten als volgt goedgekeurd:

TITEL I. Benaming, maatschappelijke zetel:

Art. 1: De vereniging zonder winstoogmerk wordt: 'Deaf People Audio vzw' genoemd, afgekort D.P.A. vzw.

Art. 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2880 Bomem, Van Haelenstraat 63 en valt onder het: gerechtelijk arrondissement Mechelen. Hij kan verplaatst worden door eenvoudig besluit van de Raad Van; Bestuur. ledere wijziging van de zetel dient binnen de maand na neerlegging gepubliceerd te worden in het Belgisch Staatsblad.

TITEL Il. Doel:

Art. 3: De vereniging heeft tot doel:

Het uitgeven van muzikale werken en ondersteuning bieden aan de ontwerpers en uitvoerders van die werken. Het publiekelijk promoten van zijn artiesten en hun werken, rekening houdend met de huidige en toekomstige beschikbare technologie, in binnen- en buitenland. De vereniging richt zich in het bijzonder op. debuterende artiesten (zowel amateurs als professionelen) in het Hiphop genre, om hen de kans te geven zich te ontplooien en vervolmaken.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover die in'' overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebrukt wordt om dit, doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij'. kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven,. contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- als buitenland. Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé- als met rechtspersonen afsluiten,. om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van de private instellingen, aan. sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

TITEL III. Leden:

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

1 0 -04- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van Kfl'OPKc.(`:nEGtët}iétECHl=LEN

1111!IIIIIIRt1111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

htOD 2.2

Art. 4 De vereniging bestaat uit minimum 3 leden.

Art. 5 Zijn lid: a) de oprichtende leden b) ieder die een verzoek heeft ingediend en is goedgekeurd door de raad van bestuur.

Art. 6 De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk of per e-mail gericht hun ontslag te geven aan de raad van bestuur,

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met de meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen.

De raad van bestuur kan, in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering, de leden die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een emstige inbreuk op de regels zoals deze vermeld staan in de statuten en het huishoudelijk reglement schorsen van de activiteiten van de vereniging.

Art. 7 Het ontslagnemende of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

TITEL IV. Bijdragen:

Art. 8 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

TITEL V. Algemene vergadering:

Art. 9 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10 De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

a)Wijziging van de statuten

b)de bestuurders en de commissarissen benoemen en herroepen.

o)jaarlijks de begroting en de rekeningen goedkeuren

d)uitsluiten van een lid

e)kwijting geven aan de bestuurders en de commissarissen.

f)de vereniging omzetten in een vennootschap met sociaal oogmerk.

g)de vereniging ontbinden

h)alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet

Art. 11 De leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een lid mits schriftelijke volmacht. De uitnodigingen worden gedaan per schrijven of per email, dat tenminste 14 dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. Het schrijven maakt melding van de voorlopige agenda, waaraan de leden desgewenst ter plaatse agendapunten kunnen toevoegen.

Art. 12 Alle leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 13 Conform artikel 8 van de wet van 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, moet iedere wijziging van huidige statuten worden goedgekeurd met een tweederde meerderheid door een Buitengewone Algemene Vergadering waarop twee derden van de leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien twee derden van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op deze Buitengewone Algemene Vergadering wordt er een tweede Vergadering samengeroepen die met een tweederde meerderheid over de voorgestelde wijziging van de statuten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor het wijzigen van het doel of de doelstellingen van de vereniging is een meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden vereist. De tweede algemene vergadering kan niet binnen de 7 dagen na de eerste gehouden worden.

Art. 14 De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de processen-verbaal die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er inzage van kunnen nemen.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand na de neerlegging gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming en het ontslag van bestuurders.

TiTEL VI. Raad van Bestuur

Luik B - Vervolg MOfl 2.2



Art. 15 De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit 3 bestuurders die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden onder de leden.

Art. 16 De duur van het mandaat is onbepaald.

Art. 17 De leden van de Raad van Bestuur duiden onder elkaar een voorzitter, penningmeester en secretaris aan.

Art. 18 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 19 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een lid van de Raad van Bestuur moet binnen de ' maand na neerlegging gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. Ontslag wordt uitgesproken door de ' Raad van Bestuur: de afzetting geschiedt door de Algemene Vergadering. Ontslag wordt door de ontslagnemende per aangetekend schrijven bekend aan de Raad van Bestuur, afzetting wordt per aangetekend schrijven betekend aan het betrokken lid van de Raad van Bestuur.

' Art. 20 De bestuurders nemen in uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich

' en zijn steeds verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. De bestuurders vervullen hun taak ' onbezoldigd.

TITEL VIII. Diverse bepalingen

Art. 21 Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december

Art. 22 De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die zal gehouden worden op ten laatste elke tweede mei van ieder jaar of op de eerstvolgende maandag wanneer deze op een feestdag valt.

Art. 23 De algemene vergadering kan een commissaris aanwijzen die belast is met de verificatie van de rekeningen van de vereniging en het voorleggen van een jaarverslag. Hij wordt benoemd voor één jaar en is herkiesbaar. Indien nodig kan de algemene vergadering hiervoor een bezoldiging toekennen.

Art. 24 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijke bezit zal gegeven worden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Deze beslissingen alsook de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars zullen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Werden benoemd als eerste bestuurders

VAN DEN BROECK, Werd, ongehuwd, Junior Consultant, Van Haelenstraat 63 2880 Bornem VAN PRAET, Amo, ongehuwd, Student, Jan Martin Vanlierdelaan 28 1701 Itterbeek

CHRISTIAENS, Auro, ongehuwd, Student, Noordlaan 126, 9200 Dendermonde

Allen zijn van Belgische Nationaliteit

De raad van bestuur, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, wijst met ingang van heden

de volgende personen aan als dagelijks bestuurders met volledige volmacht:

VAN DEN BROECK, Ward, ongehuwd, Junior Consultant, Bijlokevest 67, 9000 Gent

VAN PRAET, Amo, ongehuwd, Student, Jan Martin Vanlierdelaan 28 1701 Itterbeek

CHRISTIAENS, Aura, ongehuwd, Student, Noordlaan 126, 9200 Dendermonde

De raad van bestuur vertouwt het dagelijkse beheer van de vereniging toe aan mr. Ward Van den Broeck. Hij heeft de toestemming om alle administratie inzake vrijwilligers en kunstenaars te beheren en te handtekenen. Hij heeft de toestemming om alle financiële rekeningen te beheren, alle bankverrichtingen te doen en rekeningen te openen of af te sluiten. Hij heeft de toestemming om begrotingen en afrekeningen op te maken en te verzenden voor subsidiedossiers en andere.

Gedaan te Gent in zoveel exemplaren als er partijen zijn, op 16 maart 2011

Tegelijk hierbij neergelegd D.P.A. vzw statuten

Vodr-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DEAF PEOPLE AUDIO, AFGEKORT : D.P.A.

Adresse
VAN HAELENSTRAAT 63 2880 BORNEM

Code postal : 2880
Localité : BORNEM
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande