DES BEAUX ARCHITECTES

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DES BEAUX ARCHITECTES
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.646.530

Publication

24/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

22-12-2014

Griffie

*14313122*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0507646530

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

DES BEAUX ARCHITECTES

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Filip Huygens te Mechelen op 18 december 2014, nog niet geregistreerd, blijkt dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met volgende kenmerken:

Oprichters

1/ Mevrouw VAN DAM Deborah, geboren te Bonheiden op 6 augustus 1976 wonende te 2800 Mechelen, Leopoldstraat 103 bus 202; die ingetekend heeft op 50 aandelen, hetzij voor 9.300 ¬ , gestort ten belope van één/derde

2/ Mevrouw HELLEMANS Sofie, geboren te Mechelen op 14 mei 1984, wonende te 2800 Mechelen, Kerkstraatje 1, die ingetekend heeft op 50 aandelen, hetzij voor 9.300 ¬ , gestort ten belope van één/derde.

Vorm  naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij verkrijgt de naam DES BEAUX ARCHITECTES.

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2800 Mechelen, Leopoldstraat 105.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland: het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect; het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of een lijst van stagiairs;

het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect, zo ondermeer expertises, werkzaamheden inzake Stedenbouw, topografie, designontwerp, beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn, decoratie, interieur- en landschapsinrichting, het uitvoeren van studie en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals : elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek,  HVAC , wegeniswerken, enzovoort;

veiligheidscoördinatie en energieprestatie EPB-verslaggeving worden gedaan door de vennoten die over de nodige diploma s beschikken maar in naam van en voor rekening van de vennootschap;

Behoudens de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen handelt de vennootschap voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken, mits de voorwaarden vervuld zijn die vermeld worden in de laatste alinea (inzake deelnemingen).

In de algemene regel en binnen de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen mag de

Onderwerp akte :

Leopoldstraat 105 2800 Mechelen

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

vennootschap alle daden stellen van burgerlijke of commerciële aard, roerende, onroerende, industriële of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel. Bij het verrichten van voornoemde handelingen is vereist:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

" dat het gebeurt op een niet-commerciële wijze;

" volgens het beheer van een goed huisvader;

" en dat deze verrichtingen het doel van de vennootschap dienen, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Zo onder meer heeft de vennootschap als bijkomstig doel:

beleggingen in roerende en onroerende goederen en het stellen daartoe van alle verrichtingen met betrekking tot onroerende en roerende goederen en rechten;

projectmanagement en  coordinatie;

interieur- en meubeldesign en meubelontwikkeling;

grafische vormgeving, multimedia, creatie websites, fotografie en styling;

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen;

Bovendien mag de vennootschap zich borg stellen of waarborgen geven tot zekerheid van verbintenissen, zelfs door derden aangegaan of in het voordeel van derden.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting, is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een/honderdste (1/100ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Algemene vergadering

. Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van aandeelhouders gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de vierde vrijdag van de maand juni om twaalf uur.

. De eerste algemene vergadering heeft plaats op de vierde vrijdag van de maand juni van het jaar 2016.

BESTUURSORGAAN

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Alle zaakvoerders en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam van en voor rekening van de vennootschap, moeten natuurlijke personen zijn, gerechtigd het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten allen ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De zaakvoerders worden benoemd door algemene vergadering voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van

architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden

gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap, of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

BESTUURSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee (2) zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie (3) of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

In geval er één zaakvoerder is vertegenwoordigt hij individueel de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn vertegenwoordigen zij individueel de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Boekjaar

.Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. .Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op 31 december 2015

WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Zaakvoerder

De vennoten beslissen het aantal zaakvoerders te bepalen op twee:

Worden tot zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap:

Mevrouw VAN DAM Deborah en mevrouw HELLEMANS Sofie, beide voornoemd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hun mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen sinds 1 oktober 2014 door de comparante in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

Volmachten

B & A Advies bvba, met ondernemingsnummer 0466.336.804 vertegenwoordigd door extern Accountant Belastingconsulent, Wouter Devloo te 9320 Erembodegem, Hogeweg 1, of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

Voor analytisch uittreksel, neergelegd vóór registratie met het oog op de neerlegging op de rechtbank van koophandel.

(Get.)Notaris Filip huygens

Hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte.

16/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.06.2016, NGL 08.08.2016 16412-0528-010

Coordonnées
DES BEAUX ARCHITECTES

Adresse
LEOPOLDSTRAAT 105 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande