DOGWOLF

Association sans but lucratif


Dénomination : DOGWOLF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.491.969

Publication

29/01/2013
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 05 O . 9 ,i " 9 fi 9

Benaming

(voluit) : DOGWOLF VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : verening zonder winstoogmerk

Zetel : Brusselstraat 81 - 2018 ANTWERPEN

Onderwerp akte : Statuten - overgangsbepalingen

De ondergetekenden,

1.tot voorzitter de heer Frank Willemse, geboren te op 27 januari 1970, bediende, wonende te 2018

Antwerpen, Dolfijnstraat 77,

2.tot secretaris de heer Erik Willemse, geboren te op 01 februari 1968, bediende, wonende te 2500 Lier,

Hoogveldweg 26 bus 10

3.tot penningmeester mevrouw Aiine Julia Horstink, geboren te Amsterdam op 28 juni 1970, bediende,

wonende te 2018 Antwerpen, Dolfijnstraat 77,

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27

juni 1921 (hierna de "VZW-wet"), met de hiernavolgende statuten.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld op 21.12.2012:

1.De huidige statuten luiden als volgt;

Art 1 De vereniging draagt de naam DOGWOLF VZW, vereniging zonder winstoogmerk.

Alle akten, rekeningen, publicaties of andere stukken moeten de maatschappelijke benaming, alsmede het volledige adres van de zetel dragen voorafgegaan of onmiddelijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk", afgekort "vzw".

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 2018 ANTWERPEN, Brusselstraat 81 (gerechtelijk arrondissement Antwerpen). De locatie van de zetel van de vereniging kan door een beslissing van de Algemene vergadering gewijzigd worden.

Art 3 De vereniging heeft een artistieke, culturele en pedagogische grondslag,

De vereniging creëert artistieke, multidisciplinaire voorstellingen op buitenlocaties, site-specific locaties, in culturele, economische of openbare gebouwen of ruimtes en in theaters,

De vereniging beoogt de pedagogische spreiding van haar creaties door workshops en trainingen aan professionelen, scholen en academies, andere organisaties en verenigingen, culturele, socio-culturele, openbare en economische instanties.

De vereniging beoogt zijn artistieke spreiding via culturele en openbare instellingen en verenigingen, festivals en economische organisaties.

De vereniging beoogt de bovenvernoemde doelen ook internationaal te verwezenlijken.

Zij mag alle activiteiten ontwikkelen die dit doel kunnen bevorderen.

De vereniging kan, doch slechts op bijkomstige wijze, nijverheids- of handeldsdaden stellen, enkel, voorzover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij kan alle: roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art 4 De vereniging wordt heden opgericht voor onbepaalde tijd.

Art 5 Er zijn twee soorten leden: vaste en toegetreden leden. Enkel de vaste leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Het minimum aantal werkelijke leden bedraagt 3, Het maximum aantal is niet beperkt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven nadat hij of zij van de beslissing is in kennis gesteld.

Art 6 Als nieuw vast lid kan toetreden ieder die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Deze beslist vrij, met gewone meerderheid van stemmen over elk verzoek tot toetreding.

Art 7 Elk lid heeft het recht om uit de vereniging te treden door zijn ontslag in te-dienen bij de raad van bestuur, bij wijze van een ter post afgegeven aangetekend schrijven. Verder kan er een einde komen aan lidmaatschap door een besluit van de algemene vergadering mits een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Opgave van redenen is niet vereist. In afwachting van de beslissing van de algemene vergadering is de raad van bestuur gemachtigd een lid te schorsen, Elk lid zal bovendien van rechtswege ontsiagnemend zijn wanneer het jaarlijks lidgeld niet wordt betaald voor de daartoe bestemde datum, bepaald door de raad van bestuur.

Het lidmaatschap van een vast lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden werkelijke leden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit een vergoeding van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

Dit betekent dat het lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd geen enkel recht heeft op het bezit van de vereniging en geen terugbetaling kan eisen van de bijdragen, welke het gestort heeft.

In geen geval kan het uittredend lid of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen van de vereniging of de opmaak van een inventaris verlangen.

Art 8 Aan zowel de vaste als de toegetreden leden van de vereniging kan jaarlijks een bijdrage gevraagd worden van maximum 61 euro. Het juiste bedrag van de jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art 9 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden, die tevens vast lid zijn van de vereniging. Hun mandaat is niet bezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van 2 jaar, maar zijn hemoembaar.

Elke wijziging van de raad van bestuur wordt bij uittreksel binnen de maand openbaar gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art 10 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Art 11 De raad van bestuur kan aile handelingen van bestuur en beschikking verrichten, van welke aard ook,

die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet

of deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte, en treedt in rechte op als eiser of

als verweerder.

Aan de voorzitter, en bij diens afwezigheid aan elk lid van de raad van bestuur, wordt de bevoegdheid

gegeven om met zijn handtekening de vereniging te verbinden nadat hij hiertoe gemachtigd werd door de raad

van bestuur.

De raad van bestuur kan tevens een persoon gelasten bevoegd voor het dagelijkse bestuur.

Hij kan tevens bijzondere en beperkte volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

Minstens om de twee maanden doet de raad van bestuur verslag over de financiële situatie.

Art 12 De raad van bestuur houdt zitting op oproeping van de voorzitter of de secretaris, telkens de belangen van de vereniging zulks eisen alsook op de vraag van twee leden van de raad van bestuur. De oproeping zal de dagorde aangeven, De raad van bestuur besluit in vergadering bij gewone meerderheid, mits de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichtingen aan, Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van het mandaat dat zij gekregen hebben,

Art 13 De algemene vergaderingen zijn bevoegd wat betreft het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het bepalen van de omvang van de lidgelden, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en het uitsluiten van een werkend lid.

-e

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 14 De algemene vergadering komt tenminste eenmaal per jaar bijeen. Deze gaat door op de eerste vrijdag van de maand februari. Alle vaste leden worden door toedoen van de voorzitter, of bij gebreke van hem, door de secretaris en minstens een vast lid, opgeroepen bij brief, die de agenda vermeldt en minstens acht dagen voor de vergadering wordt verzonden. De vergadering heeft plaats op de locatie die in de oproeping wordt vermeld. Eik voorstel, ondertekend door tenminste twee vaste leden, wordt op de agenda geplaatst. Hiertoe dienen zij per aangetekend schrijven ten minste een maand voor de algemene vergadering, de voorzitter in kennis te stellen van de voorstellen.

Art 15 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris en een stemmenopnemer aan, die één en dezelfde persoon kan zijn.

Alle vaste leden hebben een gelijk stemrecht in de vergadering.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde, die werkend lid van de vereniging is. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur. Wanneer alle vaste leden aanwezig zijn, en hiervoor een unaniem akkoord is onder deze leden, mag van de vooropgestelde agenda worden afgeweken,

Art 16 De besluiten worden genomen op de gewone algemene vergaderingen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen met uitzondering van beslissingen over een statutenwijziging. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Een meerderheid van twee/derde is evenwel vereist bij het uitsluiten van een vast lid.

De stemmen worden mondeling uitgebracht, behoudens wanneer het gaat om de benoeming of de afzetting van een bestuurder of om de uitsluiting van een werkend lid. ln dergelijke gevallen moet de stemming geheim zijn.

De vergadering kan de statuten wijzigen, indien deze wijziging op de agenda vernield is en indien twee/derden van stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van twee/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de vergadering vereist. Voor het wijzigen van het doel of één van de doeleinden is eenparigheid van stemmen vereist.

Art 17 Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december. Bij het einde van het boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af, en maakt de inventaris en de jaarrekening op alsmede een begroting voor het volgend jaar. Deze worden ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

De jaarrekening die overeenkomstig art 17 Wet 27 06 1921 moet worden opgesteld, wordt door toedoen van de raad van bestuur neergelegd in het dossier van de vereniging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel binnen de maand na haar goedkeuring,

Art 18 De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, mits de vereisten voor de wijziging van het statutair doel na te leven, alsook door de rechter.

Art 19 Ingeval van vrijwillige ontbinding der vereniging beslist de algemene vergadering die ze uitgesproken heeft, na delging van het passief, over het aanwenden der goederen en waarden der ontbonden vereniging en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht.

Art 20 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wette-lijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2. De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

4.tot voorzitter de heer Frank Willemse, geboren te op 27 januari 1970, bediende, wonende te 2018 Antwerpen, Dolfijnstraat 77,

5.tot secretaris de heer Erik Willemse, geboren te op 01 februari 1968, bediende, wonende te 2500 Lier, Hoogveldweg 26 bus 10

6.tot penningmeester mevrouw Aline Julia Horstink, geboren te Amsterdam op 28 juni 1970, bediende, wonende te 2018 Antwerpen, Doifijnstraat 77.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Antwerpen op 21.12.2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DOGWOLF

Adresse
BRUSSELSTRAAT 81 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande