D'HUIFKAR

Association sans but lucratif


Dénomination : D'HUIFKAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.214.916

Publication

05/09/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i I IIIIVIV I I N11 III VI Inl

*12150863*

RECRTCANarC KOOPHANDEL

z 7 -08- 2012

AN ,.~~...a.

084

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : d'huifkar

.214.916

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Conterscherp 96 te 2040 Zandvliet

Onderwerp akte Oprichting

Bij onderhandse overeenkomst van 5 juli 2012, hebben de volgende personen de VZW D'HUIFKAR" opgericht: Tony WOUTERS - Zandweg 25 te 2040 BERENDRECHT geboren op 02/11/1957 te BERENDRECHT, Marc DRIESSENS - Puttestraat 41 te 2940 STABROEK geboren op 03/02/1958 te DUFFEL en Maria SCHOT - Puttestraat 41 te 2940 STABROEK geboren op 28/09/1962 te ANTWERPEN. De oprichters. hebben de statuten als volgt bepaald.

Titella Benaming en zetel

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "D'HUIFKAR"

Artikel 2: De vereniging is gevestigd te 2040 Zandvliet, Conterscherp 96

gerechtelijk a rrondissement Antwerpen

Titel 2: Doel

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel het organiseren van wedstrijden - rally's - zoektochten te paard en', huifkarritten.

Titel 3: Lidmaatschap

Artikel 4:Het lidmaatschap is toegankelijk voor fysieke personen. De vereniging bestaat uit actieve leden en toetredende leden.

Zijn actief lid:

- de oprichters,

-Ieder nieuw lid dat dusdanig wordt opgenomen.

Actieve leden leveren een daadwerkelijke bijdrage in het dagelijkse leven van de vereniging van maximum f25, Naast de actieve leden zijn er ook toetredende leden. Toetredende leden zijn zij die sympathiseren met het doel dat de vereniging nastreeft.

Artikel 5: Eenieder kan lid worden van de vereniging mits aanvaarding door het beheer. Het beheer beslist zonder enig verhaal voor de kandidaat en zonder gehouden te zijn, zijn beslissing te motiveren.

Artikel 6: De uittreding is ten allen tijde vrij en wordt rechtens afgeleid uit het niet betalen van de; lidmaatschapsbijdrage.

Artikel 7: Ontslagnemende of uitgesloten leden evenmin als de erfgenamen van een overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen de bedragen gestort door henzelf of door hun rechtsvoorgangers niet terug eisen. Zij kunnen geen opgave of verlegging van rekeningen eisen noch verzegeling of inventaris.

Artikel 8: Uitsluiting van leden geschiedt op de wijze door de wet bepaald.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MDD 2.2

Luik B - V6rvolg

Artikel 9: De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt bepaald door het beheer. Titel 4: Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

ïoor-beouden en het Belgisch Staatsblad

Artikel 10: De vereniging wordt geleid door een raad van beheer bestaande uit een oneven aantal van ten minste drie en ten hoogste negen leden. Het beheer wordt door de algemene vergadering benoemd voor ten hoogste drie jaar. De leden van de raad van beheer zijn ten allen tijde afzetbaar en na het beeindigen van een ambtstermijn steeds herkiesbaar, De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De taken van secretaris en penningmeester zijn verenigbaar.

Titel 5: Algemene vergadering

Artikel 11: Een beraadslaging van de algemene vergadering is vereist in volgende gevallen:

1.wijziging van de statuten;

2.benoeming en ontzetting van leden van de raad van beheer;

3.goedkeuring van begroting en rekeningen;

4.het ontbinden van de vereniging.

Artikel 12: De algemene vergadering komt ten minste één maal per jaar bijeen met vermelding van de agenda. De algemene vergadering beslist geldig welke ook het aantal aanwezigen is. Enkel de actieve leden hebben stemrecht. Elk actief lid heeft recht op één stem en mag zich laten vertegenwoordigen op de vergadering door een ander lid, actief of toetredend. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van wat bepaald is in de wet. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in een speciaal register dat op de zetel ter inzage zal liggen van alle leden en van alle derde belanghebbenden.

Titel 6: Ontbinding

Artikel 13: Bij ontbinding van de vereniging zal de verdeling van het batig saldo onder de leden verdeeld worden.

Titel 7: Vertegenwoordiging

Artikell4: De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris die ieder de macht hebben afzonderlijk te handelen.

Titel 8: Slotbepalingen

Artikel 15: Voor alle gevallen die niet voorzien zijn in de bepalingen wordt verwezen naar de wet.

Artikel 16: Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot vijf juli tweeduizend dertien. De algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op een woensdagavond in de maand maart. De eerste algemene vergadering zal"' gehouden worden in tweeduizend dertien.

BENOEMINGEN

Nadat de vereniging werd opgericht en de statuten werden vastgesteld hebben de oprichters zichzelf als beheerder benoemd.

VERGADERING VAN HET BEHEER

Onmiddelijk na hun benoeming zijn de beheerders in vergadering bijeengekomen en hebben in hun midden aangesteld als voorzitter De Heer Tony WOUTERS, als secretaris De Heer Marc DRIESSENS en als penningmeester Mevrouw Maria SCHOT.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
D'HUIFKAR

Adresse
CONTERSCHERP 96 2040 ZANDVLIET

Code postal : 2040
Localité : Zandvliet
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande