DOKTERSPRAKTIJK VAN DER PLANKEN

Divers


Dénomination : DOKTERSPRAKTIJK VAN DER PLANKEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 834.084.291

Publication

09/03/2011
ÿþ Mod 2.1

P In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Vc I 1111 III liii ll III1 II II II UI Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

behr *11037333* V~ll Koophandel fie Antwerpen, op

aar Griffie 2 5 FEE. 2011

Belt

Staa







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Dokterspraktijk Van der Planken

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma

Zetel : Binnensteenweg 139 A bus 4, 2530 Boechout

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden : de heer Marc Van der Planken, geneesheer-specialist, verder genoemd als comparant 1, woonachtig te 2530 Boechout en de heer David Van Der Planken, geneesheer-specialist, verder genoemd als comparant 2, woonachtig te 2060 Antwerpen, werd het volgende overeengekomen: voomoemde partijen richten een burgerlijke vennootschap op onder de vorm van een vennootschap onder firma met als naam "DOKTERSPRAKTIJK VAN DER PLANKEN", voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma" of de afkorting daarvan "bv ow vo?. De vennootschap zal haar maatschappelijke zetel vestigen te 2530 Boechout, Binnensteenweg 139A bus 4. Het maatschappelijk kapitaal zal 1.000,00 euro bedragen. Dit bedrag werd door de oprichters volledig gestort in speciën op een zichtrekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij Bank van Breda te Lier.

STATUTEN

Artikel 1 : Naam

De burgerlijke vennootschap is opgericht onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de naam "DOKTERSPRAKTIJK VAN DER PLANKEN" gevolgd of voorafgegaan door de vermelding "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma" of de afkorting ervan "bv ow vo?

Artikel 2 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden.

Artikel 3 : Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2530 Boechout, Binnensteenweg 139A bus 4. De maatschappelijke zetel kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, verplaatst worden naar iedere ander plaats.

Artikel 4 : Doel

De vennootschap heeft tot doel: Zowel In België als In het buitenland in de meest uitgebreide zin, zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen : - Uitoefening van de geneeskunde in die domeinen die behoren tot de specialisatie van de vennotenlzaakvoerders. - Collectes van bloed en bioedbestanddeien. - Uitvoering van

medische expertises. - Organisatie van medische en wetenschappelijke seminaries: De vennootschap

ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening. - Verlenen van juridische

adviezen in medische en medico-legale dossiers.- De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardige doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere

geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.- Rekening houdend met deze laatste beperking, mag zij in het algemeen alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.- De vennootschap kan roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover dit ondergeschikt blijft aan dit maatschappelijk doel en kadert in het beheer als een goede huisvader, voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen. - De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschap van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid worden van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. - Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen. - De vennootschap mag leningen verrichten aan derden. De vennootschap mag alle roerende en onroerende,

®U4°094_2_91

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

industriële, commerciële of financiële verrichtingen doorvoeren die in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen. Het maatschappelijk doel van de vennootschap mag ten allen tijde aangepast of uitgebreid worden.

Artikel 5 : Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 1.000,00 euro, verdeeld in 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Het maatschappelijk kapitaal werd als volgt onderschreven:900,00 euro door comparant 1 (90 aandelen) volledig volstort op zichtrekening op naam van de vennootschap in oprichting.- 100,00 euro door comparant 2 (10 aandelen) volledig volstort op zichtrekening op naam van de vennootschap in oprichting.

Bijgevolg is het maatschappelijk kapitaal volledig volstort ter gelegenheid van de oprichting.

Artikel 6 : Soorten rechten

Alle rechten delen op dezelfde wijze in het resultaat van het boekjaar eventueel in de overgedragen

resultaten van vorige boekjaren.

Artikel 7 : Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden, in andere handen dan in rechte lijn van de overleden vennoot, dan met eenparig goedvinden van alle vennoten. Bij weigering zijn de vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht van deze participatie in het eigen vermogen van de vennootschap.Bij gebreke aan overeenstemming tussen de partijen wordt de werkelijke waarde (= gecorrigeerde intrinsieke boekhoudkundige waarde) vastgesteld door een deskundige aangesteld in gemeenschappelijk akkoord tussen de vennoten. De opgestelde boekhoudkundige staat dient in elk geval gecorrigeerd te worden met de niet uitgedrukte min- of meerwaarden op de onroerende goederen en de niet uitgedrukte goodwill op het ogenblik van de overdracht. Bij onenigheid wordt de niet-uitgedrukte goodwill berekend door een bedrijfsrevisor, lid van het Instituut der bedrijfsrevisoren of een accountant, ingeschreven op het tableau van de externe accountants van het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten. In geval van betwisting omtrent de aanstelling van een extern accountant of bedrijfsrevisor, wordt deze door de rechter aangesteld. De afkoop van de participatie moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden te rekenen vanaf de dag waarop de waarde definitief wordt vastgesteld en in alle gevallen binnen de twaalf maanden te rekenen vanaf de dag waarop de participatie ingevolge gewenste verkoop of overlijden voor overdracht beschikbaar werd gesteld. In onderling overleg kunnen afbetalingstermijnen worden toegestaan. Bij overdracht van de rechten onder levenden bestaat er een voorkooprecht in hoofde van alle vennoten en dit in verhouding tot het kapitaal dat zij in de vennootschap bezitten op het ogenblik van de overdracht. De waarde bepaling geschiedt op de wijze zoals in bovenstaande paragrafen werd weergegeven. Indien de verkoop/overdracht van de rechten plaatsvindt met miskenning van bovenstaande paragrafen inzake de overdracht van de rechten zal een schadevergoeding door de verkoper/overdrager verschuldigd zijn aan de andere vennoten. De schadevergoeding bedraagt het dubbele van de waardebepaling op het ogenblik van de overdracht van de rechten; de waardebepaling gebeurt conform de methode beschreven in de voorgaande paragrafen.

Artikel 8 : Benoeming en ontslag van de zaakvoerder(s)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders. Ingeval van twee zaakvoerders zullen zij afzonderlijk het bestuur kunnen voeren. Tot niet-statutaire zaakvoerders voor de duur van de vennootschap worden benoemd: de heer Marc Van Der Planken en de heer David Van Der Planken, beiden voornoemd, die hun opdracht aanvaard hebben.

Artikel 9 : Bezoldiging

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is onbezoldigd.

Artikel 10 : Bestuur en vertegenwoordiging

Elke zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doei van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering is bevoegd. De vennootschap wordt in en buiten rechten vertegenwoordigd door één van de zaakvoerders.

Artikel 11 : Volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde en een reeks van handelingen zijn geoorloofd.

Artikel 12 : Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Artikel 13 : Interne bestuursbevoegdheden

De zaakvoerders zijn bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking te besluiten die nodig of

dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

waarvoor volgens de wet of deze statuten de algemene vergadering bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen voorvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de zaakvoerders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Artikel 14 : Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij of zij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschillen van de vennootschap. Elke vennoot kan zich in de uitoefening van zijn controlerecht laten bijstaan door een door hem aangestelde deskundige wiens honoraria en onkosten ten laste vallen van de vennootschap.

Artikel 15 : Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering van de vennoten wordt gehouden op de laatste vrijdag van juni om 18u op de maatschappelijke zetel of op gelijk welke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. Ten allen tijde kan een buitengewone of bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen, op verzoek van de zaakvoerder(s) telkens het belang van de vennootschap dit vereist of om te beraadslagen en te besluiten over enige wijziging van de statuten of enig ander punt. Zo moet bijeengeroepen worden wanneer de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen erom vragen. De algemene vergadering zal worden voorgezeten door één van de zaakvoerders, of, bij afwezigheid, door de aanwezige vennoot die het hoogst procentueel participeert in het vermogen van de vennootschap.

Artikel 16 : Besluitvorming en notulen

ledere vennoot heeft recht op stem, in verhouding tot zijn deelname in het vermogen van de vennootschap, en bij staking van stemmen is de beslissing van de voorzitter doorslaggevend. Ieder recht vertegenwoordigt één stem. Behalve in de gevallen waar de wet of de statuten een aanwezigheidsquorum en/of een bijzondere meerderheid voorziet, worden alle beslissingen genomen met bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal vennoten dat op de algemene vergadering aanwezig is, zonder rekening te houden met de onthoudingen. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot: geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één volmacht.Elke algemene vergadering, kan tijdens de bijeenkomst door de zaakvoerder(s) met maximum drie weken verdaagd worden. De tweede algemene vergadering beraadslaagt over de dezelfde dagorde, de beslissing is definitief.

Artikel 17 : Boekjaar

Het boekjaar neemt aanvang op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 18 : Jaarrekening  kwijting

leder jaar op eenendertig december zullen een inventaris, een balans en een resultatenrekening opgemaakt worden. De jaarvergadering keurt de jaarrekening goed. Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting.

Artikel 19 : Bestemming winst

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waarde correcties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De niet uitgekeerde nettowinst wordt gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, Beslissingen met betrekking tot de uitkering van de winst zijn pas aangenomen indien deze met éénparigheid van de aanwezige stemmen wordt goedgekeurd door de algemene vergadering.

Artikel 20 : Ontbinding  vereffening  overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen. Bij overlijden van één vennoot blijft de vennootschap voortbestaan onder de overlevende vennoten.Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, zal de vergadering een vereffenaar aanstellen. Bij ontstentenis wordt één van de zaakvoeders de vereffenaar. De bevoegdheid van de vereffenaar wordt bepaald volgens de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 21 : Wetboek vennootschappen

Voor al hetgeen niet voorzien is in de statuten, wordt er verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen en meer bepaald naar de bepalingen van toepassingen bij de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 22 : Overgangsbepalingen

Na de oprichting wordt direct een eerste algemene vergadering gehouden waarbij enkele overgangsbepalingen worden vastgelegd: De vennootschap is beginnen te werken vanaf ondertekening van de oprichtingsakte. Aangezien de vennootschap pas rechtspersoonlijkheid verkrijgt op het ogenblik van neerlegging van een uittreksel van de statuten ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, geven de oprichters de zaakvoerders, voornoemd, de toelating, in de periode vanaf 3 januari 2011 en de neerlegging van ter griffie, alle handelingen te stellen en alle verbintenissen te onderschrijven die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, en dit voor de vennootschap in oprichting, overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen. Het eerste boekjaar loopt van heden tot 31 december 2012. De eerstvolgende gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van juni 2013.Tot zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde tijd; de heer Marc Van Der Planken, wonende te 2530 Boechout en de heer David Van Der Planken wonende 2060 Antwerpen. De zaakvoerders voeren hun mandaten onbezoldigd uit.

Artikel 23 : Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan BVBA lnacc, Diestseweg 32 te 2440 GEEL, met de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden en met bevoegdheid van in de plaatsstelling , teneinde alle formaliteiten in naam en voor rekening van de vennootschap te vervullen ter griffie van de rechtbank van koophandel, bij de ondememingsloketten en alle overige fiscale en administratieve besturen.

Opgemaakt te Boechout op, 3 januari 2011

Get. Get.

Marc VAN DER PLANKEN David VAN DER PLANKEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOKTERSPRAKTIJK VAN DER PLANKEN

Adresse
BINNENSTEENWEG 139A, BUS 4 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande