DOKTER JOSEPH VERDOODT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER JOSEPH VERDOODT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 836.275.602

Publication

22/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 15.03.2013, NGL 18.07.2013 13319-0060-010
26/05/2011
ÿþMod 2.0

Luik B in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



IIl llh1 11111 INIV~I 111111 N

*11079593*

Vc behc aan Belç Staat

1

Neergelegd fer griffie van de Rechtbani. van Koophandel te Antwerpen, op

I fi FO 213n

Griffie

Rijlagen bij het Rdgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge

-- Ondernemingsnr-: Benaming

(voluit) DOKTER JOSEPH VERDOODT

Rechtsvorm . Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Veltwijcklaan 240 te 2180 Antwerpen - Ekeren

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Hans De Decker te Brasschaat op 11 mei 2011, eerstdaags te registreren, dat de heer VERDOODT Joseph Jerome Paul huisarts, wonende te 2180 Antwerpen - Ekeren, Veltwijcklaan 240, gehuwd met mevrouw Verboven Diana Amelia Alphonsina Josephina onder het stelsel van gemeenschap van aanwinsten blijkens akte verleden voor notaris Ludo Verhoeven te Antwerpen  Deurne, op 21 oktober 1970, niet gewijzigd, een vennootschap heeft opgericht als volgt :

1. Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De financiële aansprakelijkheid is beperkt tot het onderschreven kapitaal maar de professionele aansprakelijkheid van iedere huisarts-vennoot blijft onbeperkt.

Benaming : DOKTER JOSEPH VERDOODT (artikel 1)

2. Duur : onbepaald (artikel 4)

3. Zetel : Veltwijcklaan 240 te 2180 Antwerpen - Ekeren (artikel 2)

4. identiteit oprichter: zie boven

5. kapitaal: achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), ter gelegenheid van de oprichting volstort door inbreng in geld ten belope van het wettelijk minimum, hetzij ¬ 12.400,00 (elk aandeel ten belope van 2/3e volstort) (rekening BE42 7440 3104 6154) (artikel 5)

6. Samenstelling: honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/hon-derdste (111005`) deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen (artikel 5)

7. Aandelen

Artikel 12: AANDELEN OP NAAM-REGISTER-OVERDRACHT

De aandelen zijn steeds op naam. In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten

gehouden, waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door een zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Niettegenstaande ieder strijdig beding, kunnen slechts vennoot worden of maatschappelijke rechten uitoefenen, met uitsluiting van ieder ander, geneesheren-huisartsen of van een aanverwante discipline, die in het kader van de vennootschap hun volledige praktijk uitoefenen of, bij de inbezitstelling van de aandelen, zullen uitoefenen en die met eenparigheid van stemmen door de bestaande vennoten werden aanvaard. Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Artikel 13: OVERDRACHT VAN AANDELEN

Geen aandeel mag worden overgedragen onder levenden dan aan een persoon die het beroep van huisarts uitoefent en derhalve is ingeschreven op de lijst van de Orde.

Een nieuwe vennoot kan pas toetreden mits unaniem akkoord van de reeds bestaande vennoten.

Het relatieve aandelenbezit van alle vennoten moet steeds in verhouding staan van hun respectievelijke activiteit in de vennootschap.

Bij overdracht van aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Bovendien is overdracht van aandelen slechts mogelijk mits unaniem akkoord van alle vennoten.

Artikel 14: OVERLIJDEN OF STOPZETTING VAN DE WERKZAAMHEDEN VAN DE ENIGE VENNOOT ZAAKVOERDER-VENNOOT

083 6; 2.._7._6-...... 6--0 2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoontënianzien vin derden te vertsgëmiródrdigen

Verso : Naam en handtekening.

4, Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge Het overlijden van de enige zaakvoerder-vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Krachtens artikel 237 van het Wetboek van Vennootschappen worden, tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap, indien zij geneesheer-huisarts zijn. De erfgenamen of legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Bij het overlijden of bij de stopzetting van de werkzaamheden van de enige zaakvoerder-vennoot zullen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het vennootschappelijk patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde gesteld worden door:

1. de overdracht van alle aandelen aan een zaakvoerder-vennoot die het beroep van huisarts uitoefent en derhalve is ingeschreven op de lijst van de Orde, of door

2. de systematische wijziging van de statuten en inzonderheid van artikel drie ervan, zodat de beoefening en bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

Ingeval er meerdere vennoten-geneesheren zijn, dient na het overlijden van één van hen nog steeds voldaan te zijn aan het beginsel dat stelt dat hun relatieve aandelenbezit steeds in verhouding moet staan tot de respectievelijke uitgeoefende activiteit in de vennootschap.

8. begin en einde boekiaar: telkens van één januari tot eenendertig december van ieder kalenderjaar (artikel 33). Het eerste boekjaar loopt van 11 mei 2011 tot 31 december 2012. Alle verrichtingen gesteld door de oprichter als geneesheer vanaf 1 januari 2012 zullen boekhoudkundig voor rekening zijn van de vennootschap. (overgangsbepaling)

9. Reserves, winstverdeling. vereffeningssaldo: het batig saldo van de balans, na aftrek van de lasten en afschrijvingen vormt de netto-winst van de vennootschap (artikel 34) Een reserve kan enkel worden aangelegd met eenparig akkoord van alle geneesheren-vennoten.

10. Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoeder(s) voor de duur van maximum tien jaar, natuurlijke personen die bovendien steeds huisarts-vennoot moeten zijn. Herverkiezing is mogelijk. De enige zaakvoerder zal, of indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, de bevoegdheid hebben om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering. Hij (zij) kan (kunnen) de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of verweerder.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénpang goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging (artikel 15)

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurszaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van de taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.(artikel 17)

Artikel 18: EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT

Iedere zaakvoerder kan de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigen.

De zaakvoerders kunnen tijdelijke gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen voor niet-medische zaken.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.(artikel 19) Benoeming

Werd tot gewone niet-statutaire zaakvoerder aangesteld, de heer VERDOODT Joseph voornoemd. Zijn opdracht geldt voor een periode van tien jaar.

11. Controle: Behoudens wanneer krachtens het wetboek van vennootschappen, de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit wettelijk en statutair oogpunt aan een commissaris-revisor moet toevertrouwd worden, heeft iedere vennoot individueel een onderzoeks- en controlebevoegdheid (artikel 20). Er werd geen commissaris aangesteld.

12. Doel

De vennootschap heeft tot doel,

1. De volledige medische beroepsactiviteit door de huisarts-vennoot, in naam en voor rekening van de vennootschap rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de huisarts-vennoot onder zijn eigen professionele verantwoordelijkheid die onbeperkt is. De activiteit omvat impliciet de inning van de honoraria en de uitkering van een vergoeding a rato van de geleverde prestaties door en voor de vennootschap.

2. Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de huisarts-vennoot.

3. Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit.

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4. De aankoop, het huren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor

voornoemde activiteiten; evenals het aanschaffen van de materiële infrastructuur die nodig of nuttig zijn om de "

Bijlagen bij lietEergiscli staats ad - 26/05/2011- Annexes du Moniteur belge

geneeskunde uit te oefenen.

5. De mogelijkheid te scheppen om de huisarts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren of structuurwijzigingen doorvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. De geneesheer-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De geneesheer die een

patiënt behandelt zal bijgevolg ten overstaan van deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De geneesheer dient zich te verzekeren voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn. (artikel 3)

13. Jaarvergadering: op 15 juni van elk jaar om 18 uur in de zetel van de vennootschap of in de plaats aangeduid in de uitnodigingen. Indien deze dag een wettelijks feestdag _is wordt de vergadering bijeengeroepen de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen ènete besluiten over, enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de 'statuten inh'oudt:, .

Op ieder ogenblik kan ook een buitengewone algemene" vergadering worden, gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrcndissernéntVwaar de zetel van de vennootschap gevestigd is, vermeld in de uitnodiging om aan de vergaderingdeel te nenieh (artikel 24). De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend en dertien" (20i3) (overgangsbepaling).

Volmacht werd verleend aan: de heer Koen VERHOEVEN en de" BVBA-ACKMO Accountants & Tax Advisers, te 2150 Borsbeek, Eug. Verelstlei 54, elk van dezen kunnéndéafzondérlijk`handelen, en met recht van indeplaatsstelling, teneinde al het nodige te doen voor de aanvraag vin de inschrijving van de vennootschap in het register van de burgerlijke vennootschappen die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben aangenomen, de kruispuntbank van ondememingen en de ondernemingsloketten, en met het oog op de aanvraag van alle latere wijzigingen of schrappingen die aan die inschrijving zouden moeten worden aangebracht in de toekomst.

Voor analytisch uittreksel

Notaris Hans De Decker

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOKTER JOSEPH VERDOODT

Adresse
VELTWIJCKLAAN 240 2180 ANTWERPEN (EKEREN)

Code postal : 2180
Localité : Ekeren
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande