DR. CHANTAL MARKEY

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. CHANTAL MARKEY
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.810.178

Publication

21/09/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12304860*

Neergelegd

19-09-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0848810178

Benaming (voluit): Dr. Chantal Markey

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2600 Antwerpen, Elisabethlaan 37

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Kris Ducatteeuw, geassocieerd notaris te Edegem op zeventien september tweeduizend twaalf dat is opgericht een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) met als naam «Dr. Chantal Markey». De maatschappelijke zetel is gevestigd te Elisabethlaan 37, 2600 Antwerpen.

OPRICHTER.

Mevrouw MARKEY, Chantal, geboren te Gent op tien maart duizend negenhonderdzevenenvijftig, Belgische met woonplaats te 2600 Antwerpen, Elisabethlaan 37,

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Bij de oprichting, is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde.

Op de honderd (100) aandelen wordt in geld ingschreven door de oprichter en werd volstort ten belope van 12.400 ¬ .

Ondergetekende notaris heeft de storting vastgesteld op basis van het bankattest van BNP Paribas Fortis. DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde, specialisme volwassenenpsychiatrie door de geneesheer vennoot, met inachtname van de regels van de Medische plichtenleer.

De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot is onbeperkt.

De vennootschap kan roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover dit kadert in voormeld doel en in het beheer als een goede huisvader, en voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door haar beoefende specialisme , op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking. Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

BESTUUR

Indien een niet arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn. Alleszins dient een geneesheer vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder moet bekend zijn en wanneer het gaat om een rechtspersoon dan moet minstens uit de statuten blijken dat er geen strijdigheid is met de bepalingen van de Code van geneeskundige plichtenleer en moet een natuurlijke persoon aangewezen zijn die de zaakvoerder-rechtspersoon vertegenwoordigt.

Behoudens hetgeen bepaald is in artikel 43 in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen. Deze zaakvoerders dienen niet noodzakelijk geneesheer te zijn doch dienen steeds natuurlijke personen te zijn en dienen de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening na te leven. De duur van het mandaat van de zaakvoerder(s) is beperkt in de tijd, met name voor de duur van tien jaar. Het mandaat van zaakvoerder wordt beperkt tot zes jaar indien er meerdere zaakvoerders zijn.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder-niet-vennoot die geen geneesheer is, zal noodzakelijk een natuurlijke persoon zijn. Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor zaken van niet-medische aard voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

Indien er geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering van de vennoten wordt elk jaar gehouden de tweede vrijdag van de maand maart, om achttien uur op de zetel of op elke andere plaats in het bericht van de bijeenroeping vermeld. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, en op de wijze voorgeschreven door de wet.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de werkelijke zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, vermeld in de oproeping.

De zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissaris(sen) kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder(s) en de commissaris(sen) zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, de commissarissen en de zaakvoerder(s) tenminste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij de wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerder(s), alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, vennoot. Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat, onverminderd de mogelijkheid om de samenstelling van de vergadering en het verloop van de werkzaamheden te bepalen in overeenstemming met de wet en de statuten.

De zaakvoerder(s) en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Elk aandeel geeft recht op één stem, onverminderd hetgeen in het volgend artikel is bepaald.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

Luik B - Vervolg

Een geneesheer die door een gerechtelijke of disciplinaire beslissing het recht om de geneeskunde uit te oefenen ontzegd, mag zich gedurende de straftijd niet doen vervangen.

Dit verbod ontslaat de bedoelde geneesheer er niet van de nodige maatregen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt.

De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale Raad waarbij deze geneesheer is ingeschreven.

De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan één enkel persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan de bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien worden opgenomen in een register dat op de werkelijke zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor de bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

De vergadering wordt voorgezeten door de enige vennoot.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar. WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto-winst van de vennootschap. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onder het netto-actief moet worden verstaan het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten : het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering ten hunne gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het éénparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist.

Verdeling van het netto-actief na vereffening

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun aandelen, na gelijkstelling ervan inzake volstorting

1.Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in op één oktober tweeduizend en twaalf en wordt afgesloten op dertig september tweeduizend dertien

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de derde vrijdag van de maand maart van het jaar tweeduizend veertien

2. Benoeming van zaakvoerder

De enige vennoot beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

Wordt tot zaakvoerder benoemd :

Mevrouw MARKEY, Chantal, geboren te Gent op tien maart duizend negenhonderdzevenenvijftig, met

woonplaats te 2600 Antwerpen, Elisabethlaan 37.

Haar mandaat is onbezoldigd.

3. Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de comparanten op dit

moment geen commissaris te benoemen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Geassocieerde notaris, Kris Ducatteeuw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DR. CHANTAL MARKEY

Adresse
ELISABETHLAAN 37 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande