DONATE 2 ALL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DONATE 2 ALL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 508.687.794

Publication

07/01/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behoudi

aan he

Belgisc

5taatsbl

Iii if if IIll 1111 Mli 11111 ll 11111111

*13003860"



NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 It DEC. 2012

KOOPHANCelffigiRNHOUT

De griffier

Ondernemingsnr : 05-Dg _ Ç?7 . 9 5 ci

Benaming

(voluit) : DONATE 2 ALL

(verkort) "

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Kroonstraat 30, 2300 Turnhout

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting.

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 18 december tweeduizend en twaalf, dat de heer Paul Van Dijck, met nationaal nummer 56.02.04-027-73, geboren te Turnhout op 4 februari 1956, wonende te 2300 Turnhout, Kroonstraat 30 en de heer Stefaan Van Gorp, met nationaal nummer 66.04.06-249-15, geboren te Turnhout op 6 april 1966, wonende te 2275 Lille, Borze 19/1 een vennootschap onder firma hebben opgericht, onder de naam "DONATE 2 ALL".

STATUTEN.

Artikel 1 - Bij deze wordt tussen de ondergetekenden een Vennootschap onder Firma opgericht onder de benaming "DONATE 2 ALL".

Artikel 2 - De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2300 Turnhout, Kroonstraat 30, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland op te richten.

Artikel 3 - De vennootschap heeft tot doel:

1.Verkoop van relatiegeschenken allerhande, e-commerce en e-books.

Dit alles in de ruimste zin van het woord.

De vennootschap kan aile rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken, zuilen in onderaanneming worden uitgegeven.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze - rechtstreeks of zijdelings - deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Artikel 4 - De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na

het verstrijken van 6 maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven.

Artikel 5 - De heer Paul Van Dijck, wonende te 2300 Turnhout, Kroonstraat 30 doet een geldelijke inbreng van 250,00- Euro die gestort werd op rekeningnummer BE63 9730 7976 0508 van Argenta.

De heer Stefaan Van Gorp, wonende te 2275 Lille, Borze 19, 30 doet een geldelijke inbreng van 250,00-Euro die gestort werd op rekeningnummer BE63 9730 7976 0508 van Argenta Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 500,00- Euro.

Artikel 6 - Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij-he Belgisch-Staatsblad =-0-7f0ll20i3 _ Annexes ctn M-onitëürbeigë

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot bij gelijke delen gedaan worden, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7 - Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8 - Iedere vennoot beschikt over de maatschappelijke handtekening en heeft de hoedanigheid van zaakvoerder, maar hij zal er enkel gebruik mogen van maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken. Nochtans mogen de verbintenissen boven 25.000,00- Euro enkel worden aangegaan mits de handtekening van twee vennoten. Partijen verklaren te weten dat deze beperking niet tegenwerpelijk is aan derde die te goeder trouw met de vennootschap handelen voor zover onwetend over deze beperking van handtekeningsbevoegdheid. Het mandaat van de zaakvoerders is onbepaald van duur.

Artikel 9 - De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 10 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. leder jaar op éénendertig december zullen een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen in een register worden overgeschreven en voor goedkeuring getekend warden door iedere vennoot.

Artikel 11 - De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen, waarover de vennoten alleen kunnen beslissen.

Zij wordt verdeeld tussen de vennoten bij gelijke helften.

De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden

uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12 - Bij beslissing van de vennoten met twee derde meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 13 - De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 14  Ieder jaar op de 4de vrijdag van de maand juni zal om 20.00 uur een jaarvergadering worden gehouden die zich uitspreekt over het resultaat van het verlopen boekjaar. Deze vergadering wordt samengeroepen door toedoen van een zaakvoerder bij aangetekende uitnodiging tenminste vijftien dagen voor de vergadering te verzenden aan alle vennoten.

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste vijftien dagen vóór de vergadering in de post afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder en indien er meerdere zijn volgens een alternerend systeem waarbij de eerste vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder of, in afwezigheid van een zaakvoerder, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot heeft recht op een stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering [aten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan een mandaat.

Artikel 15 - De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de

vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 16 hierna.

Artikel 16 - De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

De erfgenamen van de overledene nemen als vennoot gezamenlijk de plaats in van hun rechtsvoorganger.

Zij moeten zich bij de vennootschap laten vertegenwoordigen door één en dezelfde lasthebber,

Artikel 17 - In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 18 - Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald door een deskundige aan te duiden door alle partijen in gemeen overleg en bij gebrek aan overeenstemming door een deskundige aan te stellen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel op verzoek van één van de partijen.

Artikel 19 - In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan een vereffenaar aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van de Vennootschappenwet. De bevoegdheid van de vereffenaar wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Artikel 20 - Bij de ontbinding van de vennootschap zullen de vennoten op de netto-opbrengst hun inbrengen

terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 11.

Het eventueel nettoversies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Slotbepalingen.

1.Onmiddellijk nadat de vennootschap is opgericht en de vennoten de statuten hebben vastgelegd, zijn zij bijeengekomen teneinde de zaakvoerders te benoemen. Het aantal zaakvoerders wordt op twee bepaald, hun mandaat gaat in op het ogenblik van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid en dit voor onbepaalde duur. Men benoemt tot die functie: de heer Paul Van Dijck, wonende te 2300 Turnhout, Kroonstraat 30 en de heer Stefaan Van Gorp, wonende te 2275 Lille, Borze 19. Hun mandaat zal onbezoldigd zijn, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Zij verklaren met ingang van het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid hun mandaat te aanvaarden.

2.De vennootschap neemt alle rechten, verplichtingen en verbintenissen over die voortvloeien uit handelingen, akten en overeenkomsten gesteld of aangegaan door vennoten, oprichters, of volmachthebbers in naam van de vennootschap in oprichting vanaf 1 januari 2013.

3.De oprichtersvergadering besluit dat het eerste boekjaar een aanvang zal nemen op het tijdstip van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en eindigen op 31 december 2013. De eerste jaarvergadering zal dus plaatsvinden in juni 2014.

4.De oprichtersvergadering verklaart Volmacht te verlenen met machtiging tot indeplaatstelling aan de cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkehid "Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners" te 2460 KASTERLEE, Geelsebaan 69 A10, teneinde alle formaliteiten met de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, de diverse belastingadministraties, waaronder de BTW-administratie en de sociale wetgeving, te regelen, alsook teneinde alle formaliteiten tot het bekomen of voorleggen van alle getuigschriften te volbrengen, dit alles naar aanleiding van de onderhavige oprichting, alsook naar aanleiding van wijzigingen zich terzake voordoende in de toekomst.

Te Turnhout op 18 december 2012, in vier exemplaren, waarvan één voor elke partij en één voor de griffie van de rechtbank van koophandel ter neerlegging en één ter registratie.

Van Gorp Stefaan Van Dijck Paul

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

oor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het-Belgiseh Staatsblad - 07/0112013 =Annexes dn Moniteuirbtlge

Coordonnées
DONATE 2 ALL

Adresse
KROONSTRAAT 30 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande