DOKTERSPRAKTIJK LIESBETH BATENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTERSPRAKTIJK LIESBETH BATENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 549.826.286

Publication

19/05/2014
ÿþEr blijkt uit een verbeterende akte op veertien april tweeduizend veertien voor Frederic Van Cauwenbergh, geassocieerd notaris, in zijn hierna gemelde hoedanigheid en vertegenwoordigend de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "F. VAN CAUWENBERGH & K. DUCATTEEUW, geassocieerde notarissen", met zetel te 2650 Edegem, Hovestraat 37, dat is bijeengekomen de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DOKTERSPRAKTIJK LIESBETH BATENS", met zetel te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Duffelstraat 20, opgericht, ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen onder nummer 0549.826.286, bekendgemaakt bij uittreksel in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van twee april daarna onder nummer 2014-04-02 / 0303202

Uit deze akte blijkt onder meer hetgeen volgt:

VOORAFGAANDELIJKE UITEENZETTING

Ingevolge een akte van oprichting verleden voor notaris Kris Ducatteeuw, geassocieerd notaris te Edegem, op eenendertig maart tweeduizend veertien, waarvan de statuten niet gewijzigd werden sinds de oprichtingsakte,

VERBETERING/AANVULLING

Mevrouw BATENS Liesbeth, geboren te Bonheiden op acht maart

duizend negenhonderdzevenenzeventig, rijksregister nummer 770308234-97, van Belgische nationaliteit, met woonplaats te 2650 Edegem, Grote Dries 48 bus 5, houder van honderd (100) aandelen in gezegde vennootschap, hetzij de totaliteit van het kapitaal, hierbij vertegenwoordigd bij sterkmaking

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging ter griffie van de akte

~Lef~ ~ .3..

( NEERGELEGD

"

er

0 7 -05- 2014

" -" " "

YlrYwww.bR ... y

eik:Cil-GT#3ANIGvttffte:C)0Pi" 4ri,nxa1,.

Ah3TWFPi:l"ll airi AeI';tAr-1 I*F!

111111

*19101410'

1

Ondememingsnr : 649.826.286

Benaming (voluit) : DOKTERSPRAKTIJK LIESBETH BATENS

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : D uffelstraat 20

2860 Sint-Katelijne-Waver

Onderwerp akte :Verbeterende akte

Tekst

"DOKTERSPRAKTI3K LIESBETH BATENS"

burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

2860 Sint-Katelijne-Waver, Duffelstraat 20

Ondernemingsnummer 549.826.286

Vo:ge

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

door mevrouw PYNENBORG (Pynenborg), Ellen Julia Benedict, notarisbediende, geboren te Antwerpen op vijfentwintig februari negentienhonderd eenenzeventig, rijksregister nummer: 710225 156-17, wonende te 2650 Edegem, Romeinse Put 100/bus 2, verklaart hierbij dat bij materiële vergissing in voormelde akte van oprichting in `DEEL III: SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN', onder punt `1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering' nog het volgende opgenomen diende te worden:

"Boekhoudkundig wordt de vennootschap geacht een aanvang te nemen op één april tweeduizend veertien. Aldus worden alle handelingen te rekenen vanaf één april tweeduizend veertien in naam en voor rekening van de vennootschap gesteld."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

DE NOTARIS (get. K. Ducatteeuw)

Mee neergelegd: - afschrift

- gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/04/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

A. 1) De uitoefening door de geneesheer-vennoot van zijn volledige medische activiteit als geneesheer-anesthesist in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer, en onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

De activiteit omvat de inning van de erelonen door en voor de vennootschap, de eventuele uitkering van een vergoeding in overeenstemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten, en de vereffening door de vennootschap van alle uit de medische activiteiten voortvloeiende uitgaven.

2) Het verstrekken van medische adviezen en raadgevingen.

3) Het inrichten van algemene diensten, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten, met inbegrip van een medisch secretariaat.

4) De aankoop en het huren van alle medische apparatuur en machines.

5) De mogelijkheden scheppen om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen ten einde in zijn disciplines bij te blijven.

6) Met het oog op een optimale professionele samenwerking:

a) het afsluiten van overeenkomsten met geneesheren, en het aangaan van (kosten) associaties, professionele vennootschappen, middelenvennootschappen en verenigingen zonder winstoogmerk;

b) vennoot zijn van een (kosten) associatie of een middelenvennootschap van geneesheren, lid zijn van een vereniging zonder winstoogmerk van geneesheren;

c) toetreden tot een (kosten) associatie, een middelenvennootschap of een vereniging zonder winstoogmerk.

7) Het optimaal beheer van de reserves als een goed huisvader en het veilig stellen ervan.

B. De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende verrichtingen in zoverre dat:

- deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

- deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

- tussen de vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid wordt vastgelegd.

Bij dit alles dienen de vrije artsenkeuze, de diagnostische en therapeutische vrijheid evenals het respect van het beroepsgeheim gewaarborgd te worden.

In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken.

Artikel 3bis. Aansprakelijkheid

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. De geneesheer-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg t.o.v. deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten.

De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

TITEL II : MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting, is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde.

TITEL IV. BESTUUR  CONTROLE

Artikel 11. Bestuur

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid.

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is evenwel beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van het directiecomité of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Het doel van de vennootschap bij wie de rechtspersoon het mandaat uitoefent mag geen commerciële doeleinden hebben of mag niet commercieel zijn.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn. Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen.

De zaakvoerder moet bekend zijn en wanneer het gaat om een rechtspersoon dan moet minstens uit de statuten blijken dat er geen strijdigheid is met de bepalingen van de Code van geneeskundige plichtenleer en moet een natuurlijke persoon aangewezen zijn die de zaakvoerder-rechtspersoon vertegenwoordigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aftredende zaakvoerders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de uittredende zaakvoerders verstrijkt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van vennoten, die tot de nieuwe benoeming is overgegaan. In de mate de zaakvoerders benoemd worden door de vennoten zonder vaststelling van tijdsduur, wordt de benoeming geacht te zijn voor onbepaalde duur tot aan de herroeping van het mandaat door de vennoten of het stopzetten van de medische activiteiten.

Het overlijden of het uittreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt de ontbinding van de vennootschap niet teweeg, zelfs als hij vennoot is. Zo gaat het eveneens ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faling, of onvermogen van een zaakvoerder.

Het ontstaan van één of andere van die gebeurtenissen stelt onmiddellijke en van rechtswege een einde aan de functie van een zaakvoerder. Wanneer wegens overlijden of om één of andere reden een zaakvoerder zijn functie neerlegt, moet door de vennoot die de meeste aandelen bezit, de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn vervanging te voorzien.

Artikel 13. Bevoegdheden

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, benoemt het bestuursorgaan onder haar leden een voorzitter. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige zaakvoerders.

In voorkomend geval kiezen de zaakvoerders in hun midden een secretaris.

De algemene vergadering kan een zaakvoerder ad hoc benoemen in de zin van het Wetboek van Vennootschappen. Die zaakvoerder ad hoc beschikt over dezelfde bevoegdheden als een zaakvoerder, in geval van belangenconflict tussen hem en de vennootschap.

De vennootschap wordt, ten overstaan van derden, in en buiten rechte, in alle rechtshandelingen en akten, met inbegrip van die akten die de tussenkomst vereisen van een openbaar ambtenaar, geldig vertegenwoordigd door een zaakvoerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door een zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap geldig verbonden door een gedelegeerde tot dit bestuur.

Binnen het kader van hun mandaat is de vennootschap geldig vertegenwoordigd door bijzondere gevolmachtigden. De zaakvoerder kan met name voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-artsen delegeren, doch enkel voor niet-medische aangelegenheden.

De vennootschap wordt in het buitenland vertegenwoordigd door iedere persoon daartoe uitdrukkelijk aangesteld door het bestuursorgaan.

TITEL V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16. Zitting en bijeenroeping

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van aandeelhouders gehouden.

Zij heeft geen andere bevoegdheden dan binnen de door het Wetboek van Vennootschappen, medische deontologie of de statuten bepaalde grenzen. Al haar beslissingen zijn bindend voor alle vennoten, ongeacht hun eventuele afwezigheid en de wijze waarop zij gestemd hebben.

De vergadering zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de derde donderdag van de maand juni, om 18 uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag. Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de aanvraag. De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda.

Ze worden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd per aangetekend schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten en aan de commissarissen.

Samen met de oproeping wordt aan de vennoten, aan het bestuursorgaan en aan de commissaris(sen) een afschrift toegezonden van de stukken, die hen overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

De personen die krachtens het Wetboek van Vennootschappen tot een algemene vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Dezelfde personen kunnen tevens, voor of na een algemene vergadering,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

welke zij niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping.

Elke vennoot mag zich op een algemene vergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager. Enkel een arts-vennoot kan een andere vennoot vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen. Elk aandeel geeft recht geven op één stem.

De volmacht moet bij brief, telefax of elk ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening), gegeven worden en moet worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

Het bestuursorgaan kan de tekst van deze volmachten vastleggen en eisen dat deze uiterlijk vijf werkdagen voor de datum van de vergadering worden neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Artikel 17. Verdaging

Elke gewone of buitengewone algemene vergadering kan door de zaakvoerders tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

Artikel 18 Zittingen  Notulen

§ 1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder of, bij gebrek daaraan, door de aanwezige vennoot die de meeste aandelen bezit en, in geval van pariteit, door de oudste. De voorzitter zal een secretaris aanduiden die niet noodzakelijk vennoot moet zijn en indien nodig één of meer stemopnemers.

§ 2. De notulen van de algemene vergadering of van de enige vennoot worden neergelegd in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de aanwezige vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 19. Beraadslagingen

§ 1. Op de algemene vergadering geeft ieder aandeel recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire bepalingen, alsook de medische deontologie, betreffende de aandelen zonder stemrecht. Indien de vennootschap maar één vennoot telt, dan kan deze de bevoegdheden die aan de algemene vergadering zijn toegekend alleen uitoefenen.

Alle stemmingen ter vergadering geschieden door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht of de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen dit vóór de stemming verlangt. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes.

Iedere vennoot kan eveneens per brief stemmen door middel van een formulier, opgesteld door het bestuursorgaan, dat volgende vermeldingen inhoudt: (i) identificatie van de vennoot, (ii) het aantal stemmen waartoe hij gerechtigd is en (iii) voor elke beslissing die overeenkomstig de agenda door de algemene vergadering moet worden genomen de melding  ja ,  neen of  onthouding .

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens uitdrukkelijke aanwijzing van een gemeenschappelijke vertegenwoordiger. Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn gegeven, wordt door de eigenaar -pandgever uitgeoefend. Aandelen zonder stemrecht krijgen stemrecht in de door het Wetboek van Vennootschappen voorziene gevallen.

§ 2. Alle algemene vergaderingen mogen alléén beslissen over de voorstellen die zijn opgenomen in de agenda, behalve als alle personen die moeten worden opgeroepen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn en, in het laatste geval, op voorwaarde dat de volmachten dit uitdrukkelijk vermelden.

§ 3. Behalve in de door het Wetboek van Vennootschappen bepaalde gevallen, de medische deontologie en de statuten, worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij absolute meerderheid van stemmen.

Behalve in de door het Wetboek van Vennootschappen bepaalde gevallen worden de onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen geacht niet te zijn uitgebracht.

Met uitzondering van de beslissingen welke moeten worden genomen door een buitengewone algemene vergadering kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door het bestuursorgaan een rondschrijven per brief, telefax of email of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerder(s), commissaris(sen), met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

§ 4. In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote

eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Splitsing van de eigendom van de aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom kan alleen bij schenking van de

blote eigendom van een artsenvennootschap in het kader van een familiale vermogensplanning onder strikte

statutaire voorwaarden waarbij de arts dient aan te tonen dat aan volgende voorwaarden cumulatief is voldaan:

- de vruchtgebruiker dient steeds een arts te zijn;

- de blote eigenaar dient een natuurlijke persoon te zijn;

- elke inmenging van niet-artsen in de uitoefening van de geneeskunde en het artsenberoep is

ontegensprekelijk verboden;

- alle lidmaatschapsrechten komen uitsluitend toe aan de vruchtgebruiker;

- de blote eigenaar wordt nominatief aangeduid in de statuten;

- indien de vruchtgebruiker en de blote eigenaar een einde willen maken aan de splitsing, kan dit enkel in de

richting van de arts-vruchtgebruiker;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

- indien bij overlijden van de vruchtgebruiker de blote eigenaar de volle eigendom verkrijgt, dient hij onmiddellijk de aandelen over te laten aan een arts ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard en die voldoet aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden, of dient onmiddellijk de statuten aan te passen door systematische wijziging van voornamelijk de naam van de vennootschap en zijn maatschappelijk doel, doch ook de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

De arts die kiest voor de splitsing van de aandelen draagt hiervoor de volledige verantwoordelijkheid en het komt de bevoegde provinciale raad toe hierover van geval tot geval te beslissen.

TITEL VI. BOEKJAAR  WINSTVERDELING - RESERVES

Artikel 20. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maakt het bestuursorgaan overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, de inventaris en de jaarrekening op. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

De jaarrekening wordt met het oog op haar neerlegging, geldig ondertekend door één zaakvoerder of door een persoon gelast met het dagelijks bestuur of hiertoe uitdrukkelijk gevolmachtigd door het bestuursorgaan. Behoudens onder de voorwaarden gesteld door het Wetboek van Vennootschappen stelt het bestuursorgaan een jaarverslag op, waarin hij onder meer rekenschap geeft over zijn beleid, commentaar op de jaarrekening, informatie betreffende belangrijke gebeurtenissen na het einde van het boekjaar en informatie omtrent de werkzaamheden van onderzoek en ontwikkeling, alles overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 21. Bestemming van de winst  reserves - dividenden

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is. De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en op de plaatsen die door het bestuursorgaan wordt aangeduid. Dividenden die niet geïnd zijn, verjaren door verloop van vijf jaar, tenzij het Wetboek van Vennootschappen er anders over beschikt.

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen dient door de vennoot die dergelijke uitkering heeft ontvangen te worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat de vennoot wist dat de uitkering in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

Een reserve kan enkel worden aangelegd met eenparig akkoord van de geneesheren-vennoten. Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

TITEL VII. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 24. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt

afgesloten op eenendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de derde donderdag van de maand juni van het jaar

tweeduizend zestien.

2. Benoeming van zaakvoerder

Wordt tot zaakvoerder benoemd:

Mevrouw BATENS, Liesbeth, geboren te Bonheiden op acht maart duizend negenhonderdzevenenzeventig,

Belgische met woonplaats te 2650 Edegem, Grote Dries 48 bus 5.

Zij wordt benoemd voor de duur van haar activiteit in de vennootschap.

Haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

3. Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de comparanten op dit

moment geen commissaris te benoemen.

4. Volmachten

Bijzondere volmacht, met recht van in de plaats stelling, wordt gegeven aan:

KMG bvba, Steenweg 153/1 te 3540 Herk-de-Stad

- om bij het ondernemingsloket en de kruispuntbank alle nodige formaliteiten te vervullen inzake de

inschrijvingen, de wijzigingen (voorgaande, huidige en toekomstige) en schrappingen,

- om de formaliteiten te vervullen inzake registratie van B.T.W., met name de aanvraag van het B.T.W.-nummer,

Luik B - Vervolg

de aangifte tot wijziging van registratie en de aangifte tot stopzetting van werkzaamheid.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Geassocieerde notaris, Kris Ducatteeuw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DOKTERSPRAKTIJK LIESBETH BATENS

Adresse
DUFFELSTRAAT 20 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER

Code postal : 2860
Localité : SINT-KATELIJNE-WAVER
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande