DIERENARTS WOUTER POLLET

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTS WOUTER POLLET
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 627.958.501

Publication

09/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

07-04-2015

Griffie

*15306180*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0627958501

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dierenarts Wouter Pollet

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Paul Van Roosbroeck te Mol op 2 april 2015 dat er door de heer POLLET Wouter Peter Frederik Reinhard, dierenarts, geboren te Roeselare op 13 maart 1978, en rijksregisternummer 78.03.13-341-55, ongehuwd, wonende te 2490 Balen, Olmensebaan 120, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht, waarvan de statuten bij uittreksel luiden als volgt :

Op de aandelen wordt ingetekend aan pari, zegge voor een waarde van honderd euro (¬ 100,00) per aandeel.

De oprichter tekent in op het volledig kapitaal door middel van contanten, voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) hetzij voor honderd zesentachtig aandelen. Het volledige kapitaal wordt volgestort.

Zoals voorzien in artikel 69,14° van het Wetboek van Vennootschappen, werd het volledig bedrag van de volstorting in contanten gedeponeerd op rekening nummer BE49 7350 3824 5771 bij de vennootschap KBC Bank, Mol-Centrum, geopend op naam van de vennootschap in oprichting. Hieruit blijkt dat vanaf heden het volledig bedrag van het volgestorte kapitaal in contanten ter beschikking staat van de vennootschap. Het bankattest wordt aan de instrumenterende notaris overhandigd. Hij bewaart het in het dossier van de vennootschap gedurende drie jaar.

Artikel 1.

De vennootschap wordt opgericht onder de juridische vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en onder de naam  Dierenarts Wouter Pollet . Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd in het Vlaams Gewest, met name te 2490 Balen, Olmensebaan 120.

Hij mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoer­der(s) naar om het even welke andere plaats binnen het Vlaams Gewest worden overgebracht, mits hiervan behoorlijke publiciteit wordt gemaakt volgens de wettelijke voorschriften.

De vennootschap mag administratieve zetels, bijhuizen, verkoopkantoren of agentschappen vestigen, waar ook in binnen- en buitenland.

Artikel 3.

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur, bij akte verleden voor geassocieerd notaris Paul Van Roosbroeck te Mol op 2 april 2015.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. Artikel 4.

De vennootschap heeft tot doel:

§1 Het uitoefenen van diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de

bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen.

Hieronder wordt begrepen:

Onderwerp akte :

Olmensebaan 120 2490 Balen

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

a) het voeren van een eerstelijn-praktijk in diergeneeskunde, meer bepaald, zonder dat deze opsomming limitatief is:

- het stellen van diagnose;

- het behandeling van ziekten, letsels en andere aandoeningen;

- het toedienen van medicatie en het verschaffen van medicatie;

- het uitvoeren van diergeneeskundige beeldvorming en chirurgie;

- het verstrekken van intensieve zorgen, gewone medische zorgen, revalidatie, observatie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

b) het uitvoeren van alle prestaties in de klinische biologie;

c) het uitvoeren van de prestaties sub a) als bedrijfsdierenarts, alsmede alle andere beroepsactiviteiten die daarmee gepaard gaan;

d) het uitvoeren van al dan niet gerechtelijke expertises binnen het kader van de diergeneeskunde.

e) het uitvoeren van diergeneeskundige keuringen;

f) de praktijk van kunstmatige inseminatie en andere fertiliteitsbehandelingen, en het verlenen van de er aan gerelateerde diensten binnen de voorwaarden van de Code der Plichtenleer en na erkenning door de bevoegde Gewestelijke raad van de Orde der Dierenartsen.

g) het inrichten van algemene diensten en administratie omtrent de voorgaande activiteiten.

h) het verwerven door aankoop, huur, leasing of anderszins van toestellen, apparatuur en accomodaties, inclusief onroerende goederen, om de voorgaande activiteiten te huisvesten, onder meer inzake stalling, opvang, logement, en verzorging tijdens hun verblijf in de dierenartspraktijk, zowel voor dieren als voor hun begeleiders.

i) het ter hand stellen van verzorgingsproducten en verschaffen van geneesmiddelen, diervoerders en aanverwante benodigdheden.

j) het verlenen van advies en bijstand in de voormelde activiteiten;

k) het organiseren van, deelnemen aan of verlenen van scholing, congressen,

studieplatformen, beurzen, publieke of private evenementen waarin de beoefening, de kennis of de verspreiding van diergeneeskundige en paraveterinaire activiteiten, nuttig, wenselijk of noodzakelijk is.

§2 De vennootschap heeft als opzet de uitoefening van het beroep voor de vennoot te vergemakkelijken, en om de kwaliteit van zijn prestaties en de doeltreffendheid van de door hem verleende diensten te verbeteren.

Zij waakt er over dat haar activiteiten uitgeoefend worden met eerbied voor de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de vereisten van de wetenschappelijke discipline.

Zij waakt er tevens over dat de onafhankelijkheid van de zaakvoerder  vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en, dat er de uitoefening van de diergeneeskunde en de andere hierboven vermelde activiteiten niet worden geleid of gestuurd door hoofdzakelijk commerciële belangen.

In het algemeen kan de vennootschap deelnemen of op andere wijze belangen hebben in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties voor zover deze behoren tot het uitoefenen van haar doel.

§3 Zij mag onroerende goederen verwerven dienstig voor de voormelde activiteiten.

§4 De vennootschap mag alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen doorvoeren die in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, eveneens door deelneming in andere vennootschappen me een gelijkaardig doel.

§5 Zij kan haar activiteiten uitoefenen zowel in België, in de Europese Unie, als daarbuiten. Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, zonder nominale waarde, waarbij ieder aandeel één/honderd zesentachtigste van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigt.

Bij de oprichting werd het maatschappelijk kapitaal volledig volgestort.

Uitsluitend dierenartsen ingeschreven bij de Orde der Dierenartsen kunnen als vennoot of aandeelhouder optreden.

Artikel 11.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd door de algemene vergadering die de duur van zijn mandaat bepaalt.

De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan het mandaat van niet-statutaire zaakvoerders.

De machten van een statutaire zaakvoerder kunnen slechts om ernstige redenen herroepen worden.

Uitsluitend dierenartsen, ingeschreven bij de orde der Dierenartsen, kunnen als zaakvoerder worden benoemd. Het bestuur kan uitsluitend worden waargenomen door dierenartsen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

die bij de Orde der Dierenartsen zijn ingeschreven.

Artikel 12.

Ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De algemene vergadering of het college van zaakvoerders indien dit voorhanden is, kunnen steeds een reglement van inwendige orde opstellen waarbij hun respectieve bevoegdheden worden vastgelegd. Dergelijk reglement heeft uitsluitend kracht binnen de vennootschap.

De zaakvoerder(s) moet(en) alle zorg besteden aan de bedrijvigheid en de belangen van de vennootschap.

In principe worden zij niet vergoed voor de uitoefening van hun mandaat, tenzij de algemene vergadering daartoe uitdrukkelijk anders beslist. Zij hebben uiteraard recht op vertegen­woordigings- , reis- en verblijfkosten.

Artikel 16.

Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks worden gehouden op de maatschappelijke zetel op de tweede woensdag van de maand juni om 19.00 uur.

Indien deze dag een zon- of een feestdag is wordt de vergadering uitgesteld tot de volgende werkdag op hetzelfde uur.

De algemene vergadering mag in buitengewone algemene zitting bijeengeroepen worden door de zaakvoerders of commissarissen indien dergelijk orgaan in de vennootschap in functie is; zij moet bijeengeroepen worden op aanvraag van vennoten die tezamen minstens een/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 20.

Het maatschappelijk boekjaar neemt een aanvang de eerste januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op eenendertig december van ieder jaar wordt door de zaakvoerder een jaarrekening opgemaakt. Deze houdt onder meer in, een inventaris, een balans en een rekening van winst of verlies, alsmede een nota omtrent belangrijke gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan tijdens het lopend boekjaar.

Artikel 21.

Het resultaat van het boekjaar, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen, vormt de netto-winst.

Op deze winst wordt vijf procent voorafgenomen voor de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer vereist wanneer het reservefonds tien procent van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering kan op voorstel van de zaakvoerders het saldo geheel of ten dele aanwenden voor uitzonderlijke afschrijvingen, het overbrengen op een bijzondere reserve- of voorzieningsfonds of voor overdracht naar het volgend boekjaar.

Er wordt aan de vennoten geen enkele vergoeding gewaarborgd voor het door hen belegd

kapitaal.

Het deel van de netto-winst dat eventueel door de algemene vergadering tot uitkering van de vennoten zal worden bestemd, zal onder hen verdeeld worden in verhouding tot hun aantal aandelen.

Door de voornoemde vennoten-intekenaars, handelend als eerste buitengewone algemene vergadering, werd nog eenparig de volgende beslissing goedgekeurd.

1. Eerste maatschappelijk boekjaar.

Het eerste maatschappelijk boekjaar zal lopen vanaf de neerlegging van de statuten ter

griffie van de Rechtbank van Koophandel tot 31 december 2016.

De volgende boekjaren lopen samen met het burgerlijk jaar.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats in 2017.

2. Aanstelling zaakvoerder.

Worden tot zaakvoerder benoemd, voor onbepaalde duur:

De heer POLLET Wouter Peter Frederik Reinhard, dierenarts, geboren te Roeselare op 13

maart 1978, wonende te 2490 Balen,Olmensebaan 120.

De zaakvoerder aanvaardt zijn mandaat.

3. Vaststelling maatschappelijke zetel.

De zaakvoerder stelt het adres van de maatschappelijke zetel vast te Balen,

Olmensebaan 120.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

4. Bekrachtiging daden gesteld voor de vennootschap in oprichting.

De heer Pollet voornoemd, handelend als zaakvoerder, verklaart alle daden welke werden

gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, te bekrachtigen.

5. Volmacht.

Aan het kantoor BVBA Quisquater W. & Partners, met zetel te Balen, Olmensebaan 37, RPR 0459.375.172, met zaakvoerder de heer Wim Quisquater, en aan mevrouw Kristel Hufkens, voornoemd, wordt volmacht verleend om alle formaliteiten te vervullen ten aanzien van de directe belastingen, BTW en de Kruispuntbank voor Ondernemingen, zowel inschrijving, wijziging als doorhaling. Deze volmacht wordt verleend met recht van indeplaatsstelling voor wat betreft de formaliteiten voor de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

Voor ontledend uittreksel

Get. Geassocieerd notaris Paul Van Roosbroeck

Wordt hiermee neergelegd: Afschrift van de akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DIERENARTS WOUTER POLLET

Adresse
OLMENSEBAAN 120 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande