DORPSRAAD ACHTERBROEK, AFGEKORT : DORPSRAAD - DRA

Association sans but lucratif


Dénomination : DORPSRAAD ACHTERBROEK, AFGEKORT : DORPSRAAD - DRA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 812.286.314

Publication

08/07/2013
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 812.286.314

Benaming

(voluit) : Achterbroek

(verkort) Abroek

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Heikantstraat 163, 2920 Kalmthout

Onderwerp akte ; statutenwijziging

De bijzondere algemene vergadering van Dorpsraad Achterbroek vzw van 9 april 2013 heeft besloten de statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING

Art, 1. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk, hierna vzw genaamd, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals onder meer gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd V&S-wet),

Art. 2, Naam

1. De VZW draagt de naam Dorpsraad Achterbroek vzw, afgekort Dorpsraad, letterwoord DRA,

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting vzw, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 3. Zetel

1. De maatschappelijke zetel is gevestigd op Zandstraat 9C, 2920 Kalmthout, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

2. De maatschappelijke zetei kan uitsluitend gewijzigd worden door een beslissing van de algemene vergadering, die ook de nodige openbaarmakingsvereisten vervult en de zetelwijziging bekrachtigt in de statuten op haar eerstvolgende vergadering. De wijziging moet voldoen aan de voorwaarden van een statutenwijziging zoals beschreven in deze statuten.

Art. 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art. 5, Doeleinden

Dorpsraad Achterbroek vzw is een bewonersplatform, dat ais doel heeft het bewaken en het verbeteren van

de leefbaarheid van het dorp. Op een duurzame manier wil Dorpsraad Achterbroek vzw bewoners dichter bij het

lokaal beleid brengen.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het

maatschappelijk doel en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom

of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de

opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel waarvoor zij is opgericht.

Onder de doelstelling dient onder meer begrepen te worden dat de vereniging:

1, optreedt als coördinator van deze activiteiten,

2. door middel van een algemene kalender activiteiten communiceert die georganiseerd worden door

andere Achterbroekse verenigingen,

3. de financiële middelen en bijdragen beheert.

Art. 6. Activiteiten

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige cammerci lc.ertwinstgevende activiteiten binnen, de grenzen ven wat wettelijk is, toegelaten en.waarvan_de.

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Rec n : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eo) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

P" ~0.d

.~^ a1 i.~1~ fi,

KO+ûPEIMDE

L

î. 7 ->s6- 231

AN~rIngRPEf4!

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad













<133094 3



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doeistellingen.

HOOFSTUK 3. LIDMAATSCHAP

Art. 7. Lidmaatschap

1. Er zijn effectieve en toegetreden leden, De volheld van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen van wie de naam in het ledenregister staat dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Alle rechten en plichten die in de V&S-wet en in deze statuten worden beschreven zijn alleen op de effectieve leden van toepassing. Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten van de vereniging. De in de V&S-wet bepaalde rechten en plichten zijn op hen niet van toepassing. Hun rechten en plichten worden bepaald door de statuten en worden opgenomen in een huishoudelijk reglement. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

2. Het verder gebruik van de de term lid in deze statuten verwijst uitdrukkelijk naar de effectieve leden.

3, Er zijn minstens zes en maximum vijftien leden met alle rechten en plichten zoals omschreven voor de leden ïn de V&S-wet en in deze statuten.

4. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

5. Iedere natuurlijke persoon die woont In Achterbroek kan zich kandidaat stellen als lid. Wie verhuist naar een adres buiten Achterbroek verliest automatisch zijn lidmaatschap. Omdat onderhavige clausule niet in de oprichtingsstatuten stond, wordt uitzondering gemaakt voor lid Lode Van Gool, bij de oprichting wonende op Heiken 20, 2920 Kalnithout, nu op Het Ziel 17, 2920 Kalmthout, medeoprichter van de vereniging en één der eerste leden.

6. Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling per e-mail of per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het aanvaarden van leden behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur.

7. Zolang het maximum van vijftien leden niet is bereikt, kan een nieuw lid toetreden. Tweejaarlijks kan men zich verkiesbaar stellen. Dorpsraad Achterbrcek vzw kan hiervoor een oproep doen in de lokale pers of zelf een nieuw lid voordragen.

8. De beslissing over de aanvaarding van een kandidaat als lid zal genomen worden op de eerstvolgende bijeenkomst van de algemene vergadering via geheime stemming en met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid. De beslissing wordt per e-mail of per brief aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

9. Het lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

10. Tot de vereniging kunnen van rechtswege, op hun eenvoudig verzoek per brief of. per e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur en voor de duur van de met de raad van bestuur overeengekomen functie, toetreden de vertegenwoordigers van Achterbroekse verenigingen en sympathisanten van Achterbroek, waarbij voor de beslissing een meerderheid van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn en waarvoor een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden vereist is. Deze worden dan beschouwd als toegetreden leden. De beslissing wordt per e-mail of per brief aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

11. Het lidmaatschap van toegetreden leden is kosteloos.

12. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

13. De leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

14. Als toegetreden leden kunnen eveneens worden aanvaard: adviserende leden, steunende leden, beschermleden en ereleden, deze laatsten omwille van bewezen diensten aan de vereniging en/of hun ondersteuning van de vereniging.

15. Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van het toegetreden

lid,

Art, 8, Ontslag

1, Leden kunnen hun lidmaatschap van de vereniging op elk ogenblik beëindigen met een formeel schrijven per e-mail of per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het ontslag zal de eerstvolgende algemene vergadering na dit schrijven ingaan. Leden die gedurende zes maanden aan geen enkele activiteit/vergadering van Dorpsraad Achterbroek vzw hebben deelgenomen worden automatisch als ontslagnemend aanzien. Enkel niet een grondig vooraf opgegeven reden kan dergelijke langdurige afwezigheid worden aanvaard.

2, Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger Is gevonden.

3. Een lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te zijn van de algemene vergadering of wanneer hij of zij in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

4. leen toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te zijn van de vereniging of wanneer hij of zij in een bepaalde hoedanigheid toegetreden lid was en hij of zij deze hoedanigheid verliest

N MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge 5. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een kennisgeving per e-mail of per brief aan de voorzitter van het dagelijks bestuur. Het ontslag zal ingaan bij de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

6. Een ontslagnemend lid of ontslagnemend toegetreden lid zal verplicht worden tot de deelname in de

kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Art, 9. Beëindiging van lidmaatschap

1. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens een vijfde van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop een meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is. De uitsluiting van een lid moet op de agenda staan. De beslissing wordt per aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

2. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te warden, Het moet per e-mail of per brief worden uitgenodigd om zijn verdediging te kunnen voeren.

3. De raad van bestuur kan ais een meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is in geheime stemming en met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur een lid schorsen in afwachting van de volgende bijeenkomst van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de afzetting. De schorsing moet op de agenda van de raad van bestuur staan. De beslissing wordt per e-mail of per brief aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

4. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen uitgesloten worden van lidmaatschap door eenzijdig, bij gewone meerderheid genomen besluit van de raad van bestuur waarbij een meerderheid van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is. De uitsluiting moet op de agenda van de raad van bestuur staan. De beslissing wordt per e-mail of per brief aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

Art. 10. Ledenregister

1, Op de zetel van de vereniging wordt door de de raad van bestuur een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden. Alle beslissingen betreffende toetreding, ontslag of afzetting van leden moeten door toedoen van de raad van bestuur in het register worden ingeschreven binnen de acht dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

2. De leden hebben de verplichting een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

3. Alle leden kunnen, als er geen commissaris werd aangesteld, op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Zij richten hiervoor een schriftelijke aanvraag aan de raad van bestuur.

4. De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Art. 11. Rechten

1, Onverminderd de artikelen 3, §2 en 11 van de V&S-wet gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

2. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

3. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

4, Leden die ontslag nemen, geschorst worden of afgezet, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds.

5, Uittredende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging; voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten kunnen zij nooit teruggave noch vergoeding vorderen. Zij mogen geen opgave of verantwoording van de rekeningen vragen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

HOOFDSTUK 4, DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. De algemene vergadering

1. De algemene vergadering bestaat uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

2. Elk aanwezig of vertegenwoordigd lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering

3. Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

4. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen op de algemene vergadering.

Art. 13. Waarnemers

Waarnemers kunnen de algemene vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de

voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Art. 14. Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

1. de opstelling en de wijziging van de statuten,

2. het aanvaarden en uitsluiten van leden,

3. de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur,

4. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van een bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen,

6, kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen,

7. de vrijwillige ontbinding van de vereniging, het bepalen van de bestemming van de netto-activa en het benoemen van vereffenaars,

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

9. het opstellen en goedkeuren van huishoudelijke reglementen,

10. het nemen van beslissingen die de vereniging financieel kunnen verbinden voor een te indexeren bedrag van 10.000 euro en meer, voor de indexering waarvan als basisindex de gezondheidsindex van de maand van oprichting wordt genomen,

11. alle gevallen waarin de statuten het vereisen, zoals de verkiezing van de voorzitter, de ondervoorzitter,

de penningmeester en de secretaris.

Art. 15. Vergaderingen

1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering zullen tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

2. De raad van bestuur beslist over de bijeenroeping van de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door twee andere bestuurders iedere keer als het doel van de vereniging dat vereist.

3. Minstens eenmaal per jaar moet de algemene vergadering worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen Jaar en voor de begroting van het komend jaar.

4. De oproeping wordt per e-mail, in voorkomend geval per brief, minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd; de dag van de verzending wordt meegeteld en de dag van de algemene vergadering wordt niet meegeteld.

5. De oproeping wordt opgesteld en ondertekend door de secretaris.

6. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de algemene vergadering. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens één bestuurder of door minstens een twintigste van de leden ten laatste 10 dagen voor de vergadering per e-mail of per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur wordt voorgedragen op de agenda wordt geplaatst.

7.. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden.

8. Voorstellen van toegetreden leden moeten uiterlijk vijftien dagen voor de datum van de algemene vergadering per e-mail of per brief verstuurd worden aan de voorzitter van de raad van bestuur. Zij melden tegelijkertijd of zij al dan niet de vergadering willen bijwonen.

9. Bijzondere bijeenkomsten in een bijzondere algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens een vijfde van alle leden. De leden moeten dit per e-mail of per brief aanvragen aan de raad van bestuur. De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd; de dag van de verzending wordt meegeteld en de dag van de algemene vergadering wordt niet meegeteld. In geval er vijf of minder leden zijn kan één bestuurder die ook lid is de verplichte bijeenroeping van de algemene vergadering afdwingen,

Art. 16. Quorum en stemming

1. Om geldig te kunnen beraadslagen en geldig te kunnen besluiten moet de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Voor alle beslissingen wardi gestreefd naar een consensus. Mocht geen consensus bereikt worden kan overgegaan worden tot een stemming. Een voorstel wordt aanvaard als de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden ermee heeft ingestemd, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wannneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld ln de oproeping en wanneer tenminste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een statutenwijziging vereist een beraadslaging in een vergadering waarop twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd iis, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

3. Over de vrijwillige ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wannneer de ontbinding uitdrukkelijk is vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering staan.

4. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid heeft één gelijke stem en kan maximum één volmacht dragen.

5. De stemming gebeurt openbaar door afroeping of handopsteking of door geheime stemming indien gevraagd door een derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn en in het geval van uitsluiting van een lid en van een bestuurslid.

6. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Indien de voorzitter afwezig is,

geldt de stem van de ondervoorzitter; indien die ook afwezig is, geldt de stem van het oudste bestuurslid.

Art. 17, Notulen

1. Er worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Als voorzitter en/of secretaris afwezig zijn of beiden kunnen respectievelijk één of twee andere bestuurders ondertekenen.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de leden en belanghebbende derden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Inzagerecht zal verleend worden na een aanvraag per e-mail of per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Als voorzitter en/of secretaris afwezig zijn of beiden kunnen respectievelijk één of twee andere bestuurders ondertekenen.

2. De leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de algemene vergadering per e-mail of in voorkomend geval door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergadering.

3. De besluiten van de algemene vergadering kunnen aan de toegetreden leden en aan derden bekendgemaakt worden door publicatie op de website.

4. Toegetreden leden en derden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen betreffende de door hen aangebrachte agendapunten per e-mail of in voorkomend geval door toezending van het hen betreffende uittreksel van het verslag van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 18. Bevoegdheden raad van bestuur

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering worden toegekend aan de raad van bestuur.

Art. 19. Samenstelling raad van bestuur

1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en is samengesteld uit ten minste zes en maximum veertien bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een bijzondere algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2, De bestuurders worden benoemd voor een termijn van twee jaar door de algemene vergadering, waarop twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Voor het verstrijken van deze termijn worden nieuwe verkiezingen gehouden die de bestuurders benoemen. Bestuurders zijn herbenoembaar.

3. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

4. De datum waarop het mandaat van iedere bestuurder verstrijkt, wordt ln het verslag van de benoeming vermeld.

5. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

6. De raad van bestuur verkiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid en ais de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

7. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

8. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

9. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks

bestuurder.

Art. 20. Ontslag

1. ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door kennisgeving per e-mail of per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot redelijkerwijze en regelmatig in zijn vervanging kan worden voorzien.

2. Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen als hij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te zijn van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

3. in het geval het aantal bestuurders door ontslag onder het wettelijke of het statutaire minimum daalt, dient de bestuurder aan te blijven tot redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De raad van bestuur moet in dit geval alleszins binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die de betrokken bestuurder moet vervangen en hem per e-mail of per brief van zijn vervanging op de hoogte brengt binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

Art. 21, Beëindiging van lidmaatschap raad van bestuur

1. Het lidmaatschap van een bestuurder kan op voorstel van de raad van bestuur aan de algemene vergadering of op verzoek van minstens een vijfde van alle leden te allen tijde worden beëindigd door een besluit van de algemene vergadering waarop een meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en waarbij voor de beslissing een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is. De afzetting moet op de agenda van de algemene vergadering staan. De beslissing wordt per aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

2. De raad van bestuur kan in geheime stemming en als een meerderheid van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden een bestuurslid schorsen in afwachting van de volgende bijeenkomst van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. De schorsing moet op de agenda van de raad van bestuur staan. De beslissing wordt per e-mail of per brief aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is.

3. Het bestuurslid waarvan de afzetting wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden door de algemene vergadering. Het moet per e-mail of per brief worden uitgenodigd om zijn verdediging te kunnen voeren.

4. In het geval het aantal bestuurders door afzetting onder het wettelijke of het statutaire minimum daalt, dient de bestuurder aan te blijven tot redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De raad van bestuur moet in dit geval alleszins binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die de betrokken bestuurder moet vervangen en hem per e-mail of per brief binnen de zeven dagen nadat de beslissing genomen is van zijn vervanging op de hoogte brengt.

5. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig, bij gewone meerderheid genomen besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap. Zij worden binnen de zeven kalenderdagen nadat de beslissing genomen is per e-mail of per brief op de hoogte gebracht.

Art, 22. Raad van bestuur; vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en geldig besluiten wanneer ten minste de meerderheid van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Voor alle beslissingen wordt gestreefd naar een consensus. Mocht geen consensus bereikt worden kan overgegaan worden tot een stemming, waarbij de besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuursleden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit de doorslaggevende stem.

2. De stemming gebeurt openbaar door afroeping of handopsteking of door geheime stemming indien gevraagd door een derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn en in het geval van een voorstel tot afzetting van een lid of bestuurslid en in het geval van schorsing van een lid of bestuurslid.

3. De raad van bestuur streeft naar tien vergaderingen per jaar, in principe elke tweede dinsdag van de maand. Bij het begin van het werkjaar legt de raad van bestuur de kalender van de vergaderingen vast.

4. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter.

5. De oproeping naar alle bestuurders wordt door de secretaris verstuurd per e-mail of per brief minimum drie kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de raad van bestuur; de dag van de verzending wordt meegeteld en de dag van de raad van bestuur wordt niet meegeteld.

6. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, opgesteld door de secretaris, waarbij elk punt dat door minstens één bestuurder wordt aangebracht of dat door minstens een twintigste van de leden aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

7. Op de dag van de samenkomst van de raad van bestuur en tijdens de samenkomst van de raad van bestuur zelf kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden.

8. Voorstellen van toegetreden leden moeten uiterlijk acht dagen voor de datum van de samenkomst van de raad van bestuur per e-mail of schriftelijk verstuurd worden aan de raad van bestuur. Zij melden tergelijkertijd of zij al dan niet de vergadering willen bijwonen.

9. Buiten de vooraf vastgestelde vergadermomenten kan de voorzitter de raad van bestuur bijeenroepen binnen veertien dagen na het verzoek van tenminste twee leden voor een extra vergadering. De verzoekende partij moet het verzoek per e-mail of schriftelijk aan de voorzitter meedelen evenals de onderwerpen die op de agenda moeten worden geplaatst en de nodige informatie bezorgen.

10. De vergaderingen van de raad worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door het oudste aanwezige bestuurslid indien ook de ondervoorzitter afwezig is. De vergadering wordt gehouden op de zetel van Dorpsraad Achterbroek vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

11. Elk bestuurslid heeft één gelijke stem. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

12. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. De voorzitter en de secretaris ondertekenen geldig de uittreksels en de andere akten die moeten worden overgelegd. Als voorzitter en/of secretaris afwezig zijn of beiden kunnen respectievelijk één of twee andere bestuurders deze documenten ondertekenen.

13. De bestuurders en de leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de raad van bestuur per e-mail of in vookomend geval door toezending van een kopie van de originele verslagen van de raad van bestuur. Toegetreden leden en derden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen betreffende de door hen aangebrachte agendapunten per e-mail of in voorkomend geval door toezending van het hen betreffende uittreksel van het verslag van de raad van bestuur.

14. Het opstellen van de nodig en nuttig geachte huishoudelijke reglementen behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

15. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en stelt hun bezoldiging vast.

16. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaats vond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Art. 23. Tegenstrijdig belang

1. indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders v66r de raad van bestuur een besluit neemt.

2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaats hebben onder de

voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 24. Intern bestuur  Beperkingen

1. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van Dorpsraad Achterbroek vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet en volgens deze statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is. De raad van bestuur treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen; hij beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur,

4. De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop, huur of verhuur van meer dan één jaar, erfpacht of opstal van onroerende goederen van de vereniging en/of de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

5. Voor financiële verbintenissen vanaf 10.000 euro heeft de raad van bestuur de toestemming van de

algemene vergadering nodig

Art. 25. Externe vertegenwoordigingsmacht

1. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college kan de vereniging eveneens in en buiten rechte worden vertegenwoordigd door één of meer bestuurders.

3. De vereniging wordt tegenover derden rechtsgeldig vertegenwoordigd en verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris, behoudens wanneer de raad van bestuur één afgevaardigd bestuurder heeft aangesteld. Als voorzitter en/af secretaris of beiden afwezig zijn, kunnen respectievelijk één of twee andere bestuurders ondertekenen.

4. In afwijking van artikel 13 van de V&S-wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de raad van bestuur rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging en/of de vestiging van een hypotheek.

5. Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigheidsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de Interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

6. Indien de vertegenwoordigers rechtshandelingen hebben aangegaan nadat zij hiervoor door de raad van bestuur toestemming hebben gekregen, is de raad van bestuur verantwoordelijk, mocht er geen voorafgaandelijke toestemming verleend zijn geweest door een algemene vergadering.

7. De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving, Zij worden geldig benoemd door de raad van bestuur bij gewone meerderheid als de meerderheid van de bestuurders aanwezig of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vertegenwoordigd is. De benoeming wordt binnen de zeven dagen na de beslissing per e-mail of schriftelijk aan de betrokkenen meegedeeld.

8. De derden niet-bestuurders vertegenwoordigen de vereniging alleen of gezamenlijk.

9. Door een schrijven per e-mail of per brief aan de raad van bestuur kunnen de gemachtigden van de vereniging vrijwillig en met onmiddellijke ingang hun ambtsbeëindiging bekendmaken.

10. De gemachtigden die de vereniging vertegenwoordigen, kunnen worden afgezet door een besluit van de raad van bestuur bij gewone meerderheid en als de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing wordt per aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen.

Art. 26. Bekendmakingsvereisten

De akten betreffende de benoeming en ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur en van de personen die gemachtigd zijn de vereniging te vertegenwoordigen worden binnen de dertig dagen openbaar gemaakt door publicatie In de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK 6. DAGELIJKS BESTUUR

Art, 27. Dagelijks bestuur

1. Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur en inbegrepen het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan het bestuur verbonden kan door de raad van bestuur op zijn verantwoordelijkheid worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet lid van de vereniging. De personen van het dagelijks bestuur worden benoemd door een besluit van de raad van bestuur bij gewone meerderheid en als de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Zij zijn herkiesbaar. De benoeming wordt binnen de zeven dagen na de beslissing per email of per brief aan de betrokkenen meegedeeld.

2. Zowel wat betreft het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur oefenen de dagelijkse bestuurders hun bevoegdheden alleen, gezamenlijk of in college uit.

3. De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

4. De dagelijkse bestuurders worden benoemd voor een periode door de raad van bestuur te bepalen bij gewone meerderheid en als de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

5. Het mandaat van dagelijks bestuurder is onbezoldigd. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

6.1n afwijking van artikel 13bis van de V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen en of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 1500 euro te boven gaan. Wanneer de transactie 10.000 euro te boven gaat is de toestemming van de algemene vergadering noodzakelijk. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn bekendgemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

7. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

8. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de Dorpsraad Achterbroek vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de Dorpsraad Achterbroek vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk of in college verbinden,

9. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks

bestuurder.

Art. 28. Ontslag

1. Door een e-mail of brief aan de raad van bestuur kan een dagelijks bestuurder vrijwillig en met onmiddellijke ingang zijn ambtsbeëindiging bekendmaken, rekening houdend met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vereniging.

2. Indien de raad van bestuur oordeelt dat door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijkse bestuurder opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

3. Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om dagelijks bestuurder te zijn in de vereniging of wanneer hij of zij in een bepaalde hoedanigheid lid was van het dagelijks bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Art. 29. Beëindiging van lidmaatschap raad van bestuur

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment worden afgezet door een besluit van de raad van bestuur bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden en als de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing wordt per aangetekend schrijven aan de betrokkene meegedeeld binnen de zeven kalenderdagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2,2

HOOFDSTUK 7. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

EN VAN DE DAGELIJKS BESTUURDER

Art. 30. Aansprakelijkheid

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonsijk verbonden door de verbintenissen van de Dorpsraad Achterbroek vzw.

2. Tegenover de Dorpsraad Achterbroek vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

HOOFDSTUK 8. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Art. 31. Toezicht door een commissaris

1. Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

2. Zodra de vereniging de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de V&S-wet overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 september 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

HOOFDSTUK 9. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Art. 32. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Art, 33. Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3, De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de V&S-wet. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en legt ze voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering; de raad van bestuur bereidt de begroting van het komend jaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

HOOFDSTUK 10, ONTBINDING

Art. 34. Ontbinding

1. De vereniging kan op elk ogenblik worden ontbonden. Enkel de algemene vergadering kan besluiten tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging, behalve bij gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege.

2. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen over de ontbinding, voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum een vijfde van alle leden, De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 15 van deze statuten.

3. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 16, sectie 2 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij VZW in vereffening is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet,

4. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaar(s) en bepaalt zijn/hun bevoegdheden; zij geven het actief, na aanzuivering van het passief, de navolgende bestemming.

5. Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het nettoactief vermogen te bestemmen ten voordele van verenigingen van Achterbroek die leden hebben in de Dorpsraad Achterbroek vzw.

6. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief warden neergelegd ter griffie; het ontbindingsbesluit en de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars moet bij uittreksel binnen de 30 dagen bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent,

HOOFDSTUK 11. SLOT

Art. 35.

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen van de V&S-wet toepasselijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Wijzigingen in de raad van bestuur.

De bijzondere algemene vergadering van 8 januari 2013 neemt er kennis van dat volgende bestuurders op

8 januari 2013 ontslag hebben genomen:

Lode Van Gool, Het Ziel 17, 2920 Kalmthout

Maarten Van Gool, Beemaertstraat 9, 2600 Berchem

Wim Van Looveren, Heikantstraat 163, 2920 Kalmthout

De bijzondere algemene vergadering van 8 januari 2013 heeft tot bestuurders benoemd:

Gretel Sanders, Kalmthoutsesteenweg 334, 2920 Kalmthout, geboren op 24 november 1967 te Ekeren

Ann Daenekindt, Brasschaatsteenweg 121, 2920 Kalmthout, geboren op 10 mei 1974 te Kortrijk

Ann Francken, Zandstraat 9C, 2920 Kalmthout, geboren op 14 januari 1970 te Essen

Ludovica Peeters, Bloemstraat 3, 2920 Kalmthout, geboren op 28 juli 1958 te Essen

Ludovicus Van Den Eynden, Zandstraat 1, 2920 Kalmthout, geboren op 17 oktober 1950 te Kalrnthout

Gert Van Dijck, Zandstraat 9A, 2920 Kalmthout, geboren op 5 april 1968 te Hoogstraten

Frans Sanders, Roosendaalsebaan 32, 2920 Kalmthout, geboren op 18 mei 1957 te Kalmthout

Willy Wouters, Heiken 86, 2920 Kalmthout, geboren op 6 mei 1947 te Merksem

De raad van bestuur heeft tijdens zijn vergadering van 8 januari 2013 onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functies benoemd:

voorzitter: Gretet Sanders, Kalmthoutsesteenweg 334, 2920 Kalmthout, geboren op 24 november 1967 te Ekeren

ondervoorzitter: Ann Daenekindt, Brasschaatsteenweg 121, 2920 Kalmthout, geboren op 10 mei 1974 te r Kortrijk

secretaris: Ann Francken, Zandstraat 9C, 2920 Kalmthout, geboren op 14 januari 1970 te Essen

penningmeester: Ludovicus Van Den Eynden, Zandstraat 1, 2920 Kalmthout, geboren op 17 oktober 1950 te Kalmthout

De bijzondere algemene vergadering van 9 april 2013 heeft tot bestuurder benoemd:

Kris Vissers, Kalmthoutsesteenweg 348, 2920 Kalmthout, geboren te Leuven op 18 september 1978

Ronald Arcay, Achterbroeksteenweg 96, 2920 Kalmthout, geboren op 5 november 1957 te Antwerpen

Ingevolge ontslagen en benoemingen is de raad van bestuur als volgt samengesteld:

Gretel Sanders, Kalmthoutsesteenweg 334, 2920 Kalmthout, geboren op 24 november 1967 te Ekeren

Ann Daenekindt, Brasschaatsteenweg 121, 2920 Kalmthout, geboren op 10 mei 1974 te Kortrijk

Ann Francken, Zandstraat 9C, 2920 Kalmthout, geboren op 14 januari 1970 te Essen

Ludovica Peeters, Bloemstraat 3, 2920 Kalmthout, geboren op 28 juli 1958 te Essen

Ludovicus Van Den Eynden, Zandstraat 1, 2920 Kalmthout, geboren op 17 oktober 1950 te Kalmthout

Gert Van Dijck, Zandstraat 9A, 2920 Kalmthout, geboren op 5 april 1968 te Hoogstraten

Frans Sanders, Roosendaalsebaan 32, 2920 Kalmthout, geboren op 18 mei 1957 te Kalmthout

Willy Wouters, Heiken 86, 2920 Kalmthout, geboren op 6 mei 1947 te Merksem

Kris Vissers, Kalmthoutsesteenweg 348, 2920 Kalmthout, geboren te Leuven op 18 september 1978

Ronald Arcay, Achterbroeksteenweg 96, 2920 Kalmthout, geboren op 5 november 1957 te Antwerpen

Aldus aangenomen op de bijzondere algemene vergadering van 8 januari 2013 en op de bijzondere algemene vergdadering van 9 april 2013 en aangevuld met de aanpassingen geformuleerd door de bijzondere algemene vergadering van 9 april 2013 en opgemaakt in drie originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, V&S-wet te Kalmthout op 9 april 2013.

Gretel Sanders, Mn Francken,

voorzitter secretaris

s Voores

behouden

aan het

Betglsch

Staatsbiad

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

04/08/2015
ÿþ L N,OD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Antwerpen

24 JUU 2015

afdeling Antwerpen

Urittfe

*15112pIll

362*

Staatsblad - 04/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 812.286.314

Benaming

(voluit) : Dorpsraad Achterbroek

(verkort)* Dorpsraad

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Zandstraat 9C, 2920 Kalmthout

Onderwerp akte : wijzigingen raad van bestuur

De algemene vergadering van Dorpsraad Achterbroek vzw, Zandstraat 9C, 2920 Kalmthout

heeft in haar bijeenkomst van 12 mei 2015 om 20 uur te Brasschaatsteenweg 121, 2920 Kalmthout,

het ontslag, met ingang van 12 mei 2015, aanvaard

van de bestuurders

Gert Van Dijck, Zandstraat 9A, 2920 Kalmthout,

en Frans Sanders, Roosendaalsebaan 32, 2920 Kalmthout

en heeft, eveneens met ingang van 12 mei 2015,

benoemd tot bestuurders:

Gabriel Herrijgers, Achterstraat 12, 2920 Kalmthout,

en Josephina Cox, Achterstraat 12, 2920 Kalmthout.

Gretel Sanders Ann Francken

voorzitter secretaris

Op de laatste btz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(,o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DORPSRAAD ACHTERBROEK, AFGEKORT : DORPSRAAD…

Adresse
ZANDSTRAAT 9C 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande