DR. A. SCHUERWEGH

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. A. SCHUERWEGH
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.968.278

Publication

13/01/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

De bedrijfsactiviteiten zullen quasi onmiddellijk aanvangen, met bekrachtiging van alle verbintenissen sedert één januari tweeduizend veertien.

Uit welke statuten blijkt hetgeen volgt:

ARTIKEL EEN - RECHTSVORM EN NAAM.

De Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid.

Haar benaming luidt als volgt : Dr. A. Schuerwegh.

ARTIKEL TWEE - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2018 Antwerpen Ramstraat 2.

ARTIKEL DRIE -DOEL.

De vennootschap heeft als doel:

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde met specialisatie reumatologie

door de arts-vennoot, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer.

De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de

vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van de arts-vennoot is onbeperkt.

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren.

De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

ARTIKEL VIER - DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, vanaf heden.

ARTIKEL VIJF - KAPITAAL.

Het volledig geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro

(18.600 EUR).

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale

waarde, doch met een fractiewaarde van één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal.

ARTIKEL VIJFTIEN  BENOEMING, ONTSLAG VAN DE ZAAKVOEDER

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is, uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap.

Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn, is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan hun mandaat herroepen of hernieuwen.

Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn.

Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn.

Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen. Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is, en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties.

Elke aanstelling van statutaire of niet-statutaire zaakvoerder dient schriftelijk medegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad.

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening.

De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen worden vooraf schriftelijk meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

Overeenkomstig de geneeskundige plichtenleer kan het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd zijn, binnen de eventuele beperkingen door de beroepscode opgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel. De zaakvoerder(s) stelt (stellen) bovendien een jaarverslag op waarin hij (zij) zijn (hun) bestuur verantwoordt (verantwoorden).

Dit jaarverslag behelst een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap en behandelt inzonderheid de informatie over de punten vermeld in artikel 96 van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL EENENDERTIG  WINSTVERDELING - RESERVE.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de vennootschap.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onder het netto-actief moet worden verstaan het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering ten hunne gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het éénparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist.

ARTIKEL TWEEENDERTIG  ONTBINDING - VEREFFENING.

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voorbestaan voor haar vereffening of tot aan de sluiting ervan.

ARTIKEL DRIEENDERTIG  BENOEMING VAN DE VEREFFENAARS

Bij ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden, zal haar vereffening door één of meer overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen aan te stellen vereffenaar(s) geschieden.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

ARTIKEL VIERENDERTIG  BEVOEGDHEDEN VAN DE VEREFFENAARS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

ARTIKEL VIJFENDERTIG  BATIG SALDO VAN DE VEREFFENING

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van

hun aandelen, na gelijkstelling ervan inzake volstorting.

ARTIKEL VIJFENVEERTIG  BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID

De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De geneesheer dient ter dekking van de aansprakelijkheid een verzekering af te sluiten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt.

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar : Het eerste boekjaar begint op één januari tweeduizend en

veertien en wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien.

2. Datum van de eerste jaarvergadering: De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni in het jaar tweeduizend vijftien om 14.00 uur.

3. Eerste buitengewone algemene vergadering:

De vennoot beslist onder voorbehoud van de neerlegging van de akte op de griffie van de

Rechtbank van Koophandel aan te stellen als niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap:

- Mevrouw SCHUERWEGH Annemie, hiervoor voornoemd, hier aanwezig en verklaart haar

mandaat te aanvaarden.

4. Kennisgeving

De ondergetekende notaris heeft de oprichter gewezen op:

- Het verplicht distinctief karakter van de maatschappelijke benaming en het verbod van verwarring

met bestaande benamingen van vennootschappen.

- De artikelen van het Burgerlijk Wetboek betreffende de aanwending door één der in gemeenschap

gehuwde echtgenoten van gelden uit het gemeenschappelijk vermogen.

5. Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van de beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam of voor rekening van de vennootschap in oprichting zouden zijn aangegaan sedert één januari tweeduizend en veertien.

Deze overneming zal evenwel slechts gevolg hebben wanneer de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven en met name vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank. De verbintenissen intussen aangegaan dienen, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, eveneens bekrachtigd te worden eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

6. Diverse verklaringen

- Op de door mij notaris gestelde vraag heeft de oprichter bevestigd met de oprichting van de vennoot-

schap geen inbreuk te plegen op het in artikel vijfendertig van de statuten bepaalde.

Luik B - Vervolg

- De oprichter verklaart op de hoogte te zijn van het vereiste van het bekomen van vergunningen, attesten of machtigingen voor het uitoefenen van bepaalde gereglementeerde activiteiten, vermeld in het maatschappelijk doel van de vennootschap.

VOLMACHT:

Een bijzondere volmacht wordt gegeven aan BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR ALBERDIENST, gevestigd te 2018 Antwerpen, Dolfijnstraat 11, met recht van in de plaatsstelling om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingadministraties, waaronder de  B.T.W. alsook te vertegenwoordigen bij één of meer erkende ondernemingsloketten, teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

VOOR BEKNOPT EN BEREDENEERD UITTREKSEL OP ONGEZEGELD PAPIER VOOR DE

BEKENDMAKING IN HET BELGISCH STAATSBLAD.

Getekend: Notaris Joost VERCOUTEREN.

Tegelijk hierbij neergelegd: afschrift van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DR. A. SCHUERWEGH

Adresse
RAMSTRAAT 2 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande